Şimdi Ara

Uzaktan kumandalı ilaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçende mevzu oldu, çin insan vücuduna giren bi ilacı ve ya her neyse onu temassız dışarıdan kontrol ediyormuş.

    Sehpanın altından mıknatısla iğneleri oynattığımızı bilirsiniz. Elektromıknatısın büyük kütleleri çektiğini de.

    Tıpta bazı ilaçlar hedef noktasında aktifleşmek üzeredir. Çünkü hem boşa harcanması ve yapısının bozulması istenmez hem de başka yerleri etkilemesi istenmez. Mesela bağırsakta etki etmesi beklenen bir ilacın mide asiti yüzünden bozulması işi bozacaktır. Tabi bunu engellemek için şu anda hedef noktasına gidene kadar bozulmayacak ve diğer kısımlara zarar vermeyecek bir muhteva kullanıyor olabilirler. Bu da verimliliği azaltıyordur.

    Temassız olarak rf iletişim, elektromanyetik etkileşim basitçe akla gelmekte. rf biraz uçuk gibi ama mikro bir devre ile mini mekanizma çalıştırılıp ilaç aktifleştirilebilir. Kolaylıkla.

    Elektromanyetik ise daha bir tornacı usulü. Mesela ilaç ağız yolu ile verildi. Bulunduğu yer ya röntgenle(devamlı görüntü verebilen röntgen makinaları var) ya da elektromanyetik tespit ile belirlenir ve hedef noktaya ulaştığında gerekli elektromanyetik etki yapılır ve ilaç aktifleşir. Mesela mıknatıs ile açılan bir mekanizma düşünün. Minicik bişi. Bağırsağa ulaştığında dışarıdan bir elektromanyetik alan oluşturulur ve bu minik alet açılıp içindeki ilacı boşaltır. SOnra da boşaltım sistemi ile atılır. Bu bilinen hap boyutunda bile üretilebilir.

    Bi arkadaşın çocuğunun boşaltım kısmı yanıyormuş. Rahatsızmış. İlaçlar fayda etmemiş. SOnra arkadaşın annesi pırsayı haşlayıp o kısmına bağlamalarını söylemiş ve sorun çözülmüş. Belki de pırasa ile aynı tedavi yapılıyordu ama sindirim sisteminden geçerken ilaç etkisizleşiyordu. Yani bizim sistemle nokta atışı yapılabilir. Hatta bu ilaç mekanizması elektromanyetik etki ile hareket ettirilip sistemlerin içinde dolaştırılabilir bile.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.