Şimdi Ara

Uzaktan Çalışma ve VPN Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2020 Yılından beri uzaktan çalışıyorum. Bazı durumlarda şirketin bilgisayarıma kurduğu vpn ile şirket ağına bağlanarak çalışmam gerekiyor. Önceden bir sorun yaşamıyordum ancak son zamanlarda vpn bağlantısını sağladığımda hiçbir web sayfasını açamıyorum. Bilgisayarı evimdeki wi-fi'dan çıkarıp telefonumun hotspotuna bağladığımda ya da evim dışındaki başka bir wi-fi üzerinden bağlanıp vpn'i çalıştırdığımda bir sorun olmuyor.


    Türksat kablonet kullanıyorum, modemim netmaster infinity 401


    İlk olarak şirketimdeki sistem destek ekibi ile görüştüm vpn ayarlarımda bir problem olmadığını söylediler ve hatta kaldırıp yeniden kurdular


    Modemimi resetledim ve netmaster ile görüştüm modem ayarlarında bir sorun olmadığını söylediler


    Türksatı ilk aradığımda 100'lü ip bloğunda olduğumu buradan çıkaracaklarını ve sorunun düzeleceğini söylediler. 100'lü ip bloğundan çıkarıldım ancak sorun düzelmedi.


    Türksatı ikinci kez aradım, kayıt oluşturdular ve bu kayda "yapılan inceleme sonucu sistemlerimde bir sorun olmadığı" notunu girerek kapadılar. Ancak ben hala sorun yaşıyordum.


    Türksatı üçüncü kez aradım ve yine kayıt oluşturdular, hala inceleme devam ediyormuş.


    Sorun bilgisayarımda mı, internet servis sağlayıcımda mı, modemimde mi, yoksa vpn ayarlarımda mı bilemiyorum. Ama gerek hotspot gerek farklı kablosuz ağlara bağlı iken problem yaşamıyor oluşum, sorunun modem ya da internet kaynaklı olduğunu düşündürüyor.


    Bu konuda bir fikri ya da yönlendirmesi olacak olan var ise yardımlarını beklemekteyim.








  • Güvenli internetiniz açık ise kısıtlama yapabilir. Samsung monitör almıştım güvenli internet açık olunca program yükleyemiyordum.
  • hocam bende de aynı sorun var evdeki internet'den ne bir proxy ne bir vpn servisi ile internete giremiyorum ama iş yerinde aynı bilgisayarla veya farklı bilgisayarla sorun olmuyor. Bence sansürden kaynaklanıyor. Direk olarak vpn trafigini engelliyorlar. Ülke genel olarak çin gibi baskıcı olmaya başladı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.