Şimdi Ara

uyku yarı ölmekse... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: brklcm

quote:

Ölüm;Sonsuz hayattır.Ölüyken nefes alırsın...Sen öldükten sonra dirilmek diye bişeyin olduğunu bilmiyormusun
    .

kaç defa ölüp dirildiğini merak ediyorum
    ölüyken nefes nasıl alıyorsun? ya da sence ölümden sonra bi hayat var sence bu hayatla birebir mi?
    ki nefes senin akciğerlerini havayla doldurup yaşamanı sağlıyo
    ölünce nasıl bir mantıkla nefes alınır?rica ederim açıkla
    e eğer ölümden sonraki hayat bunun aynısıysa nie ölüyoruz?madem ki bunun aynısı nie ölüyoruz
    lütfen bi açıklama...
    Öbür tarafta görüşmek dileğiyle esen kal...
    Bence sen mademki bunun aynısı bu dünyaya neden geldik die sor...

• Bu son yazılanlarda araya din girer ve işler karışır...

Ölüm ve uyku ikiside kaçılamıyacak ve en savunulmasız olunan gerçekLik...
  • quote:

quote:

Ölüm;Sonsuz hayattır.Ölüyken nefes alırsın...Sen öldükten sonra dirilmek diye bişeyin olduğunu bilmiyormusun
    .

ölüyken nefes nasıl alıyorsun? ya da sence ölümden sonra bi hayat var sence bu hayatla birebir mi?
    e eğer ölümden sonraki hayat bunun aynısıysa nie ölüyoruz?madem ki bunun aynısı nie ölüyoruz
    lütfen bi açıklama...

bence düz mantık düşünüyosun fazlasıylaa..

• ben senin öbür tarafta nefes alıyoruz demenden dolayı sordum

quote:

Ölüm;Sonsuz hayattır.Ölüyken nefes alırsın...Sen öldükten sonra dirilmek diye bişeyin olduğunu bilmiyormusun.

bu lafına hitaben söyledim sözlerimi....

ve dielim ki bu dünyaya neden geldik die sordum cevap verebilecek misin?

yoksa ''ben yaşamaya gelmedim dedim öyle bi bakıyorum hayata '' mı diyeceksin?

.......

• din girince nie iş karışsın arkadasım??? din bi cıkmazlar butunumudur sence? ya da bi ikilemler toplulugu??
    bir cok seyin cevabını dinde bulabilirsiniz...
    heee hemen sunu belirteyim bizim din kurallarını tartısmak gibi bi niyetimiz asla ve asla olamaz...
    sadece fikirlerimizi acıkca belirtmek için dinin uzerinde konustugumuz konu ile ilgili olan bolumlewrinden alıntılar yaparız...
    cunku din en saglam kaynaktır!!!
  • o zaman sen daha engebeli bir mantıkla yaklaş konuya
    en azından bir yorum yap
    quote:

Orjinalden alıntı: kebeLek

quote:

quote:

.

lütfen bi açıklama...

• Bak kardeşim burdan dini ayetler ve Hz.Muhammed'den sözler yazınca 3-5 kişi çıkacak araya dini sokma diyecek,saçma sapan laflar edecek...
    Hz.Peygamber her gece yatacakken;

*Bismikellahümme emûtü ve ehyâ!
    (Beni öldürüp dirilten Allah’ımın ismi ve izniyle yatıyorum yatağıma.)
    Her Sabah kalktıktan sonra da;
    *Elhamdülillâhillezî ehyana ba‘de mâ emâtena ve ileyhinnüşûr.
    (Beni öldürdükten sonra tekrar dirilten Allah’a hamd olsun. Bir gün en son ölüm ve dirilişle ona döneceğiz elbette.)

Bu iki duayı ederdi...Nedir ?Her gece ölüyor ve her sabah diriliyoruzdur...Amenna!

İşler karışır derken benim söylemek istediğim ile senin anladığın farklı..Tamam mı?
  • aslında benim yaptığım türkçeden de faydalanarak bir soru üretmekti. ama baktım ki felsefenin sınırlarını zorluyorum ve mantığa da sığıyor sorayım dedim. belki soru kadar yaratıcı bi cevap cıkar umudu ile yazdım...
    redhotrider arkadasımı acıklaması için kutluyorum...
  • quote:

o zaman sen daha engebeli bir mantıkla yaklaş konuya
    en azından bir yorum yap
    quote:

Orjinalden alıntı: kebeLek

quote:

quote:

.

lütfen bi açıklama...

kac defa ölüp dirildigini merak ediyorum demissin.. kimsenin ölüm dirildigi yok, arkadas sadece olumden sonra hayatın oldugundan ve bize anlatılanlardan, din kitabında yazanlardan bahsetmiş. Ayrıca kimse ölümden sonraki hayatın suanda yasadıgımzla aynı oldugunu söylemedi, ki öyle bişi mümkün degil ztn.. Benim demek istedigim düz mantık bunlardı..
    Ayrıca bende uyurken ruh göge, biz dogmadan önceki yerine cıkıp ordan bizi izledigini biliyorum. O yuzden de uykuyu ölüme benzetirler..

