Şimdi Ara

Uyku Apnesi olanlar buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
14
Favori
53.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • toprak3506 T kullanıcısına yanıt
    Bu durumun kesin cozum yok mu acaba? Maskesiz makinesiz. Usengecim 2 gun sıkılır kullanmam
  • madmax_88 M kullanıcısına yanıt
    Yaptıracağınız ameliyatlar çok fayda sağlamaz. Sadece basınç değeriniz biraz düşer kanımca. Yani 10cmh2o değilde 7cmh2o cpap cihazı basınç.
  • Up arkadaşlar. İstanbulda çok sıra bekletmeyecek ve gerçekten iyi ilgilenecek hangi hastaneyi tavsiye edersiniz? Ciddi şekilde sorun yaşıyorum, sabah ağız kuruluğu - burun tıkanıklığı - baş ağırısyla uyanma - yorgun uyanma - gün içi uyku hali vb vb.
  • Arkadaşlar herkese Merhaba. 2018 haziranda Uyku apnesi Ameliyatını İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi KBB bölümünde oldum. Söz konusu ameliyatına ait bilgileri eski tarihlerde paylaştım. Güncel bilgi vermek istedim. Öncelikle ameliyat sonrası aylarda tek şikayetim burun kuruluğu oldu. Ben aptallık edip ameliyattan 1 ay sonra sigara içmeye tekrar başladım. Bu süreci olumsuz etkiledi. Yeniden aynı duruma yakın bir pozisyona döndüm. Şimdi 3 aydır sigarayı bıraktım ve horlamamda nefes almamda müthiş bir rahatlama yaşadım. Tabi sigarayı bırakma boşluğunu yiyeceklerle doldurduğum için az biraz kilo aldım. Ama olsun sporla bu işi halledicem. Yani 1. Öncelik bu ameliyatı yaptıracklar yada yaptırmayı düşünenler sigarayı derhal bırakmalılar. Yoksa gereksiz bıçak altına yatarsınız..
  • bende 2019 temmuz ayında ankarada kucuk dılın one cekılmesı anteıror palatoplasti ve konka amelıyatı oldum. 2 yıl once apne teshısı konmustu. AHİ 24 tu. 1 yıl cıhaz kullandım sonra bir doktor amelıyat secenegı oldugunu soyledı. bende arastırdım ve ıbnı sınada bır hocaya amelıyat oldum. amelıyattan sonra horlamam kesıldı. cıhaz kullanıp kullanmayacagımı ogrenmek ıcın 6 ay bekledım. ameliıyat yerlerı ıyılessın dıye. dr a gittim. tekrar test ıstedı ama su corona meselesı yuzunden yatamadım ertelendi. amelıyat eden dr apnemın gecıp gecmeyecegıne garantı veremem ama yuzde 80 90 gecer demıstı. bunu bılerek amelıyat oldum. cunku kucuk dılım bogazıma kacıyormus ve bu da kalbıme yuk bındırıyormus. benzer sorunu olup (kucuk dilin bogaza kacması)ameliyatı merak edenler varsa 2 gun ıcınde agrı kesıcı ıcmeyı bıraktım. sıkıntılı bır surec yasamadım. ama 10 gun sıkıntılı olur demıslerdı bunye meselesı acı esıgım cok yuksektır. su an tek endişem bogazımda agrı ve sıslık var 1 haftadır gecmedi. oncelerı kolay kolay bogazım agrımazdı veya 1 2 gunde gecerdı. ameliyat olan varsa başka bir kimse varsa bu sekılde olumsuzluk yasayan oldu mu? 1 haftadır cok dıkkat etmeme ragmen agrım gecmedı?




