Şimdi Ara

' Uzaktan Eğitim ' Okuyan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgi alabilirmiyim okuyan veya okumuş arkadaşlardan

Adapazarı MYO - Bilgi Yönetimi

• Bende okumak üzereyim

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Ben okudum dostum öğrenmek istediğin herşeyi sorabilirsin.

Adapazarı MYO - Bilgi Yönetimi

ya aslında merak ettiğim eğitimin nasıl yürüdüğü sınavlara bağlı olduğun üniden mi giriyosun yoksa internetten online mı oluyo? biraz bilgi verirsen sevinirim

Kendi okulum adına konuşacağım diüer okulların uzaktan eğitimi hakkında bilgim yok.

Ocak ve Mayıs ayında finaller yapılır. Test şeklinde olur. Ve yıl içinde de ara sınavlar ve kısa sınavlar adında dönem içi sınavları vardır. Bu dönem içi sınavlar genel notuna %20 etki eder. %20'lik paya ödev de dahildir.

Ara sınav + Kısa sınav + Ödev = %20
    Final Sınavı = %80

Ara sınav= 10 yada 15 soruluk tüm dönemden sorumlu olduğun sınavdır ve finallere yakın bir tarihte yapılır.
    Kısa sınav= Dönem içinde 2 posta da yapılır. (1-6. Hafta veya 7-12. Hafta) gibi. Finallere yakın bir zamanda yapılmaz genelde orta bir zamanda.

Ara sınav, kısa sınav ve ödevlerini internet üzerinden yapıyorsun. Ödev konularını doc formatında gönderiyorsun yani kendi sistemine yüklüyorsun. Sınavlara ise yine net üzerinden giriyorsun. İstediğin tarihte başlama olanağın var sınava. 15-20 günlük bir süre veriyorlar sana bunun için. İstediğin tarihte girebiliyorsun. Sınava 1 kez girme hakkın var. Elektrik kesintisi gibi sorunlar sebebiyle tekrar 1 hak daha veriyorlar.

Şimdi düşünebilirsin e netteyse başımızda hoca yok o zaman full çekerim abi. Evet doğru düşünürsun. Bi yandan ders panelini açıp başka sayfadan da sınav sayfanı açıp baka baka yapabilirsin. Ödevleri de googledan kolayca bulursun zaten.

Kısaca %20lik payın garanti. Final sınavında da en az DD yapman lazım bu da 50-55 puana denk geliyor. Okulda 4'lük not sistemi uygulanıyor. Ortalaman 4 se tüm derslerin fulldür yani. Eğer 3 gelirse onur belgesi alıyorsun. Ben 2.99 ile alamamıştım.

Olaya ortam yönünden bakalım. Öncelikle uzaktan eğitim öğrencileri zaten tam bi bilgisayar düşkünü oluyor. Bilgisayardan anlamayan uzaktan eğitim öğrencisi yok. Bu da demek oluyor ki herkesin msni var herkesle tanışma ihtimalin var Kayıt günü okula 1 kez gitmek zorundasın. Sonraki gidişin Ocak ayında olacak. Kayıt gününde zaten seni ordu gibi bi kalabalık bekleyecek. tahmini 1500 kişi falan. Çünkü kayıt olan çok kişi oluyor. 1 günde hepsi kayıt oluyor bu konuda şüphen olmasın saniyede kayıt ediyorlar adamı

Arkadaşın ortamın finallerde oluyor genelde. Gayette güzel oluyor. Diğer günler zaten hep msnden devam ediyorsunuz sohbete. MSN şart ders sınav paylaşımı konusunda.

Sınavlar cumartesi ve pazar oluyor. Bu da demektir ki 2 gün orda kalacaksın. E nerde kalacaksın?
    Devlet yurtlarında, özel yurtlarda ve otellerde rahatlıkla kalabilirsin.

Otel fiyatları gecelik 30-50 ytl
    Devlet yurdu gecelik 5-6 YTL
    Özel Yurt gecelik 10 ytl

Şu konuda emin ol. Örgün değilim ortam yapamıcam falan diye sakın düşünme. İlk arkadaşlarını MSN'den tanıyacaksın. Bu sana bi rahatlık verecek. Örgün öğrencilerinin koca yılda yaptığını biz 2 günde yapıyorduk. Hızlandırılmış eğlence de diyebiliriz. Kısacası ben 2 yıl çok memnun kaldım. Ben mezun oldum ama arkadaşlarım mezun olamadı. Ocak ayında sınavım olmasa da ben onları görmek için gideceğim.

Hadi kolay gele

• tşk ederim yazan ellerin dert görmesin bende kısmetse süleyman demirel üniversitesini istiyorum bu bilgiler ban çok yararlı olacak
    Acer S7-391 Ultrabook
    Intel® Core™ i5 3337U 1.8 Ghz@2.60 Ghz | 4 GB DDR3 1600 Mhz Ram | 13.3" Full HD IPS Dokunmatik LED | 64 GB x 2 / 128 GB RAID0 SSD | 1.3 KG

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @[C_a_N_e_R]; Öncelikle açıklayıcı bilgin için teşekkürler :) 1 Sene önceki yazı Bizede bu sene denk geldi ADAMYO B.P UE kayıt olacam hayırlısıyla, yazdıkların baya bi rahatlatttı:)
    Ben de KTÜ Bilgisayar programcılığı UE'ye yerleştim.

inşallah hakkımızda hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Busyaaa

Caner bey ben bu yıl tibbi dokümantasyon ve sekreterlik kazandim dersleri nasıl kolay mi sınavlar birde derslere katılamazsam online olarak sonra nasıl telafi edebilirim
    Selam :)

Ben mezun olalı 10 sene oldu şu an güncel olarak nasıl bir eğitim var bilmiyorum

• Atanabildiniz mi bari

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.