Yaklaşık 2 ay sonra düğünüm var.Kendi evim için araştırma yapıyorum uzun zamandır.İlk önce Dijitürk ve ya D-smart almak istiyordum.Daha sonra bu ikisinden vazgeçip klasik HD uydu alayım kafam rahat olsun dedim.Şimdide Kablo TV olayını düşünmeye başladım.Kiraladığım evde kablo TV var mı tam emin değilim ama tuttuğum evin 2 sokak arkasında oturan arkadaşım kablo TV kullanıyor.Merak ettiğim konu şu Uydunet nedir ? Teledünya nedir ? Teledünyanın ücret tarifelerinde 7 TL ve 9,5 TL'lik ücretlendirmeler var.Bunlar nedir ? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Uydunet internet oluyor ama senin sormak istediğin sanırım şu; KabloTV nedşr Teledünya nedir ;)
KabloTV'de klasik yayın yapan kanallar var, normal kalitede.. Teledünya da ise HD yayın yapan kanallarla beraber normal kanallarda var hatta yeni öğrendiğime göre sinema kanalları da varmış. Ben de yakında Teledünyaya geçiyorum ;)
Fiyat farkıda HD den dolayı kaynaklanıyor.
Aynen hocam soru senin sorduğun gibi olmalıydı :) İnternet lazım değil evimde.En azından şimdilik.İş gereği akşama kadar internet kullanıyorum zaten. Şimdi biraz sitesinde dolaştım..Kablo TV 7 lira diyor.Teledünya Temel paket 9.5 TL diyor.Fakat kanal listesini göremedim.Hangi kanallar öğrenmek isterdim.Mesela Teledünya Sinema Paketi içinde 7.5 TL yazmışlar(Kanallar : Sinema TV , Sinema TV2 ve Sinema TV Aile).Diyelimli ben şimdi temel paket için 9,5 TL ödüyorum.Sinema paketine dahil olup 3 tane kanal içinde 9,5 TL dışında 7,5 TL daha mı ödeyeğim.
Ayrıca şu anda benim işime yarayacak 2 tane kampanya var.
1 : HD kutu bizden kampanyası 2 : Herkes için Teledünya HD kampanyası
Bu iki kampanyadan hangisi daha mantıklı onuda çözemedim gitti.Aslında okuduğumdan anlayan biriyim ama yeminediyorum o kadar araştırma yaptımki artık sıkılıp bunaldım.O yüzden kafam hiç bişey almıyor artık yaa
quote:
Orijinalden alıntı: wedo
Aynen hocam soru senin sorduğun gibi olmalıydı :) İnternet lazım değil evimde.En azından şimdilik.İş gereği akşama kadar internet kullanıyorum zaten. Şimdi biraz sitesinde dolaştım..Kablo TV 7 lira diyor.Teledünya Temel paket 9.5 TL diyor.Fakat kanal listesini göremedim.Hangi kanallar öğrenmek isterdim.Mesela Teledünya Sinema Paketi içinde 7.5 TL yazmışlar(Kanallar : Sinema TV , Sinema TV2 ve Sinema TV Aile).Diyelimli ben şimdi temel paket için 9,5 TL ödüyorum.Sinema paketine dahil olup 3 tane kanal içinde 9,5 TL dışında 7,5 TL daha mı ödeyeğim.
Ayrıca şu anda benim işime yarayacak 2 tane kampanya var.
1 : HD kutu bizden kampanyası 2 : Herkes için Teledünya HD kampanyası
Bu iki kampanyadan hangisi daha mantıklı onuda çözemedim gitti.Aslında okuduğumdan anlayan biriyim ama yeminediyorum o kadar araştırma yaptımki artık sıkılıp bunaldım.O yüzden kafam hiç bişey almıyor artık yaa
Merhaba,
Sinema TV aboneliğide düşünüyorsanız, HD kutu bizden kampanyası sizin için daha uygun olur.
Belirttiğiniz SD Sinema TV paketine (ayda 7,5TL) ve Teledünya temel paketine (ayda 9.5TL) aynı anda üye olduğunuzda (24 ay taahhütlü) HD Set top box (kutu-receiver), kurulum ve aktivasyonlar bedava. Toplam ödemeniz ayda 17 TL olur.
