Şimdi Ara

Uzaktan Eğitim - Yönetim Bilişim Sistemleri mi yoksa Bilişim Teknolojileri mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sakarya üniversitesinin uzaktan eğitim yüksek lisans programlarından Bilişim Teknolojileri bölümünde okumayı düşünüyorum. forumlarda da araştırdım bölüm hakkında çok bir bilgiye ulaşamadım. malum bu bölümde lisans türü sayısal olmayan öğrencilerde girebiliyor. çok mu zor olur okunması olumlu bir katkı yapar mı diye.
    bildiğim kadarıyla yönetim bilişim sistemleri Bilişim Teknolojileri ne göre biraz daha kolay bir bölüm. yoksa onu mu seçmeliyim ?
    ekonometri mezunuyum fakat bilgi sistemleri ile ilgili bir bölümde okumak hep içimde bir ukte olmuştur.
    bu konuda sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum. bölüm zor mudur okumaya değer mi ? bölüm hakkında görüşleriniz nelerdir. mezun olunduğunda iş imkanı sağlar mı ?
    şimdiden teşekkürler.



  • Bilgisi olan yokmu arkadaşlar : (
  • Selam,

    Ben Bilisim Sistemleri mezunuyum. Sana tavsiyem Yonetim Bilisim Sistemleri uzerine yuksek lisans yap. Bilgisayar Teknolojileri agirlikli olarak programlama v.b. dersleri iceriyor. Okulun mufredatini incelemedim ama %90 dedigim gibidir. O yuzden temelin yoksa zorlanirsin.

    Yonetim Bilisim Sistemlerini, Bilisim ve Isletmeyi ortak cati altinda toplayan bir bolum olarak tanimlayabiliriz. Sozel ve Sayisal derslerden olusur. Daha rahat bitirebilirsin.

    Beykent Uni Uzaktan Egitimi bir incele :http://buzem.beykent.edu.tr/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kod17

    Selam,

    Ben Bilisim Sistemleri mezunuyum. Sana tavsiyem Yonetim Bilisim Sistemleri uzerine yuksek lisans yap. Bilgisayar Teknolojileri agirlikli olarak programlama v.b. dersleri iceriyor. Okulun mufredatini incelemedim ama %90 dedigim gibidir. O yuzden temelin yoksa zorlanirsin.

    Yonetim Bilisim Sistemlerini, Bilisim ve Isletmeyi ortak cati altinda toplayan bir bolum olarak tanimlayabiliriz. Sozel ve Sayisal derslerden olusur. Daha rahat bitirebilirsin.

    Beykent Uni Uzaktan Egitimi bir incele :http://buzem.beykent.edu.tr/

    Beykent çok para istiyor ya : )
    bilişim teknolojileri daha sayısal ama bitirilmeyecek gibide durmuyo yani..
    forumdada kimseyi bulamadım kı oradan mezun.. tam bi fikir alayım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt_ylmzzz

    Beykent çok para istiyor ya : )
    bilişim teknolojileri daha sayısal ama bitirilmeyecek gibide durmuyo yani..
    forumdada kimseyi bulamadım kı oradan mezun.. tam bi fikir alayım




    Sen kafana koyup emek verip calistiktan sonra tabii ki bitirirsin. Yeterki gercekten iste ve al. Gercekci olmak gerekirse de cidden zorlanirsin. Okul biter ama uzun surede biter :) Yonetim Bilisim Sistemleri cok daha rahat bitirebilirsin. Yeni bir bolum. Cok mezun bulamazsin. Sen bilirsin kardesim :)

    Bu arada Sakarya Uni 6500 TL falan sanirim Beykent 8000 TL. 1500 TL yi cok problem etme ama senin bilecegin is. Ben olsam Beykent'te yaparim yuksek lisansi. Ders sayisi daha az. Yanlis hatirlamiyorsam 10 ders (30 kredi) + tez ile mezun oluyorsun.
  • sakarya da 1 dönem 1500 tl civarında diye biliyorum. yani 4500 tl civarına denk geliyo.. 8000 lira biraz çokmuş : )
    bide sizde bitirdikten sonra iş bulma anlamında ne kadar katkısı olur ?
  • merhaba öncelikle bu konu başlığını açtıgınız için çok tşk. ben de şuan sakarya için her iki bölüme de yerleştim ancak hangisine karar vereyim bi türlü bilemedim. böte mezunuyumm, ders içeriklerine bakınca bt çok kasmış gerçekten bir de lisansta alınan dersleri tekrar aldırıyorlar, o yüzden yönetim bilişim sistemlerine kaydolmayı düşünüyorum. ÖNERİSİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR?
  • http://uzem.beun.edu.tr/?page_id=596

