Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.207
Cevap
130
Favori
440.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her cihazın kullandığı teknoloji farklıdır, o yüzden dışarıya çıkan ses oranıda. 28 db veya altı olması her açıdan fayda sağlar.

    + olarak maskenin hava çıkış tahliyesi, maskelerin farklarına göre sesi absörbe edenler olduğu gibi, doğrudan püskürterek dışarı atanları veya kullanılan dizayn yahut farklı sebeplerden ötürü çok daha fazla sese neden olabilmektedir. O yüzden cihazın sesine ilave olarak kullanılan maskenin havayı tahliye ederken çıkardığı seste artı olarak hesaba katılmalıdır, havayı nasıl tahliye ettiği incelenerek ses seviyesini absörbe eden maskeleri tercih etmek yarar sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysel okşar

    quote:

    Orijinalden alıntı: atillaoguz

    Bana da bugün itibariyle otomatik cpap recetesi yazıldı. Bende Ankarada ki bir medikale gittim. 1400 tl sini devletin karşıladığını ve ellerindeki en iyi cihazın devilbiss nemlendiricili maskeli herseyi dahil bu cihazın en iyisi oldugunu ancak 900 tl fark ödeyeceğimi söylediler. biraz pazarlıkla 700 tl fark ile bu cihazı alabiliyorum. Sizce fiyat uygun mu ve cihaz olarak en iyisi bu cihaz mı acaba arkadaşlar yarına kadar zamanım var değerli yorumlarınıza acil ihtiyacım var teşekkürler. (AHİ=50.6 ve tirasyonda basınc tolerem minımum 5 maksimum 15 cıktı)

    bende aynı markayı kullanıyorum.sanırım nemlendirici yok.çünkü fiat ful maske dahil 2900 tl ve devlet 2200 tlsini ödüyor.evet dedikleri doğru en iyi cihaz bu veya resmed de olabilir.ama sakın çin malı veya başka marka almayınız.marka olarak doğru karar.

    Veysel bey, bence Atilla bey sorunuza çok net cevap vermiş. Eğer maskeden kaynaklı çok spesifik bir tercih yapmadıysanız ( çok pahalı farklı bir maske almadıysanız eğer) aradaki fiyat farkı ortaya çıkıyor.

    Tabi ki aynı cihazlar size reçete edildiyse, aynı cihazdan bahsediyorsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApneliUyku -- 12 Haziran 2014; 19:58:58 >




  • Ben de aranıza katıldım arkadaşlar.
    Weinmann SOMNO Balance E Otomatik Cpap Cihazı - Nemlendiricili
    http://www.medikalcihazsatis.com/weinmann-somno-balance-e-otomatik-cpap-cihazi-nemlendiricili-urun808.html

    2400 e bunu aldım.1400 geri ödeme alacağım.2 gün oldu alışmaya çalışıyorum.Nemlendiriciyi takmadım daha.Hava zaten sıcak ve nemli.
  • Yeni cihazınız hayırlı olsun. Cihaz ve uyku apnesi ile ilgili bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Cihazınızın içerisinde günlük kullanım bilgilerini(Süre+AHI+Kaçak...vb) kaydeden hafıza kartı var. Excell formatında ki olan bilgileri benimle paylaştığınızda size kullanım ile ilgili bilgi verebilirim. 2005 yılında uyku teknisyenliği belgemi aldım ve aynı yıldan beridir uyku ve yoğun bakım üzerine solunum cihazları satışını yapmaktayım.

    Vahit TOPÇU
    0532 130 92 15
    vahittopcu@pro-tip.com.tr

    PRO-TIP Medikal -www.pro-tip.com.tr
    WEINMANN Medical Technologywww.weinmann.de




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahittopcu -- 20 Haziran 2014; 19:28:22 >
  • bursa da, bu medikal cihazların satışını yapan arkadaş var mı, raporum yeni çıkacak, otomatik cpap cihazı için.
    forumu okuyorum. devletin geri ödemesini herkes farklı yazıyor.
    aynı marka cihaz fiyatlarını da öyle.
    stabil değil mi bunlar. yani x cihazı, a şehrinde başka b şehrinde farklı fiyat mı?
    ya da geri ödeme, sgk larda farklı mı?
    yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba.
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Otomatik CPAP Cihazı reçete edilirse eğer: 1,404 TL geri ödeme alırsınız. (SGK 'dan)
    Cihaz fiyatları marka ve teknik özelliklerine, menşeine göre farklılıklar gösterir. Amerika bu konuda çok fazla Ar - Ge yatırımı yapmaktadır. Ürettikleri cihazlar için çok fazla klinik çalışma bulunmaktadır. Cihazın etkinliği ve raporlama özelliğinin detaylarına kadar pek çok ayrıntı barındırmaktadır.