İnternet (uydunet) üyeliğide düşünürseniz yarım düzine fırsat kampanyasından da yararlanabilirsiniz.
selamlar..
Alacağım panel LG LW 4500 serisi olacak inşallah.Fazladan 3 tane kanal izlemek için toplamda 17 TL'yi gereksiz görüyorum.Zaten akşamdan akşama izlicez televizyonu.Teledünya Temel Pakette belgesel kanalları var ise ve HD kanalları izleme şansım var ise bu bana yeterli gelecektir.Ben şimdi ayda sadece 9,5 TL'ye Teledünya Temel paketi izleme şansım var mı ? Söylediğinize göre abonelikle birlikte HD receiverıda ücretsiz veriyorlar.Benim alacağıma panele sanım modül uyuyor.Bi araştırmam lazım.Receiver yerine modül alma şansım yok mu? Modül kullanmak avantaj mı dezavantaj mı ? Avantajı ve dezavatajı ne olabilir ?
Ben birazcık araştırdım sanırım Receiver kullanmak daha kaliteli..
quote:
Orijinalden alıntı: DuMaNYaKeDi
Zaten para verip modül almaktansa bedavaya receiver alıp kullanmakta bana çok mantıklı geldi :) Görüntü kalitesi filan nasıl acaba.Klasik TV kullanıcıları için yeterli seviyedemi ?
Zaten para verip modül almaktansa bedavaya receiver alıp kullanmakta bana çok mantıklı geldi :) Görüntü kalitesi filan nasıl acaba.Klasik TV kullanıcıları için yeterli seviyedemi ?
ben benüz teledünya kullanmadığım için bir şey diyemeceğim.
quote:
quote:
Parasız alacağın için receiver daha iyi olabilir bende receiver kampanyası yoktu o nedenkle modülle kullanıyorum.. Modülün avantajı kanalları dizebilmek(her seferinde dizmekle uğraşmamak için standart numaralarla kullanıyorum) , tek kumanda kullanmak(bu en güzel yanı), görüntü biraz daha iyi. Dezavantajı şu an için LG tv kullandığım için 16:9 Türkçe seçeneği BBC HD'de olduğu için Türkçe altyazının aktif olamaması. Onca şikayet iletisine rağmen hala durumun düzelmemesi. Ama senin yerinde olsam receiver'ı tercih ederim çünkü para veremeyeceksin. 210 tl ödeyecek olsaydın, modül al derdim.
Şahsi fikrimi yazmak isterim,evimde hem HD hemde Sd iki adet Teledünya kutusu mevcut elbetteki 2 aboneliğim var,1 tanesi yarı fiyatına yani 4.5 lira+9.5 lira ödüyorum !
Sinema paketinede üyeyim,hakkını yemeyelim görüntü kalitesi gerçekten çok kaliteli,Dsmart yada DigiTürk ile kıyas yapmam sebebi ikisindende daha kaliteli görüntü alabiliyorum !
İşin birde kötü tarafı varki aboneliğim yani taahütüm yakında bitiyor,bu şartlarda devam etmenin zaten manasıda yok,Belgeseller için iyiydi Discovery kanal malesef yok artık,Belgeseller harici zaten izlenecek kalitede kanalda yok,60 liralık bir çanakla zaten Teledünya kanallarını 5 para vermeden izlersin !
HD kanallar var,TRT-ATV-BBC-NAT GEO-EUROSPORT,zaten bu kanallarla şimdilik abonelerini tutmaya çalışıyorlar,diğer kanalları tam manası ile rezalet,şahsen izlemiyorum,%98 yabancı kanalların hepsi Devlet kanalı,yani izlenecek hiç bir şey yok !
Aboneliğim bittiği anda şahsen 500 lirayı gözden çıkardım,HD reciver alıp uydu anten alıcam,yasal serverle zaten,Teledünyadan daha fazla HD kanal izlerim !