  • Merhabalar. Banada operasyon içerisinde küçük dil küçültme yapıldı. Evet Burnumdan zorluk çekmedim ama Boğaz ağrısı ve şişlik 10 gün sürüyor. Bu süreçte dondurma ve asitsiz soğuk şeyler içtim. 10. Günden sonra mutlaka geçiyor. Geçmiş olsun
  • cevabınız ıcın tesekkur ederım benı bahsettıgım amelıyattan 9 ay sonrası ıcın. yanı onceden bogaz agrılarım olmazdı sanırım bu amelıyatan sonra mıkroplar bogazımda kalmaya basladı. sızdede boyle oldu mu?
  • Mrb arkadaslar ben daha yeni teshis konulmus bir hastayim Ahi:52 haftaya tekrar bir gece hastanede kalip degerler vs. bakilacak ölcülecek .Bana Airsenso 10 cihaz verdiler maskede Airfit F20 .aslinda sadece horlama problemi icin doktora gitmistim altindan uykuapnesi cikti.testlerdeki pekcok detayin aciklamasini bulamiyorum. öncelikle doktor araba kullanmayi yasakladi iki hafta ise gitmemi de. makine ve maskeye alistim 5 gündür kullaniyorum sabahlari yüzümde izler var birazcik ama olsun en azindan yorgun bitik uyanmiyorum. sizlerin ne gibi tavsiyesi olabilir ?cok okumakta zorluk cikariyor kafamda:(
  • slayerufuk67 kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Ömür boyu çekeceğiz bu hastalığı. Malesef %100 bi çözümü daha bulunmadı. Sen en azından maskeye alışıp takabiliyorsun. Ben dahil çoğu insan o maske ile uyuyamıyoruz. Yaşam kalitesini çok düşüren bir hastalık. İnşaallah bir gün kesin çözüm bulunurda kurtuluruz hepimiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slayerufuk67

    Mrb arkadaslar ben daha yeni teshis konulmus bir hastayim Ahi:52 haftaya tekrar bir gece hastanede kalip degerler vs. bakilacak ölcülecek .Bana Airsenso 10 cihaz verdiler maskede Airfit F20 .aslinda sadece horlama problemi icin doktora gitmistim altindan uykuapnesi cikti.testlerdeki pekcok detayin aciklamasini bulamiyorum. öncelikle doktor araba kullanmayi yasakladi iki hafta ise gitmemi de. makine ve maskeye alistim 5 gündür kullaniyorum sabahlari yüzümde izler var birazcik ama olsun en azindan yorgun bitik uyanmiyorum. sizlerin ne gibi tavsiyesi olabilir ?cok okumakta zorluk cikariyor kafamda:(
    oncelıkle gecmıs olsun cerrahı tedavıye uygun olup, olmadıgınızı mutlaka arastırmıssınızdır ama bırden fazla doktora gıtmenızı onerebılırım. belkı cerrahı amelıyat ıle tam ıyılesme saglanamyacaksa bıle 52 cok yuksek bır deger, bu degerın dusmesıne yardımcı olabılır amelıyat. tekrar gecmıs olsun




  • Bende de bademcikler alındı, burunda nazal valf & sırt indirme vb. işlemler yapıldı. Ameliyattan 10-15 gün sonra ciddi boğaz ağrısı olup geçmişti ancak 3-4 ay sonra boğaz ağrısı başlayıp 1-2 ay hiç geçmedi. KBB 'ye gittim boyun ultrasonu çekildi bu sefer lenf nodu oluşmuş ama büyüklükler normal dedi, bademcik ameliyatından sonra bademcik olmadığı için o bölgede vücudun bağışıklık sistemi olarak dönemsel olarak şişmesi normal dedi. KBB ağrı için tiroit iltihabı falan da olabilir dedi bir de onu gösterttim, tiroitle ilgili bir şey değilmiş. Ameliyat eden doktora da göründüm şu an bir şey yok dedi, kronik faranjit olabilir dedi. Bu arada boğazın tam oturması için 2 sene falan geçmesi gerekebilir dedi.
    Sanırım dediğiniz gibi mikroplar nedeniyle ağrı oluyor, ben sabah ve akşam yarım çay bardağına 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra gargara yaptığımda ağrının büyük oranda geçtiğini gördüm. Şu an bile ağrı oluyor ama şiddetli olmadığı için gargara yapmıyorum.
    Bana en çok rahatsızlık veren şey şu anda yediğim şeylerin boğazdaki takılma hissi. En ufak bir kırıntı bile takılma hissi yapabiliyor, boğazı kafaya takınca da takılma hissi artıyor. Bazen acaba bademciklere dokunmasaydım mı diyorum yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderfree

