arkadaşlar makinalarımdaki bilgileri saklamak için harici bir hard disk arıyorum. bir kaç ay önce smart disk almıştım ancak benim kullandığım ntfs sistemiyle uyuşmadı bu gün phillips in bir external hard diskine baktım ama gösteren çocuk sadece ntfs ile çalışabileceğini söyledi. Büyük ihtimalle kutulu bir tane alacağım (birisi söylemişti ) ama kutulunun ne olduğunu bilmiyorum kutuyu önce alıp sonra mı hard diski alıyoruz? ve her iki sistemle de çalışan bir tanesini nasıl bulabilirim?
ilginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim
Eski bilgisayarınıza ait eski ama iyi durumda olan bir sabit diskiniz var. Ancak bu diski kasanıza takmanızın imkanı yok. Bu diski harici olarak kullanmanın bir yolu var.
ÇÖZÜM: Bu diski harici olarak kullanmak için öncelikle ihtiyaç duyduğunuz şey, fiyatı yurt dışında 25 avro civarında olan bir sabit disk kasası. Başlıca satın alma kriterlerinden biri, sabit diske özel kasasının boyutu. Sabit diski bir diz üstü bilgisayardan çıkaranların 2,5 inçlik bir kasayı; masaüstü bilgisayarlardan çıkaranların ise 3,5 inçlik bir kasay tercih etmeleri gerekiyor. Bu sabit disk kasalarının bir soketi vardır. Bu sokete sabit diskin veri yolu olan IDE veya S-ATA kablosu bağlanır. Bilgisayarla olan bağlantıyı sağlamak içinse, USB veya firewire bağlantısı bulunur. En kullanışlısı USB bağlantısı olacaktır. http://external-enclosure.tradenet.com.tw adresinde bazı modeller bulabilirsiniz. Google’ı kullanarak yapacağınız aramalarda “Enclosure for hdd” yazmanız yeterli olacaktır. (PC TECH-aralık 2005)
Bu arada harici disklerinizi istediğiniz dosylama sistemine dönüştürebilirsiniz (fat32, ntfs) Şu şunla çalışır, şunla çalışmaz diye birşey yok..
yardımın için saol maalesef aldığım smart disk dönüştürülemiyordu o yüzdengeri werdim bu gün baktığım philips in ise üstünde sadece ntfs sisteminde çalışır ibaresi wardı. Smart diski usb ye bağladığımda bilgisayardan bağlantı sesi geliyordu ancak disk görünmüyordu. bir daha alırsam aynı sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: PRIESTESS
yardımın için saol maalesef aldığım smart disk dönüştürülemiyordu o yüzdengeri werdim bu gün baktığım philips in ise üstünde sadece ntfs sisteminde çalışır ibaresi wardı. Smart diski usb ye bağladığımda bilgisayardan bağlantı sesi geliyordu ancak disk görünmüyordu. bir daha alırsam aynı sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.
Aldığınız ürünlerin linkini verebilir misiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Orjinalden alıntı: PRIESTESS
Bu iki ürünü de istediğiniz dosyalama sistemine çevirebilirsiniz. Üzerinde ntfs yazması önmeli değil. Bunun için programlar mevcut. NTFS olan bir diskinizi fat32, fat32 olan bir diskinizi de NTFS yapabilirsiniz. Bunun için bir engel yok. Size bu bilgiyi veren kişinin konu hakkında bilgi sahibi olmadığı kesin. Siz hdd nizi hangi formata çevirmek istiyorsanız onu söyleyin.. Ya da bu programı kullanarak kendiniz çevirin..
Bu iki ürünü de istediğiniz dosyalama sistemine çevirebilirsiniz. Üzerinde ntfs yazması önmeli değil. Bunun için programlar mevcut. NTFS olan bir diskinizi fat32, fat32 olan bir diskinizi de NTFS yapabilirsiniz. Bunun için bir engel yok. Size bu bilgiyi veren kişinin konu hakkında bilgi sahibi olmadığı kesin. Siz hdd nizi hangi formata çevirmek istiyorsanız onu söyleyin.. Ya da bu programı kullanarak kendiniz çevirin..