Şimdi Ara

UYKU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BENİM UYKU SORUNUM VAR NASIL SÖYLİM KAÇTA YATARSAM YATİM SABAH EN FAZLA 10.30 DA KALKARIM GECELERİDE GENELDE 2 DE FALAN YATARIM BU NEDENLEDE GÖZLERİMDE ACAİP AĞRI VAR KAŞINTI VAR KAN GİRİYOR ACABA NASIL ERKEN UYUYABİLİRİM BİTKİSEL ÇÖZÜMÜ FALAN VARMI MESELA BEN HAYATTA 1DEN ERKEN UYUYAMAM



  • Uzmanlarca belirlenen ideal uyku süresi yaklaşık 7-8 saattir. Sizin probleminiz sanırım uyuduğunuz saat değil; kalkış saatinizi biraz daha erken bir saate denk getirebilmek için erken uyumak istiyorsunuz. Bunun için uykunuzu getirebilecek aktivitelerle uğraşmalısınız. Kafein ve tein içeren içecekleri (neskafe, çay) uyku düzeninizi sağlayana kadar çok fazla tüketmemeye özen gösterin. Örneğin; saat 01.00' dan önce yatamadığınızı belirtmişsiniz. Uyku saatini 00.00' a çekebilmek için 11,30' da kitap okumak yararlı olabilir ve uykuyu biraz daha erken getirebilir. Zihin bir nokta üzerine odaklaştığından ve gözler yorulduğundan dolayı uykunuz erken gelebilir. Bu tür yöntemleri deneyerek uyku düzeninizi kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Bitkisel bir ilaç önerisi yapamayacağım, uykuyu düzenleyen bir bitki bilmiyorum. Ama biyolojik saatinizi ayarlayabilirseniz ufak sorunlarınız da büyük ölçüde ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.




  • uyumadan önce duş alıp papatya çayı içerseniz yararlı olacağını düşünüyorum
  • Bir Uyku kliniğine gitmenizde fayda var..
  • Kimisi kafeine karşı fazla duyarlıdır. Kola , çay , kahve içmeyi bırakarak başla. Uykum yok diyerek yatağa gitmemek de psikolojik bir durum kendine bir saat belirle ve o saatte yatağa gir , ışığın problem yaratmaması için gözüne bir şeyler bağlaya bilirsin. Erkenden uykunun gelmesi için geç yattığın gün saatin alarmını 2-3 saat erkene kur mesela 1030 da kalkıyorsan 830 , 7*30 gibi uyan. akşam kolayca yatağa girersin. Yatmadan 1 saat önce de melissa çayı iyi gelir.
  • saolun cevaplar için dediklerinizi uygulayacağım çay kahve falan içmem zaten bide günde 10 saat uyusam bile sabah yorgun uyanıyorum
  • Bendede uyku sorunu var. bir gün uyumasamda erken kalksamda. Gece erken saatte uyuyamıyorum . Çok yorgun olduğumda bile 1-2 saat uyuyup sahaba kadar oturuyorum.

    Ne olacak halimiz :)

    En kolay çözüm biyolojik saatime uygun ülke seçip oraya yerleşmek heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeemre -- 9 Temmuz 2008; 2:41:30 >
  • 7-8 saatlik uykunun zararı olacağı yönünde çalışmalar hız kazanmaya başlamışken , bilim dünyası " yalnızca aptallar 8 saat uyur " mantığı üzerinde yoğunlaşmaya başlamışken en güzeli sanırım az uyumanız. Ben günlük en fazla 4-5 saatlik uykunun gerekliliğine inanıyorum hatta 1 haftadır uyku orucundayım . Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.