C# ile yazmış olduğum bir masaüstü uygulaması bulunmaktadır. Masaüstü uygulamam bir serverda tutulan veri tabanına bağlanması gerekiyor. Bu bağlatıyı ben bu connection stringde şu şekilde yapmayı düşünüyorum.
Sadece veritabanına belli İP Adreslerin bağlanmasına izin de veremiyorum çünkü farklı farklı bilgisayarlardan bağlanılabilecek. Programı kuran veritabanına bağlanması gerekiyor.
Bu şekilde yapmam tahmin ediyorum ki bir güvenlik açığı oluşturacaktır.
Nasıl bir yöntem izlemeliyim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Bu şekilde bir kullanımın güvenlik açığı yaratacağını sanmıyorum ama yinede önlem almak istiyorsanız programınızda çeşitli Obfuscation işlemleri uygulayabilirsiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgi için google'da araştırma yapabilirsiniz. Mesela aşağıdaki 2 makalenin faydalı olacağını düşünüyorum:
Bu şekilde bir kullanımın güvenlik açığı yaratacağını sanmıyorum ama yinede önlem almak istiyorsanız programınızda çeşitli Obfuscation işlemleri uygulayabilirsiniz. Konu hakkında daha detaylı bilgi için google'da araştırma yapabilirsiniz. Mesela aşağıdaki 2 makalenin faydalı olacağını düşünüyorum:
Connectionstringde server ipsi veritabanı adı kullanıcı adı ve şifresi olduğu için bir güvenlik açığı olacağını düşündüm. Connectionstringi app.config dosyasında tutuyorum.
Verdiğiniz makaleleri okuyacağım ve projem bittiğinde en son obfuscate edeceğim programı.