Şimdi Ara

Uzakmasaüstü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toplamda 4 pc var bunlarda 3 ü kablosuz 1 kabloyla baglanmaktadır.Sabit ip bulunmaktadır.Bütün makinelerde uzakmasaüstü erişimi açık oldugu halde baglantı saglanmamaktadır.Airties modem bulunmaktadır rt 210 sorun tam olarak nerden olabilir. işletim sistemi olarak vista kuruludur. Port açma olayıları filan hepsi denenmiştir.

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara canı gönülde teşekkür bir borç bilirim.

• sorunun şu olabilir mi?

You cannot use Remote Desktop Connection to connect to computers running:
    Windows Vista Starter,
    Windows Vista Home Basic,
    Windows Vista Home Basic N,
    Windows Vista Home Premium.

bu soruna takıldı isen, ikinci ya da üçüncü parti yazılım kullan. mesela,
    http://portal.tonychan.org/Default.aspx?tabid=58&EntryID=123

bir de bu bilgisayarlardan başlatamayabilirsin ama daha üst versiyonlardan bu saydığım sürümlere remote yapılabilir. (windowsunkiyle tabi)
  • Team viewer deneyebilirsin.. Statik şifre ayarlayarak istediğin zaman bağlanabilirsin.. Yani bağlantığın pc herhangi bi şeyler ayar yapmana gerek yok sadece 2 bilgisayara da team viewerı kurman yeterli..
  • bana tw lazım degil bana direk ms kendi modülü gerekiyor çünkü onu istersem webden istersem yazdıgım proıgramda kullanabiliyorum modülünü ama Team viewer da olmuyor.
  • 4 pc ye de bağlanacakmısınız, yoksa sadece 1 tanesinemi bağlanacaksınız ?
    Eğer 4 pc yede bağlanacaksanız registryden RDP portlarını farklı vermeniz gerekiyor.
    Uzak masaüstü erişimi açık derken sadece aşağıdaki seçenekler mi seçili, yoksa uzak masaüstü için Kullanıcı Tanımlaması da yapmanız lazım.
    Güvenlik duvarı ayarlarınıda yaptığınızı varsayıyorum.

Uzakmasaüstü sorunu
     Uzakmasaüstü sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 5 Eylül 2009; 19:59:47 >

• 4 tane pc ye baglanılabilir durumda olması gerekiyor registryden port ayarlamaları filan yaptım.Güvenlik duvarından portları açtım ip yazdıgım zaman baglanamıyor gene modemin nat dosyasından filan herhangi birşeyler yapılacakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechnoPC
    4 tane pc ye baglanılabilir durumda olması gerekiyor registryden port ayarlamaları filan yaptım.Güvenlik duvarından portları açtım ip yazdıgım zaman baglanamıyor gene modemin nat dosyasından filan herhangi birşeyler yapılacakmı?

Merhaba,
    "mstsc.exe" programı varsayılan olarak 3389 nolu portu kullanmaktadır. Bu program içinde (XP'deki içinde, Vista için bilemiyorum) port değişimi yapılamıyor. Bu nedenle istediğinizin yapılabileceğini sanmıyorum.
    Ama bende merak ettim bir araştıracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzak Masaüstü Parola Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    "mstsc.exe" programı varsayılan olarak 3389 nolu portu kullanmaktadır. Bu program içinde (XP'deki içinde, Vista için bilemiyorum) port değişimi yapılamıyor. Bu nedenle istediğinizin yapılabileceğini sanmıyorum.
    Ama bende merak ettim bir araştıracağım.

yanlsmı anladım yoksa port değişimi yapılamıyormu dedin?

port değişimi regeditten yapılabiliyor.

örnek olarak yapman gereken su

192.168.1.2
    192.168.1.3
    192.168.1.4

lan ip ler desek bu pc lerde regeditten port ayarlarıda su sekilde desek

192.168.1.2 : 3389
    192.168.1.3 : 3390
    192.168.1.4 : 3391
    192.168.1.5 : 3392

portları pclerde bu sekilde regeditten ayarlayp güvenlik duvarında bu sekilde izin verdikten sonra pc lerde uzak masaüstünü açıcaksn daha sonra modemin nat bölümünden

wan port start | wan port end | local port start | local port end | ip adress | protocol

3389 | 3389 | 3389 | 3389 | 192.168.1.2 | tcp&udp

3390 | 3390 | 3390 | 3390 | 192.168.1.3 | tcp&udp

3391 | 3391 | 3391 | 3391 | 192.168.1.4 | tcp&udp

3392 | 3392 | 3392 | 3392 | 192.168.1.5 | tcp&udp

modem arayüzünüde bu sekilde açtıktan sonra geri kaldı birtek baglanmaya dısardaki bilgisayardan hangi bilgisayara baglanmak istiyorsan o bilgisayardaki tanımlı portu ipnin sonuna yazman gerekiyo örnegin 192.168.1.4 bilgisayarına baglanıcaksan mstsc den 88.249.xx.xx:3391 bu sekilde yazman gerekiyo...

sonucu dönersen sevinrz. iyi calısmalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mac
    yanlsmı anladım yoksa port değişimi yapılamıyormu dedin?
    port değişimi regeditten yapılabiliyor.

