Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.446
Cevap
142
Favori
471.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cihazi 10 yıl kullaninca yenilememizmi gerekiyor acaba? Değiştiren felan oldumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki fiyat farkını bilmiyorum ancak Airsense 10, 2014'de satışa çıkmış bir cihaz, yani teknolojisi 10 seneyi geçen bir cihaz.

Ben, sıfır cihaz alacak olsam yeni cihaz alırdım bu nedenle.

• Yurtdisindan alin arkadaşlar resmed 25-27bin tl civarinda yeni modeli. Turkiyede 45 50bin arasina satıyorlar gereksiz. Resmed airsense 11 ile travel mini cihazinin motorları aynı o yuzden ben olsam resmed almazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende uyku apnesi teşhisi ile aranıza katıldım. Bu foruma yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım.
    İlk uyku testinde AHİ değerim 26.7 çıktı. Sonraki maskeli yapılan testte cpap cihazı kullanmam kararlaştırıldı. Doktar raporuma cpap cihazı sabit basınç olarak 10 mbar yazdı. Cihaz sgk da yoksa dışarıdan auto cpap cihazı alabilirsin dedi. Bulunduğum yerde sgk nin elinde cihaz olmadığı için dışarıdan teşvikle almam istendi, bana sgk teşviki ile almak pek mantıklı gelmedi (az para veriyor ve cihaz onların oluyor sonra). Çevremdeki medikalcilere cpap cihazı sorduğumda hepsi çin malı cihazlar önerdiler. Ellerinde o cihazlar vardı ve uygundu çünkü. Uzun yıllar bu cihazı kullanacağım için ucuz bir cihaz almak istemedim araştırmak istedim. Bu forun sayesinde bazı şeyleri öğrenerek iki cihaz arasında kaldım philips ve resmed. Philips biraz uygundu. İnternetten araştırdığım büyükşehirlerdeki medikalcileri arayarak bilgi istedim, onlarda philips önerdiler direk. Hatta o köpük olaylarını düzelttiklerini çok sağlam olduklarını söylediler. Benim köpük olayı içime sinmediği için yabancı sitelede ce videolarda philips pek tavsiye etmiyorlar resmed i övüyorlar. Bende bütçemi aştım ama sonuçta uzun yıllar kullanacağım sağlık sonuçta resmed 10 auto, n30i yeni model maske ve ısıtıcılı hortumunu aldım.
    Benim bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim asıl mesele doktor bana sabit 10 mbar basınç yazdı. Bunu sürekli olması sıkıntı yaratmaz mı? Cihazı auto modda kullansam o ayarlasa olmaz mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• serdarcbk kullanıcısına yanıt

AUTO cihazları sabit basınçla da kullanabilirsiniz, yani o kısım dert değil:

1. AUTO ayarlarsanız o belirlediğiniz basınç aralığında siz uyurken gereken basıncı verir. Örnek 06-20 cmH2O arası ayarlarsınız sizin apneniz sırasında 06-20 cmH2O arasında uygun basınça apnenizi yok eder, apne yokken 06 cmH2O'da basınç verir böylece sürekli basınç altında kalmazsınız
    2. SABİT ayarlarsınız, direk o sabit basıncı verir. Örnek 10 cmH2O ayarlarsınız cihazınız sabit basınçlı bir CPAP cihazı haline gelir ve sürekli 10 cmH2O basınç verir.
    Bana da sabit 10 basınç dedi doktor ama oto cihazda 6-12 kullanıyorum. Önce 6-20 başladım ama 10 'u geçmediğini görünce 6-12 yaptım.

• eozen81 kullanıcısına yanıt

ustat bende aldım gecen hafta.. bu neymıs yaaa.. mukemmel olmus... tek sorun bas cercevesı yıkamasını nasıl yapacagız

• onrozc kullanıcısına yanıt
    3 gündür kullanıyorum eşim horlamadığımı söylüyor. Sabah rahat kalkıyorum. 3 günlük ahi değerim 1 çıktı. Bende de ısıtmalı hortum var. Onu nasıl temizliyecem onu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarcbk

3 gündür kullanıyorum eşim horlamadığımı söylüyor. Sabah rahat kalkıyorum. 3 günlük ahi değerim 1 çıktı. Bende de ısıtmalı hortum var. Onu nasıl temizliyecem onu düşünüyorum.
    Maskeden memnun musunuz acaba? Burun içine giren bmc p2 aldim ama burnumu iki gundur tahriş ediyor sabahlari aci ile uyaniyorum ama hava kacirmamasindan ve kolayligindan aşırı memnunum. Raporda 10 basıç ile kullanmam gerektiği yaziyordu, basinc ayarini 9-15 arasi yaptigimda 11 basinc ile uyudugumu gordum. Airtouch n30i sizce alinir mi, parasini hak ediyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pleh P kullanıcısına yanıt
    Ben maskeden çok memnunum. Hava kaçağıda olmuyor. Takması ve konforu rahat. Sadece dudak ile burnumun birleştiği yerde ufak acı oluyor sabah kalkınca. İlerleyen zamanlarda buna alışırım umarım. Maskeyle ilgili tek olumsuz yanı fiyatı bence.

ISITMALI HORTUM HIC KULLANADIM.. NORMAL HORTUMU 2 HAFTADA 1 TEMIZLIYORUM..

• onrozc kullanıcısına yanıt

Farklı birşey yok, normal maskeyi nasıl temizliyorsanız aynı şekil. Videoda gösteriyor:

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDAResmedyoutube
    Clean and care for your mask with ease.
    https://www.youtube.com/watch?v=A8lFrn0BIgo&ab_channel=Resmed
  • Isıtmalı hortum diye endişeye gerek yok, sirke ve bebe şampuanı dolu suda 15-20 dk bekletin yeter. Ben yıllardır kullanıyorum ve o şekilde temizliyorum.

Resmed'in orjinal temzilik önergeliri de böyle, aşağıdaki linkten görebilirsiniz:

https://www.resmed.com/en-us/sleep-health/resources/cleaning-cpap-equipment/

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarcbk

Ben maskeden çok memnunum. Hava kaçağıda olmuyor. Takması ve konforu rahat. Sadece dudak ile burnumun birleştiği yerde ufak acı oluyor sabah kalkınca. İlerleyen zamanlarda buna alışırım umarım. Maskeyle ilgili tek olumsuz yanı fiyatı bence.
    Anladım çok teşekkür ederim

tekstıl ıcerıklı olanlar bellı sure sonra bozulmaya baslıyor..

Rezistansı bozulmaz mı ıslanınca? O yüzden bana tehlikeli geldi ıslatılması.

Resmed'in orjinal talimatlarını ilettim+üzerine yıllardır böyle yapıyorum diye de ekledim. Gerisi size kalmış  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA 

• Arkadaşlar cpap cihazımı düzenli kullanmıyorum son zamanlarda rüyamda ayak sallama yada rüyada tekme atarken yataktada o an tekme atma gibi durumlar yaşıyorum. Bu uyku apnesiyle ilgili olabilir mi? Benzer durumlar yaşayan var mı?

• Bmc g2s cihazınin üstüne su döküldü. Error 75 kodu veriyor. Teknik servis 4000 tl civarı fiyat söyledi. Normal mi? Herhangi bir tavsiyesi olan var mıdır?

• İlk kez bir Çin cihazı ilgimi çekti, Yuwell Breathcare III YH-680A/B, tasarım olarak Resmed'e çok benziyor, incelesin bakalım Nicko içi nasılmış görelim.

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.