Şimdi Ara

Uzayda Yaşam (var mı?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
12.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Gezegenler arası iletişimin son derece önemli bir konu olduğuna inanıyorum, zira kesinlikle bir gün gelecek evrenin her yerinde dünyada olduğu gibi çalışan, acı çeken insanlar olduğu ve bunların evrende insan varoldukça sürecek bir kardeşliğin temelini attıkları görülecektir." Nikola Tesla
  • Evet, var. Hatta dünyaya geldiklerinde kiminle muhatap olacaklarını bile belirledik.

    Bugün çıkan bir haber:

    Uzaylıları Malezyalı Osman karşılayacak

    Bir gün Marslılar dünyaya gelirse onlarla kim muhatap olacak? ABD Başkanı mı, AB liderleri mi, yoksa Ruslar veya Çinliler mi? Birleşmiş Milletler bu sorunun cevabını verdi: “Uzaylıları Malezyalı astrofizikçi Mazlan Osman karşılayacak.”

     Uzayda Yaşam (var mı?)


    BM Dış Uzay Araştırmaları Direktörü Dr. Mazlan Osman, dünya dışı canlıların gezegenimizle ilk temasında sözcülük yapacak insan olarak resmen atandı. Uzaylılar eğer “Bizi liderinize götürün” derse muhatap olarak karşılarında Osman’ı bulacak. Zaten Osman’ ın ilk işi sanıldığının aksine uzaylıları insanlardan korumak.

    Mazlan Osman gelecek hafta İngiltere’ de bir konferansta yeni rolünü dünyaya açıklayacak. Sunday Times’ a göre, Osman konuşmasında yeni keşfedilen yüzlerce gezegen nedeniyle dünyadışı yaşamın ortaya çıkma olasılığının çok yükseldiğini ve insanlığın ‘ilk temas’ ı şimdiden planlaması gerektiğini söyleyecek.

    Müslüman astrofizikçi

    Bir dönem laiklik tartışmalarıyla gündeme gelen Malezya’nın Seremban kentinde 1951’de doğan Mazlan Osman, ülkesinin ilk astrofizikçisi. Osman, ilk Malezyalı astronotun eğitmenliğini de yaptı. 1999’ da dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından Dış Uzay Araştırmaları Direktörü olarak atanan Osman, evli ve iki çocuk annesi.

    Kaynak: Hürriyet




  • yaşam! heryerde...
  • Uzaylılar da kendi forumlarında bunu tartışıyordur iddaasına varım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETTIBONE

    Birisi Çıkıp lspatlayana Kadar , Uzayda Yaşam Yoktur .

    Karşıma çıkıp kendini gösterene kadar sen yoksun aynı mantık..
  • Değerli bilgileri için TIGERSHARK arkadaşa teşekkürler.
  • Uzaylılar, nükleer füzeleri etkisiz hale getiriyor.

    Amerikalı bir grup kıdemli eski askeri pilot, uzaylıların 1948'den beri İngiltere ve ABD'nin nükleer füze üsleri üzerinde uçtuklarını ve silahları tesirsiz hale getirdiklerini iddia etti.
    Pilot Robert Salas ile sessizliklerini bozmaya karar veren 6 eski ABD hava kuvvetleri subayının, üsler üzerinde uçan UFO'lar hakkında bugün, Amerikan hükümetinin gizli belgelerini de içeren ayrıntılı açıklama yapmaları bekleniyor.
    Daily Mail'in haberine göre Salas, 16 Mart 1967'de, Montana'daki Malstrom hava üssünde ilk elden böyle bir olaya tanık olduğunu, görevdeyken bir uçan nesnenin üs üzerinde dolaştığını gördüğünü ve bunun üzerine 10 nükleer füzenin devre dışı kaldığını anlattı.
    Bundan bir hafta sonra aynı olayın bir başka üste tekrarlandığını belirten Salas, ABD ordusunun nükleer üsler üzerinde uçan bu nesneler hakkında yalan söylediğini, bunu kanıtlayabileceklerini iddia etti.
    Albay Charles Halt da, İngiltere'de nükleer silah bulunduran birkaç üsten biri olan, İpswich yakınlarındaki RAF Bentwaters'da 30 sene evvel UFO gördüğünü söyledi. Halt, uçan nesnelerin üsse ışın huzmeleri yaydığını, daha sonra askeri radyoda uzaylıların nükleer depoya indiğini duyurduğunu belirtti.
    Halt, "ABD ve İngiltere gizli servislerinin, gerek o zaman gerekse şimdi, herkesin iyi bildiği dezenformasyon yöntemlerini kullanarak, RAF Bentwaters'da olanların önemini azaltmaya çalıştıklarına inandığını" söyledi.
    Pilotlar, 2003 gibi yakın bir tarihte de olan uzaylı müdahalesiyle ilgili 120 eski askeri personelin tanıklığını kanıt olarak göstereceklerini ve yetkililerden uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğini artık kamuoyuna açıklamaları nı isteyeceklerini belirttiler.
    Dün, Birleşmiş Milletler'in, Dünya'yı ziyaret etmeleri durumunda uzaylılarla ilk teması sağlayacak özel bir elçi atayacağı açıklanmıştı. BM'nin pek az bilinen Dış Uzay İşleri ofisinin Başkanı Malezyalı astrofizikçi Mazlan Otman'ın gelecek hafta düzenlenecek bir bilimsel konferansta bu göreve getirildiğinin açıklanması bekleniyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fuckir boy


    quote:

    Orijinalden alıntı: PETTIBONE

    Birisi Çıkıp lspatlayana Kadar , Uzayda Yaşam Yoktur .

