Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
148
Favori
493.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    Eğer bütçe sorunu yoksa Resmed öneririm s9 yada s10 modellerini..Bu forumun da çoğunluğu onu kullanır ki bu apne işinde piyasanın en iyi cihazıdır.Hortumda ses olmaz öyle olsa kimse kullanamaz..Ya da yeni maske alıp bir süre öyle deneyin sorun çözülmezse o zaman cihazı da değiştirirsiniz ancak o siyah kırmızı renkli cihazsa sizin cihaz pek verim alınacağını sanmıyorum.
    Ayrıca bu konuyu da geriye doğru okumanızı öneririm birçok soruya cevap için,geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 10 Aralık 2019; 0:1:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fisher paykel cihaz hakkında bilginiz var mı? Kullanan var mı?
    maske öneriniz var mı ? maske tipi ve markası nasıl olmalı?
    sizlere de geçmiş olsun.
    Burdan maske önerisinden ziyade iyi bir medikalci bulun,bir kaç maske deneme şansınız olsun,o şekilde görüşün..çünkü her maske her yüze uymaz..fisher paykel da yabancı kaliteli bir marka ancak yaşadığınız şehir de servisi,hizmeti fiyatı nasıl bunlar önemli..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgilerin için teşekkür ederim.İyi medikalci derken her medikalci malını satmaya çalışıyor. Sağlığın onun için ön planda değil. Bu açıdan değerli bilgileri sizlerden ve buradan alacağım.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • Merhaba. Uyku testi sonrası BPAP cihazı kullanmam önerildi. Fakat marka olarak kararsız kaldım. Löwenstein(weinmann)-Philips-Resmed markalarından hangisini önerirsiniz. Ve nedeni nedir ?
  • mFs_35 M kullanıcısına yanıt
    ben Resmed s10 Vauto kullanıyorum. Aslında otomatik bpap almam gerekmiyordu, sabit ayarlı makine yeterliydi ama resmed s9 u ve bu cihazı 1 hafta denedikten sonra kesinlikle s10 vauto dedim. Sebeplerim,
    S10’da nefes alış ve verişlerinizi cihaz takip edip ona göre hava pompalıyor amiyane tabirle makine de sanki sizle birlikte nefes alıp veriyor ve size çok iyi uyuyor. S9 da ise daha ilkel bir algoritma var. Nefes alış ve verişlerinizi yine takip ediyor ama nefes alırken havayı birden veriyor ve verdiğinizde de birden basıncı düşürüyor. Maske yüzünüzde şişip şişip sönüyor gibi oluyor ki çok rahatsız edici bence. Birde otomatik bpap cihazı sizin apne aralığınızı ölçümleyip basınçlarını da kendi ayarlıyor.
    Kısaca, maddi durumunuz el veriyorsa ben resmed s10 Vauto cihazını gözüm kapalı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu çok teknik bir konu, birisinin buna cevap vermesi için her iki teknolojiyi de uzun süre kullanmış olması gerekir ki ancak desin, ben EPR ile mışıl mışıl uyuyordum ama Softpap ile öyle olmadı (ya da tam tersi). Bu seviyede cihazlar üç aşaüğı beş yukarı bence bu teknolojilerde aşırı uçurum farkı yaşatmazlar.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • Merhabalar, konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarına çok ihtiyacım var.

Bende de uyku apnesi var, 2 senedir fisher paykel auto-cpap kullanıyordum ancak bozuldu, philips respironics system one cihaza geçtim 2 gün önce.

A-Flex özelliği mi ne varmış, ilk gün bu özellik açık uyudum. Medikalci çok övdü, ayarlardan açık olarak verdi cihazı. Nefes verirken hava verişini yavaşlatıyor cihaz, rahat nefes veriyim diye.

Ancak nefes vermeye başaladığım ilk an 0.5 saniyelik gecikme ile hava şiddetini kesiyor, tam nefes verirken birden basınç olup, pat diye kesiliyor uykudan uyandıracak kadar rahatsız ediyor.

Dün 2. gecemdi cihaz ile. Bu özelliği ayarlardan 3'den 1'e çektim ama yine rahatsız etti, bende kapattım öyle yattım.

Sabah kalktığımda inanılmaz bir göğüs ağırısı ile uyandım, akşama kadar şiddeti azalarak devam etti. Ters birşeyler var ama anlayamadım. Sizce neden göğüs ağrısı yapar cpap? Neyi yanlış yapıyorum? Bu cihazı kullan var mıdır forumda?

bir de cihaz fisher paykel'e göre daha sesli çalışıyor, her nefes alıp verdikçe artıp azalan motor sesini duyabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 13 Aralık 2019; 17:43:34 >

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

ben Resmed s10 Vauto kullanıyorum. Aslında otomatik bpap almam gerekmiyordu, sabit ayarlı makine yeterliydi ama resmed s9 u ve bu cihazı 1 hafta denedikten sonra kesinlikle s10 vauto dedim. Sebeplerim,
    S10’da nefes alış ve verişlerinizi cihaz takip edip ona göre hava pompalıyor amiyane tabirle makine de sanki sizle birlikte nefes alıp veriyor ve size çok iyi uyuyor. S9 da ise daha ilkel bir algoritma var. Nefes alış ve verişlerinizi yine takip ediyor ama nefes alırken havayı birden veriyor ve verdiğinizde de birden basıncı düşürüyor. Maske yüzünüzde şişip şişip sönüyor gibi oluyor ki çok rahatsız edici bence. Birde otomatik bpap cihazı sizin apne aralığınızı ölçümleyip basınçlarını da kendi ayarlıyor.
    Kısaca, maddi durumunuz el veriyorsa ben resmed s10 Vauto cihazını gözüm kapalı öneririm.
    Ben sana katılmıyorum. Bpap cihazları pahalı. Auto cpap yeterliyse bpap a gerek yok.
    resmed s9 u ben de kullandım. Söylediğin maske şişmesi biraz psikolojik olsa gerek . İlk kullanımda makinayla uyum sağlamak her makina için gariptir. 2. gece alışmış oluyorsun. ben sorunsuz kullandım.

