Biraz kopyala yapıştır gibi olacak ama başka bir konuda yazmıştım. Üzerinde tartışalım istiyorum. Bir kere şunu söyleyeyim FBI'ın yayınladığı raporlar, çekilen resimler vb. şeyler gerçek değil. Evet o hava araçları gerçekten var ama uzaylı bedenleri gerçek değil. Bunu bir konuda arkadaş anlatmıştı bilim adamlarının maymunlar üzerinde yaptığı deneyler sonucu bu hale geldiğini. Gayet inandırıcıydı. Arkadaşın anlattığına göre evrim teorisini kanıtlamak için; yani insanların mı maymundan geldiğini yoksa maymunların mı insan soyundan geldiğini bulmak için maymunlar ile deneyler yapıyorlar. Bunun sonucunda şekil değiştiren maymunlar da ölüyor vb. şekilde işe yaramaz hale geliyorlar. Arkadaş iyice açıklamıştı. Bulamadım mesajını. Bunların basına yayılması ise hem hükümet (yayınlatan kişiler) tarafından iyi hem de bu şekilde insanları başka yere çekip yapacaklarını yapıyorlar. Yani kısaca uyutma numaraları. Ama ben dünya dışı yaşama inanıyorum. Aşağıdaki mesajımda (başka konuda yazmıştım mantıksız şeyler olabilir) açıkladım kendi düşüncemi. Burada tartışırsak bilim-kurgu tarzında bir senaryo çıkarmış olabiliriz.
quote:
Bu olayları illuminatiye falan bağlamak çok saçma oluyor. Biraz değişik düşünelim. Ya zaman yolculuğu yapıyorlarsa? Belki de başka bir evrendeki bizim gelecekteki hallerimizdir. Yaptığımız bir şeyi engellemek için fırsat arıyorlarsa? Bunun için uygun zamanı kollayıp yapacağımız şeyleri engellemek istiyorlarsa? Ya da dostça bir yaklaşımla uyarmak istiyor ama biz izin vermiyorsak? Belki de öyle bir şey yok. Belki de hepsi bizi bu konular üzerinde düşündürmek, uyutmak için hazırlanmış sahte senaryolar ise? Ben şöyle düşünüyorum; biz her zaman sonsuzun ortasındayız. Ama bize göre sonsuzun ilerisinde olan birileri olabilir. (doğrusal düşünüldüğünde) Peki evrendeki tek canlı yine bizler isek? Tek canlı biziz ve bu doğrunun gerisinde ve ilerisinde zaman farkı olarak değişim gösteriyoruz. O zaman şöyle oluyor; biz uzayda canlı bulacak kadar gelişmiş teknolojiye sahip değiliz ama başka bir evrendeki yani bizim zaman olarak uzağımızda olan başka paralel bir dünya bizi bulabiliyor. Ama neden? Bulmasının ve bir şeyler yapmasının nedeni olmalı. Buna en mantıklı cevap uyarmak oluyor. Belki de ilerde yaşanacak felaket, asit yapmuru ne bileyim bir şeyler yüzünden mutasyon geçiriyoruz ve o hale geliyoruz. Belki de onlar hala insan ama belli etmemek için şuan zihnimizde modellediğimiz uzaylı kılığında geliyorlar. Belki de eski hallerine dönmek için bizi inceleyip bizlerden oluşturmak, klonlamak istiyorlar. Bunu sürdürebiliriz. Yani diyeceğim böyle bir şey varsa bile (yok da olabilir) bir sebebi olmalı ve gerçekten varsa izin verip ne yapacaklarını görmeliyiz.
