Şimdi Ara

Uygun fiyatli ssd li performans pc toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oyun oynayan biri hic degilim. Sadece performans, hiz istiyorum

Soyle max 500-600 e toplasak iyidir sadece kasayi. Parcalar ikinci el de olabilir (ki tercihimdir fiyat acisindan) en azindan ikinci el olarak hangi platform hangi kombinasyona bakmaliyim seklinde tavsiye de alabilirim (zamani olan ve ikinci el bolumunu iyi taniyan arkadaslarim bir arastirma yapabilirler,
    Sata 3 usb 3 olsa makbule gecer (ssd icin)

Veyahut ssd siz bitane alabilirim sonradan ssdyi disardan forumdan eklerim..

Her turlu tavsiyeye fikre acigim. Kriterim performans ve hiz. Tesekkur ediyorum simdiden

Ek olarak overclock isi de var ona gore gelirse tavsiyeler daha iyi olur. Ama yeni sogutucu alacak kadar degil normal duzeyde (ikinci el parcalar daha iyi olur gibime geldi bu satirlari yazarken)

Yap boz seklinde kullanmak istiyorum. Farkli farkli isletim sistemleri farkli kombinasyonlar (ilerde ekleyecegim kendim) bir ugras amacindayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 12 Ekim 2014; 13:29:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 500-600 ve ssd :O

hocam oyun kesinlikle oynamam derseniz, ikincu elden bir tane g2020 olur veyahut g3020 gibi seriden olur bir islemci 100 tl ye anakarti h61 veya h81 vatandan 0 alin. ram alin 4 gb 70 tl ye forumdan Kasa ve Psu 300w kaliteli bile yeter rahatca. ben kasa ve psu yu ikinci el 30 a almistim.

baska bur sey kalmadi galiba. su haliyle onboarddan calisir. ssd veya hdd koyacaksiniz. 150 tl ye ikinci el 120 gb bulunur. 220 tl ye de 240 gb curucial vs. denk getirebilirsiniz forumda.

not: bilgisayar pes dahi oynatip oynatmayacagoni bilmiyorum onboard ekran karti var ama ofis pc si olarak iyidur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • Oyun oynamayacaksan oc neden yapmak istiyorsun anlamadım. Zaten o fiyatlara da oc yapılabilecek bir sistem kurman imkansız.

g3220 işlemci
    msi h81 p33 (ön usb 3 destekli en ucuz anakart bu)
    4 gb ram
    Corsair 60GB LS Serisi

Bunlar 500 lira civarı tutar. Kasa senin tercihine kalmış. Usb 3 destekli kasalar daha pahalı olur.
  • Simdi soyle anlatayim o halde... Belki bazi arkadaslar ddr2 sistem toplar ucuzubdan diye dusundum. Aklimda da o vardi p5q anakart quad cpu uygun ram tamamdir. Ama lga775 ssd pek verim degil diye tahmin ediyorum ki lga 775 anakart islemciler bile ikinci eli cok pahali. Oc sadece hobi olarak. Eskiden cok ugrasiyordum seneler oldu pc ile ugrasmayali takip etmeyeli, o yuzden yazdim.

Ikinci olarak. Kasa da gerekmez herhalde. Masada acik sistem de kullanabilirim. Kasadaki farki parcalara da yukleyebiliriz. Hani bir soz var devletin kari icin her yol mubah. Yada buna benzer birsey idi :) benimki de oyle hizli performans dolu olsun cpu mu artiriyoruz oc mi ediyoruz ssd ikinci el mi aliyoruz. Fark etmez. Butun kombinasyonlar.

Dedigim gibi seneler oldu takip etmeyeli. Yeni platform ile cok bilgi sahibi degilim.

O zaman sana en uygun işlemci g3258 olur. İntelin 20. yıla özel çıkarttığı bir işlemci ve çok iyi de oc oluyor, internetten araştırabilirsin. Oc merakını fazlasıyla tatmin eder diye düşünüyorum. Anakart olarak da GIGABYTE H81M-S2PV alabilirsin. Forumda bu anakart ile g3258'i 4.4 ghz'ye çıkaran var. Ssd olarak da 60 gb yetiyorsa yukarda dediğim ssd'yi al kesinlikle. Fiyatına göre en iyisi o.

Ssdyi ikinci el alsam daha iyi olmaz mi. Ayni fiyata belki daha yuksek gb (bedavadan gb kazanci) ??

Birde 3258 ile g3420 ghz falan heb ayni sadece 3420 ram olarak 1600mhz destekliyor 3258 ise degil, 1600 mhz ram alsam hizda kazancim olmaz mi 1333e gore ?? Yani ram'i ikinci el den koparsam ??

Anakarta gelince. Diger arkadas msi h81 p33 sudu siz ise gigabyte. Ikiside guzel anakart es deger anakart hemen. Burda galiba hangisine isinsam o olacakmis gibi bi durum olusacak.. (Daha once surekli asus kullanan biri olarak)

Birde ekran karti gerek yok onboard zaten geriye bi kasa birde dvd rom kaldi Os yuklemem icin...

Dostum sana zahmet bi fiyat hesaplasi cikarabilirmisin acaba bu bukadar toplam sukadar gibisinden. Telden giriyom az bakim dedim yarim saat gecti aradan ugrasilmiyo. Fazla birsey istemiyorumdur umarim

g3258 197 lira gigabyte anakart ise 165 lira. Oc yapmayı düşünüyorsan bu ikisini alman lazım. Eğer yapmayacaksan g3220 ve o msi anakartı alabilirsin. Yaklaşık 60 lira daha ucuza gelir. Ram olayında ise 1333 veya 1600 mhz farketmiyor. Hangisini 2. elde ucuza bulabilirsen onu al.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.