• Bipap cihazları pahalı evet ama hiçbirimiz pahalı diye Bipap almıyoruz. Sizin hastalığınıza cpap iyi gelirken bizim hastalığımıza Bipap iyi geliyor. Nefes alış basıncım 12-15 arasında geziniyor benim. İsterseniz Cpap cihazınızda basıncı 15'e getirin bakalım kolayca nefes verebilecek misiniz? Cihaz Bipap olup nefes verişinizde basıncını otomatik olarak düşürmese nefes veremezsiniz. Zaten doktor reçetesi de Bipap cihazı alınması gerekliliği yazıyor. Resmed'in S9 Vpap cihazını da V10 auto Vpap cihazını da 1'er hafta kullandım ve V10 auto bariz anlamda nefes alış verişine daha uyumlu geldi. Zaten yeni ve güncel teknoloji de bu cihazda. Bende s9'u seçmek ve yaklaşık 4000 lira daha az ödemek isterdim ama rahat etmediğim bir cihazı da sırf ucuz diye alamam. Sonuçta en iyi yol, benim yaptığım gibi cihazları alıp bir müddet kullandıktan sonra kendinize uygun olanı seçmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 14 Aralık 2019; 17:55:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.titrasyon testinden sonra ahi değerim 60 lardan 2-3 lü değerlere düşmüş.Nasıl olduğunu anlamadım.Daha önce ünv.hastanesinden 15 basıncı tolere edemedi şeklinde raporum vardı.Bu hastane eğitim araştırma hast. burada da sabaha kadar rahat uyuyamadım ve kalktığımda çok yorgun hissediyordum eve gidince saatlerce uyudum.Önceki 15 basıncı tolere edemeyen yatışımda da uyanınca kendimi dinç hissetmiştim.Ben bu raporlardan birşey anlamadım.Objektifliği konusunda şüpheliyim.

Nihayetinde 9-15 basınç arası auto cpap önerildi.Hastanedeki cihazlar ilki resmed 8, ikincisi 9 modeli idi.

Şimdi auto bir cihaz almak istiyorum.Takip için cihazda kayıtların kolay okunmasına önem veriyorum.Resmed 10 için 7500 fiyat aldım.Ancak 6 bin tl ye netten ya da daha uyguna amazon dan vb.alsam kendim ayar yapıp kayıtları okuyabilir miyim? Satıcı verileri sen okuyamazsın dedi.Bu iş için satıcıya bağımlı kalmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 14 Aralık 2019; 21:13:27 >

• Resmed Airsense 10 kullananlara soracağım, son 2 gündür bende SIM kart baglı değil uyarısı başladı, benzer sorunu yaşayan var mı?
    İçindeki sim kart, Resmed'in anlaşması gereği Vodafone kartı bildiğim kadarıyla, belki genel bir problem varsa diye sorayım dedim.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Aircurve V10 kullanıyorum. Cihazı geçtiğimiz sene Türkiye’den aldım ancak Almanya’ya yerleştiğim için Almanya’da kullanıyorum. Bende herhangi bir sıkıntı yok. Söyleminizin ardından aklıma gelen ise, şayet Resmed’in Türkiye distribütörü bu cihazların imei numaralarını kayıt ettirmedilerse belki de o sebeple sistemden banlanmış olabilecekleridir. Umarım böyle değildir.

S9 da aynı şekilde mi kayıt yapıyor?

Ben zaten Resmed yetkili distribütörden almıştım, sorun teknik de olabilir, kendilerine danışacağım, IMEI olacağını pek sanmıyorum çünkü cihazı 9 aydır kullanıyorum, IMEI sorunu olsa daha önce kapanırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprens

Doktor bpap verdiyse neden başka denesiniz ki zaten? Auto cpap lar nefes verirken basıncı kesiyor. Bpap taki fark nedir?
    Resmed’in S9 cihazı da Bipap zaten,

Bu arada Bipap tanımlamasını philips kullanıyor, Resmed ise VPAP diyor bu sisteme.
    Vpap (yada bipap) sisteminde hem inspiryum (nefes alma) hem de ekspiryum (nefes verme) yapmanızı sağlıyor. 2 ayrı basınç tanımlı yani. Nefes alırken farklı bir basınç verirken farklı bir basınç veriyor cihaz. Normal Vpap makinesinde (link verdiğim cihaz mesela) sabit birer basınç sizin tarafınızdan tanımlanıyor (nefes alma 12, nefes verme 8 gibi) Auto Vpap cihazında ise siz yine bir aralık tanımlıyorsunuz ama cihaz size uyumlu aralığı kendi belirliyor.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.