    İncelemenizi tavsiye ederim: Cpap cihazları

    Cihazın fiyatlarının değişmesindeki bir diğer etken, satıcı faktörüdür. Cihazı istediğiniz il'den alabilirsiniz.
    Önce hangi markayı tercih etmeniz gerektiğine karar verip, sonrasında o cihazı nereden almanız gerektiğine karar vermeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Geçmiş olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApneliUyku

    Otomatik CPAP Cihazı reçete edilirse eğer: 1,404 TL geri ödeme alırsınız. (SGK 'dan)
    Cihaz fiyatları marka ve teknik özelliklerine, menşeine göre farklılıklar gösterir. Amerika bu konuda çok fazla Ar - Ge yatırımı yapmaktadır. Ürettikleri cihazlar için çok fazla klinik çalışma bulunmaktadır. Cihazın etkinliği ve raporlama özelliğinin detaylarına kadar pek çok ayrıntı barındırmaktadır.

    İncelemenizi tavsiye ederim: Cpap cihazları

    Cihazın fiyatlarının değişmesindeki bir diğer etken, satıcı faktörüdür. Cihazı istediğiniz il'den alabilirsiniz.
    Önce hangi markayı tercih etmeniz gerektiğine karar verip, sonrasında o cihazı nereden almanız gerektiğine karar vermeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Geçmiş olsun...

    teşekkür ederim




  • sevgili arkdaşlar mrblar
    ben de yaklaşık 1 bir yıldır aşırı bir uyku problemi yaşıyorum. çıldırmak üzereyim çözümünü bulamadım. geceleri bazen 7-8 saate kadar uyduğum halde uyumamış gibi gündüzleri sürekli esniyorum. ne zaman yatsam uyuyabiliyorum. bazen öğle aralarını da katarsak uyku sürem 10 saati buluyor.
    iki kere uyku testi yaptırdım birisi özel hastanede olmak üzere. bir şey çıkmadı. doktorun söyledği uykuda horlamıyorsunuz diyor.. apneniz az diyor. ancak sordğumda neden böyleyim diye bi şey söylemedi. bi çok tahlil de yaptırdım karaciğer yağlanmasından tutun şeker testine kadar bi şey çıkmadı
    aradım bi ara çene aparatı buldum
    onu kullanınca biraz daha iyi uyuduğumu ve dinlendiğimi farkettim. ama o da dişlerimin şeklini değiştrmeye başladı.
    var mı aranızda benim durumumda olan?
    bana bir tavsiyede bulunabilecek olan.
    ilgilenen arkadaşa teşekkür ederim...




  • alpha0666 kullanıcısına yanıt
    Narkolepsi testi:

    (MSLT) Multiple Sleep Latency Test.
    Bir araştırın dilerseniz.
    Geçmiş olsun.
  • Teşekkürler apneliuyku. Bir de onu deneyim. Acaba ankarada söylediğiniz testi yapan yerler var mı? Özel ya da devlet hastanesi tavsiye edebileceğiniz? Bu işler gerçekten sıkıntılı. Özeller pahalı devlet hastaneleri ileri tarihlere sıra veriyorlar. Bir de drdimizi limseye anlatamıyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba ben mehmet izmirde yaşıyorum yaklaşık 2 haftadır otocpap cihazı kullanıyorum bir yakınımın tavsiyesi üzerine FRANSIZ DREAMSTAR OTOCPAP cihazı satın aldım çok memnunum. cihazda ses neredeyse yok denecek kadar az. çok detaylı rapor alabiliyorum. firmadan aldığım bilgiye göre DREAMSTAR avrupanın ilk otocpap cihazını üretmiş, ve üreticisi uyku doktoru olduğu için teknolojisi çok yüksek seviyedeymiş. bu arada cihazı satın aldığım firma SESAN TIBBİ CİHAZLAR FİRMASI konuya çok hakim ve 7/24 servis hizmeti veriyor. cihaz alacak arkadaşlara hem SESANI hemde ürünlerini tavsiye ederim. sorularınız olursa kendileri ile iletişime geçebilirsiniz çok yardımcı oluyorlar. İletişim Bİlgilerini Aşağıda Paylaşıyorum .

