Şimdi Ara

Uyku Apnesi olanlar buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
14
Favori
53.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Omer ve ben kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.
  • Ben sadece üst yumuşak damak ve bademcikleri ellettim. ( burun zaten olmazsa olmaz) . Küçük dil ve dil kökünü düşünmüyorum.
  • Merhabalar,esimin operasyonunun uzerinden uzun bir zaman gecti iki ay olacak sanirim,eskisinden daha dinlenmis uyaniyor,normal hayatina coktan dondu ise baslamasi onu daha da iyilestirdi arada bogazi giciklaniyor ve kuruyor ve sirt ustu yatinca bazen horlayabiliyor ama yan daha rahat ve sessiz uyuyor doktorumuz bu surecin 3-6 ay daha devam edebilecegini tam iyilestim demek icin henuz cok erken oldugunu soyledi,ayin 9da uyku testi var buseferki hastanede olacak gecen seferki bakirkoy de ozel bir hastanede olmustu su an aklima adi gelmedi hatirlayinca bilgilendiririm sizleri,esim uygun bir fiyata yaptirmisti ve doktorundan cok memnun kalmisti.ben yazdiklarim bir cok kisiye ulassin istiyorum diger uykuyla ilgili sayfalar burayla birlestirilirse ilgilenenler daha kolay bulabilecektir yorumlarimi sayfa editorleri umarim ayarlayabilirler.
  • Omer ve ben kullanıcısına yanıt
    Takipteyiz, bilgi için teşekkürler.
  • Merhabalar,ben bu konu uzerine arastirmalarimi ve bilgi paylasimlarimi aralikli olarak devam edecegim.Uyku apnesi ameliyatini İstanbula gelmesi imkansiz olan Antalya ve civarinda yasayanlar icin de bir paylasimda bulunmak istiyorum,esimden bir sure sonra aniden karar verip Antalya da Özel Medi Face Tıp Merkezin de KBB Baş ve Boyun Cerrahı Op. Dr. Erkan DODANLI'ya arkadasimiz uvuloktami(kucuk dilin kesilmesi),dil koku ve yumusak damak radyofrekans ve burun eti radyofrekans ameliyati oldu kendisi bir gece hastanede yatip sadece bir kez burunda kanama yasayip ,ameliyatin ikinci gunu ev de bir sure agrili bir gece gecirip sorunsuz bir sekilde atlatti cok sukur fakat ameliyatin tam memnunluk suresi bir kac ay sonra belli oluyor sakin umitsizlige kapilmayin.Bu arkadasimizin operasyonu benim esiminken oldukca farkli tabi ama kendisi simdiden memnun oldugunu soyluyor.Darisi tum bu sorunlari yasayanlara:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer ve ben -- 5 Temmuz 2015; 1:53:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer ve ben

    Merhabalar,ben bu konu uzerine arastirmalarimi ve bilgi paylasimlarimi aralikli olarak devam edecegim.Uyku apnesi ameliyatini İstanbula gelmesi imkansiz olan Antalya ve civarinda yasayanlar icin de bir paylasimda bulunmak istiyorum,esimden bir sure sonra aniden karar verip Antalya da Özel Medi Face Tıp Merkezin de KBB Baş ve Boyun Cerrahı Op. Dr. Erkan DODANLI'ya arkadasimiz uvuloktami(kucuk dilin kesilmesi),dil koku ve yumusak damak radyofrekans ve burun eti radyofrekans ameliyati oldu kendisi bir gece hastanede yatip sadece bir kez burunda kanama yasayip ,ameliyatin ikinci gunu ev de bir sure agrili bir gece gecirip sorunsuz bir sekilde atlatti cok sukur fakat ameliyatin tam memnunluk suresi bir kac ay sonra belli oluyor sakin umitsizlige kapilmayin.Bu arkadasimizin operasyonu benim esiminken oldukca farkli tabi ama kendisi simdiden memnun oldugunu soyluyor.Darisi tum bu sorunlari yasayanlara:)
    Şimdiye kadar internet üzerinde bulabildiğim en kapsamlı bilgilendirme, çok teşekkür ederim.
    Aynı hastalığı ben de yaşıyorum. Sadi Konuk hastanesine ben de gittim, ancak ameliyat randevusu için telefonumu, sayfaları eskimiş bir defterin en arka sayfasında boş buldukları bir alana dikey şekilde yazdılar, bu bana hiç güven vermedi. Nasıl böyle bir deftere hastanın kontak numarası yazılır, bana 1 yıl beklersin demişlerdi, telefon numaram bile değişmiş olabilir. Bana ulaşamayacaklar tabii. Çok zahmetli bir süreç olduğundan ne ameliyat ne de maskeye karar veremiyorum.
    Ameliyatı geçiren eşiniz ve yakınınız nasıl oldular ? Beklentilerini bulabildiler mi ?

