Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
148
Favori
493.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: BK2000

ağızdan hava alıyor olabilirsiniz. Bende bazen bu durumu yaşıyorum. Rüya gördüğüm zamanlar ağzım açık kalıyor.
    Cihazdan öncede sonrada yorgunluğum geçmedi bu arada. En büyük hayal kırıklığı bu oldu benim için.
    Bendede aynı durum var...cihazı kullanmaya başladıktan sonra sadece sıçrayarak uyanmalarım kayboldu...gece içinde çok fazla uyanıyorum...her uyandığımda rüyadan uyanıyorum...sabah kalktığımda ise yine yorgunum...8 aydır sabırla ve umutla kullanıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kendinize, sürekli "ağızımı kapalı tutmam lazım"ı empoze edin. Sürekli beyninizde tekrarlayın. Zamanla alışacaksınız. Burnunuzun açık olması lazım. Sinüzit, allerji, nezle olmamaya dikkat edin. Saçınız yok ise muhakkak şapka, bere vs. kullanın başınızı üşütmemeye bakın. Zaman ve sabır bu işte çok önemli vazgeçmeyin. Makeniz ne çok gevşek ne de rahatsoz edecek kadar sıkı olmalı. Ama sonunda muhakkak siz kazanacaksınız.

• Arkadaşlar artık maskeyi devletin verdiği ücret ile medikalcilerden almak istemiyorum. 150 liralık maskeleri 500 lira yapmışlar. Neymiş bu maske.. örnek fisher paykel eson bi kan emicilerden birsey almayı düşünmüyorum. Netten kendi paramla alacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

HERKESE MERHABA, GEÇEN HAFTA ALDIĞIM PHILIPS RESPIRONICS BPAP ST CİHAZIMI SATIYORUM. TAŞIMA ÇANTASI VE YEDEK FİLTRELERİ İLE BİRLİKTE FATURALI,GARANTİLİDİR.
    4500 TL

Philips Respironics BiPAP S/T AVAPS Cihazıhttp://kocmedical.com/uyku-apnesi-cihazlari/philips-respironics-bipap-s-t-avaps-cihazi/

PHILIPS DREAMWEAR MEDIUM MASKE
    750 TL
    www.cpapbipap.com
    Philips Respironics Dreamwear Fullface Maske- cpapbipap.com
    https://www.cpapbipap.com/urun/philips-respironics-dreamwear-fullface-maske

ANKARA İÇİ ELDEN TESLİM EDİLİR,ŞEHİR DIŞI ÖNCE HAVALE-EFT SONRA KARGO GÖNDERİLİR.

• pemaxs P kullanıcısına yanıt
    Merhaba mesajınızı okudum. Bu olay ilk zamanlarda bende de oluyordu. Ben başlangıç basıncını 4 m/sst den önce 5e baktım dana iyi ama devam ediyor 5.5, 6, 6.5 yükselterek buldum. Tahminime göre sizde de aynı sorun var. "Dinlendikten sonra" yazmışsınız. Ama sanırım doğru teşhis değil. O süre rampanın bitip sizin gerçek ihtiyacınız olan basınca başladığı süredir. İhtiyacınız olan basınc başladımı rahatlıyorsunuz. Aleti aldığınız yerle konuşun başlangıç basıncınızı (PMin) yükseltirlerse sorununuz çözülür.

• merhabalar arkadaşlar. elimde türkiyeye henüz yeni giriş yapmış olan resmed airfit n30 adlı maske mevcut. standaRT olaN (M) BOY. yabncı sitelerdende bakarsanız m olanı var. cihaz ile birlikte aldım. şuanda türkiye fiyatı en ez 990 tl. ben başka maske kullandığımdan donunmadım. 750 tL almayı düşünen varsa kaçırmasın. resimlerini ekte görebilirsiniz.
    ilgilenenler birkanyuksek@gmail.com dan mail ile ualaşabilirler.

• Arkadaşlar bu maskeden kullanıyorum yüzüm burnunun kenarları kıpkırmızı oluyor onu nasıl engellerum

• bende bu maskeden kullandım 1,5 sene. maalesef burun kenarlarına baskı falan önlenemiyor. ve gözden kaçam bi olay var. maskenin kafa bandının enseye gelen kısmı, enseye baskı yapıyor ama farketmiyor insan. benim ensemde şuan çukurluk oluştu. dikkat edin ense kısmı enseye çöküyor resmen. ensedeki sinirlerinize zarar verebilir. ve 1,5 sene sonunda alnımdada ufak bi çukur oluştu. yine maskenin alna gelen kısmından. aslında bu tür maskeler rahat gibi dursada biçok zararları dokunuyor anlattığım üzere.
  • Beyler respirox g2 autocpap tavsiye eder misiniz? Kullanan var mı? Fiyat 1600 1700 civarı.İlk başta resmede 7 8 bin vermek istemiyorum.Hastane de yattığım cihazlar resmed idi.Fiyatı kadar rahat değillerdi.Gerçi önemli olan maske sanırım.Kaliteli bir maske ile bu cihaz nasıl olur?