    Bende de bademcikler alındı, burunda nazal valf & sırt indirme vb. işlemler yapıldı. Ameliyattan 10-15 gün sonra ciddi boğaz ağrısı olup geçmişti ancak 3-4 ay sonra boğaz ağrısı başlayıp 1-2 ay hiç geçmedi. KBB 'ye gittim boyun ultrasonu çekildi bu sefer lenf nodu oluşmuş ama büyüklükler normal dedi, bademcik ameliyatından sonra bademcik olmadığı için o bölgede vücudun bağışıklık sistemi olarak dönemsel olarak şişmesi normal dedi. KBB ağrı için tiroit iltihabı falan da olabilir dedi bir de onu gösterttim, tiroitle ilgili bir şey değilmiş. Ameliyat eden doktora da göründüm şu an bir şey yok dedi, kronik faranjit olabilir dedi. Bu arada boğazın tam oturması için 2 sene falan geçmesi gerekebilir dedi.
    Sanırım dediğiniz gibi mikroplar nedeniyle ağrı oluyor, ben sabah ve akşam yarım çay bardağına 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra gargara yaptığımda ağrının büyük oranda geçtiğini gördüm. Şu an bile ağrı oluyor ama şiddetli olmadığı için gargara yapmıyorum.
    Bana en çok rahatsızlık veren şey şu anda yediğim şeylerin boğazdaki takılma hissi. En ufak bir kırıntı bile takılma hissi yapabiliyor, boğazı kafaya takınca da takılma hissi artıyor. Bazen acaba bademciklere dokunmasaydım mı diyorum yani.
    takılma hissi bende de bazen oluyor. alerjimde oldugu ıcın alerjı ılacını duzenlı kullanmak gerekıyor.amelıyattan sonra dr a gıttım malesef apnem gecmemıs. sadece oksıjen saturasyonunda ıyılesme olmus. 15 kılo fazlam var. su an dıyet yapıp, tekrar apnemı kontrol ettırme nıyetındeyım. bakalım zayıflayınca apneden kurtulabılecekmıyım :(




  • Uyku apnesi için test yaptırmak istiyorum. Devlet hastaneleri çok uzun sürede gün veriyor. Özel hastenelerde yaptıracağım fakat her özel hastane çıkan sonuca heyet raporu veremiyor. Heyet raporu verebilen ve uyku testi yapan özel hastane varmı bildiğiniz İl farketmez.
  • creap54 C kullanıcısına yanıt
    Ben dün Surp pirgiç ermeni hastahanesinde uyku testi oldum. Ağır Apne tanısı Kondu . Hastahane heyet raporu veriyor . Doktor göğüs hastalıkları uzmanı Gamze Türker. Muayene dahil 2.000 TL ye maloldu ancak basınç testi için tekrar gelmem söylendi oda 1500 tl imiş. Pazartesi muayene oldum çarşamba gecesi teste girdim.
  • Selamlar. Bende teşhis konulduktan sonra oto cpap aldım. Philips DreamWear tam yüz makesi denedim. Silikonlu rahattı. Ama çok hava yuttum. Şikinlikle ve sancı ile uyandım. Bir ay kullandıktan sonra burun yastıgı modelini kullanıyorum. Bu daha da rahat. Bunda ise birkaç saat sonra agzımdan hava çıkışı oluyor. Uyanıyorum. Belki teste doğru ölçüm olmamıştır. Önceki agız burun aparatını isteyen olursa satabilirim.