Yani bence eğer uzaylılar varsa (ki bence var) bunların geldiğini belki biz göremeyeceğiz, algılayamayacağız. Çünkü teknoloji olarak ilerideler. Dediğim üzere bizim teknolojimiz neredeyse hiç gelişmemiştir ve biz kendimizden daha gerideki bir zamanda olan evrene yolculuk yapamayacak haldeyiz. Aslında zaman dediğim kavram başka bir galaksideki ya da çok uzaktaki bir gezegenin dönüş hızının çok farklı ve değişik yönde olmasıdır. Yani biz oraya ulaşamıyoruz. Böyle baktığımızda bir doğru üzerinde biz ortada isek uzaylılar bizden ilerde, geri zamandakiler ise doğrunun sol tarafında yani gerisindedir. Böyle olunca da zamanda yolculuk mümkün gibi geliyor. Yani o evrendeki de aslında biz oluyoruz. Aslında diğer evrenlerde de dünyadaki canlılar var ama sadece zaman olarak gerideler. Aynı evren çok kez yaratılmış ve zaman olarak birbirine farklılık göstermiştir. Zaman yolculuğu olayı bence böyle olur. Uzayda yolculuk yapıp başka bir evrene giderek. Diğer evrende olan olaylar bizi ve geleceği etkiler, gelecekte olanlar ise yine bizleri ve gerisini. Bu böyle devam eder ve eğer biz zamanda yoolculuk yapmış olsaydık (bunu karşı evrendekiler bilseydi) akış değişirdi. Belki şu an bizleri izleyen, bazı olaylara karışarak geleceğini değiştirmek isteyen gelecekteki birçok isnan var. Ama bunlar bizden ileride olduklarından bizden farklı boyutta (yani üç boyutta değil) ve algılanamaz haldedirler. Yaş problemleri gibi düşünürsek biz geleceğe hiçbir zaman ulaşamayız. Çünkü biz geliştiğimizde gelecek de bizim kadar gelişecektir. Aynı düşüncede şu soru çıkar "zamanda geriye yolculuk yapıyorsak nasıl kendi evrenimize dönebiliriz?" Evet dönebiliriz. Çünkü biz kendi evrenimizi biliyoruz ama geleceği bilmiyoruz. Yani biz hep geçmişi biliriz. Şu anı değil bu andan saniyeler öncesini biliriz. Çünkü biz onu bildiğimizde zaman ilerlemiş ve bildiğimiz şey geride kalmıştır. Yani zamanda yolculuk mümkündür ama sadece geçmişe doğrudur. Asla geleceğe doğru olamaz. Geçmişten günümüze (kendi evrenimize) dönerken de asıl olan zamana değil ondan belli bir zaman öncesine döneriz. Böylece birçok paralel evren doğar.
Arkadaşlar bunu devam ettirelim. Hem düşünmüş hem de zamanda yolculuğu bulabiliriz.
Saçmalamışsınız, neyine bakalım? Arkadaşınız da saçmalamış.
Evrim'i "insanın maymundan gelmesi" ya da "maymunun insandan gelmesi" olarak algılamış birinin yazdıklarını hangi aklı başında insan kaale alır? Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayınız lütfen.
paralel evren teorileri acaip saçma geliyor bana,doğrudur gerçektir değildir bunun yorumunu yapmıyorum bana saçma geliyor diyorum...
Rahat bırakalım şu uzaylıları, gıyabında konuşup duruyoruz, bir gün kafaları atacak ozaman görcez ne olduklarını
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Evrim'i "insanın maymundan gelmesi" ya da "maymunun insandan gelmesi" olarak algılamış birinin yazdıklarını hangi aklı başında insan kaale alır? Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayınız lütfen.
