Şimdi Ara

Uzatma kablosuna dimmer bağlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimdeki dimmer ı aldım. Uzatma kablosunu ortadan kestim. Topraklı olduğundan 3 renk kablo çıktı. Şimdi bunu hangi renkleri hangi rakamlara takmam gerekir ?

Fişin mavisini 1 numaraya kahverengisini 2 numaraya

Prizin kahverengisini 3 numaraya, mavisini 4 numaraya bağladım.

Topraklama kablosunu yani sarı-yeşil kabloyu boşta bıraktım.

Sonuç ne oldu dersiniz ? voltaj çıkışındaki yani 3 ve 4 nolu kablolar havai fişek etkisiyle koptu. Sigortada attı tabii.

Nasıl bağlamam gerekir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 19 Mart 2015; 22:13:51 >

• hayabusa+ kullanıcısına yanıt
    Çıkışa kullanmak istediğiniz devre dimmere uyumlu olmayabilir,, dimmer ayarı kısıksa, çıkış yük alamadığından çalışmadığından, kısa devre etkisi yapmış olabilir.. dimmeri normal 40-100w akkor lamba ile deneyin,, sorun çıkmazsa, son ayardayken bağlamak istediğiniz sisteme bağlayın. bence ilk başta çalışmadıysa çalışmaz gibi...
  • Dimmer ayarı 220v daydı. 5 saniye sonra patladı. Çıkıştaki iki kablo resmen koptu. Kablolar tarif ettiğim şekilde mi bağlanıyor acaba ? Kablolardan emin olsam 1 tanede topraksız uzatma kablosu var onuda kesip deneyeceğim :)

Lambam felan yok şuan o yüzden olursa uzatma kablosuyla olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

Dimmer ayarı 220v daydı. 5 saniye sonra patladı. Çıkıştaki iki kablo resmen koptu. Kablolar tarif ettiğim şekilde mi bağlanıyor acaba ? Kablolardan emin olsam 1 tanede topraksız uzatma kablosu var onuda kesip deneyeceğim :)

Lambam felan yok şuan o yüzden olursa uzatma kablosuyla olsun :)

Dimmer kısa devre olduysa kullanılamaz hale gelmiştir.

Saygılar...
  • Aynısından alırım problem değil. Ancak uzatma kablosuna nasıl bağlarım onu öğrenmek istiyorum.
  • Kardes dogru bağlamışsın. Patlamanın kaynağı sen degilsin. Büyük ihtimalle arızalı dimmer almışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr-ex

Kardes dogru bağlamışsın. Patlamanın kaynağı sen degilsin. Büyük ihtimalle arızalı dimmer almışsın

Peki sorun uzatma kablosunda olabilir mi ? Yani bir koruması felan olmuş olabilir mi ? Bilmiyorum bir alakası var mı ama uzatma kablosu topraklıydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avize uzatma kablosu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada uzatma kablosu veya prize nereden ve nasıl dimmer temin edebilirim. Çinden aldığım dimmer pek hayırlı olmadı. 230v 50hz 2000w gücünde bir makine için düşünüyorum. Bilmiyorum söylememde yarar var mı ama makinede rezistans, küçük bir motor ve ufak bir fan bulunmakta.
  • çift renkli olan genelde toprak hattıdır. yanlış bağlasan bile patlama olmaz en fazla çalışmaz

• tr-ex T kullanıcısına yanıt
    İste bende yukaridaki arkadasima onu izah etmeye calistim.. Resistans farkli motor veya bobinli devreler farkli, tam anlatmadim ama, akkor lamba ile elektronik lamba farkli oldugu icin floresan dimmerlenemiyor, akkor dimmerleniyor.. Arkadasimiz sagdece rezistansa dimmeri deniyebilir,, motorlari devreye alinca ne tepki veriyor, denenmesi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın aldığım dimmer buydu 4000w destekliydi. Demekki arızalıydı parayı geri talep edeyim o zaman.

http://www.ebay.com/itm/191346336374?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Şimdi anladığım kadarıyla dimmer her şeye uygun değil.

quote:

Working Voltage: AC 220V
    Maximum Power: 4000W (connected resistive load)
    Voltage Regulation:AC 0-220V,Start from AC 10V
    Dimensions: 91 x 59(do not include knob) x 34MM
    Protection: Anti-spike, Surge, RC absorption (EOC)
    How to use:

The input is connected with AC 220V, output is connected to the electric stove wire or motor appliances, then rotate the knob for speed, voltage, temperature control.
    Some Application:

Electric furnace, water heater, lamps, small motor, electric iron etc.
    Attention:

Load does not exceed the maximum power, otherwise it will burn module and electrical appliances; use the resistive load as far as possible; reduce inductive and capacitive load power greatly.( it is best to leave more than half of them)
    Note: Due to the difference between different monitors, the picture may not reflect the actual color of the item. Thank you!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.