    Tekrar teşekkürler. Saygılarımla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventdl

    Şimdiye kadar internet üzerinde bulabildiğim en kapsamlı bilgilendirme, çok teşekkür ederim.
    Aynı hastalığı ben de yaşıyorum. Sadi Konuk hastanesine ben de gittim, ancak ameliyat randevusu için telefonumu, sayfaları eskimiş bir defterin en arka sayfasında boş buldukları bir alana dikey şekilde yazdılar, bu bana hiç güven vermedi. Nasıl böyle bir deftere hastanın kontak numarası yazılır, bana 1 yıl beklersin demişlerdi, telefon numaram bile değişmiş olabilir. Bana ulaşamayacaklar tabii. Çok zahmetli bir süreç olduğundan ne ameliyat ne de maskeye karar veremiyorum.
    Ameliyatı geçiren eşiniz ve yakınınız nasıl oldular ? Beklentilerini bulabildiler mi ?

    Tekrar teşekkürler. Saygılarımla..

    Alıntıları Göster
    Cihazla uyunmuyor az ama sağlam tıkanıyorum. Ameliyattan korkuyorum. İki ucu kirli değnek. Gündüz hep uykusuz, güçsüz. Gece tıkanıp ölücem korkusu. :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Cihazla uyunmuyor az ama sağlam tıkanıyorum. Ameliyattan korkuyorum. İki ucu kirli değnek. Gündüz hep uykusuz, güçsüz. Gece tıkanıp ölücem korkusu. :(

    Alıntıları Göster
    KONUYU TEKRAR AÇIYORUM AMA BU HASTALIKLA İLGİLİ TÜRKİYENİN EN İYİ FİRMASINDA CİHAZ VE MASKELERLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUM CPAP CİHAZI VE MASKE KONUSUNDA YENİ ALACAK VEYA CİHAZI ARZALANAN VS BÜTÜN KONULARIYLA İLGİLİ YARDIMCI OLABİLİRİM.
    FİRMAMIZ SAĞLIK MEDİKAL KONUYLA İLGİLİ YARIMCI OLABİLİRİZ 0545 525 84 29




  • Arkadaşlar İstanbul avrupa yakasında uyku testi için yakın zamana randevu veren devlet hastanesi yada uygun fiyatlı özel hastane var mı?
  • Arkadaşlar herkese merhaba,



    Ben uyku apnesj ameliyatı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak adına buraya yazıyorum. Umarım herkese faydası olur.



    35 yaşında erkek bir bireyim. Çocukluğumdan bu yana ara ara yorgun yada yatma şeklimin bozukluğu neticesinde ailem tarafından hep horladığım söylenirdi. Ben sigara kullandığım için sürekli bu durumu sigaraya bağlardım açikçası. Her neyse cesaretimi toplayıp Haydarpaşa Numune Hastanesi Validebağ Ek Hizmet binasında bulunan uyku bozuklukları polikinliğinden randevu aldım. Muayene gittim önce birkaç soruluk uyku kalitesiyle ilgili testi cevapladım. Ardından Doktor hanım bana 1 gece uyku testine tabi tutulmam gerektiğini söyleyerek 1 ay sonrasına randevu verildi.



    1 ay sonra hastaneye gittim. O gün içinde hiç çay kahve yada asitli içecek içmedim ve çok az sayıda sigara tükettim. Saat 21.30 civarı birsürü kablo olan bir cihaza bağlandım (vücuda ekg de olduğu gibi yapıstırıyorlar acı yok) Saat 22.00 de uyumam için yanlız bırakıldım. Uyumaya çalıştım ancak yarı uyur yarı uyanık bir halde sabah 5.00 oldu ve gelip aleti söktüler raporu 1 ay sonra alacağımı soyleyip gönderdiler.