     Uyku Apnesi olanlar buraya
  • Bundan 3 yıl önce hayatımın belki de en kötü döneminde başıma geldiğini düşündüğüm bir hastalık. Gerek yurttaki sorunlu oda arkadaşım gerek kız arkadaşımdan ayrılmam gerekse ağırlık kaldırmam(fitness) sebebiyle çok stresli günler geçiriyordum. Ufacık odayı paylaştığın, dar koridordan geçerken ağzına çakmamak için kendini zor tuttuğun biri var ve sen, tüm bu sıkıntılarını paylaşacak bir insana sahip değilsin. Gel de kafayı yeme.

    O zamanlar üniversitedeydim ve uyurken horladığım için yurttaki tek oda arkadaşım ses çıkartarak beni kasıtlı olarak uyandırıyordu. Uyuduğu için de değil, sırf odada otururken rahatsız olduğu için böyle bir şey yapıyordu. Her seferinde uyanınca suratına bakıyordum ama gözünü telefonundan ayırmazdı, sanki yanlışlıkla ses çıkmış gibi korkakça rol yapardı. Hal böyle olunca stresimi atmak için sövüp rahatlayamazdım.

    İşin komik kısmı, bu sıkıntılı vatandaş sabah 7'den 8'e kadar alarm kurar, ölüm uykusuna yatmış gibi hiçbir alarmı duymaz, gece yarısına kadar mesajlaşıp beni bilerek uyandırdığı yetmezmiş gibi sabah da uykumun içine ederdi. Daha önceden de başka bir konu sebebiyle birbirimize girmeye ramak kalmış bu arkadaş beni o kadar strese soktu ki bu hastalığın adını ilk kez 3'e kadar uyuyamadığım gece öğrendim.

    Arkadaşlar öyle kötü bir şey ki, hayatımda ilk defa ölümü bu kadar yakından hissettim. Tam uykuya dalarken nefesiniz kesiliyor, uyanıyorsun ama nefes alamıyorsun, ölüyorum diye düşünüyorsunuz. İlk defa başıma gelince kabus gibi bir şeydir neyse diyerek bir kez daha başımı yastığa koydum ve iki dakika sonra bir kez daha boğulduğumu sanarak uyandım ve bu sefer gerçekten ölüyorum dedim. Hemen yataktan kalkıp yurdun koridoruna çıkıp camı açtım ve derin derin nefes almaya çalıştım. 15 dakika sonra bir kez daha yatağıma uzandım sakince ve tam dalacakken bir kez daha nefesim kesildi. Ben hala hayatımda bu kadar çaresiz hissettiğim başka bir an hatırlamıyorum. Odada kimse olmasa orada ağlamaya başlayacaktım. Saat geç ve kelimenin tam manasıyla kimsesizsin, bir tek Allah var seni duyan. Allah istemese nefes bile alamazsın sözünü acı acı yaşayarak tecrübe ettim o gün. Gecenin yarısı, ne aileni arayabilirsin ne de bir arkadaşınla konuşabilirsin. Öyle bir çaresizlik ki, bunun ne olduğunu öğrenmek için Google'a yazdığım şey: 'uyumaktan korkmak, uyurken ölmek' idi...

    O süreçte birkaç defa daha nefesim kesildi uyuyamadım. Yaşadıklarım psikolijimi bozup stresimi artırdıkça durum daha kötüye gitmeye başlamıştı. Zaten uyuyamadığım için yurdun mescidine gidip dua ediyordum. Herkesin uyuduğu saatte, sessizlikte huzur bulmaya çalışıyordum. Herkesi rahatlatacak olan şey farklıdır, ben de Allah'a yakınlaşarak bu stresli durumdan uzaklaşıp uyku apnesinden kurtuldum. Bir bakıma bu durum bana bir mesajdı: ' Sen bana gelmezsen, nefesini keser zorla getiririm' diyordu Allah.

