Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.803
Cevap
96
Favori
308.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K@FKASYALI

quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

şimdi bana bluray izlemek için 1700-2000 tl bütçeli 2.el 103 almak yerine pc bileşenlerine para bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece ekran kartına ortalama 1000 lira vereceğinize bence bluray player almak daha uygun, hem kullanım kolaylığı açısından hem de maliyet açısından player derim, bu arada 103le veya 105le film izlemek hiç de fena değil

aslında amaç sırf bluray izlemek için pc değil zaten mevcut bir pcim var ve herzamanda vardı evimden eksik olmayacak desem yeridir çünkü internet muzik film arşiv vs herşey için pc yi kullanıyorum e zaten bunları yapan bir pcim varken üstüne birde sırf mkv veya indirdiğim filmleri izlemek için bluray player almak çok mantıklı gelmiyor benim aradaki seçim kriterim sadece görüntü kalitesi bunu pc de yakalayabiliyorsam benim için öncelik pc dir, tabi bunu uçuk kaçık rakamları ekran kartına vererek değil daha makul fiyatlarda çözmek isterim

pc'nin ne işe yaradığını biliyorum, üstteki yazımdan o anlamı nasıl çıkarttınız anlayamadım, yazımı tekrar tekrar okudum ama pc'yi sırf bluray izlemek için kullandığınızın imasını bile yapmamışım :))))))

• bu arada yıllardır oppo kullanırım, günlük 6-10 saat diyebilirim, oppo ile bluray izlemekten daha çok diğer fonksiyonlarını kullanmışımdır, %2 bluray %98 diğer uygulamalar diyebilirim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K@FKASYALI

quote:

şimdi bana bluray izlemek için 1700-2000 tl bütçeli 2.el 103 almak yerine pc bileşenlerine para bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece ekran kartına ortalama 1000 lira vereceğinize bence bluray player almak daha uygun, hem kullanım kolaylığı açısından hem de maliyet açısından player derim, bu arada 103le veya 105le film izlemek hiç de fena değil

aslında amaç sırf bluray izlemek için pc değil zaten mevcut bir pcim var ve herzamanda vardı evimden eksik olmayacak desem yeridir çünkü internet muzik film arşiv vs herşey için pc yi kullanıyorum e zaten bunları yapan bir pcim varken üstüne birde sırf mkv veya indirdiğim filmleri izlemek için bluray player almak çok mantıklı gelmiyor benim aradaki seçim kriterim sadece görüntü kalitesi bunu pc de yakalayabiliyorsam benim için öncelik pc dir, tabi bunu uçuk kaçık rakamları ekran kartına vererek değil daha makul fiyatlarda çözmek isterim

pc'nin ne işe yaradığını biliyorum, üstteki yazımdan o anlamı nasıl çıkarttınız anlayamadım, yazımı tekrar tekrar okudum ama pc'yi sırf bluray izlemek için kullandığınızın imasını bile yapmamışım :))))))

bin yanlış anlaşılma var sanırım pc nin ne işe yaradığını size anlatmaya çalışmadım, benim için pc ne anlamda onu anlattım tabiki o paraya sadece bluray için bir pc demediğinizi biliyorum ben dediğim gibi genel kullanım amacımı özet geçtim sizden değil kendimden alıntıydı yani neyse, özet olarak ifade etmek istediğim şey ben bluray filmi ayrı bir oynatıcıdan izlemek yerine aynı kaliteyi bilgisayarımda oluşturmak ve tek cihazda bütün işlerimi görmek istiyorum burdan yola çıkarsak daha doğru olur

• ok size iyi seyirler diliyorum
  • pc nin rahatlığı bambaşka olmasına karsın pc de kaynağın ilk basta rgb verilmesi ister istemez kayıp yaşatır, haa bu nekadar fark edilir, cok cok zor fark edilir...

chroma 4:2:0 yuv olan video görüntü pcde 4:4:4 rgb ye cevriliyor, eger tv rgb desteği yoksa bu sefer tekrar rgb yuv dönüştürülüyor vs vs..

nekadar dönüştürme işlemi olursa o kadar kayıp olması muhtemeldir diye düşünüyorum...
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler Atilla bey eksik olmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Bir tv standına karar veremedim özel yaptıracağım... Bu konuda önerisi olanlar varmıdır :) nasıl bir şey yaptırsam kullanışlı olur

örnek bir resim ekliyorum ben
    Basit bi ps çizimi ama halen kararsızım :(

Bir öneri konusu olsaydı iyi olurdu aslında

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 1 Kasım 2014; 16:30:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

Arkadaşlar Bir tv standına karar veremedim özel yaptıracağım... Bu konuda önerisi olanlar varmıdır :) nasıl bir şey yaptırsam kullanışlı olur

örnek bir resim ekliyorum ben
    Basit bi ps çizimi ama halen kararsızım :(

Bir öneri konusu olsaydı iyi olurdu aslında

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

Selamünaleyküm

Bu konuda turuncu55 arkadaşımızın sade ve kullanışlı bir çalışması var. Kendisi yardımcı olacaktır. Sağlıcakla...

