Şimdi Ara

Uydunette aşırı net kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir yıldan fazladır Ankara Yenimahalllede uydunet kullanıyorum. Daha önce başka semtte oturuyordum ve nette kablo ile bağlanıyordum. Sonra başka semtte taşındım. 2,5 ay önce linksys marka router aldım ve kullanmaya başadım. ilk 2-3 hafta hiç bir problem olmadı ancak bu süreden sonra nette kopmalar meydana geldi. Bu koplamalar bazı günler aşırı oluyor bazı günler hiç kopma yaşanmıyor. Sorunun kaynağını tespit amacıyla uydunet ve router firması defalarca görüşmeme rahmen sorun çözülemedi. Routeri kaldırıp kablo ile bağlandım yine kopmalar oldu uyduneti arıyorum ekip geliyor bakıyor sorunu bulamıyor. Sonra kendiliğinden sorun düzeliyor, routerı tekrar bağlıyorum 1 gün internet var sonra kopmalar yeniden başlıyor. Modemin fişini çek 10 sn bekle sonra tekrar tak. Bu şekilde 2 ay bitti.
    Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor?

• Sinyallerini kontrol ettin mi ?
  • Sinyallerde sorun yok bağlantı kopunca modeme rest atıyorum net geliyor.
  • başka bi modemle dene biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycem

Arkadaşlar Merhaba,
    Bir yıldan fazladır Ankara Yenimahalllede uydunet kullanıyorum. Daha önce başka semtte oturuyordum ve nette kablo ile bağlanıyordum. Sonra başka semtte taşındım. 2,5 ay önce linksys marka router aldım ve kullanmaya başadım. ilk 2-3 hafta hiç bir problem olmadı ancak bu süreden sonra nette kopmalar meydana geldi. Bu koplamalar bazı günler aşırı oluyor bazı günler hiç kopma yaşanmıyor. Sorunun kaynağını tespit amacıyla uydunet ve router firması defalarca görüşmeme rahmen sorun çözülemedi. Routeri kaldırıp kablo ile bağlandım yine kopmalar oldu uyduneti arıyorum ekip geliyor bakıyor sorunu bulamıyor. Sonra kendiliğinden sorun düzeliyor, routerı tekrar bağlıyorum 1 gün internet var sonra kopmalar yeniden başlıyor. Modemin fişini çek 10 sn bekle sonra tekrar tak. Bu şekilde 2 ay bitti.
    Bu sorun sizce neden kaynaklanıyor?

Apartmanda başka kullanan varsa onlara da sor, bana sorun apartmandaki kutudan gibi geldi...

• sen 2 ay yaşamışsın ben aynısını 5-6 ay yaşadım sonunda dayanamadım gittim kablotv ve uyduneti kapadım modemi sattım adsl'e geçtim.(bu 5-6 aydan once adsl kullanıyordum yine) bende ankara bahçelievlerdeyim bizim sokaktaki altypının eski olmasından dolayı kaynaklanan bir durumdu ayda enaz 3-4 kez servisi çağırıyordum apartmandaki kutuyu kurcalıyorlardı sinyal yuksektiyorlardı birkaç gün idare ediyordu. 3 kezde kaldırımdaki kutuları açıp operasyon yaptılar 5 ay içinde ama değişen birşey olmadı gelip baktıklarında sinyal normal seviyede sonra yavaş yavaş azalıyor bağlantı gidiyordu yağmur yağdımı illaki gidiyordu sonra hadi servisi ara birdaha.... bu işin çaresi yok sana tavsiyem adsl'e geç

ben kabloyu kapadıktan 1 sene sonra komşum teledünya bağlatmak istedi merkezden sizin sokakta şu numaradan şu numaraya kadar sorunlu o bolgeye uydunet ve teledünya vermiyoruz denilmiş kaldırımdaki altyapının yenilenmesi lazımmış dediklerine gore bu işin zorluğunu çeken ben oldum boşuna adsl'i bıraktım masraf yapıp kabloya geçtim sonra birdaha adsl'e. ben turksata başvurayım gelsinler altyapıyı yenilesinler gibi bir düşüncen varsa unut turksat ancak bir mahalleye yeni girmişse altyapı döşemeye yada bakımdan geçirmeye gelmişse bakar onun haricinde kazacakta birşeyleri yenileyecek imkansız.ancak kaldırımda o bolgeseki kutuya bakalar belki birşey değiştirirler encok düzelirse düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockndarkk -- 29 Haziran 2010; 0:17:15 >

• Arkadaşlar apartmanımdaki bir kullanıcı ile görüştüm, onunda internetin de kopmalar sık yaşanıyormuş ve bunu üzerine arıza kaydını tekrar verdim ekipler daha kapsamlı incelediler. Artık ne yaptılarsa 4 gündür internet kopmadı. Bir ara dns adresi girdim ondan dolayı kopma meydana geldi dns numarasını kaldırınca sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Bakalım ilerki günler neyi gönterecek. İlgilinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kablo ile bağlanınca hiçbir sorun yok fakat kablosuz bağlanınca devamlı kopmalar yasıyorum cepten kablosuz girince hiç bir kopma yasamıyorum sorun nedir acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.