    Karşıma çıkıp kendini gösterene kadar sen yoksun aynı mantık..


    İyi de uzaya çıkıp aha uzaylı yakaladık diye enseleyip getirecek halleri yok. Mars'da su bulunması küçük de olsa bir kanıt mesela. Yavaş yavaş ortaya çıkar böyle şeyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fuckir boy


    quote:

    Orijinalden alıntı: PETTIBONE

    Birisi Çıkıp lspatlayana Kadar , Uzayda Yaşam Yoktur .

    Karşıma çıkıp kendini gösterene kadar sen yoksun aynı mantık..

    Noel Baba vardır.

    İspada gerek yok ya hani atış serbest o zaman!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness


    quote:

    Orijinalden alıntı: platonx


    quote:

    Orijinalden alıntı: BoGo

    olmaması mümkün değil. evrende milyonlarca galaksi, milyarlarca gezegen var. bunların binlercesinde veya yüzbinlercesinde dünyadaki şartlar mutlaka oluşmuştur.

    omasıda mümkün gözükmüyor en azından zeki yaşam, bakterimi ne derseniz işte varsa o vardır.


    "varsa o vardır"

    Bu kadar basit değil mi, başka ne olacak ki, varsa bakteri vardır işte, biraz da virüs vardır, hadi en fazla çalı çırpı vardır, ama dahası olamaz.. "Ama en çok bakteri vardır."

    Hayret birşey ya!

    Neden mümkün gözükmüyor, milyarlarca gezegen diyoruz, mümkün olmayan nedir? Gittiniz baktınız herbirine tek tek, ve gördünüz ki sadece bakterilerin yaşayabileceği çetin şartlar mı söz konusu oralarda?

    "Varsalar hani nerdeler, niye gelmiyorlar?" diye de düşünüyorsunuzdur eminim. Düz mantık işte. Biz niye gitmiyoruz?

    Onlar da geceleri gökyüzüne bakıp "acaba oralarda bir yerlerde hayat var mıdır" diye düşünüyorlardır belki de, ve belki aralarından bazıları da tıpkı sizin gibi "pek mümkün değil, ama varsa da bakteri vardır" diyorlardır.

    Bu da size pek mümkün görünmemiştir tabi.

    başkasını eleştiripte kendi eleştirisinine aynı yazı içerisinde kendisinin düşmesine acıyorum ya
    "Gittiniz baktınız herbirine tek tek, ve gördünüz ki " diye yazan biri gidip görmiyeceği ve ıspatlayamayacağı şey hakkında görüş bildiriyor.

    Böyle yazan birinin var veya yok diye ima içeren bir yazı ve iğneneleme yapması dramatik




  • Bence uzayda yaşam var. Yani bu sonsuz boşlukta sadece dünyada mı yaşam var, hiç sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyolcu

    Bence uzayda yaşam var. Yani bu sonsuz boşlukta sadece dünyada mı yaşam var, hiç sanmıyorum.


    Evet bence de. Samanyolu'nda olmayabilir de uzayda vardır diye tahmin ediyorum.
  • En azından olmaması için bir neden yok. Bugüne kadar çeşitli diziler, filmler çekildi, kitaplar yazıldı. Bunlar tabii senaryo düzeyinde ama bazıları çok mantıksızda gelmiyor bazen. ''Zeka'' denilen kavram dünya var olmadan önce hangi şekildeyse,biçimdeyse başka gezegenlerde ortaya çıkmış olabilir ve ''yaşam'' ile karışmış olabilir. Kutsal kitapta bile insan dışı varlıklardan(Melekler...) bahsediliyor. Hatta ilk insanların cennetten, dünyaya gönderildiği söyleniliyor. Şu anda sanıyorum daha çok mikroskobik canlılar keşfedilmeye uğraşılıyor. Daha akıllı canlılar içinde uzaya çeşitli mesajlar yollanılıyor. Tabii bunun tehlikeside var. Çünkü kötü niyetli ve bizden daha gelişmiş canlı türlerine bu mesajlar ulaşırsa insanlık çok zor durumda kalabilir(Hawkins'de buna benzer birşeyler söylüyordu). Bu çalışmalar çok kısa bir süre önce başladı. ( 40-50 yıl çok uzun süreler değil, çok kısa bir süre aslında). İnsanlık 20. yüzyılda bir anda büyük bir aşama kaydetti. Bunun meyvelerinin alınmasıda önümüzdeki yüzyıllara kalabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemomando


    quote:

    Orijinalden alıntı: castorpollux


    quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche

     Uzayda Yaşam (var mı?)
    Bu ortadaki ışık nedir?Yıldızlar kümesi veya devasa kütleli bir yıldız mıdır?

