Şimdi Ara

uzaynet ile #heryerdehızlıinternet (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
3
Favori
63.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Superbox çekmiyor burada. Redbox için çok kötü şeyler söylüyorlar. Bilemedim ne yapacağımı. Adsl bağlatmadan iptal edemem uyduyu. Yoksa hepten internetsiz kalırım. Keşke çekse de 2 mb downloada da razıyım. Yeter ki limit koymasınlar. Artık gece hızlanıyor diye gece girmeye başladım uyku düzenim alt üst oldu.

  • Uzay net uydu internet kullanıcısıyım.2020 yılı Ağustos ayından bugüne kullanıyorum.

    10 mbps hız Limitsiz.


    Hız her zaman 10 mbps değil.3 ila 9 arası değişiyor.

    Neden aldım. Bulunduğum bölgede Türk Telekom alt yapısı berbat. Sürekli kopmalar yaşadık.4 yıl cehennem azabı çektik. GSM şebekesi olarak tümü var. Süperbox kullananlar hep iade ettiler. Bizede başka seçenek kalmadı.Tooway uydu internet abonesi olmak zorunda kaldık.


    Eşim öğretmen. Uydudan ders veremiyor. Ping süreleri çok uzun sıkıntı oluyor.

    Borsa veri terminali Matriks aboneliğim var.Verileri indirmede zorlanıyorum.Ping süresi yine sorun oluyor.Ping süreleri 640 ila 900 arası değişiyor.


    Sosyal medyayı gayet güzel takip ediyorum. Gazeteleri okuyorum. Youtube görüntü kalitesini düşürmek şartı ile seyredilebiliyor.Film sitelerinden donmak şartı ile film seyredilebiliyor.En önemlisi e-mailler kesintisiz geliyor. Bizim işimizi Türktelekomdan daha iyi bir şekilde görüyor. Hava muhalefetinden çok etkilenmiyor. Çok şiddetli yağmur ve kapalı havada kısa süreliğine kesilmeler oluyor.

    Bu kadar ücrete verilen hizmet değermi. Bu ping süreleri ile değmez. Ping süresi düşürülebilse tadından yenmez.

    Kısaca çaremiz olmadığı için mecburuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖztürkFX -- 29 Nisan 2021; 23:3:52 >




  • ÖztürkFX kullanıcısına yanıt
    Kullandığı teknoloji ile çok da mümkün değil düşük ping. Amazon, starlink vs. uydu internetlerinde düşük ping oluyor gördüğümüz kadarıyla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 2 yıldır Uzaynet kullanıyorum, burada hiçbir altyapı olmadığından ve geçen müşteri hizmetlerini aradım hız düşüklüğünden dolayı bana 2 haftada 160GB kullanım oluşmuş dediğinde, kendisine AKN olmadığını ve LİMİTSİZ paket olduğunu hatırlatınca aldığım cevap "modeminizi bir kutu gibi düşünün, kullandıkça doluyor" oldu. Hayatımda duyduğum en saçma açıklama olsa gerek. Resmen salak yerine koyuldum!


    Şu an fast.com'dan hızıma bakınca ~700kbps down/~400kbps up çıkıyor sonuçlar. Speedtest.net açılmıyor bile. Delirmek işten değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flau -- 22 Mayıs 2021; 23:51:27 >
  • flau F kullanıcısına yanıt

    Hocam son durum nedir

    Gizli akn var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel olarak uzaynet kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abone olmak için eve kuruluma gelecek ekibin yol parasını ödememi istediler. Taahhütsüz 30mbit paket için 4950 TL ekipman bedeli istiyorlar. 10 gün önce 4750 TL idi üstelik. Kur değişmedi ama zam yaptılar. Yol parası olarak istanbul şişliden km başına 3.5 TL istiyorlar. Tuzla'daki adresim için 525 TL yol parası yapıyor. Ekipman parası bile çok yüksek bana kalırsa onu da öderim dedim ancak 525 TL yol parası istemeleri midemi bulandırdı. Bursa'dan bir kamyon mobilya aldım adamlar ücretsiz getirdi kurdu. Böyle ufak hesapları yüzünden abone olmaktan vazgeçtim. Teşekkürler vizyonsuz uzaynet yöneticisi.
    uzaynet ile #heryerdehızlıinternet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yusufdincer Y kullanıcısına yanıt

    Starlink gelemedi. Gelse hız ve ping sorunu olmayacak. Galiba BTK ile anlaşamadılar.

  • yusufdincer Y kullanıcısına yanıt

    Böyle birşey mi olur ya

    Yol parası ne demek?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Bu uyduların veri alış verişi "bölgesel" mi? Atıyorum mesela Starlink almış bi insan taşındığında ne oluyor? Arayıp haber mi veriyor ben taşındım diye? Yoksa gittiği yerde şak diye bağlayıp kullanmaya devam mı ediyor? Eğer ikinci söylediğim geçerli ise, Starlink şu anda Türkiye'de çatır çatır çalışır. Bi şekilde donanım tedarik edilse, parası ödense filan, hangi adresten hizmet aldığınızı sorgulamıyor ise eğer, BTK'nın haberi bile olmaz.


    NOT: Şimdi baktım, yunan adalarında Starlink var. Bulgaristanda da var. Sadece bir kaç km ötedeki ege, marmara şehirlerinden kullanılamıyor olması imkansız. Atıyorum Yunan adası ya da Bulgar gibi başvur, sonra tak çalıştır. Siz satın aldığınız yere uzaksınız o yüzden bağlantınızı kesiyoruz filan diyebilirler mi? Yani bir kaç km mesafeyi ölçebilecekler mi? Hani çok uzak uydularla iletişime geçildiğinde belki sıkıntı yaratabilirler, orada ne işiniz var filan diyebilirler belki ama ne bilim, sınırın bir km ötesindeki Bulgar kullanabiliyosa, sınırın 1 km bu tarafındaki Türk de çatır çatır kullanır. İkisi de aynı uydulara bağlanacak çünkü.


    Eminim bunu ilk düşünen ben değilimdir. Ülkenin bazı zenginleri bunu çoktan hayata geçirmiş olabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 8 Kasım 2022; 2:30:43 >




  • Starlink sitesinde belirlenen, abone olduğunuz hücre içinde hizmet alınabiliyor. Bazı durumlarda 50km taşınan cihazlarda düşükte olsa sinyal alabilmiş(Kaynak Reddit). Cihaz içinde dahili gps olduğundan ülkemizde hizmet vermediği için direk engellenmiş olabilir. Daha deneyen çıkmadı. Deneyen olduysada forumlarda karşılaşmadım. Elon Musk anlaşma yapılmayan ülkelerde hizmet vermeyeceğini belirtti. Starlink.com haritalar kısmında anlaşma yapılamayan ülkeler belirsiz olarak işaretli. BTK yada politik nedenler ile anlaşma ülkemizde sağlanamadı. Bazı ülkelerde de bölgesel fiyatlarda kullanılmaya başladı. Güney Amerikada gelir düzeyi düşük bir ülkede yaklaşık 50 dolara hizmet veriyor. Tabi mobil, karavan, deniz ve uçak tarifeleri de hizmete girmeye başladı. 2023 ortasında tüm denizlerde aktif kullanılacak.


    Son gelişmelerden biride artık hizmet tamamen sınırsız değil. 7:00 23:00 arası 1tb sınır getirildi. 1tb geçen kullanımda 1gb 0.25 dolar ücretlendirilecek.





  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.