Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.488
Cevap
144
Favori
481.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cihaz satan yok mu arkadaşlar? bana yardımcı olun lütfen ya.

• İyi günler Yuwell YH 350 cihazı kullanıp memnun olan var mı? benim bir yılı geçti hiç memnun değilim kullanıp kullanmamda hiçbir fark olmuyor. maskeyi de özel maske aldım ResMed AirFit N20 burnumun yarasından filan kurtuldum ama yine de fayda göremiyorum. Bu Yuwell YH 350 cihazdan başka kullanan var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • horlama ve uyku apnesinin robotik cerrahi ile %90 basarili olan bi operasyonu yapiliyormus . Cpap biraktiriyor . Muayenesi 7 bin mi ne ameliyatta 150-200 bin. arastirmakta fayda var . Ayrica uyku endoskopisi yapip problemli bolgeyi kesin teshis edip ona gore mudahale yapiyor . Eskiden 5 sene bu uyku endoskopisi yoktu sanirim. Giderek daha ayrintili ve basarili oluyor bu operasyonlar .Profesor Fatma Tulin Kayhan doktoru

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

aslında garantide var kaşeli falan attı resimlerini tarihi yazmıyor ama garantide. piyasası ne kadar acaba?

AHI değerlerinde düşme oluyor ama hafta içi cihaz kullansam da kullanmasam da gün içinde sürekli uyku isteğim oluyor. Fakat hafta sonu ise cihaz kullansam da kullanmasam da gün içinde uyku isteğim olmuyor. Hafta içi daha az uyumayla alakalı gibi ama cihaz kullandığım için uyku sıkıntısı olmaması gerekmiyor mu? Yani şu durumda cihazın bana bir artısı yok gibi, AHI yi saymazsak. Hafta içi 6-7 saat uyuyorum. Hafta sonu 8 saati geçebiliyor bile.

Gerçekten birebir yaşadığım sorunu tarif etmişsiniz. Ağır uyku apnesi teşhisi kondu mayıs ayından beri kullanıyorum. Cihazım Resmed Airsense 10 auto cpap. Ahi değerimde 1 civarında. Anlam veremedim..

Belki de ahı değeriniz yuksek de olsa soluksuz kalma süreniz az olabilir. Bilimsel değil ama bir tahmin benimki. . Mutlaka vardır vir açıklaması. Benim oksijen yuzde 67 ye kadar düşmüştü uyku testinde. Sabahları esnemekten açılamazdım eşim kızardı uyumadın mı sen diye esnememden ve şimdi ahı değeri burnundaki sıkıntıdan sanırım 5 in altına pek düşmediği halde çok daha dinç kalkıyorum.

Devillbiss Auto cpap benim. Üretimi durmuş.@guvenkoksal@trilogyx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkGuardian06 -- 25 Eylül 2025; 14:5:26 >

Ahi 5 in altında ama sabah yorgun kalkıyorsanız,bunun sebebi uyku bölünmeleri olabilir,uyku çok sık bölündüğü için vücut rem ve derin uykuyu yeterince alamaz,bir akıllı saat ile uyku takibi yapmakta fayda var

• ilanım guncel. mantıklı fıyat teklıf edene elden vermek ıstıyorum

hocam ben de aynı cihazı kullanıyorum ve 1.5 yılı geçmiştir. hiç bir zaman hastanede uyandığım gibi uyanamadım. cihazdan olup olmadığını sorguladım hem doktor'a hem uyku teknisyenine hem de satın aldığım yere ama hiç biri sanmıyorum ondan dolayı olduğunu dedi. şimdi siz de aynısını yaşamışsınız. Bunu başka cihaz denemeden anlayamayacağız sanırım

MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master
  • M4gn3t!c kullanıcısına yanıt
    Sizden de aynı durumu duyunca iyice şüphelendim, dediğiniz gibi farklı bir cihaz bulup denememiz lazım ama nasıl olur ki bu? Düşünelim araştıralım bakalım

Aklima gelen ancak bu cihazi kullanan ayni sehirde yasadigimiz bir kisi bulup onu bu gunluk degisime ikna etmek olabilir. Belki de sorun yattigimiz yerdedir. Orada kullandiklari maske, odanin karanlik ve sessiz olusu gibi etmenler de dikkate alinacak seyler gibi geliyor

MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master
  • Yaklaşık üç aylık kullanım sonucu tecrübemi paylaşayım. Ağız burun maskesi maalesef derdime çare olmak şöyle dursun daha da kötüleştirdi.

Ortalama 7-8-10 AHİ değerleriyle uyanıyorum. Gece boyunca burun üstünden pıst sesiyle (hava kaçağı) uyanması cabası.

Dün gece artık tuz biber ekti nihayet. Maske yüzümdeyken iki kere makine ötmeye başladı. Cihazın sesiyle uyandım. Normalde elektrikler kesilince öterdi cihaz.

fakat böyle alarm gibi yüksek volümlü bir ses değil, daha düşük ama sürekli bir ses, üstelik maske yüzümdeyken ve cihaz çalışıyorken.

Uyandım, cihazı kapattım, tekrar yatıp cihazı açtım, tam uykuya daldım aynı senaryo tekrarladı.

Üçüncüye uyuyabildim, cihazdan da ses gelmedi ama sabah serviste gözlerimi zor açık tutabildim işe gidene kadar.

Bir yerlere kaldırdığım eski burun maskemi yıkayıp, temizleyip tekrar geçici bir süre onu kullanmaya başlayacağım sanırım. Bu arada iyi bir maske arayışı devam edecek.

Ama ağız burun maskesinin bana göre olmadığını anlamış oldum. Ben ortalama 5 AHİ değerlerini dert ederken, günlük 8-10 AHİ'lerle yaşamaya başladım.

• homihominilupusx H kullanıcısına yanıt
    sırt üstü yatamıyorum demişsiniz şikayet ne oluyor nefes darlığı mı

Uyku apnesi genel şikayetim, cihaz ve maske kullanıyoruz bunun için. Sırt üstü yatamamak benim uyku pozisyonumla ilgili bir konu. O şekilde yatamıyorum küçüklüğümden beri, mutlaka yana dönerek uyumalıyım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.