örnegin 192.168.1.4 bilgisayarına baglanıcaksan mstsc den 88.249.xx.xx:3391 bu sekilde yazman gerekiyo...

Bu dediklerinizin hepsi doğru. Regedit'ten uzak masaüstü için port değişikliği yapılabiliyor ve RDP için dinleme portu istediğiniz gibi ayarlanabiliyor. Ancak benim kasdettiğim bu değildi.
    "mstsc.exe" programı bağlanırken varsayılan olarak 3389 nolu portu kullanmaktadır. Ancak mesajınızda mstsc.exe arabiriminde adres satırına bağlanılacak olan adresin sonuna ilgili portun ilave edilmesi ile bağlanılabileceğini belirtmişsiniz. Uzak masaüstü bağlantılarımda ben bunu denememiştim. Öğrenmiş oldum. Deneyip sonucu buraya yazarım.
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 6 Eylül 2009; 18:24:17 >

• Evet deneme yaptım. Uzak masaüstü programı adres satırında adresin sonuna ilgili port ilave edilince rahatlıkla bağlanılabiliyor.
    TechnoPC'nin sorusunun cevabı sanırım bu noktada gizli: bağlanılacak olan makinanın adresi adresi sonuna port numarasının ilave edilmesi gerekiyor, aksi halde varyasılan olarak 3389 nolu porttan istekte bulunuluyor.
    Mesela: Karşı lokasyonda 4 PC olsun. A, B, C, D. Modemde sırası ile 3389, 3390, 3391, 3392 portları yönlendirelim. İlgili PC'lerde gerekli portları açalım. "mstsc" programı adres satırına mesela 85.223.X.Y:3390 yazınca istek doğrudan B PC'sine gidecek ve bağlantı yapılacak.
    Hatta benim yaptığım gibi IP numarası yerine www.dyndns.org adresinden bir Hostname tanımlayıp doğrudan Hostname ilede bağlanılabilir.
    Mesela: abcdef.dyndns.org:3390 gibi.
  • Merhabalar ,

Öncelikle yardımda bulunan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürü bir borç bilirim şu anda tüm denemelere ragmen baglanamadık şu anda sistem şu şekilde

1.makine : kablosuz ( vista )
    2.makine : kablosuz ( vista )
    3.makine : kablosuz ( xp )
    4.makine : kablolu ( vista )

Bütün makinlerde güvenlik duvarı kapatılmıştı.Modem airties rt 211 dir şu anda sistemde baglantı için teamwea.. kullanıyoruz fakat bana ms modulu gerekmektir.İp olarak sabit ipdir.Modemde ayar olarak şu şekildede

Uzakmasaüstü sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnoPC -- 7 Eylül 2009; 13:19:04 >
  • pm attım
  • quote:

Evet deneme yaptım. Uzak masaüstü programı adres satırında adresin sonuna ilgili port ilave edilince rahatlıkla bağlanılabiliyor.
    TechnoPC'nin sorusunun cevabı sanırım bu noktada gizli: bağlanılacak olan makinanın adresi adresi sonuna port numarasının ilave edilmesi gerekiyor, aksi halde varyasılan olarak 3389 nolu porttan istekte bulunuluyor.
    Mesela: Karşı lokasyonda 4 PC olsun. A, B, C, D. Modemde sırası ile 3389, 3390, 3391, 3392 portları yönlendirelim. İlgili PC'lerde gerekli portları açalım. "mstsc" programı adres satırına mesela 85.223.X.Y:3390 yazınca istek doğrudan B PC'sine gidecek ve bağlantı yapılacak.
    Hatta benim yaptığım gibi IP numarası yerine www.dyndns.org adresinden bir Hostname tanımlayıp doğrudan Hostname ilede bağlanılabilir.

Evet ramazan bey konuyu kavramışsınız. Bu durum benzer mantıkla çalışan her program ve bağlantı için geçerlidir. Aynı mantıkla uzak veritabanlarına bağlantı bile mümkündür. Yani bu durum sadece RDP ile ilgili değildir. Belirtmek istedim.

Bu arada, sorun çözüldümü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 8 Eylül 2009; 18:44:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan
    Evet ramazan bey konuyu kavramışsınız. Bu durum benzer mantıkla çalışan her program ve bağlantı için geçerlidir. Aynı mantıkla uzak veritabanlarına bağlantı bile mümkündür. Yani bu durum sadece RDP ile ilgili değildir. Belirtmek istedim.