    0232 483 50 51 AYLİN HANIM İLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ.
    0554 584 59 91

    CİHAZIN FOTOĞRAFINIDA AYRICA GÖNDERİYORUM AŞAĞIDA GÖRECEKSİNİZ.
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • alınan raporların geçerlik süresi var mı biliyormusunuz?
    yani rapor çıktı diyelim, bütçemizi ayarladık, 1 yıl sonra da rapor geçerlimidir?
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    10 iş günü süresi var. Eğer rapordan faydalanıp süresi içinde cihaz almazsanız, rapor tarihlerini ve evrakları ilgili hastaneye yeniletmeniz gerekiyor. Uyku apnesi gibi bir hastalığı 1 yıl ertelemek çok sağlıklı bir düşünce değil.
  • bu konudaki bilginize güvenerek soruyorum. ilk gittiğim satıcı, devilbiss galiba, onun, plus modelini önerdi, oto cpap değil, düz cpap, doktor bunu yazmış, 700tl devlet karşılıyor, 700 benim ödememi istiyor. 1400tl ye malolacak, nemlendirici ve maske dahil. önerirmisiniz. bir de elinde, icon diye bir cihaz vardı. o da 1700tl. yalnız, hortum bile ısıtıcılıymış, hiç duydunuz mu bu markayı?.
    ayrıca, raporu düzenletsem, oto cpap yazdırsam, sgk 1400tl sini karşılayacak, ama bu sefer de, oto cpap cihazlarının fiyatı mı artmış olacak, normallerine göre. baktım, biraz nete, cpap ve oto cpap arasında 100-200tl fark var. ama devletin ödediği fark 700tl
  • fisher-paykel, icon modeli öneriyor satıcı, siz önerirmisiniz?
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum, nezaketiniz için ben teşekkür ederim.

    Doktorunuzun yapılan tetkikler sonucu reçete ettiği cihaz en doğru cihazdır. Eğer otomatik modlu bir cihaza ihtiyacınız olsaydı, onu reçete ederdi zaten. Sabit basınçlı bir cihaz reçete edildiyse ve basınçlarınız çok yüksek değilse, iyi bir cihaz aldığınız zaman uyum sağlamanız çok zor olmayacaktır.

    Tercih ettiğiniz markaların:

    AHİ İndeksi raporlama özelliği var mı?
    Aksesuar seçenekleri ? (Çakmak şarjı, batarya)
    Boyut? (ne kadar ergonomik)?
    Ses kaç db?
    Klinik çalışmaları var mı?
    Ağırlık?

    Sabit basınçlı bir cihaz veya otomatik modlu bir cihaz alın fark etmez. Kesinlikle ama kesinlikle AHİ indeksi verebilen (Raporlama özelliğide markalara ve kalitesine göre değişiyor.)

    AHİ indeksi / gece boyunca yaşadığınız solunumsal faaliyetleri kayıt altına alır, apne yaşadınız mı? hipopne yaşadınız mı? bunların şiddetleri neydi vs. Yani iyi bir raporlama özelliğine sahip bir cihaz aldığınız zaman: ilerleyen süreçte kar edersiniz, tekrar hastaneye yatmanız gerekmez, durumunuzu takip edebilirsiniz, raporları hekime götürdüğünüz zaman indekslerinize bakarak nasıl uyuduğunuz hakkında pek çok bilgiye sahip olabilir.


    Transcend CPAP (Menşe: Usa / Amerika) incelemenizi tavsiye ederim.

    Transcend CPAP

    Tekrar geçmiş olsun.




  • başta apneli uyku, olmak üzere, forumdaki herkese teşekkür ederim. cihaz aldım. ben de okuyan ve ihtiyacı olan birisi için bu mesajı yazmayı bir vazife gördüm.
    aldığım cihaz, devilbiss d53 modeli. 1250tl ye satın aldım. d51 modelinin bir üstü, farkı, nefesimizi verirken, akımın düşmesi, diğerinde olmuyor, bu da beni çok rahatlatan bir ayrıntıydı, o nedenle tercihim bu yönde oldu. nemlendiricili. 3 günden fazladır deniyorum, denemeden yazmadım. beni rahat ettiriyor, tavsiye edebilirim bu cihazı.
  • Sanırım bende de bu sorun var 5 senedir. Son aylarda hemen hemen her gece birkaç kez uykuya dalarken nefesim kesiliyor. İçki sigara kullanmıyorum. Biraz kiloluyum. Reflü ve panik atağım var. Maske takabileceğimi sanmıyorum. :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYDIN VE MUĞLA MERKEZDE UYKU VE SOLUNUM CİHAZLARI SATIŞ VE TEKNİK SERVİS HİZMETİMİZ VARDIR.

    RESMED,PHİLİPS RESPİRONİCS,FİSHER&PAYKEL,DEVİLBİSS,MEDİCRAFT,ELMASLAR CİHAZLARININ YETKİLİ BAYİSİYİM.

    BİLGİ İÇİN ARAYABİLİRSİNİZ.

    05492144294
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.