Şimdi Ara

Uyku felci geçirip duruyorum- uyku hastalıkları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaklaşık birkaç yıldır olan bir durum. Ama son zamanlarda daha sık ve şiddetli yaşamaya başladım. Gece çalışıp gündüz uyuyorum ve izinli günlerimde gece uyumaya çalıştığımda her zaman oluyor yani haftada bir gün uykum mahvoluyor gece.

Ayrıca uyku felcini bilmeyenler için; halk arasında karabasan da denilen, uyku halindeyken beynin vücuttan önce uyanması, akabinde herşeyi görüp hissetmeniz ama asla ses çıkarıp doğru düzgün nefes alamamanız, hatta bazen halüsinasyonlara sebep olup gece gece altınıza s.çtıracak bir vaka. Stresten, zamansız uyku vb sebeplerden kaynaklanıyor.

Bir haftada 3 kere olunca ben de dayanamadım antidepresan veya uyku hafifleten ilaçlarla tedavisi var ama ben yine de bir tecrübe eden, uzman birisi varsa diye soruyorum. Bunun başka bir çözümü yok mu, ilaç tedavisi kullanmak istemiyorum. Zaten hasta olsam bile ilaç kullanmayan biriyim ilaçlara karşıyım. Artık uyku felci geçireceğimi bile anlamaya başladım başımı yastığa koyduğumda çok ilginç bir durum.

Dediğim gibi benim gibi bu vakayı yaşayıp atlatanlar ne yaptınız da kurtuldunuz?

Ya da uzman bir arkadaş varsa bunun çözümü nedir?

• yorgun iken oluyor bende uyku felci. çok yorgunum diyelim, normalde bu durumda yatağa yatar ve uyurum. ancak bazen yattığımda kafama takılan şeyler olabiliyor ve diklatim dağılmadan belli bir şeyi düşünürsem kafam dalıp gitmiyor, dikkat dağılmıyor, ve uykuya dalmak için gerekli olan "düşüncelere dalıp gitme" olayı gerçekleşmiyor. bu durumda eğer çok yorgun isem vücudum daha fazla dayanamayıp uyku haline geçiyor. ancak bilincim sabit kalıyor. bu durum uyku felci oluyor.

şu safsatalara nolur inanmayın artık. küçükken bizi de korkuturlardı böyle saçma sapan şeylerle. küçük olduğumuz için inanırdık. sonradan doğru teşhisi koydum. artık bu olayın ne zaman hangi durumlarda olacağını direk anlıyorum baştan. tamamen biyolojik bi vaka. perilerle, uçan süpürgeli cadılarla, ve daha bilimum uydurma sihirli yaratıklarla falan alakası yok bunun. safsatalara inanmayın artık yeter.
  • Bir kere sorunu doğru teşhis edemez isen çözümü bulamazsın.
    Sen buna uyku felçi diye yaklaşır isen çözümü ilaçlarda ararsın sonuç sıfır.
    Ama karabasan diye yaklaşır isen çözümü olabilir.

1-Cenabet dolaşma
    2-Yattığın yerde ekmek kırığı.sigara külü falan olmasın.
    3-Yatınca ayetel kürsi oku ama düzgün öğren ve oku.Yuvarlama yapma.
    4-Gerekir ise abdestli yat.
    5-Asla çıplak yatma.

Aklıma gelenler bunlar.Allah şifa versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorgun iken oluyor bende uyku felci. çok yorgunum diyelim, normalde bu durumda yatağa yatar ve uyurum. ancak bazen yattığımda kafama takılan şeyler olabiliyor ve diklatim dağılmadan belli bir şeyi düşünürsem kafam dalıp gitmiyor, dikkat dağılmıyor, ve uykuya dalmak için gerekli olan "düşüncelere dalıp gitme" olayı gerçekleşmiyor. bu durumda eğer çok yorgun isem vücudum daha fazla dayanamayıp uyku haline geçiyor. ancak bilincim sabit kalıyor. bu durum uyku felci oluyor.

şu safsatalara nolur inanmayın artık. küçükken bizi de korkuturlardı böyle saçma sapan şeylerle. küçük olduğumuz için inanırdık. sonradan doğru teşhisi koydum. artık bu olayın ne zaman hangi durumlarda olacağını direk anlıyorum baştan. tamamen biyolojik bi vaka. perilerle, uçan süpürgeli cadılarla, ve daha bilimum uydurma sihirli yaratıklarla falan alakası yok bunun. safsatalara inanmayın artık yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tedavısı var amelıyat,olmazsan uykuda ölüm oluyormuş
  • Bendede askerdeyken başıma sık sık gelmişti.
    Alt ranzada ve havasız ortamda yatıyor olmak başlıca sebeplerindendi.
    Uyku haplarıda buna sebep olabiliyor.

Yattığınız ortamı havalandırın, sürekli kullandığınız bir ilaç varsa bir kaç gün ara verin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Bir kere sorunu doğru teşhis edemez isen çözümü bulamazsın.
    Sen buna uyku felçi diye yaklaşır isen çözümü ilaçlarda ararsın sonuç sıfır.
    Ama karabasan diye yaklaşır isen çözümü olabilir.

1-Cenabet dolaşma
    5-Asla çıplak yatma.

Aklıma gelenler bunlar.Allah şifa versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın sunduğu çözüm önerisine bak Ne deyim bilmiyorum bu tiplere artık.

quote:

1-Cenabet dolaşma

5-Asla çıplak yatma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yatağını ve/ya yastığını değiştir.
    Sünger yataklarda uyuduğumda bana da oluyor mesela.
  • Futbol oynadığım dönemlerde sabah ve akşam antremanları çok yorucu oluyordu günde 2 sefer olunca, dönem dönem neredeyse her gün yaşadığımı bilirim.
    Yorgunluğun çok etkisi var. Haplarla vs. çözülecek bir şey değil bulaşma sakın antidepresanlara
  • Uyku düzeninin dışına çıktığım zamanlar kesin oluyor. Dikkat edersem bir sıkıntı yok ama alıştık yav değişik bir deneyim

• Arada benimde başıma geliyor. Uyku düzenim yok ben buna bağlıyorum. Şimdilerde biraz dikkat ediyorum ve 20 gündür falan başıma gelmedi. Daha önceleri haftada en az 2 kez başıma gelirdi. Belirli saatlerde yatıp kalk faydasını görürsün umarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.