Şimdi Ara

Uzaktan Kumandalı Araba..F1F1F1!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ...........................................................................: Uzaktan Kumandalı Araba..F1F1F1!!! :....................................................................................................

Bilgisayardan yönetebileceğim bir araba yapmak istiyorum yazılım işi basit takıldığım nokta şuki bilgisayardaki paralel port ile kumanda arasında nasıl bi devre kullanmam lazım bi fikri olan varmı yada bu işi yapan varsa yardım edebilirmi???

........................................................................................................................................................................................................................: SG :......

• daha önce buna benzer bi talepte bulunmuştu bir arkadaş. o com portundan cep telefonu tuşlarını kontrol ederek mezaj yazdırmak, ya da diğer işler için telefonu kullanmak istiyordu.

onun bu isteğini karşılayan basit bi devre yaptım , devre şu mantıkla çalışıyordu: paralel portun pinlerinden gelen düşük akımlar ile telefon tuşlarının pinlerini açıp kapatabilmek için her tuşa bir transistörü anahtar olarak çalışabilecek şekilde bağladık ve her transistörlerin beyzine porttan gelen pinleri bağlayıp transistörlerin ve portun şasesini de irtibatladık. ancak bu arada telefonun kendi iç devresini korumak için de bazı kritik noktalara diyotlar yerleştirdik. amacımıza ulaştık.

sen de bu mantıkla bir devre yapabilirsin.
  • paralel port kullanmayı birde en az bi programlama dilini bildinmi yeter banada bu ödevin aynısı verildi ama bulamadım paralel port kullnmayı araştırdım programlamayı biliyoz zaten gerisi kolay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RC araba kumanda sorunu
    12 yıl önce açıldı
    RC uzaktan kumanda
    2 yıl önce açıldı
    Uzaktan Kumandalı Araba Tamiri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.