Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iki farklı siteden. ocz nin platinium serisinde 2gb ddr3 1333 mhz ram aldım. kodları herşeyi aynı sadece seri no ları farklı. vede bir tanesinin içi yeşil kaplama bir tanesinin siyah kaplama. neyse ben bunları sisteme taktım . fakat bilgisayarımda sürekli donmalar yaşadım. sonra bir tanesini çıkardım o zaman herhangi bir donma yaşamadım. ne zaman ikisini takıyorum donma yaşıyorum. bu nasıl olabilir ya aynı marka ve frekansta ramlar nasıl çakışabilir hiç karşılaşan var mı daha önce?. bu arada performans test diye bir programla performanslarına baktım ayrı ayrı. birtanesinin değerleri çok az daha fazla:


    test sonuçları : yeşil kaplamalı olan: memory mark 749-


    siyah kaplamalı olan: memory mark 735

    diğer değerleri yazmıyorum arkadaşlar yeşil olanın değerleri hep fazla. bu nasıl iş anlamadım. ben şimdi iki farklı siteden aldım bunları geri de veremem almazlar, servisine gitsem çözerlermi bu sorunu acaba arkadaşlar. 2 yıl garantisi var bir dünyada para verdim. karşılaşanlar varsa beni bilgilendirebilirmi yada böle bişey olması normal mi? ben bunu çözebilirmiyim bir şeyler yaparak? yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Combo anakartlarda bu tür sorunlarla karşılaşılabiliyor maalesef. Onun için diyoruz ki combo anakart almayın alırsanızda DDR3 ram lerle kullanmayın. Zaten performans olarak DDR3 1333, DDR2 1066 mhz ram le aynı hatta gerisinde.

    Sizin yapabileceğiniz ya ram leri iade edin, edemiyorsanız anakartı garanti kapsamında servise verin. En kötü ihtimallede DDR3 ramlerinizi 2. elde DDR2 ram lerle takasa sokun.
  • evet bu ramlari aldığıma çok pişman oldum. keşke ddr2 ram alsaydım dedim sonradan. bu siteler geri almaz bu ramlari sebepsiz. elimde kaldı. anakartıda veremem onunda garantisi bitti. sadece ramlarin garantisi. var. dostum ramlarin birtanesinden olma ihtimali varmı sence? çünkü tek çalıştırdığımda anakart herhangi bir sıkıntı yaratmıyor aslında. ? ama dediğin gibi bu anakart çok kötü bir anakartmış. ben ilk çıktığında lapin gibi atlamıştım ileriye dönük almak için. işte ilk alanların başı yanıyor böle.
  • Farklı slotlarda deneyebilirsin, hatalı gördüğün remi başka PC'de deneyebilirsin, BİOS güncelleyebilirsin.

    Sen göz göre göre hata yapmışın zaten combo anakarta gidip OCZ DDR3 rem takmak felakete davetiyedir.

    OCZ remler en cok seçen remlerdir.

    COMBO anakartada DDR3 rem takınca %50 sorun oluşturuyor.
  • peki arkadaşlar bu anakarta ddr2 ram taksam 6 gb falan onlarda da böyle bir sorunla karşılaşırmıyım. işletim sistemim 64 bit benim. 8gb ddr2 1066 mhz ram ---4 gb 1333mhz ddr3 ramdan daha verimli çalışır mı?
    yav iyidir diye ocz aldık başımıza gelene bak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dafydak

    peki arkadaşlar bu anakarta ddr2 ram taksam 6 gb falan onlarda da böyle bir sorunla karşılaşırmıyım. işletim sistemim 64 bit benim. 8gb ddr2 1066 mhz ram ---4 gb 1333mhz ddr3 ramdan daha verimli çalışır mı?
    yav iyidir diye ocz aldık başımıza gelene bak


    Combo bir anakartta 4gb DDR2 1066 mhz cl5 ram i, 4gb DDR3 1333 mhz cl7-9 ram e tercih ederim. Ayrıca anakartınıza 8 gb DDR2 ram takamazsınız, Bunun için 4GB DDR2 ram bulmanız lazım ki oda Türkiye de yok sanırım.
  • dostum benim anakarta 2gb lik ramlarle 8 gb takabiliyosun. çünkü 4 adet ddr2 ram yuvası var. 2 adet te ddr3 yuvası var. yani toplam 6 tane yuva var :D ddr2 8gb 1066mhz ye kadar destekliyo. ddr3 4gb 1333 mhz kadar destekliyo. kafam karıştı bu konuda baya araştırma yaptım kimileri senin gibi sölüyo ddr2 kimileri de ddr3 4gb ddr2 8 gb bedel diyolar. tercihe göre de değişiyomu anlamadım. işin garibi ram yuvalarını değiştirdim iki gündür teklemiyo alet ama açılırken yavaş açılıyo. ben en iyisi bu kasadan ekran kartı , güç kaynağını,ram soğutucuyu alayım gerisini pencereden aşağı atayım:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dafydak

    dostum benim anakarta 2gb lik ramlarle 8 gb takabiliyosun. çünkü 4 adet ddr2 ram yuvası var. 2 adet te ddr3 yuvası var. yani toplam 6 tane yuva var :D ddr2 8gb 1066mhz ye kadar destekliyo. ddr3 4gb 1333 mhz kadar destekliyo. kafam karıştı bu konuda baya araştırma yaptım kimileri senin gibi sölüyo ddr2 kimileri de ddr3 4gb ddr2 8 gb bedel diyolar. tercihe göre de değişiyomu anlamadım. işin garibi ram yuvalarını değiştirdim iki gündür teklemiyo alet ama açılırken yavaş açılıyo. ben en iyisi bu kasadan ekran kartı , güç kaynağını,ram soğutucuyu alayım gerisini pencereden aşağı atayım:D


    Öncelikle Yanlışımı düzelttiğiniz için sağolun. Dalgınlığıma gelmiş yanlış bilgi vermişim size. Sanki 2 DDR2 slotu varmış diye düşündüm. Haklısınız 8 gb DDR2 ram takabilirsiniz ama emin olun bir getirisi olmaz. Eğer profesyonel proğramlar kullanmıyorsanız.

    Onun dışında 4 GB DDR3 ram 8 GB DDR2 ram e eşit diyen kimse o kişiye forumcak selamımızı iletin. Şu hayatta daha neler duyacağız. Buyrun ram performanslarıyla ilgili tablolar;

     Uygun Olmayan Başlık


     Uygun Olmayan Başlık


     Uygun Olmayan Başlık




  • dostum süpersin. tablolar çok açık paylaşımın süper. çok memnun oldum:D çok iyi bir iş çıkarmışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.