• JrMaster kullanıcısına yanıt
    Hocam ekteki fotoda benim tv sehpasını görebilirsiniz. Şimdi dışarıda olduğum için çizimi atamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 1 Kasım 2014; 18:39:24 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen yaptığım böyle olacak sanki hocam :) ben cihazların hepsini üst rafa toparlayıp o karkağaşı bi yere almak istiyorum sadece o kadar :)
  • foto nasıl ekliyorduk biz buraya arkadaşlar, epeydir girmeyince unutmuşum
  • Hızlı Resim
    Hızlı Resim - Hızlı ve Kolay Resim Paylaşımı - resim yükle - resim paylaş
    http://hizliresim.com

Buraya girin resmi yükleyin
    Sonraki ekranda board yazan kısım daki mesajı buraya yapistirin

• JrMaster kullanıcısına yanıt
    Dostum benim ünitenin çizimi aşağıdaki gibi. Açıkçası ben tüm aletler yan yana koyulunca olan görüntüden çok hoşlanmıyorum. Bu konu da bir tek Tamerege beyfendinin sehpası çok hoşuma gitti ve onun sehpası üzerinden yola çıkarak benim sehpayı yaptım. Tamer beyin paylaştığı fotolar alttaki linkte
    http://forum.donanimhaber.com/m_33360662/mpage_28/tm.htm#

Bir de sizin çizime göre aklıma takılan birkaç detay oldu. Onları paylaşmak istedim.
    1- En üst bölmeyi tek parça yaparsanız, üste tv koyunca eğilme olasılığı var.
    2'ye bölerseniz de alanı çok verimli kullanamazsınız gibi geldi. Çünkü AVR'ler ortalama 45cm genişliğinde. Siz en üst kısmı 2ye bölerseniz, bölmelerin genişliği 85cm gibi olacak. Bu da aradaki boşlukları çıkarınca AVR'nin yanında 30cm'lik bir boşluk olması anlamına geliyor. O alana sığabilecek bir alet varsa mantıklı olabilir ama eldeki cihazların ölçülerini de dikkate alarak, ince hesap yapın derim.
    3- Sizin çizimde orta hoparlörün altta kalması durumu bana garip geldi. Ben hoparlörün tv'ye mümkün olduğunca yakın olmasını istemiştim. Bu şekilde kulak hizasına daha yakın olup, daha iyi bir sahne yaratır diye düşünmüştüm. Ama arada ne kadar fark oldu emin değilim
    4- Tv sehpası sanki biraz yüksek gibi. Hele bir de ayak takılırsa daha da yüksek olur gibi. Koltuğunuza oturduğunuzda göz hizanızın tv'nin ortasına denk gelecek şekilde ayarlama yapınız. Bu şekilde oturduğunuzda boynunuzu eğmek yada kaldırmak zorunda kalmazsınız.

•  Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

benim sehpa böyle belki fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 2 Kasım 2014; 22:15:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

eray kardeşim şaşırttın beni, bu yardımın senden geleceğini ummamıştım. teşekkürler
  • resimler neden bu kadar büyük olduki

bu arada aklımdayken ben sehpayı yaptırdıktan sonra aklıma geldi, kablolar için arkada kesinlikle boşluk bırakın, bu sayede sehpayı duvara sıfır yanaştırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

eray kardeşim şaşırttın beni, bu yardımın senden geleceğini ummamıştım. teşekkürler

Boşa tartıştık zaten ben sevmedim siz sevmiş siniz yapılan Odayı. Hepsi bu aslında eksikler işim Gereği Gözüme takıldı yazdım daha iyileri yapılsın bir dahaki sefere hepsi bu sizde daha duygusal davrandınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Oppo 103d ve oppo 105d kullanan biri olarak htpc ile madvr vs gibi Codeclerle daha iyi görüntü aldım hersey doğru Codec ile iyi bir htpc

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

benim sehpa böyle belki fikir verir.

Çok güzel sade olmuş birde o modemi yere atsanız
    Ve arkaya video daki gibi değilde tam yere Şundan koysanız süper olur
    darrienkyoutube
    Philips Living Colors 2. Gen. (Demo of multiple lamps in a living room)
    http://www.youtube.com/watch?v=sS9pJZLduq8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 2 Kasım 2014; 22:39:39 >

• , JBL E. 100. Satılıktır ilk Sahibinden Hatasız
     Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 2 Kasım 2014; 22:54:44 >

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.