Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.803
Cevap
96
Favori
308.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler üstadım daha iyileri sizlerin olur inşallah
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    test ettiğiniz ortamlarda ki altyapıyı bilmiyorum tabii ama bu sistemi aktif kullanan biri olarak gözünüz o kadar korkmasın,
    müsait bir zamanda ağ ortamında istediğiniz bluray iso filmini test edebiliriz bende.Tek handikap Oppo,OFW li hali evet ağ performansı
    çok iyi değildir CFW li halini denemek lazım, mümkün olursa onunla gelirsiniz,deneriz,kafanızda ki soru işaretleri gitmiş olur.

Ağ üzerinde ki sorunsuz en yüksek bitrate li videoları bile oynatan DUNE, görüntü kalitesi Oppo kadar değil tabii ,Oppo nun şu yeni firmware
    ile transport olayını tekrar deneyeceğim,önceki versiyonda sistem çalışıyordu ama bazı DTS HD MA sesli filmlerde kafası karışıyordu.
    Belki düzelme olmuştur.
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    Serdar bey çok teşekkürler nazik davetiniz için inşallah karşılıklı müsait bir zamanda cihazı da yanımda getiririm deneme imkanı buluruz cfw li haliyle, aslında resimde sağ üst köşede duran dolapta o disklerden daha çok var :) şu aralar en azından disk sayısını azaltmak adına aklımda linkteki ürünlerden almak var ama şimdilik proje aşamasında netleşmiş birşey yok henüz :)

http://www.amazon.com/gp/product/B00KU686D2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    rica ederim,bu sistemle devam edecekseniz olur tabii ama bende ki demoyu yaptıktan sonra karar verirsiniz :) söylediğiniz gibi acele etmeyin. NAS konusunu ayrıca tartışır,konuşuruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Serdar bey çok teşekkürler nazik davetiniz için inşallah karşılıklı müsait bir zamanda cihazı da yanımda getiririm deneme imkanı buluruz cfw li haliyle, aslında resimde sağ üst köşede duran dolapta o disklerden daha çok var :) şu aralar en azından disk sayısını azaltmak adına aklımda linkteki ürünlerden almak var ama şimdilik proje aşamasında netleşmiş birşey yok henüz :)

http://www.amazon.com/gp/product/B00KU686D2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

bu hdd'lerin farklı bir özelliği var mı? oppo 105-103 bunu destekler mi?

• turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Destekliyor hocam farklı bir özelliği yok sadece 8 tb olması en avantajlı durumu ayrıca usb bağlantılarından ağa da bağlanabiliyor
  • quote:

Destekliyor hocam farklı bir özelliği yok sadece 8 tb olması en avantajlı durumu ayrıca usb bağlantılarından ağa da bağlanabiliyor

teşekkür ederim, çok hdd ile uğraşmaktansa bu daha mantıklı :))
  • quote:

Serdar bey nas konusunu yıllardır düşünürüm zaten ama nedense ağdan bluray iso oynatımını çok akıcı bulmuyorum birkaç kez arkadaşlarımda deneme fırsatını buldum ama ağdan yüksek bitrate li filmlerin oynatılmasında bazen sorunlar takılmalar olabildiğini hem gördüm hem de kullanan arkadaşlarım ifade etti bu nedenle bu zamana kadar hep biraz uzak kaldım nas olayına yoksa hep kafamda ki projelerden biri olmuştur gerçekten şimdi bakıyorum resimlerden Tv sanki 46 inç miş gibi duruyor ama canlısı hakikaten devasa diyebilirim :)

NAS düşünürseniz şu an kullanmakta olduğum Synology RS2414+'ı öneririm. 4 adet Gigabit LAN girişi bulunuyor ve bunu yönetilebilir switch'inize trunk ederek bağlıyorsunuz. Kablolarınızı da CAT 6 seçerseniz performans sıkıntınız olmuyor, özellikle de blu ray isolarda.

www.synology.com
    Download Center - RS2414+ | Synology Inc.
    https://www.synology.com/en-global/products/RS2414+

• Teşekkürler tavsiye için ama şimdilik düşünmüyorum NAS'a geçmeyi zaten olur da geçmeyi düşünürsem aklımda ki marka ve model Synology DiskStation DS2413+ ama şimdilik pek işime gelmiyor ne yalan söyliyim :)
  • Hazır oppo medya oynatıcı konusu açılmışken bir soru sormak istiyorum.

