Şimdi Ara

Uyuyamıyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse 2 gündür gece uyuyamıyorum. Bir oraya dön bir buraya dön ağlamak istiyorum çıldıracak vaziyetteyim. Çok korkuyorum bugün öğlen uyumayı deneyeceğim uyuyamazsam ne yapayım beyler? Niye böyle oldu anlamıyorum, ruhsal olarak çökmüş durumdayım.

• Psikiyatri'den vs. randevu alsam 1-2 haftaya anca gün verirler. Eczane'den uyku ilacı alsam herhangi bir zararı olur mu ve reçetesiz veriyorlar mı? Yoksa özele acile mi gideyim?

• @Nat Alianovna merhabalar hocam rahatsız ediyorum sizin var mı bir öneriniz? daha önce böyle bir şey yaşadınız mı? doktora gitmeli miyim? gözüme uyku iniyor ancak beynim uyuma diyor bir türlü uyku haline giremiyorum. bu sabah 9 da anca uyumuşum. 3 4 saat uyudum sanırım saat 13 gibi kendime anca geldim. şimdi tekrar uyumayı deniyorum yok olmuyor bu gece uyuyamamaktan korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anksiyete mi var hocam sizde?

• Çok ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam

• yorulmadığın için uyuyamıyorsun; spora yazıl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyuyamıyom
    geçen ay açıldı
    Uyuyamıyorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dün 20 km yürüdüm üstüne evi süpürüp temizledim + duş aldım, süt falan da içtim yok uyku falan :D

• Eğer uyku ilacı kullanmak zorunda kalırsan doktor yazsa dahi benzodiazepinlere bulaşma derim.

• Yapılan yeni araştırmalarda insan etkileşiminin uyku bozukluklarında önemli rol oynadığını keşfettiler. İnsan etkileşimi az olan kişilerde uyku bozukluğu riski çok daha yüksek. Yani sadece bedenen yorulmak yetmiyor, zihnen de yorulmak gerekiyor. Bende 6 senedir kronik insomnia var. Mirtazapin kullanıyorum yoksa uyuyamam. Tıp bu uyku olayında hala çok yol katedemedi. Merkezi sinir sistemini uyarmak ve uykuyu engellemek kolay ama tamamen doğal uykuyu başlatmak ve sürdürmek için spesifik bir ilaç yok şu an. Michael Jackson çok agresif bir insomnia ile mücadele ediyordu ve uyumak için artık genel anestetik kullanmaya başlamıştı. Zaten doz aşımından da öldü. Tıp şu an çaresiz ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını da söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primat Operatörü -- 17 Şubat 2022; 20:33:46 >
  • Hocam benim zihnimde yorgun ama uyuyamıyorum. Uykuya dalmaya çalışırken zihnimi boşaltmaya çalışıyorum sadece uykuya odaklanıyorum yok yine işe yaramıyor. Yaklaşık 1 haftadır bu sorunu az da olsa yaşamaya başladım ondan önce ne zaman yatarsam yatayım maksimum 2 saat içinde uykuya dalardım. Sizede geçmiş olsun hocam umarım ilerlemez. İlaçların size herhangi bir zararı oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 17 Şubat 2022; 20:35:54 >
  • Aslında 2 saat bile uykuya dalmak için çok uzun bir süre. Bunu uyku bozukluğu olarak değerlendiriyor tıp. Yani sende zaten uyku bozukluğu varmış ama alevlenmiş diyelim hocam. Zihnini yorgun hissetmen başka bir şey, sosyal etkileşim başka. Yani arkadaşların falan var mı, seni tatmin edecek düzeyde sosyal ilişki kuruyor musun? Uyku için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorlar. Benim kullandığım ilaç bir antidepresan aslında. Uzun süreli kullanımında ciddi bir yan etki raporu yok. Aynı zamanda iyi de bir antidepresan ben memnunum.

• Beni tatmin edecek seviye de iletişim kurmak pek istemiyorum hocam. Dediğiniz gibi ben de zaten uyku problemi varmış ayrıca en ufak ışık ve seste uyuyamayan biriyim. Bu sorun devam ederse ne yapmamı önerirsiniz? Hastaneye gitmeli miyim? Yoksa böyle idare etmek mi gerekir?

• Ya @üfler hocam aynı durumdan bende mustaribim geceleri bir türlü uyuyamıyorum kafamda aşırı korkunç senaryolar dönüyor bu aradalar zaten geleceğe ve evrene kafayı fena halde taktım her şey boş ve anlamsız geliyor kafam aşırı doldu tepkisiz leştim en ufak bir şey de bile fazlasıyla sinirleniyorum sözüm ona yatıştırıcı bile kullanıyorum ama fayda etmiyor alıp başımı evrenin yaşanılan bir bölgesindeki zamanın yavaş aktığı dünya benzeri gezegenlere gitmek ve yerleşmek istiyorum kısacası sizinle aynıyım hocam nasıl çözüceğiz bu işi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 17 Şubat 2022; 21:9:17 >
  • lethal gun kullanıcısına yanıt

Hocam ben kafayı evrene falan takmadım tek derdim gece kafayı yastığa koyduğumda uyumak ama onu da başaramıyoruz :D

• Ben de yapamıyorum ama şöyle bir şey önersem olur mu mesela uyku hapı en azından rahatlamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 17 Şubat 2022; 21:15:27 >

Bi kaç kişiye danıştım hocam eczaneye falan da sordum hap alma dediler

• Hocam deniz dalgası, rüzgar, orman vb. dinlendirici sesler sonra Asmr sesleri ve klasik müzik falan çözüm için yeterli mi?

Kulaklık ile uyuyabiliyorsan işe yarayabilir ve ortam tamamen ışıksız olmalı

• Bende işe yarıyor en azından probleminizi çözebilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.