laf salatası tamamen laf salatası, ah demişsin ki maymun ve insanların atası ortak
ha demişsin ki maymunlar insandan insanlar maymundan
tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan gibi
takılıyorsun heralde bu kadar sters olma elde tutulamayan teori işte napabilirsin ki
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Onu yazan kişi arkadaşım değildi. Forumdan biri, tanımıyordum hatta. Sadece bunun bir deney olduğunu söylemesi (bir kitaptan okumuş kendisi yazdıklarını) mantıklı gelmişti. Şahsen ben evrimi mantıklı bulmuyorum. O arkadaşın yazdığını tam olarak açıklamış olmayabilirim. Zaten günler önce okumuştum. Siz piyasaya çıkan uzaylı haberlerine inanıyor musunuz? Ben sadece fikrimi belirtmiştim. Bunu çok ciddi bir konu olsun diye de açmamıştım. Bu konu hakkında bilmediğim çok şey olabilir. Ben sadece kafamda bir senaryo yazdım ve devam ettirilsin istedim. Alıntı olarak koyduğum ise aslında konuyla çok alakası olmayan başka bir konuya (başka bir konu üzerinde) yazdığım mesajdı. İlk paragrafı (koyu olan kısımdakini) sadece onu yazan arkadalın fikrini mantıklı bulduğumu göstermek için yazmıştım. Bu da maymunun insandan gelmesi veya insanın maymundan gelmesi gibi bir şey değil zaten. Bu olayın arkasında başka şeylerin olması. Şu an dünyaya hiç uzaylı gelmediğini düşünüyorum. Ama benim alt taraftaki yazdığım paragrafta sanki bu (ufoların bulunması) gerçekmiş gibi bir senaryo yazdım. Bu konuyu zaten o senaryoyu devam ettirmek için açmıştım. Bunu gerçek bir olay ya da fikir sanıp olayı taşlamanız saçmadır. Konulara bu kadar sert dille girmeyiniz.
quote:
Bu olayları illuminatiye falan bağlamak çok saçma oluyor. Biraz değişik düşünelim. Ya zaman yolculuğu yapıyorlarsa? Belki de başka bir evrendeki bizim gelecekteki hallerimizdir. Yaptığımız bir şeyi engellemek için fırsat arıyorlarsa? Bunun için uygun zamanı kollayıp yapacağımız şeyleri engellemek istiyorlarsa? Ya da dostça bir yaklaşımla uyarmak istiyor ama biz izin vermiyorsak?
Hmm.. Oldukça değişik bir fikir. Ne yalan söyleyeyim bu düşünce şu ana kadar ne duyduğum ne gördüğüm bir düşünce. İşe bu boyutta bakacak olursak çıldıracak noktaya gelebiliriz, çünkü bu yol sadece çıkmaza çıkar. Gerçekten de böyle bir şey varsa? O zaman işe din de girer ki işler daha sarpa sarar. Bu konu hakkında düşüneceğim, oldukça enteresan..
Bu olayları illuminatiye falan bağlamak çok saçma oluyor. Biraz değişik düşünelim. Ya zaman yolculuğu yapıyorlarsa? Belki de başka bir evrendeki bizim gelecekteki hallerimizdir. Yaptığımız bir şeyi engellemek için fırsat arıyorlarsa? Bunun için uygun zamanı kollayıp yapacağımız şeyleri engellemek istiyorlarsa? Ya da dostça bir yaklaşımla uyarmak istiyor ama biz izin vermiyorsak?
Hmm.. Oldukça değişik bir fikir. Ne yalan söyleyeyim bu düşünce şu ana kadar ne duyduğum ne gördüğüm bir düşünce. İşe bu boyutta bakacak olursak çıldıracak noktaya gelebiliriz, çünkü bu yol sadece çıkmaza çıkar. Gerçekten de böyle bir şey varsa? O zaman işe din de girer ki işler daha sarpa sarar. Bu konu hakkında düşüneceğim, oldukça enteresan..
Yorumunuz için teşekkürler. İşlerin dine girmesi aslında bir açıdan iyidir. Dinin gerçekçiliği ortaya çıkmış olur. Aslında üzerinde düşünülmediği için, korkulduğu için din geri kafalılık olarak görülüyor. Bilim de bir işin sonuna kadar gidemiyor. Bu yüzden dine gerek duyuluyor. İnsanların yaratılış sebebini ve yaratılışını en iyi din açıklıyor çünkü. Ama konumuz olan dünya dışı yaşam üzerinde birçok senaryo çıkarılacak değişik bir konu. Mesela benim de geçenlerde bir konu sayesinde öğrendiğim kayıp şehir efsanesi. Dünyanın iki kutbundaki deliklerde yaşayan bir medeniyet olduğu ve bunun bizim yaptıklarımızı engellemek istediğini. Çok ilginçti. Ama sırf okunsun diye yazılmış bir senaryo gibi geldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme