Şimdi Ara

Uyku Apnesi olanlar buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
14
Favori
53.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,esim uzun zamandir uyku apnesi rahatsizligiyla mutsuz bir hayat yasiyordu ve en sonunda ameliyat olmaya karar verdi.sizlerle butun yasadiklarimi paylasip merak ettiklerinizi cevaplayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun yani 29-04-2015 carsamba gunu esim uyku apnesi rahatsizligiyla ilgili robotik cerrahiyle ameliyat oldu.bir gun oncesinden baslamak istiyorum cunku oncesi cok uzun bir surec basvurular,beklemek,siraya girmek,prasedurler ve tetkikler 3-4 ay beklemenize neden olacaktir.ameliyat oncesi bir gun once tetkikler icin hastaneye gelip bir kac kagit imzalayip,kan verip anestezi dr bekleyip hastanede yatis islemlerimizi hallettik ve ertesi sabah boyun emari cektirerek gune basladik.ameliyat saatimiz 9.30 olarak bildirilmisti ama esimin anca 11.15 de ameliyati basladi.ameliyat 13.10 da ameliyatin basarili bir sekilde sonuclandigi haberini aldik.esim su an yogun bakimda cunku dinlenmesi gerekiyormus saat 12.00 de odasina cikmasini bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Acil şifalar.
  • Saat 11.30 da esim 1gece kaldigi yogun bakimdan odasina ayilmis durumda alindi.yanina ziyaretci girmesi yasak.size kisaca yasadiklarimizi anlatmak istiyorum tabi vakit buldukca.cok yogun bir bogaz akintisi varmis gibi bir rahatsizlik hissediyor uzun saatlerdir tikanip bogulacagi hissi olustu ve bu durumdan son derece endise duyuyor,hic rahat degil,agri simdilik kalmadi iki sise parol aralikli olarak verildi ucuncuye su an ihtiyac yok.ama bogaz akintisi rahatsizligi cok metanetli olan esimi oldukca yipratip korkutuyor.doktorumuz bunun nedenini nefes borusuna cok yakin bolgeden toparlama yapildigi icin iyilesme salgisinin balgam gibi agizdan nefes almaya engel oldugunu bunun normal oldugunu ve panik ve heyecan'in bunu fazlalastiracagini soyledi .burundan rahat nefes aliniyor fakat o bogazda ki akinti hissi oldukca zorluyor esimi.
    Esim'in son yapilan uyku testinde 73 saniye nefesinin durdugunu soylediler.ameliyattan once bogaz endoskopisiyle ameliyatin sart oldugu belirtildi ve bizde boyle bir karar verdik.ben cok arastirma yaptim ama kimse bir sey paylasmamis ben sizleri esimle ilgili vakit buldukca bilgilendiricem bana sorulariniz varsa msj yazabilirsiniz.iyi dilekleriniz icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugun hastane odamizda ikinci gunumuz,normal giden bir seyir var tabiki ameliyatin vermis oldugu sıkıntilar yogun rahatsiz edici olarak devam ediyor.bogaz da yapismis balgam hissi cok oluyor agri bazen agri kesici taktirmayacak kadar az olabiliyor.saglik icin katlanicak tabi cunku bu rahatsizligin esimde ki boyutu kalp ve akcigerlerini olumsuz etkileyebilirmis.biz surekli odada esimle dolasiyoruz bugun buz yemeye ve soguk yogurt ve soguk su tatmaya basladi.kasigin ucuyla bile yutmasi oldukca zor oluyor tabi bu normal bir durum ayni bademcik ameliyati gibi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,anca yazmaya vakit bulabildim,ne kdr dogru yaziyorum bakamiyorum bile siz artik tahmin edeceksiniz :) evet bugun hastane odamizda 3. Gunumuz daha rahat ,daha sakin bir gun gecirdik cok sukur tabi esim hala zorlaniyor ama posetlerde dondurulmus kucuk buzlari kompostosunda eritip biraz kuculunce agzina atiyorum onu eritebilip suyunu yavasca yutuyor,buz atilmis su ve dondurma yiyebiliyor kucucuk kucucuk.buz odemi azaltiyormus bu arada tabi sadece serumla besleniyor.tuvalete gidebiliyor ve artik disari acildik:)koridorlarda yuruyebiliyor ,odamiza refakatci haric kimseyi sokmuyoruz ve dolasirken esime maske takiyorum.odamiz iki kisilik ama steril kalinmasi adina yanimiza kimseyi almadilar. Yutkunmak istirap verici bu bir sure daha devam edecek cok normal bir durum.bugunluk bu kadar.cok rahay yazdigimi dusunmeyin bu yazdiklarim bitene kadar en az alti yedi kere esimin bogazina takilan sumuksu siviyi (biraz acikca oldu ama soylemeliyim). sirtina vurarak cikarmasina yardim ediyorum.iki kez koridorda gezdirip sonra bir seyler iciriyorum.iste boyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emir66 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,emir bey esim ameliyat oldu ve bu forumda eger gormediyseniz her gun konuyla ilgili paylasimlarda bulunuyorum beni takip edebilirsiniz.ben esim ameliyata karar vermeden once o kadar arastirma yaptim ki hic bir bilgi bulamadim bu nedenle kendim herkesi bilgilenirmeye soz verdim umarim faydali olurum.gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esra hanim
    Merhaba esinize gecmis olsun. Benim adim Candaş . iyku sorunu icin doktora gitmistim gecen sene once burun ameliyati yapti ama damakta ve kucuk dildede sarkma var onlarjda duzeltmemiz gerekli ama agir olur hepsi sonra yapalim dedi bugune kadar geldim bu ay bende damak ve kucuk dil operasyonu yaptirmak istedim. Bende hicbir yerde bulamadim nasil olur sonrasinda ne yasanir bilmiyorum. Anlattiklarinlariniza gore baya agir bir operasyon kac gunluk bir hastane ve ev yatisi onerdiler? İse ne zaman donulebilecek bilgi var mi? Sanirim soguk gidalar tuketiliyor ne yenilir ne icilir? İyilesme sureci icin nasil bilgi verdiler?

    Tesekkurler yanitkariniz icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pluspower -- 4 Mayıs 2015; 0:10:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 3mayis hastane odamizda 4.gunumuz.esim bugun Allahima cok sukur daha iyi. balgam yok gibi bir sey,agri yok zaten fazla ,artik koridorda kendi dolasabiliyor ve icecekleri biraz daha seri yutabiliyor.aksam kan tahlili icin kan alindi yarin o sonuclara gore taburcu olucaz insallah:) umarim sonrasi da iyi olur,cektigimiz sıkıntilara deger ve herkes bu paylastiklarimdan cesaret ve bilgi alip saglikli ve uykulu bir yasantiya adim atar. Evet ameliyat zor belki ama zorlugu sonrasini dusununce katlanmaya deger.esim ne o cihazla saglikli ve mutlu oldu ne de dis hekimine agiz icine yaptirdigi ve her gece yatarken taktigi plastik protezle..insallah bundan sonra kilo da verirse saglikli yasar ve mutlu uyur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esra hanim gecmis olsun

    Zor operasyon ve sonrasida sıkintili sanirim. Taburcu sonrasi yasanti icin ne dediler size? Ayrica rapor ev istirahati gibi icin ne bilgisi verdiler. Yeme icme konusunda ne onerdiler. Bende bu ay olmak istiyorum ama sonrasini bilmiyordum
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pluspower kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,esim'in yasadigi surec'i burada her gun paylasicam simdilik soguk basladik ve serum aliyor,ameliyat zor belki ama sonrasi iyi olursa gercekten deger ,esim 25 gun sonra ise baslayabilir Allah korusun bir aksilik olmazsa bogazinda ki yutkunma acisinin da 1-1,5 ay da gececegini soylediler doktorlarimiz. Biz istanbul da yasiyoruz,Bu ameliyati yapabilen tek dr prof.TulinFatma Kayhan hoca ve yaninda ki en az onun kadar degerli Arzu Koc hoca ve ekibi.Bakirkoy Sadi Konuk devlet hastanesinde sgk gecerli bu ameliyata sadece hastaneyeo makbuzlu 3000tl odedik.Umarim sizde hayirlisiyla bu rahatsizliktan kurtulursunuz esim 56 yasinda ve 15 yildir bu dertle bogusuyor ayrica kalbinde de tek damar tikali oldugu icin stent var yani kalbe zarar vermeye coktan baslamisti bu durum,kan sulandirici kullaniyor ama Fatma hanim her seyi kontrol altina aldi ilaci kesip deri altina yapilan ignelerden versi su an onlara devam ediyor kanama riskinden dolayi,sonra tekrar diger ilaclara donecek ilac ismi yazmiyorum ki okuyanlari yanlis yonlendirmek istemem.size gecmis olsun ve sizin gibi ,bence dermani olan bu dertle ugrasan herkese acil sifalar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pluspower kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin acele yazdim ve sonradan farkettim ise baslama gununu 15 gun sonra yazacagima 25 yazmisim ama yine de takip edin burayi vakit buldukca paylasicam surecimizi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler Esra hanım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun sabah doktorlarimiz Fatma ve Arzu hanimin kontrollerinden sonra taburcu olduk,İnsanin evi gibisi yok Allah aylarca hastanelerde yatanlarin yardimcisi olsun.doktorlarimiz esimi muayene etti ve bir problem olmadigini soylediler,ilaclarimiz bir antibiyotik,agri kesici,agiz gargarasi ve kalbinde stant oldugu icin kan sulandirici igneleri yazildi,eve gelir gelmez dus alabilir,tras olabilir ve puturlu olmayan sulu gidalara baslayabilir dendi.Ben esime bu gun kemik suyuna blander'den cekilmis sebze corbasi ,komposto,yogurt icine bebe biskuvisi,bol su ve aksam tekrar corba verdim.Yutmasi artik daha az agrili gun gectikce kasigini daha fazla doldurmaya basladi.Fiziksel olarak bir sorun hic yok zaten disarda gezse kimse ameliyatli oldugunu konusmadikca anlamaz,konusmasi da bademcigi sismis biri gibi istese daha yuksek konusur da ben nedense tedirgin oluyorum yoksa dr konusma demedi:)sunu da unutmadan soylemeliyim eve gelince biraz uyudu ve bugun daha rahat uyudugumu nihayet hissettim dedi insallah degecek ameliyat olduguna...capi di capo memnuniyetle herkesi aydinlatmaya firsat buldukca esim iyilesene kadar devam edicem,umarim benim yazdiklarim butun hastalarin iyilesmesi icin sebep olur ve bize sadece dua ederler.tek istegim bu:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,en son yazdiklarimi noktaladiktan dakikalar sonra cok uzucu bizi bekleyen dakikalar yasamak icin yeni bir sayfa actik.
    Esim yanima gelerek bogazimda kanama basladi dedi ...inanin o an aklimi oynatacaktim hemen hastaneye geldik 00.30 da nobetci dr muayene etti ,tekrar yatis yaptik ve kanamanin seyrini beklemeye basladik,esim kanama baslamadan 15 dak once ona verilen suda eriyen parasatemollu bir agri kesiciyi icip hemen pesinden kan sulandirici ignesini yapmisti dr larin tahmini ilac tahris etmis ve ignede kanamayi arttirmisti,maalesef kanama
    Cogaldi ve esim sabah 05.00 gibi tekrar narkoz alarak ameliyata girdi cok korktum o da ,ben de ve yakinlarimiz da uzun bir operasyon oldu Allahtan kanayan bir damar degilmis sadece tahrismis ve doktorumuz gordugu derin yerleri dikmis ve yakmis saat 13.00gibi ameliyattan cikti kisa sureli yogun bakimda yatip sonra odamiza ciktik ve yeniden en bastan saymaya basladik doktorumuz da ilk kez boyle bir durumla karsilastigini soyledi,kan sulandirici bizim icin hep risk tasir ama hic boyle olmamisti dedi.Doktorlarimiza guveniyorum ama bu kadar zorluk cekmeye degecekmi inanin bilmiyorum :( esim'in sartti bu ameliyati olmasi olmasaydi nasil olurdu nasil oksijensiz geceler yasardi onu da bilemiyorum,sizleri korkutmak asla istemem her ameliyat risk tasir ama gunluk hayatta bir trafik kazasinda olmek riskimiz daha fazladir diye dusunup kendimi avutuyorum ,ameliyattan korkup sagliksiz bedene iskence ederek yasamak da uygun degil varin gerisine siz karar verin iste.saglikli gunler dilerim hepinize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dun ve bugun esim yumusak taneli(sehriye corbasi,et ve patatesli yemek suyu gibi)yemeklere basladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bu ameliyat işide biraz bünye meselesi. Kimi hafif atlatıyor. Kimisi zorlu bir süreç yaşıyor. Allah tüm hastaların şifasını versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esimin konusmasi biraz daha duzeldi ,yemek olarak tavuk veya et suyuna sehriye corbasi,blander da cekilmis et suyuna sebze corbasi,tereyagli iyi haslanmis spagetti,komposto,sabahlari sutlu bebe biskuvisi ve rafadan yumurta gibi yiyecekler hazirliyorum.yemege baslamdan biraz kaymak yutmak bogazini yumusatiyor ve yiyecekler daha acisiz yutuluyor sanirim.bugun kontrolumuz vardi ve biz toplu ulasimla rahatlikla yolculuk yapabildik ama esim maske kullandi cunku grip olmasi eminim iyi olmaz.haftaya tekrar kontrole gidecegiz.Arada oksuruk ve gicik balgam sokme halen oluyor ama eskisi kadar degil tabi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin yine kontrolu var esimin yavas yavas ilik ve taneli yemek yemeye basladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,ilk operasyonun uzerinden 34 gun gibi bir sure gecti bu surede biz bugun tekrar kontrole gittik,esimin kontrolu iyi sonuclandi cok sukur bir problem yok,15gun once de ise basladi sadece dilinin uc kisminda bir uyusukluk var oda gun gectikce azaliyor ,gece uyurken daha rahat ama hala uyudugundan tam emin olamiyor sanirim bunun icin bir sure daha gecmesi gerekiyor 2.5 ay sonra tekrar uyku testi yapilacak o zaman daha iyi belli olacak uykunun ne kadar saglikli olup olmayacagi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.