Şimdi Ara

Uydunette çok saçma olan hız sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben ttnet'in 8mbps'ye kadar 4 gb kotalı üyesiydim sonra türksatın kablonet paketlerinde uygununu görünce geçtim ve 10 mbs/15gb kota yaptım anca bir sorunum var.
    TTNET kullanırken ortalama 6mb hızlarda rapid-share sitesinden 24:00den sonra 300-400 kbps hız ile dosya indirebiliyordum.
    Şimdi ise hızım 9.5mb(kablonet) olmasına rağmen 02:00 saatlerinde yani en az yoğunluk olan saatlerde bile hep sabit olarak 126kbps ile dosya inidirimi yapıyorum ve dosya indirimi sırasında test ettiğimde ise 9.5mb olan hızım 8.5mbye düşüyor.

Acaba download için paket hızının %10'unu falan mı kullanıyor kablonet/türksat? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 5 Mart 2010; 15:12:49 >

• öyle bisey yok sonucta speed test yaparkende download yapmis oluyorsunuz..baska bi aciklamasi olmali ama ben bisey diyemiycem..torrentciyim ben
  • Evet speed test yaparkende download olmuş oluyor ama rapid'den falan download yaptığım zaman 9.5 gözüken hızım 8.5 gözükmemesi lazım daha az gözükmesi lazım değil mi ? 126 kbps'yi bir türlü geçmedi hızım nedense ttnetteyken böyle değildi 300-400kpbsyi stabil görüyordum.
  • Herkes neden bu speedtest olayına takmış durumda anlamıyorum. Sonuçta speedtest size net cevap veremez,

1 Test yaptığınız server ile aranızdaki uzaklık ne kadar var?
    2 O anki server kullanılabilir bant genişliği, her saat değişebilir
    3 O anki Server yoğunluğu, her saat değişebilir
    4 Sizin gece saatleri server bulunduğu konumda herkesin kullandığı yoğun saatler olabilir veya server'a o saatlerde ekstra iş yükeniyor, bakım yapılıyor olabilir.

Bunların hepsi sonuçları etkiler. Aynı zamanda router ve modem kaliteniz bunlar da hıza direk etki eden unsurlardır. Kaliteli bir cisco router kullanın, internet hızınızda ve yönetiminde ne kadar fark ettiğini anlayacaksınız.

Dosya download olayına gelince, rapidshare bir sürü sunucu ve disklerin birbirine bağlı olduğu bir server topluluğu olarak düşünün. Yeni güncel bir dosya herkes tarafından aynı anda indirilmeye çalışıldığını düşünün ve çok popüler dosya ile sizin dosyanız aynı server a denk geldiğini düşünün. İşte bu noktada sizde rapid yoğunluğundan geç indirebilirsiniz.

Örneğin ubuntu.com dan bir ubuntu image indirmeyi deneyin bakalım. Flashget kullanın. Sonucu bizimle paylaşın lütfen.

Sonrasında modeminizi de mutlak surette ethernetten bağlayın, usb den kullanmaya kalkmayın, çok performans düşüşü yaşarsınız.

Saygılar..

• Tamam speedtest falan unutalım ben onu örnek olarak söylemiştim daha kolay anlaşılsın diye.

1.İstanbul bölgesindeki serverden test yapmıştım tam neresi bilmiyorum.
    2.Rapi-d'de bu olaydan bir gün önce saat 02:00da TTNET ile 400-500 kbps ile indiriyordum aynı dosyayı 1 gün geçti netim uydunet oldu ve hızım arttı 126 kpbs bu kadar bir bant genişiliğinin değişiğimi mi oldu ?
    4.Biliniyorki rapi-d sitesi 24:00'dan önce üye olmayanlara indirme izni vermiyor.Diyelim ki çoğunluk 24:00'dan sonra indiriyor rapi-d'den, bu kadar zamandır ttnet'deyken o saatlerde de indiriyordum peki neden bep 300-400 kbps görüyordum?
    5.Bende bu yüzden 02:00 civarı indiriyorum ki yoğunluğun az olmasından faydalanıyım hem de ttnet yoğun olmuyordu diye ve ttnetdeyken de yapıyordum dediğim gibi de 300-400 kbps ile iniyordu.
    Modemimde değişti fiber kablolu motorola(175 TL) değerinde bir modem kurdular.

Sonuç olarak en sonunda aradım ve dediğim gibi çıktı siteden alakalı hiç birşey yokmuş zaten bu sorun sadece rapid'de olmuyordu.Sorun ise; uydunetimin DOWNLOAD Sinyalinde zayıflama varmış arıza ekibi geldi ve bina kutusundan hallediverdi.Cevabın için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 5 Mart 2010; 23:41:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.