• Arkadaşlar bu uyku apnesi için illa uyku testine girmeye gerek var mı? Çünkü eşim geceleri devamlı nefesimin kesildiğini söylüyor. Bende zaten horlama problemi var. Snoring lab isimli bir uygulama ile sesimi kaydettim (bu ses insandan çıkamaz içime ayı kaçmış sanırım :D ) gerçektende nefesimin kesildiği anlar olmuş. Nefes almam kesiliyor bir sre sonra aslan gibi kükreyerek nefes almaya başlıyorum. Bu durum apnenin kanıtı sanırım. Gece boyunca bir çok defa oluyormuş bu bende.

Devlet hastanesi uyku testi için aylar sonraya sıra verebiliyor. Özel hastaneler 2 gecelik uyku testi için evini bizim üzerimize yap diyor. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Siz bu işin ustalarından fikir almam gerekiyor. Gidip kendi kafama göre sizin önerdiğiniz cihaz ve maske alıp kendi ayarımı oluşturana kadar makineyi kullanıp sonra düzgün uykuya devam mı etmeliyim yoksa ne olursa olsun doktora gidip uyku testine mi girmeliyim?

Yardımlarınız için teşekkür eder hepinize mutlu uykular dilerim.

• x15 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben 1 yıldır kullanıyorum ben gayet memnunum ha şuda var Philips, resmed ürünlerinide deneyemedim belkide ondandır ama ne kadar ekmek okadar köfte de olabilir tabi.

MERHABA.... AYNI SORUNLAR BENDE DE VARDI... DEVLET HASTANESINDE 18 AY SIRA BEKLEDIM... UYKU APNESI TESHISI KONULDU... BURUN AMELIYATI OLDUM TEKRAR UYKU TESTINE GIRDIM DAHA DA YUKSEK DEGERLER CIKTI.. BUYUK IHTIMALLE SIZDE UYKU APNESI HASTASISINIZ... EN KISA ZAMANDA GIRMENIZI ONERIRIM.. COK TEHLIKELI BIR HASTALIK OLDUGUNU BELİRTEYİM..
    Genelde özel hastanelerde 1. yatış için 600 - 1500 TL arası para isteniyor, bunu yapan hastaneleri araştırıp karar verin.
    İhmal etmeyin.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • szmania kullanıcısına yanıt
    Uyku labaratuvarı bir çok devlet hastahanesinde var. Bulunduğunuz veya yakın şehirlerdeki leri araştırın ve bu işi devlet hastahanelerinde halletmeye bakın.
    Uyku labratuvarında yatmadan cihaz alınmaz.
    Çünkü hastalığını ın türü, ve derecesi ancak ondan sonra belli olur ve cihazınızı ona göre alır ve verilen rapora göre ayarlaması yapılır.
    Zira her cihaz her hastalıkta kullanılamaz.Ayarları da kişiye özel yapılır. Ve satan mümessil yapar siz yapamazsınız.
    Devletin verdiği çin malı cihazlarda gayet iyidir. Para durumunuz müsait ise 7000. Tl ye kadar lüks cihaz da alabilirsiniz.

O nedenle Auto cihazlar ses yapar, sabitler ses yapmaz diye bir argüman doğru değildir. 4 cm/H20 basınç ses yapmaz ve azdır ama sizin apne testinizde cihazı 10 cm/H20 ile kullanmanız gerektiği yazıyorsa o zaman o basınca göre ses ve üfleme yapar.

Auto cihazların avantajı, konfor özellikleri vardır, örnek Resmed'de uykuya dalana kadar düşük basınç verir siz uykuya daldıgınızda ise tedavinize göre olan basıncı verir, zaten uyurken basınç ve sesi duymazsınız (maskeniz ile uyumu yakaladıysanız).
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru ama ses bu makinada daha fazla artıyorsa rahatsız edici olabilir.Yok basınçla birlikte üfleme sesi kastediliyorsa bunun için yapacak birşey yok.Auto-sabit karşılaştırması yapmadım.

Resmeddeki rampa olayı diğerlerinden farklı olarak otomatik..yani standart makinalarda 30 dakikaya ayarlı rampa 30 dakika boyunca aynı basınç verirken resmedde bu süre içerisinde ihtiyaç halinde devreden çıkıyor yanılmıyorsam.

quote:

Kullanıcıların bir kısmı autocpapta basınç yükselince sesin fazla arttığından şikayet etmişler.Bu doğrumu?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.