Şimdi Ara

uzak doğu devleri neden gecikti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • wolkswagen opel seat audi renault gibi avrupa arabalar yıllar öncesinden dizel araç üretmeye başlarken hyundai toyota nissan gibi uzak doğu ülkelerini neden daha yeni dizel raç üretmeye başladılar? teknolojilerimi yeterli gelmedi yoksa gerekmi duymadılar fikirleriniz nelerdir?



  • bu tür arabalar zaten benzinlide dizeller kadar ekonomi sağlayabildiği için gerk dduyulmadı uzun yıllar ama sonmra pazar payı fln yüzünden dizele onlarda el attı
  • genelde yurtdisinda satislarini yaptilar ulkemize gec geldiler.. servisler gec gelmenin nedeni olarak dizel kalitesinin tam anlamiyla yerlesmesinin beklendigini soylediler.. en azindan Toyota boyle soyledi..

    bu neden bana biraz havada kalmis bir bahane gibi geliyor.. boyle teknolojiler malesef ulkemize cok gec getiriliyor.. ornegin amerikada yayginlasan hybrid teknolojili araclari biz ulkemizde sadece fuarlarda gorebiliyoruz..
  • ayrica dizel otomobil kullanımı heryerde bizdeki gibi tasarruflu bir sonuc dogurmuyor.
    mesela avustralyada(orada arkadaşım var ondan biliyorum) dizel benzinden pahalı.
  • O araçlarin da dizelleri vardi, Türkiye'ye getirmiyorlar.

    Mesela yeni Civic'in Türkiye'de benzinli 1.6 ve 1.8'leri var degil mi? O da yeni. Ben burada (Fransa) bir yigin Civic (yeni kasa hb) 2.2 CTDI gördüm mesela.






    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurBJK -- 24 Temmuz 2006; 19:22:31 >
  • Hybrid bence geleceğin teknolojisi, gerçekten çok önemli bir teknoloji. Elektrik motorları yaygınlaşsada, Lpg, Doğalgaz, Petrol sıkıntısından kurtulsak. Yakıt Hücreli araçlardan bahsediyorlardı, şöyle 20 Dakika bir dolum süresi olsa aslında olur ama..

    Birde merak ettiğim, acaba dünyada Petrol bitince, uçağa binemeyecekmiyiz? Düşündümde, şu an Jet Motorlarına alternatif, motor pek yok...Herhalde dünyanın başlangıcı gibi olacak
  • Buna karşın Avrupa ve Amerika piyasasında uzakdoğu araçları, özellikle Honda, Toyota ve Hyundai Hybrid araç üretimini yaygınlaştırdılar ama diğer modeller hala bu teknolojiyi modellerinde yaygınlaştıramadılar.
  • Amerikanın pek umrunda değil petrol mevzuu...Bitene kadar hayvani arabalara binecekler çünkü
  • japonlarda dizel seçeneklerin olmamasının belli başlı bikaç nedeni var.


    avrupalılar dizel araçlara binmeye alışkınlar.yıllardır dizel motorları arabalarına uyguluyorlar.

    bir de ekonomik boyutu var.avrupada petrol çıkmıyor.
    hatta hitlerin mühendislerine yaptırdığı uçak motorlarının dahi dizel le daha çalışacak şekilde ayarlandığını söylerler.

    fakat japon araçlarının en büyük satış yaptığı abd piyasası dizel araçlara binmiyor.petrol bol ve ucuz bu da abd lileri hybrit araçlara yönetiyor.

    bu sebepler japonlarda ticari kamyon otobüs vs haricinden çok fazla!dizel yoktur.
  • Ya abd lilerin otobüsü bile benzinli!!!
  • anladım saolun
  • ABD'de kara tasitlarinda petrol tuketiminde tasarruf saglama konusu sanildigi gibi onemsiz bir hadise degildir. Aksine, dunyadaki en cok hibrid motorlu arac satisi ABD ve Japonya'dadir.

    Hatta oyle ki, bazi ABD eyaletlerinde, belirli emisyon limitlerini tutturan araç sahipleri için, "diamond lane" adi verilen oncelikli seritler kullanima acilmistir. Dolayisiyla, eyalet motorlu tasitlar dairesinden aracina bir etiket yapistiran tum hibrid suruculeri, trafik ne kadar tikali olursa olsun, kendilerine ayrilan ozel seride gecip ilerleyebilmekteler. Buna karsilik, emisyon oranlari limitlerin uzerinde kalan diger araclar bu oncelige sahip degildir.

    Hibrid pazari, ABD'de artik milyon adetle belirtilecek mertebeye kosmaktadir.

    http://www.arb.ca.gov/msprog/carpool/carpool.htm

    http://www.dmv.ca.gov/vr/decal.htm

    http://www.ima.honda.pt/

    http://www.dmv.ca.gov/pubs/vctop/d11/vc21655_9.htm



    edit: link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 28 Temmuz 2006; 18:19:35 >




  • avrupada neredeyse son çıkan arabaların hepsi dizel hatta spor otomobilerin bile clk 270 cdi gibi. ama geçen sene ingiltereye gitmiştim mazot benzinden pahalıydı harbiden de.. amerikada benzinin litresi 1 ytl civarında adamların dizel ne ondan bile haberi yok..
  • fakat amerika da e 320 cdi satılıyor.
    bkzwww.mbusa.com
    yani dizel araçlara da biniliyor.tabi çok az oranda.
    SAYGILAR.
    quote:

    Orjinalden alıntı: babatolia

    avrupada neredeyse son çıkan arabaların hepsi dizel hatta spor otomobilerin bile clk 270 cdi gibi. ama geçen sene ingiltereye gitmiştim mazot benzinden pahalıydı harbiden de.. amerikada benzinin litresi 1 ytl civarında adamların dizel ne ondan bile haberi yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.