    lisans tamamlamak isteyenler ön kayıt formunu doldurabilir.
  • Önümüzdeki sonbahar dönemi için herhangi bir üniversitenin tezsiz yüksek lisans fiyatını bilen var mı? Başvuru tarihleri hakkında da bir bilgi bulamadım, o konuda da bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Merhaba,

    Dün itibariyle Sarkaya Üni Bilişim Teknolojilerine kayıt oldum dönemlik harç ücreti 1750 tl.

    daha önce okuyan veya şuan yeni başlayan arkadaşlarla network kurmak için saban.aydinn@gmail.com ve facebook.com/sabanaydin adresinden bana ulaşabilirsiniz,

    Not : bende bilgi sahibi değilim sadece yaşayarak öğreneceğiz :)

    Güncelleme 3 ekim 2013
    facebook grubu kurduk sınıf olarak bu grupta paylaşım yapıyoruz merak edenler geçmiş konuları buradan inceleyebilirler.

    https://www.facebook.com/groups/sauebt/

    2013-2014 harç ücretleri.
    http://www.saukampus.com/wp-content/uploads/2013/08/Sakarya-%C3%9Cniversitesi-2013-2014-Har%C3%A7-%C3%9Ccretleri.png

    teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saban.aydinn -- 3 Ekim 2013; 16:55:58 >




  • Arkadaşlar Merhaba,
    Öncelikle buradaki yorumumdan yola çıkarak bir çok arkadaş benimle iletişime geçti ve herkese aynı şeyleri yazmaktansa buradaki veriyi güncellemek istedim.

    Ben geçen dönem Bilişim Teknolojileri bölümünden mezun oldum diplomamda Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği ana bilim dalı Bilişim Teknolojileri (Tezsiz) ibaresi yer alıyor. Bilişim Sistemlerinin diploması hakkında bilgim yok.

    Öncelikle okula nasıl yazılırsınız ondan bahsedeyim,

    Arkadaşlar normal ön kayıt tarihinde önkayıdınızı yaptırın Ben yazılım üzerine olsun isteyenlere Bilişim Teknolojilerini tavsiye ederim Bilişim Sistemleri daha çok bu işin dökümantasyonu.

    Öncelikle bu bölüme girmek isteyenler 1. tercihini Bilişim Teknolojileri olarak yapsınlar 2. tercihini Bilişim Sistemleri yapsınlar. hiç ön kayıt yaptırmayanlar ise 4. günkü yedek kayıt zamanında gitsinler çünkü o gün ön kayıt zorunluluğu da aranmıyor.

    Okula kayıt yaptırmanız o dönem başvuran yüksek notlu kişilerin azlık çokluğuna bağlı eğer şansınız varsa 2.20 le bile yazılan arkadaşlarım vardı bizim dönemde.

    şimdi öncelikle okula yazılma stratejisini anlatıyorum, Notunuz düşük ve bu okulda yüksek lisans yapmak istiyorsanız öncelikle yukarıda dediğim gibi 1. bilişim teknolojileri 2. Bilişim Sistemleri olarak tercih yapın,

    Genelde Bilişim Teknolojileri daha çok tercih edildiği için belki notunuzun düşük olmasından dolayı kayıt yaptıramayabilirsiniz ama üzülmeyin Bilişim Sistemlerine talep çok olmuyor hemen bilişim sistemlerine kayıt olun. Neden bilişim sistemleri çünkü bilişim sistemleri ve bilişim teknolojilerinin ilk dönem bir çok dersi aynı yani 1. dönem Bilişim sistemlerinde okuyup 2. dönem okula dilekçe verip Bilişim Teknolojilerine geçebilirsiniz "bir çok arkadaşım öyle yaptı" bunun için öğrenci işlerine dilekçe veriyorsunuz hepsi bukadar "dilekçeden kastım 2 satır yazı.

