Şimdi Ara

Uyku tulumu seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seçimde önemli olduğunu düşündüğüm noktalar şunlar
    -Kullanim sicakligi
    -Yapim sekli
    -Yapim maddesi
    -agirlik
    Satin alirken gozonunde bulundurulması gereken diger kriterler neler?
    Mesela mumya tipin daha iyi olduğunu, fermuarinin yarim degil de bastan basa olmasinin daha iyi olduğunu okudum. Bunlar genel kurallar mıdır yoksa kişisel tercih mi?
    En yaygin(ismi değil de kalite ve f/p orani sayesinde) hani "sicak için bu, kış için bunu al bunu bak keyfine" denebilecek tulumlar var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle mumya tipin iyi olma sebebini bilmiyorum ama iç alan azaldığı için vücudunun ısıtması gereken havanında azalmasından olabilir. İkincisi tam fermuarın da sebebi havalandırma ve gerektiğinde battaniye olarak kullanmaktır diye düşünüyorum. Tulumların havalandırılması gerekir, tuttuğu hava da işte kritik nokta çünkü. :D Ben loap'ın tulumunu kullanıyorum şuan. Ağırlık ve hacim ideal. Ekstremi de eksi beş ama Decathlon'daki tulumlara göre kat kat daha ideal bir tulum. Bana da yüz lira gibi bir fiyata geldi. O da şu : Loap Uyku Tulumu
    Sonbahar deneyimim olmadı ama mart ve şubat gibi uyuduğumda titredim bir ufaktan. Bunu kış için alma tabi. :D Ben de bu sonbahar eksi yirmi altı tuluma el atacağım. :D Bu tulumların hacimleri daha çok oluyor ama doğal olarak ağırlıkları da. Arkadaşta Husky Anapurna var adam yanıyormuş içinde mesela. :D

• Beyler yaz için hışırtılı naylon olmayan uyku tulumu tavsiyeniz var mı?
  • aeemin kullanıcısına yanıt
    Bim poşetine gir uyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahîpkıran

Bim poşetine gir uyu

A101 daha konforluymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeemin

Beyler yaz için hışırtılı naylon olmayan uyku tulumu tavsiyeniz var mı?

Geçen yıl sırf ucuz diye Decathlon'nun 15 derecelik tulumundan almıştım, fermuarı yok, yaz için ideal. Ben tavsiye ederim, ha başka alternatif araştırma gereği duymadım..
  • Ben de onu alacağım bu gidişle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyku tulumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teknik ayrıntılara girmeden anlatayım, tulum seçecekseniz basit olarak şu iki öncelik üzerinde düşünmeniz gerekiyor:

- Soğuktan koruma
    - Hafiflik

Önce hangi mevsimde kullanacağınız ve ne kadar süre yük olarak taşıyacağınız. Örneğin uzun bahar yürüyüşleri yapıp geceleri kamp yapacaksanız -10 derece konforlu bir tuluma ihtiyacınız yok. Hafif ve az yer kaplayan bir tulum işinizi görecektir. Kışın tulum seçerken bütçeye göre bir seçim yapılacağı için önce soğuktan korumaya önem verilmesi gerekiyor. Çünkü kışın kamp yapanlar iyi bilir ki soğukta uyumak gerçekten çok zordur. Kış için çadır ve tulum alacaksanız bütçe önceliğiniz tulumda olsun.
  • Soğuktan korunmak içi kaz tüyü tavsiye ederim.

http://www.everestoutdoors.com/urun/alpinist-hibrit-uyku-tulumu----48--_4311.aspx

Himalayalar'da bunu kullanmıştım. -30 da soğuğu hissettirmedi bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerrath

Soğuktan korunmak içi kaz tüyü tavsiye ederim.

http://www.everestoutdoors.com/urun/alpinist-hibrit-uyku-tulumu----48--_4311.aspx

Himalayalar'da bunu kullanmıştım. -30 da soğuğu hissettirmedi bile.

O kadar para verirsek hissettirmez tabi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Husky marka uyku tulumu satın aldım geçen yıl, -20 -30 dereceye kadar koruma sağlıyor.
    Fiyatıda sanırım okul ile birlikte aldığımız için uygundu epey, 150 lira verdiğimi hatırlıyorum.

Bunun dışında 3-4 kez - li derecelerde kullandım ve içinde çıplak yatacak kadar sıcak tuttu diyebilirim.

Ağırlık ve hacim olarak, yaz kamplarında biraz sırıtabilir, yazın ben ancak fermuarını boydan boya acarda yatak gibi kullanırım zaten onu.

Husky Enjoy

http://urun.n11.com/uyku-tulumlari/husky-enjoy-26c-uyku-tulumu-P11943840?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

Baktımda ben çok kelepir almışım :)

• The North Face, Marmot, Ferrino, Millet, Lafuma gibi markaları tavsiye ederim. Kadınsanız kuş tüyü bir tulum almak daha iyi olur.
  • Loap marka uyku tulumu almayı planlıyorum. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka ürün var mı?

Husky almayı planlıyordum fakat fiyatları bir anda uçtu markanın
  • kesinlikle kaz tuyu...
  • Uyku tulumu seçimi ile ilgili temel bilgileri ve nelerde dikkat etmen gerektiğini şu yazıda inceleyebilirsin

UYKU TULUMU SEÇİMİ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.