Şimdi Ara

Uyku ritmini düzeltme önerileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anki durumum sabah 6 dan önce yatmamak üzerine.Tahmin ediyorum ki vücudum uyku ilacına alıştı,aldığım dozlar yetmiyor.Fakat bu sene tüm derslerim sabah dersleri ve bir şekilde benim uyku ritmimi düzenlemem gerek.Önemli bir sene 3 ü seçmeli 11 ders alıyorum.Ders verimim çok önemli yani.

Dün 23.00 da bilgisayarın başından çekildim,duş aldım,yarım saat yürüdüm.Yarım doz uyku ilacı aldım,biraz kitap okudum ve 12.30 uyumuş olmalıyım.saat 4 gibi uyandım,o arada bir kez daha uyanmıştım.Fakat 4 te uyandıktan sonra uyuyamayacağımı anlayıp sabaha kadar kitap okudum.

Önerilere açığım fakat ,bilginiz yoksa konu hakkında şu maddeleri okuyun öneri yapmadan önce

1-Vücudun belli bir uyku-uyanıklık düzeni vardır.Ve bu düzen öyle ani değişiklerle değiştirilmez.Yani bana , bir gün uyuma kesin ertesi gün 12 de mışıl mışıl uyursun diye önermeyin.
    2-Her gün 15 er dakka erken yatağa girsen düzelir demeyin,yine öyle düzelmez .
    3-Her gün belli bir saatte yatağa gir uyuyana kadar çıkma ,hiç demeyin.Uyku yokken yatağa girmek insanda stres yaratır.Okuduğum pek çok yazıda söylenen bunun yanlış bir yöntem olduğu.
    Önerilerde seçiciyim biliyorum ama gereksiz cevaplaşmayı engellemek için bunları yazdım.
    Sincerely yours,revo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.