    kişisel tavsiyem 1. dönem hangi bölümde okursanız okuyun 6 zorunlu ders seçin hem bölüm değiştirmeniz için avantaj hemde 3. dönem olan proje döneminde sadece projeyi bırakıp adapte olmanız için.

    yedekler 1-2-3 diye gider 4. yedeklerde ise o gün okula kayıt için kim geldiyse boş kontenjan adedince yüksek notlu olanlara öncelik vermek şartıyla kayıt alıyorlar dediğim gibi 4. yedeği bekleyin Bilişim Teknolojilerini zorlayın eğer kontenjan dolarsada her halukarda bilişim sistemlerine yazılırsınız 2. dönem de geçiş yaparsınız. yani sakaryaya boşuna gidicem diye düşünmeyin :)

    şimdi her halukarda yazılırsınız dediğim için sakın ola aman bu okulda maraba okuluymuş her türlü giderim zaten demeyin okula yazılıpta çalışmayan adamlar 6. dönemin sonunda kol saati aldıklarını çok iyi biliyorum hele hele 50 kişilik kontenjanı olan bir bölümde Veri iletişimi bilgisayar ağlarına 300 kişinin nasıl finale girdiği görünce anladım ki :) ağlayan çoook büyüklerimiz varmış bu derslerde..

    ve derslerde özellikle bazı derslerde hocalar sorar ne iş yapıyorsunuz falan diye IT konusunda tecrübeniz varsa bile hiç sesinizi çıkartmayın ani bir kontra golü yiyebilirsiniz. VİBA dersinde gol yiyen bir çok cisco sertifikalı arkadaş gördüm :) bırakın tüm hocalar sizi maraba sansınlar :).


    bazı hocalar canlı derslere katılımdan kanaat kullanabiliyorlar "bilişimde proje yönetimi". finalden geçen olmaz kanaat notu önemlidir bu derste.

    java dersinde kopya çekemezsiniz kopyadan kastım kopya kodu internetten bul yapıştır yapamazsınız Ahmet hoca kodu koklarda bulur :) en kral javacının kaldığını biliyorum :)

    yani okulu gözünüzde büyütmeyin ve asla açıköğretimlede karıştırmayın çarpar :)

    bence bu bilgiler tüm herşeyi özetler nitelikte.

    diploması havalı :) ben şuan bu okuldan aldığım diploma sayesinde New York'ta yaşıyorum ve iyide kazanıyorum :)

    selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saban.aydinn -- 25 Eylül 2018; 10:51:20 >




  • Saban.aydin verdiğiniz bilgiler ve tecrübeler için çok teşekkürler, gayet açıklayıcı olmuş. Bende bu yıl bilişim teknolojilerine kayıt yaptırdım. Programlama tabanlıyım ve 15 yıldır bu sektörde yer alıyorum. Yazılım ile daha alakalı olduğu için bilişim teknolojileri seçtim. Okul kimlik kartında bölüm kısmında bilgisayar ve bilişim mühendisliği yazıyor. Bu yıl kayıt olan arkadaşlar ile buradan iletişim kurabiliriz, gokcemt@gmail.com

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben yazılarınızı biraz okudum ama kafamda sorular var bende bilişim teknolojisinden yüksek lisans yapmak istiyorum fakat uzaktan yapıcam diplomada tam olarak ne yazıyor bilen var mı ? mühendisli diye yazıyor mu yani ve birde linsans notum 2.70 alesimde çok yüksek değil yani lisasn ve ales notuyla girenler yazabilirler mi puanlarını alınmayı çok istiyorum çünkü sıralamada olmam diye korkuyorum bilgisi olaannnn ??
  • saban.aydinn S kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bu sene yukseklisans yapacaktım kismet yazdıklarıniz ilgiki cektik 2.89 ortalama ile isletme mezunuyum kabul olma sansimiz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl Bilişim Teknolojileri Uzaktan Yüksek Lisansa kayıt yaptırdım. Whatsapp, telegram veya facebook paylaşım grubu var mı?

  • serkantandogan.com
    Sakarya Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Grubu : Serkan Tandogan
    http://serkantandogan.com/index.php/paylasim/sakarya-ueniversitesi-bilisim-teknolojileri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.