    1 ay sonra tekrar rapor sonucunu öğrenmek için hastaneye geldim. Doktor hanım Uyku Apnesi Değerimin 9.5 civarında ve başlangıç seviyesinde olduğunu 15 ve üstü durumlarda gece solunum cihazı verildiğini, sigarayı bırakmam gerektiğini, kilo vermem gerektiğini (1.75 boy 80 kg.yani kilom çok fazla değil) , ayrıca test sonuclarında sırt üstü yatarken solunjm zorluğumun arttığı yan yatınca azaldıgını ve son olarak KBB doktoruna sevk etti.



    Oradan sonra hemen alt katta bulunan nihal hocaya gittim. Burnumun içinde eğrilik olduğu ve bir tarafın çok daraldığı, ayrıca küçük dil sarkması ve yumuşak damak sarkması olduğunu söyledi.Ameliyat sonucunda %90 a kadar rahatlama olacağını söyledi. Ardından be im onayımla sırasiyla kan verme, ekg, akciğer filmi çektirdim. 1 hafta sonra da Haydarpaşa Numune Hastanesine gidip anestezi uzmanıyla görüşüp onay almaya gittim. Anestesi uzmanı özellikle sigara konusuna çok takıldı orada iyice canım sıkıldı. Ameliyattan 2 ay öncesi sigarayı birakmam gerektiğinden bahsetti ve onayı alıp kbb servisine gittim.



    Serviste tekrar doktorların kontrolünden geçirilerek 5 gün sonraya ameliyat günü verildi. Ameliyat günü geldi çattı. Kısa bir bilgilendirmeyle burundaki eğriliğin giderileceği, küçük dilin kısaltılacağı, yumuşak damağın sarkmasının giderileceği söylendi. Odaya alındıktan yaklaşık 1 saat sonra ameliyathaneye gitmek üzere hazırlandım ve sevgili eşimle güle oynaya vedalaşip ameliyathaneye alındım. Hiçbir panik yada heyecan yaşamadım. İlk olarak ilk kez ameliyat olan biri olarak şöyle bi içeriye göz süzdüm. 3-4 kişi vardı. Ameliyatımı gerçekleştirecek asistan uzman doktor eşliğinde tabiki hemşire ve sanırım anestezi uzmanları. Ardından elimden damar yolu actilar ve maskeyle gaz şeklinde birşey koklattılar. Yavaşça tavan bulanıklaştı ...



    İlk olarak kalk hadi ameliyat bitti sesini duydum ancak çokta cevap verebilecek gibi değildim ikinci kalkta baktım odadayın annem babam eşim. Ancak ufak bi sorun vardı sağ gözüm bulanıktı. Ayrıca şiddetli batma vardı ve boğazımda acıyodu ama burnumda hiçbirşey hissetmedim ayrıca burnumda sadece icinde tampon vardı.Zaman ilerledikçe gözümdeki ağrı arttı. 10.20 ameliyata giriş 12.20 çıkıştı ancak akşam saat 20.00 a kadar gözüme hiçbir göz doktoru gelip bakmadı. Kalkıp eşimle biz hastane icinde göz doktoruna gittik. Yüz temizleme işlemi esnasında Sağ göz korneam çizilmiş. Damla falan verdiler 1 haftada geçer dediler.



    2. Gün uyandıgımda sürekli ağızdan nefes aldığım için boğazım kupkuru ve yanarak uyandım. Gece zaten her 2 saatte bir uyandım yani sağlıksız bir uykuydu. Sabah 7.30 civarı son kontrolleei yapıp taburcu ettiler.