Ben medya oynatıcı olarak amd HD 6750 ekran kartı olan bir htpc kullanıyorum. Genelde de 10gb civarı mkv filmler izliyorum. Görüntü için ise mdavr kodeklerini kullanıyorum. Merak ettiğim konu bu tarz üst seviye medya oynatıcı cihazlar ile pc'nin görüntü kalitesi arasında fark oluyor mu? Acaba bunu test etme şansınız oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

çok güzel bir ortam yaratmışsınız, zevk sahibi olduğunuz belli, ellerinize sağlık...merak ettiğim bir şey var fotoğraflardan birinde filimlerin listelendiği bir ekran görüntüsü var mac mini kullanırken...xbmc mi o program?
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Üstadım öncelikle şunu belirtmek lazım Oppo media oynatıcı olarak geçmiyor klasmanda bluray oynatıcı olarak geçiyor ancak jailbreak benzeri yazılımlarla bir nevi de olsa bazı formatları sorunsuz açabiliyor. Bahsettiğiniz 10 gb civarı mkv dosyalar Opponun jailbreaksiz cihazları için bile sorun teşkil etmez canavar gibi oynatır zaten gerek kodek gerekse de boyut itibariyle ne Oppoyu ne de media oynatıcıları zorlayacak kapasite de veriler değil bahsettiğiniz veriler ancak Htpc ile kıyaslama yapmam kendi adıma mümkün değil zira hiç Htpc deneyimim olmadı. Ama şahsi fikrimce söylemem gerekirse ben olsam 10 gb civarı mkv filmler için bu kadar yatırım yapmazdım zira bildiğiniz üzere pahalı cihazlar elinizde ki htpc size ne kadara mal oldu onu da bilemiyorum ama bahsettiğiniz dosyalar için Dune veya Popcornhour un media playerları fazlasıyla performans gösterecektir. Eğer ham Bluray İso / 3d Bluray İso veya arada Bluray Cd / SACD kullanma durumunuz varsa Oppo alın fazlasıyla hakkını verir diyebilirim.

Edit: Tabiki ham Bluray İso / 3D Bluray İso derken Jailbreak yazılımlı Oppoları kastettim. Orijinal yazılımıyla Mkv dosyaları ve Bluray Cd / SACD vs gibi CD sürücüden kullanacağınız içerikleri kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 30 Ekim 2014; 13:37:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Hazır oppo medya oynatıcı konusu açılmışken bir soru sormak istiyorum.

Ben medya oynatıcı olarak amd HD 6750 ekran kartı olan bir htpc kullanıyorum. Genelde de 10gb civarı mkv filmler izliyorum. Görüntü için ise mdavr kodeklerini kullanıyorum. Merak ettiğim konu bu tarz üst seviye medya oynatıcı cihazlar ile pc'nin görüntü kalitesi arasında fark oluyor mu? Acaba bunu test etme şansınız oldu mu?

aslında bende bunu merak ediyorum evimde oynatıcı olarak htpc im var sağlam bir ekran kartı ile oppo veya eşdeğer kaliteli bir bluray oynatıcının görselliğini yakalayabilirmiyiz, yoksa ikisinin görüntü işlemcileri birbirinden çokmu farklı, sonuç olarak bir htpc den çok iyi görüntü alabilmek için hangi şartlar oluşturulmalı çok iyi bir işlemci üst düzey bir ekran kartımı ve bunlar ile kullanılacak en iyi program hangisidir@astramastra@sakgoz79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@FKASYALI -- 31 Ekim 2014; 13:58:58 >

• K@FKASYALI kullanıcısına yanıt
    Üstadım dediğim gibi benim Htpc tecrübem olmadı o nedenle bu konuda yardımcı olmam mümkün değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozturk 6161

quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

çok güzel bir ortam yaratmışsınız, zevk sahibi olduğunuz belli, ellerinize sağlık...merak ettiğim bir şey var fotoğraflardan birinde filimlerin listelendiği bir ekran görüntüsü var mac mini kullanırken...xbmc mi o program?

Tesekkur ederim. Media server PLEX.
  • quote:

Bu kullanılan donanıma bağlı olarak değişir. Bende de Oppo cihaz vardı yakın zamana kadar. Sattım ve diğer bütün ihtiyaçlarımı da karşılayacak HTPC workstation kurdum. Tabii Oppo'yu satmadan önce htpc ile mukayese şansım da oldu. Sonuçta HTPC'nin kalitesini daha çok beğendim. Bu arada bir arkadaşımın orta düzey htpc'si ile de kıyaslama imkanım oldu. Ancak onda aynı başarıyı elde edemedik.

Kendim seçim yaparken şu kriterlere göre seçtim HTPC bileşenlerini.
    .
    Anakart: MSI X99S Gaming 7 (Üzerindeki bileşenler kaliteli. USB'den DAC'a bağlantısı için özel devre tasarlanmış.)
    İşlemci: Intel 5820k I7 2011-3 işlemci. Kendi kategorisinin en alt düzey işlemcisi, ancak yine de enthusiast klasmanında
    Kasa: Silverstone GD08 HTPC kasa. Fanları büyük ve sessiz. Ön taraftaki hdd bağlantı kısmını ben söktüm, çünkü HDD kullanmıyorum. Böylece istediğim ekran kartını oraya sığdırabildim)
    Hafıza: GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 DDR4 3000MHz CL15 1.35V Ouad Kit
    Ekran kartı: Evga GTX970 SuperClock ACX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı(en yeni oyunları oynatabilecek kadar kapasiteli, CUDA farkı, düşük düzey işlerde fanın durması ve sıfır ses)
    İşlemci soğutucusu: NOCTUA NH-L12 (kasaya uyumlu ve çok sessiz)
    SSD: Samsung XP941 256GB Ultra ( aslında SSD değil ultra m2 sata. Porta direkt taktım. Depolama olarak NAS cihazım olduğundan ayrıca htpc içine hdd koymadım, sıradan ssd de koymadım, bu nedenle yer kazandım ve gürültüden korundum.)

Yazılım olarak filmleri oynatırken splashpro kullanıyorum. Bence parasını sonuna kadar hakeden ve pahalı yazılımları ezip geçen bir player.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

Bu kullanılan donanıma bağlı olarak değişir. Bende de Oppo cihaz vardı yakın zamana kadar. Sattım ve diğer bütün ihtiyaçlarımı da karşılayacak HTPC workstation kurdum. Tabii Oppo'yu satmadan önce htpc ile mukayese şansım da oldu. Sonuçta HTPC'nin kalitesini daha çok beğendim. Bu arada bir arkadaşımın orta düzey htpc'si ile de kıyaslama imkanım oldu. Ancak onda aynı başarıyı elde edemedik.

Kendim seçim yaparken şu kriterlere göre seçtim HTPC bileşenlerini.
    .
    Anakart: MSI X99S Gaming 7 (Üzerindeki bileşenler kaliteli. USB'den DAC'a bağlantısı için özel devre tasarlanmış.)
    İşlemci: Intel 5820k I7 2011-3 işlemci. Kendi kategorisinin en alt düzey işlemcisi, ancak yine de enthusiast klasmanında
    Kasa: Silverstone GD08 HTPC kasa. Fanları büyük ve sessiz. Ön taraftaki hdd bağlantı kısmını ben söktüm, çünkü HDD kullanmıyorum. Böylece istediğim ekran kartını oraya sığdırabildim)
    Hafıza: GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 DDR4 3000MHz CL15 1.35V Ouad Kit
    Ekran kartı: Evga GTX970 SuperClock ACX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı(en yeni oyunları oynatabilecek kadar kapasiteli, CUDA farkı, düşük düzey işlerde fanın durması ve sıfır ses)
    İşlemci soğutucusu: NOCTUA NH-L12 (kasaya uyumlu ve çok sessiz)
    SSD: Samsung XP941 256GB Ultra ( aslında SSD değil ultra m2 sata. Porta direkt taktım. Depolama olarak NAS cihazım olduğundan ayrıca htpc içine hdd koymadım, sıradan ssd de koymadım, bu nedenle yer kazandım ve gürültüden korundum.)

Yazılım olarak filmleri oynatırken splashpro kullanıyorum. Bence parasını sonuna kadar hakeden ve pahalı yazılımları ezip geçen bir player.

işte bende tam olarak bunu merak ediyorum bir bdp playere 3 4 bin tl verene kadar bu parayı bilgisayara harcayarak aynı kalitede görüntü almak mümkünmü siz bunu yapmışsınız karşılaştırmada yapmışsınız benimde bilgisayar olarak iyi bir sistemim var şuan tek olmayan parça ekran kartı ekran kartını alarak filimlerde birdaha bir blurayi aratmayacak performans almak istiyorum bunun için 500 900 arası bir ekran kartı bütçesi ayırmak istiyorum, daha öncesinde amdinin 7850 ekran kartını kullanmıştım ama açıkçası beni çokta memnun etmemişti, bu konuda htpc ve bluray oynatıcı arasındaki incelemeniz konusunda birazdaha detay ve htpc ye yapılacak yatırmlar konusunda bilgilendirme yaparsanız sevinirim, tabi kullanılacak oynatıcı programlar ve hatta görüntü birimi tv de bu işte baya önemli

• sakgoz79 hayırlı olsun OPPO 103D
  • şimdi bana bluray izlemek için 1700-2000 tl bütçeli 2.el 103 almak yerine pc bileşenlerine para bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece ekran kartına ortalama 1000 lira vereceğinize bence bluray player almak daha uygun, hem kullanım kolaylığı açısından hem de maliyet açısından player derim, bu arada 103le veya 105le film izlemek hiç de fena değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

şimdi bana bluray izlemek için 1700-2000 tl bütçeli 2.el 103 almak yerine pc bileşenlerine para bağlamak çok mantıklı gelmiyor, sadece ekran kartına ortalama 1000 lira vereceğinize bence bluray player almak daha uygun, hem kullanım kolaylığı açısından hem de maliyet açısından player derim, bu arada 103le veya 105le film izlemek hiç de fena değil

aslında amaç sırf bluray izlemek için pc değil zaten mevcut bir pcim var ve herzamanda vardı evimden eksik olmayacak desem yeridir çünkü internet muzik film arşiv vs herşey için pc yi kullanıyorum e zaten bunları yapan bir pcim varken üstüne birde sırf mkv veya indirdiğim filmleri izlemek için bluray player almak çok mantıklı gelmiyor benim aradaki seçim kriterim sadece görüntü kalitesi bunu pc de yakalayabiliyorsam benim için öncelik pc dir, tabi bunu uçuk kaçık rakamları ekran kartına vererek değil daha makul fiyatlarda çözmek isterim

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.