• Kur’an’daki iki ayette açıkça Hz. İsa’nın vefat ettiği bildirilir: (Müşrikler için Hz.İsa'nın vefatı denmiştir)

“Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiç bir şeyi söylemedim. (O da şuydu:) ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.’ Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde (tevefa), üzerlerindeki gözetleyici Sen’din. Sen her şeyin üzerine şahid olansın.” (Maide Suresi – 117)

ALINTIDIR "Kur'an-ı Kerim'den"
    Yeterlimi senin için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakenMySouL -- 19 Ocak 2006 21:49:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

Bak kardeşim burdan dini ayetler ve Hz.Muhammed'den sözler yazınca 3-5 kişi çıkacak araya dini sokma diyecek,saçma sapan laflar edecek...
    Hz.Peygamber her gece yatacakken;

*Bismikellahümme emûtü ve ehyâ!
    (Beni öldürüp dirilten Allah’ımın ismi ve izniyle yatıyorum yatağıma.)
    Her Sabah kalktıktan sonra da;
    *Elhamdülillâhillezî ehyana ba‘de mâ emâtena ve ileyhinnüşûr.
    (Beni öldürdükten sonra tekrar dirilten Allah’a hamd olsun. Bir gün en son ölüm ve dirilişle ona döneceğiz elbette.)

Bu iki duayı ederdi...Nedir ?Her gece ölüyor ve her sabah diriliyoruzdur...Amenna!

İşler karışır derken benim söylemek istediğim ile senin anladığın farklı..Tamam mı?

bunu solemekten kastın bu ise arkadasım ben lafımı geri alıyorum...
    cumlen braz acıklayıcı olsaydı zaten bole bi cvp yazmazdım...
    sonucta onumuzde monitor var sadece ...ben kimin nei kastettiğini nasıl anlayabilirim ki???
    tekrar ozur dilerim...

• quote:

ben senin öbür tarafta nefes alıyoruz demenden dolayı sordum

quote:

Ölüm;Sonsuz hayattır.Ölüyken nefes alırsın...Sen öldükten sonra dirilmek diye bişeyin olduğunu bilmiyormusun.

bu lafına hitaben söyledim sözlerimi....

ve dielim ki bu dünyaya neden geldik die sordum cevap verebilecek misin?

yoksa ''ben yaşamaya gelmedim dedim öyle bi bakıyorum hayata '' mı diyeceksin?

.......
    "insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat Suresi, 56)
    Neden geldiğin de burda...
    ALINTI "Kur'an-ı Kerim'den"

• tamam ruh yerinden çıkıp gidebilir hatta geri dönebilir ama benim saçma olduğunu düşündüğüm yer takenmysoul un dediği ölüyken nefes alırsın dediği yerdi

quote:

Kur’an’daki iki ayette açıkça Hz. İsa’nın vefat ettiği bildirilir: (Müşrikler için Hz.İsa'nın vefatı denmiştir)

“Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiç bir şeyi söylemedim. (O da şuydu:) ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.’ Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde (tevefa), üzerlerindeki gözetleyici Sen’din. Sen her şeyin üzerine şahid olansın.” (Maide Suresi – 117)

ALINTIDIR "Kur'an-ı Kerim'den"
    Yeterlimi senin için?

bunu anlamadım konuyla ilgisi ne?ben ölüm yok demedim ölümden sonraki hayatın bununla aynı olup olmadıını sordum

kebelek sen de yorum yazmışsın saol gayet de engebeli olmuş

• redhotrider : Est...Aslında ben özür dilerim,yanlış anlaşılmayacak bir biçimde yazabilirdim...
  • Ölümden sonraki hayatta nasıl olacağını düşünüyorsun?Kabir azabı varmı yok mu? Kabir azabını sana nefes almıyorken mi yapacaklar?Hatırlarsın bu sözlerimi kabirde "ÖLÜYKEN"...

• önemli degil dostum bzm amacımız brz seviyeli muhabbet olsun insanlar buraya baktıklarında ellerine bişi geçsin bilgisayar zaman gecirme aletinden cok bilgi edinme aleti olsun...
    en azından aarmızdaki yanlıs anlasmayı giderdik...
    tesekkur ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TakenMySouL

Ölümden sonraki hayatta nasıl olacağını düşünüyorsun?Kabir azabı varmı yok mu? Kabir azabını sana nefes almıyorken mi yapacaklar?Hatırlarsın bu sözlerimi kabirde "ÖLÜYKEN"...

arkadasım hersey dunyevi hayattan mı ibaret??? baska boyut yok mu??? mesela mana alemi,kabir alemi,cennet cehennem... acı çekmen için nefes almak mı gerekir azap için nefes mi almak lazım...?
    bence sen konuyu brz yanlıs baglamısın gibi...
    insanın ruhu bedenini terkettiği zaman dunyevi faaliyetler sonlanır...
    nie peki bu hayatlar dunya hayatı,kabir hayatı,ahiret hayatı die ayrılmış???

• Bunlar tam olarak birbirlerini anlamadan tartışıyorlar
  • Ah şu Felsefeciler yokmu

Varlık felsefesi nedir?Varlığı tartışan felsefe
  • bakarız...

öldüğüm zaman kimi şeylere kesinlik kazandırmak iyi olacak.

zamanı gelince onu da görürüz

quote:

Orjinalden alıntı: TakenMySouL

Ölümden sonraki hayatta nasıl olacağını düşünüyorsun?Kabir azabı varmı yok mu? Kabir azabını sana nefes almıyorken mi yapacaklar?Hatırlarsın bu sözlerimi kabirde "ÖLÜYKEN"...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.