    Şu an 8. Gündeyim geçtiğimiz bir hafta oldukça zordu. Özellikle boğazım çok kurudu hep su içtin sıvı beslendim. Burnumda tampon olmasına rağmen dr tavsiyesiyle okyanis suyuyla günde 3 kere temizledim ve bu oldukça iyi geldi. 7. Gün tampon çıktı gerçekten yaşama geri döndüm. Bugün 8. Gün çok az bi boğaz yanması ve az bi burun hassayiti dısinda herşey çok normal. İlerleyen zamanlarda yine son durumu yazarım




  • Harunistanbul H kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Ara ara bilgi verirseniz seviniriz.
  • Merhabalar,



    Bugün 9. Günüm



    Kendimi iyi hissediyorum. Dışarıya çıkıp az çorba, az pilav kuru fasulye ve 2 kaşık yoğurt şeklinde (Tabi hepsi ılık soğuk arası) yemek yedim. Diyeceksiniz ki delimisin ama 1 haftadır bu tarz bi yemeği yiyemediğim için benim açımdan anlatılası bir olay. Göz doktoruna da gittim korneam iyileşmeye başlamış. Bugün boğazımda yine o yanma devambediyor ama başka hiç şikayetim yok. Bir sonraki yazım pazartesiye kalın sağlıcakla
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Elbette paylaşmaya devam edeceğim.
  • Harunistanbul H kullanıcısına yanıt
    Boğazda ki yanma yara kaynaklı normal bir durum. Oda iyileşti mi yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Haydi iyi hafta sonları.
  • geçmiş olsun herkese
  • Yalnız yaşıyorum, bu yüzden de uyku apnem de var mı yok mu bilmiyorum.

    Burada ki(https://www.teomandal.com/uyku-apnesi-nedir-nasil-tedavi-edilir) belirtilere göre aslında var, çünkü çok yorgun hissediyorum kendimi. Siz başka şikayetler yaşıyor musunuz?
  • Harunistanbul H kullanıcısına yanıt
    İyileşme sürecinizin devamını yazarsanız sevinirim , yumuşak damağınıza radyo frekans mı uygulandı ? yumuşak damağınızda zamanla gözle görülür bir küçülme oldumu ?
  • Herkese Merhabalar, Tatil ve Bayram süreci araya girince birsüredir giremedim siteye. Ameliyat olalı 25 gün geçti..



    Şöyle özetleyim;



    İlk 7 gün hem boğazımda dikiş hem burnumda tampon olduğu için epey zorlandım. Yemek yiyememe, nefes alamama, yutkunma şikayetleri vs.. Tampon çıkınca hızlı bir iyileşme süresi başlıyor. 10. Gün sonrası normal yemek yeme başlıyor. Boğazınızdaki yara çok aza iniyor. Ağız içi yaralarda hızlı bir iyileşme başlıyor.



    Bugüne dönersek ameliyat öncesi sigarayı bırakmaştım ve hala canım istemesine rağmen ısrarla içmiyorum. Iştahım açık sıcak soguk baharatlı acı ne varsa rahatça yiyebiliyorum. Bu yüzden de ameliyat sonrası verdiğim 4 kiloyu hizlıca geri aldım :) Havuza denize rahatça giriyorum. Burnum ve boğazimda hassasiyet kalmadı. Ancak doktorun verdiği burun nemlendiricilerisini kullanmadığım için kuruluk yasıyorum ve zaman zaman boğazimda da bunu yasıyorum. Ben burnumun herhangi bir ilaç kullanmadan normal seyirine dönmesini istiyorum ama sanırım bu olmayacak.. Şimdilik bu kadar sorularınız olursa cevaplarım buradan.




  • mirkuza M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar evet radyo frekans uygulandı. Su an için gözle görülur bi kücülme elbette var. Rahatsızlık ve sikayetlerim en aza indi. Nefes almamı engelleyecek faktörleri ortadan kaldırmıs oldum. Bunda en önemlisi ameliyat + sigarayı birakmam olduguna inaniyorum. Daha önceki yazılarımda hangi hastanede hangi doktorla iletisim kurduğum ve nerede ameliyat oldugum yazıyor. Dilerseniz iletisim kurabilirsiniz. İyi gunler
  • Harunistanbul H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, şuan uyku durumun nedir ameliyat öncesine göre uyku kaliten arttı mı ve ameliyat olmadan önce, gün içinde kendini yorgun hissediyor muydun? Gelişmeleri aktarabilirsen bilgilenmiş oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.