    Muhtemelen bu sorunlu oda arkadaşı beni rahatsız ederse oda değiştireceğimi sanıyordu. Demek ki bende de katır inadı var ki amacına eremedi. Benim odayı terketmeyeceğimi anlayınca yurttan ayrıldı ve yerine alt dönemlerden iyi bir çocuk geldi. En baştan horladığımı çocuğa söyledim. Bunun benim elimde olan bir şey olmadığını, iradem dışı gelişen bir durum olduğunu, önceki kişinin bu sebeple odadan ayrıldığını anlattım ve rahatsız olup olmayacağını sordum. O da açık ışık ve gürültüde uyuyabilen biri olduğunu ve kendisinin de arada horladığını söyleyince dünyalar benim oldu. 4-5 ay boyunca aynı odayı paylaşsak da tek bir pürüz bile yaşamadık ve ben mezun oldum. Tüm bu olumlu gelişmeler beni bu hastalıktan kurtardı diyebilirim.

    Çok şükür uzun süredir bu sorunu yaşamıyorum. Belki hala bir şeyler var çünkü çok horluyormuşum, hatta dinozor gibi horluyormuşum, evdekiler söylüyor. Ama en azından bu durumu ben hissetmiyorum. Bende bu hastalığın belirtileri yoğun stres altında olduğum bir dönemde ortaya çıkmıştı. Stres seviyesi azalınca bu rahatsızlık biraz daha hafifliyor diyebilirim. Şimdilik tek bir çekincem var o da evlilik konusu. Acaba eşim horlamaya karşı hassas biri olur mu, horladığım için onu uyandırır mıyım soruları var kafamda. Umarım o zamana kadar ya benim horlamam geçer ya da eşim de benim gibi derin uyuyan biri olur ve horladığım için uyanmaz.

    Son olarak da bu rahatsızlıktan muzdarip arkadaşların kısa zamanda huzurlu ve mutlu bir uyku uyuyabilmelerini diliyorum.




  • İstanbul da apne için devlet veya üniversite hastanelerinde robotik operasyon yapabilen cerrah önerebilir misiniz?

  • Maalesef robotik ameliyat yapılabilen devlet ya da üniversite hastanesi yok. Araştırmalarım sonucu ameliyat sorun çıkmaz ise 60.000 tl civarında tutuyor. Yoğun bakım tekrar operasyon gibi durumlarda ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor. Sonuçta özel de yapıldığı için illaki ekstra çıkarırlar diye düşünüyorum.

  • Ben Antalyadayım, Akdeniz Ünirvesitesi hastanesinde robotik cerrahi yapılabiliyor tabi kapsamı sizin beklediğinizle aynı mı bilmiyorum. Geçen sene eylül gibi olması lazım uyku testinden sonra doktor robotik cerrahi önermişti. Yukarıdaki mesajlarımda detay yazmışımdır da bademcik, burun, yumuşak damak şekillenmesi falan bir sürü şey saydı. Asistanı da birkaç gün yoğun bakımda kalırsın, robotik olunca diş kırılma riski var falan diyince açıkçası korktum vazgeçtim. Başka doktorlar da apnemin çok ağır olmadığını söyleyince vazgeçmemin etkisi oldu tabi. Maliyet konusunda Üniversite hastanesi olduğu için yukarıda belirttiğinize göre çok daha uygun bir fiyattı.


    Şu anki durumu sorarsanız özelde yaptırdığım bademcik + burun ameliyatı sonrası burundan halen rahat nefes alamıyorum, doktorum burunda alerji olduğunu söylüyor buna ameliyatla yapılabilecek bir şey yok dedi ve Rinocleneil diye bir sprey verdi. Spreyi kullanınca burnum kanamaya başladı ve bıraktım. Boğazda ise halen takılma hissi var, bir şey yiyip içmeyince bile bazen rahatsız edici derecede bir takılma hissi var. Bazen keşke hiç olmasa mıydım diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderfree -- 31 Aralık 2020; 12:47:17 >




  • Bütün yorumları okudum resmed airsense 10 varken diğerlerini bilemiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozlem1609 -- 19 Nisan 2021; 8:41:47 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.