Katkı için teşekkürler.
    Adres satırı sonuna port numarası ekleyerek bağlantı olayını eskiden beri kullanıyordum. Mesela IP kameraya erişim vs. Ama ihtiyaç olmadığından Uzak masaüstü programı için denememiştim. Deneyip sonucu görünce biraz sevindirik oldum. Zira günün birinde lazım olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Eylül 2009; 20:37:00 >
  • Ben genelde güvenlik amaçlı olarak bu tür bağlantıların default port numaralarını kullanmam. Saldırıları en aza indirmek için her zaman farklı portlar kullanırım. Standart portlar açık oluca lamerler bile brute force ile çakallık yapmaya çalışıyor :)
  • quote:

Ben genelde güvenlik amaçlı olarak bu tür bağlantıların default port numaralarını kullanmam.

Evet ya, haklısın.
    Güvenlik açısından açık nokta bırakmamak için varsayılan portu değiştirmek en mantıklısı. Zira varsayılan port üzerinden sistemi tırtıklayıp içeri dalmak iseyen mutlaka olacaktır.
    Port değiştirmek güvenlik için ekstra bir önlem. Bende kullandığım portları değiştireyim bari. :)
  • quote:

Merhabalar ,

Öncelikle yardımda bulunan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürü bir borç bilirim şu anda tüm denemelere ragmen baglanamadık şu anda sistem şu şekilde

Bütün makinlerde güvenlik duvarı kapatılmıştı.Modem airties rt 211 dir şu anda sistemde baglantı için teamwea.. kullanıyoruz fakat bana ms modulu gerekmektir.İp olarak sabit ipdir.Modemde ayar olarak şu şekildede

Uzakmasaüstü sorunu

Info: Which ports does TeamViewer use?

SUMMARY
    By default TeamViewer uses only the outgoing port 80 (HTTP) - no firewall configuration is necessary. Alternativley you can open port 5938 (TCP) for outgoing connections.
    APPLIES TO
    TeamViewer 3.x / 4.x
    Article Details
    Article ID: 10
    Created On: 06 Feb 2006 09:51
    http://support.teamviewer.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=10

RT211TR_UM.pdf
    sayfa_28

yaptığın ayarlar doğru. resimdeki port hariç ki zaten port ayarı gerekli değil diyor.
    güvenlik duvarı yazılımından da erişim programına tam izin verdiğin belli oluyor. (varsa tabi )
    rt-210 olan modemin de rt211 olarak değişmiş..
    bu durumda hangi ip' yi ayar sayfasına yazmaya çalışıyor da bağlanmıyor diyorsun?

gizlimiz saklımız yok, pm' den uğraşamam valla. mal meydanda, sor yazalım, söyleyelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

Merhabalar ,

Uzakmasaüstü sorunu

Info: Which ports does TeamViewer use?

SUMMARY
    By default TeamViewer uses only the outgoing port 80 (HTTP) - no firewall configuration is necessary. Alternativley you can open port 5938 (TCP) for outgoing connections.
    APPLIES TO
    TeamViewer 3.x / 4.x
    Article Details
    Article ID: 10
    Created On: 06 Feb 2006 09:51
    http://support.teamviewer.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=10

RT211TR_UM.pdf
    sayfa_28

yaptığın ayarlar doğru. resimdeki port hariç ki zaten port ayarı gerekli değil diyor.
    güvenlik duvarı yazılımından da erişim programına tam izin verdiğin belli oluyor. (varsa tabi )
    rt-210 olan modemin de rt211 olarak değişmiş..
    bu durumda hangi ip' yi ayar sayfasına yazmaya çalışıyor da bağlanmıyor diyorsun?

gizlimiz saklımız yok, pm' den uğraşamam valla. mal meydanda, sor yazalım, söyleyelim..

gizli saklı mevzusu değil sabaha kadar uğraşsanız sorun cözülmezdi bu konuda. benim yukarda yazdıgım yazıyı yapan herkes sorunsuz bağlanabilir...

bağlanamama sorunu ise makinelerin home edition olmasndan kaynaklanıyormuş..

sorunu en son radminle kolaylıkla bağlanarak hallettik.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnypc -- 9 Eylül 2009; 0:26:18 >

• evet ya senin mesaj zaten duruyor da bu pm mesajın çok özel olunca, merak saldı.
    bir de modemi 210' dan 211' e değiştirince mesaj atmak kaçınılmaz oldu. yani üşenmedim kullanım kılavuzlarına baktım aradaki fark nedir diye. sonuç olarak fark kullanıcıdaymış.
    neyse sağlık olsun..
  • quote:

quote:

Evet deneme yaptım. Uzak masaüstü programı adres satırında adresin sonuna ilgili port ilave edilince rahatlıkla bağlanılabiliyor.

Bu arada, sorun çözüldümü ?

Kumandan merak ettim sormak istedim uzak veri tabanı derken mesela uzaktaki SQL Server veri tabanı paylaşılabilir mi bu ne şekilde yapılabilir. Nerden bu soru diye sorarsan SQL Server veri tabanı kullanan ticari programları farklı şubemizde ana bilgisayarlardaki verileri kullanarak çalıştırabilir miyiz. çözüm bu değilse nasıl bir çözüm önerirsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.