    Ortası galaksinin merkezidir. Yaklaşık 100 milyar yıldız kümesinin, galaksinin diğer yerlerinde bulunan yıldızlara göre daha sık ve daha çok olması sebebi ile güçlü bir parlaklığa neden olur.

    Cevap budur teşekkürler.



    nerden biliyormuş? bana atıyor gibi geldi. öncelikle delil olması lazım. delil gösteremediği için de körü körüne inanmak cehalete yol açar. belki şöyle diyebilirdin, " akla ve mantığa uygun olası bir cevap gibi geldi bana " denilebilir. mesela tek bir yıldız olamaz mı? orion kolu ve diğer kolların ve bu kollar üzerinde yer alan diğer tüm yıldızların da bu tek yıldızdan doğmuş olması ihtimali de olabilir.

    bir diğer konu, bu konuda evrime değinilmiş:

    " Cevaplanılamayan bir soru,
    Samanyolu Galaksi'mizin bir yerlerinde acaba zeki bir yaşam var mı? İlkel formlardan bazılarının evrim geçirerek akıllanmaları gerek aslında. "

    uzaylılara bile evrim geçirtmeye çalışıyor bu bbc. biz evrim geçirmedik diyen uzaylı denk gelse, demek görmezden gelecekler.. evrim geçirdik diyenler akıllı oluyor demeye getirmiş velhasıl. böyle dedikleri için de tek bir canlı bulamıyorlar belki de.. ya bir sürü canlı var, hangi birisi evrim geçirecek ki, hani maymun evrim geçirdi diyelim, veya bir balık evrim geçirdi ve karaya çıktı diyelim. peki bu toprağa kök salmış olan ağaç niye evrim geçirmemiş ki?




  • milyarlarca galaksi,tirlyonlarca yıldız trilyonlarca gezegen...
    yalnız olduğumuzu düşünmek?fazlaca iyimserlik.
    benim teorim uzayda bizden başka canlı varlıkların olduğu fakat birbirlerine ulaşmanın çok zor hatta belkide imkansız olduğunu düşünüyorum.
    zaten ulaşabileni varsa ve buraya kadar geldilerse umalımki dost canlısı olsunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    milyarlarca galaksi,tirlyonlarca yıldız trilyonlarca gezegen...
    yalnız olduğumuzu düşünmek?fazlaca iyimserlik.
    benim teorim uzayda bizden başka canlı varlıkların olduğu fakat birbirlerine ulaşmanın çok zor hatta belkide imkansız olduğunu düşünüyorum.
    zaten ulaşabileni varsa ve buraya kadar geldilerse umalımki dost canlısı olsunlar...


  • zaten dünya üzerinde birbirimizi yiyoruz bi de uzaylılarla uğraşmayalım yaa

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0RK


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    milyarlarca galaksi,tirlyonlarca yıldız trilyonlarca gezegen...
    yalnız olduğumuzu düşünmek?fazlaca iyimserlik.
    benim teorim uzayda bizden başka canlı varlıkların olduğu fakat birbirlerine ulaşmanın çok zor hatta belkide imkansız olduğunu düşünüyorum.
    zaten ulaşabileni varsa ve buraya kadar geldilerse umalımki dost canlısı olsunlar...







  • ufo denilen şeylerin aslında amerikanın gizli uçakları olduğunu anlatan bir belgesel

    adres:http://direkizle.net/discovery-channel-derin-sirlar-ufo-dosyasi-turkce-dublaj.html
  • aksi ispatlanmadığı sürece ben de olabileceğine inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    ufo denilen şeylerin aslında amerikanın gizli uçakları olduğunu anlatan bir belgesel

    adres:http://direkizle.net/discovery-channel-derin-sirlar-ufo-dosyasi-turkce-dublaj.html


    Discovery, History gibi kanallar küresel çetenin araçlarındandır.

    Bunlar sağır sultanın bile duyduğu gerçekleri ifşa ediyormuş gibi göründükleri zaman,
    anlayın ki doğrularla yalanları bir arada kullanıp beyninizdeki komple teorisi kıvrımlarını ütülemeye çalışmaktadırlar.

    UFO'lar aslında uçaktır dediklerinde, size zaten var olan uçaklardan başka, UFO'ların henüz bilmediğiniz hologram versiyonlarını da gösterirler.
    Sonra kendi kendinize bunlar uçak olamaz dediğiniz vakit, UFO ve uzaylı masalına inanmaya kaldığınız yerden devam edersiniz.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.