Teledünyayı kötülemiyorum ama bana maliyeti bir hayli fazla,kısaca toplamda !
HD ve SD kutu maliyeti:220+80 Lira=300 liraya mal oldu +her ay 21 Lira sinema ve abonman ücreti,senede=245 Lira !
Bu parayı şahsen vermem,bu kadar kalitesiz kanallar için değmez,Çin-Kore-Japon,Sudi,Azarbaycan,Devlet kanalları ile dolu 1 tane kaliteli yayınları yok,zaten aldığımdan beride 1 tanesini bile izlemedim,görüntü kaliteleri berbat !
Karar elbetteki senin,uydu anten v.s ile uğraşmak istemiyorsan elbetteki avantajlı,ama kanal kaliteleri açısından izlenecek kanal 130 taneden 10 tanesini belki izliyorum !
Sinema kanalları ise açıkcası,nerde ucuz kalitesiz film varsa koyuyorlar,belli bir formatları dahi yok,bazen 4:3 bazen 16:9 formatında filmler,film kalitesi vasat üzerine çıktığını görmedim,eski filmler ile şişiriliyor !
Eleştiriyorum,Belki Devletten yetkili biri görürdü,Teledünya Genel Müdürüne siz ne iş yapıyorsunuz diye sorarlar,yoksa Teledünya bu şartlarla abone falan bulamaz !
quote:
Orijinalden alıntı: andy1
Şahsi fikrimi yazmak isterim,evimde hem HD hemde Sd iki adet Teledünya kutusu mevcut elbetteki 2 aboneliğim var,1 tanesi yarı fiyatına yani 4.5 lira+9.5 lira ödüyorum !
Sinema paketinede üyeyim,hakkını yemeyelim görüntü kalitesi gerçekten çok kaliteli,Dsmart yada DigiTürk ile kıyas yapmam sebebi ikisindende daha kaliteli görüntü alabiliyorum !
İşin birde kötü tarafı varki aboneliğim yani taahütüm yakında bitiyor,bu şartlarda devam etmenin zaten manasıda yok,Belgeseller için iyiydi Discovery kanal malesef yok artık,Belgeseller harici zaten izlenecek kalitede kanalda yok,60 liralık bir çanakla zaten Teledünya kanallarını 5 para vermeden izlersin !
HD kanallar var,TRT-ATV-BBC-NAT GEO-EUROSPORT,zaten bu kanallarla şimdilik abonelerini tutmaya çalışıyorlar,diğer kanalları tam manası ile rezalet,şahsen izlemiyorum,%98 yabancı kanalların hepsi Devlet kanalı,yani izlenecek hiç bir şey yok !
Aboneliğim bittiği anda şahsen 500 lirayı gözden çıkardım,HD reciver alıp uydu anten alıcam,yasal serverle zaten,Teledünyadan daha fazla HD kanal izlerim !
Teledünyayı kötülemiyorum ama bana maliyeti bir hayli fazla,kısaca toplamda !
HD ve SD kutu maliyeti:220+80 Lira=300 liraya mal oldu +her ay 21 Lira sinema ve abonman ücreti,senede=245 Lira !
Bu parayı şahsen vermem,bu kadar kalitesiz kanallar için değmez,Çin-Kore-Japon,Sudi,Azarbaycan,Devlet kanalları ile dolu 1 tane kaliteli yayınları yok,zaten aldığımdan beride 1 tanesini bile izlemedim,görüntü kaliteleri berbat !
Karar elbetteki senin,uydu anten v.s ile uğraşmak istemiyorsan elbetteki avantajlı,ama kanal kaliteleri açısından izlenecek kanal 130 taneden 10 tanesini belki izliyorum !
Sinema kanalları ise açıkcası,nerde ucuz kalitesiz film varsa koyuyorlar,belli bir formatları dahi yok,bazen 4:3 bazen 16:9 formatında filmler,film kalitesi vasat üzerine çıktığını görmedim,eski filmler ile şişiriliyor !
Eleştiriyorum,Belki Devletten yetkili biri görürdü,Teledünya Genel Müdürüne siz ne iş yapıyorsunuz diye sorarlar,yoksa Teledünya bu şartlarla abone falan bulamaz !
Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Fakat benim şöyle bir düşüncem var.Bugün iyi bir HD recevier alsam en az 300 TL.Evlilik arefesinde olan biri için 300 TL çok tatlı bir para.Ayrıca şu anda Teledünya'da güzel bir kampanya olması ve fiyat ucuzluğu beni kendine doğru çekiyor.Bunun dışında şöylede bir şey var.Benim ve nişanlımın aşırı derecede kanal hastalığı yok.Zaten izlediğimiz kanal sayısı bellidir.Kendi evimde 200 tane kanal var ama ilk 20 taneden sonrasına dönüp bakmıyorum bile.Ayrıca Teledünya'da belgesel kanalı olması benim için ayrı bir avantaj.Belgesel izlemeyi seviyoruz.Bu bağlamda en mantıklısı yine Teledünya aboneliği sanırım.Siz ne düşünüyorsunuz ?
quote:
Orijinalden alıntı: serdar_ayberk
quote:
quote:
Parasız alacağın için receiver daha iyi olabilir bende receiver kampanyası yoktu o nedenkle modülle kullanıyorum.. Modülün avantajı kanalları dizebilmek(her seferinde dizmekle uğraşmamak için standart numaralarla kullanıyorum) , tek kumanda kullanmak(bu en güzel yanı), görüntü biraz daha iyi. Dezavantajı şu an için LG tv kullandığım için 16:9 Türkçe seçeneği BBC HD'de olduğu için Türkçe altyazının aktif olamaması. Onca şikayet iletisine rağmen hala durumun düzelmemesi. Ama senin yerinde olsam receiver'ı tercih ederim çünkü para veremeyeceksin. 210 tl ödeyecek olsaydın, modül al derdim.
Hocam bunu dikkate alıcam.Çok teşekkür ederim.Aslında tek kumanda olması çok güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum.Ama bunun için 100 TL vermek ne kadar mantıklı tartışılır tabiki...
Kablo tv kablo üzerinden verilen analog yayındır. Aylık ücreti 7 liradır. Teledünya kablo üzerinden verilen dijital yayın olup, mesajlarda da bahsedildiği gibi ya receiver kullanmanız gerekmekte, yada TV'nizde DVB-C tuner özelliği varsa conax modül almanız gerekiyor. Conax modülde eğer HD kanalları izlemek isterseniz MPEG-4 destekli almanız gerekiyor. Teledünya'nın kampanyaları mevcut. Kampanyadan faydalanmak avanyajlı oluyor. Zaten hizmet olarakta ucuz. Setup box alırsanız HD setup box tavsiye ederim. Yayınlar 1920X1080 çözünürlükte verildiğinden yüksek kalitede oluyor, TV'nizde eğer iyi özelliklerdeyse çok net, canlı ve güzel görüntülerle izlersiniz. Uydunet ise kablo üzerinden verilen internettir. Yine onunda kampanyaları var. Kampanyalar için sitesine bakabilirsiniz. Her bölgede uydunet olmadığından kablotv'nin internet sitesine girip bölgenizde olup olmadığını adresinize göre sorgulayabilirsiniz. Bazen adresler çağrı merkezi kayıtlarında farklı oluyor ve bölgenizde olmadığı gözüküyor. Çağrı merkezini arayıp adres sorgulatabilirsiniz.
en uygunudur.
andy'nin eleştirilerine katılıyorum. ama wedo için bence televizyon izleme açısından işini görebilir. televizyondan daha çok uydunet bağlıyor aboneleri. yalnız televizyon olsaydı bende andy gibi iptal etmeyi düşünürdüm. ama uydunet'in alternatiflerinin daha pahalı olması yüzünden mecburen aboneyim. Ama sinema kanallarına abone olmadım keşke zengin içerik sunsa bende düşünsem ama taahüt için çoğunlukla abone oluyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ucak965
Kablo tv kablo üzerinden verilen analog yayındır. Aylık ücreti 7 liradır. Teledünya kablo üzerinden verilen dijital yayın olup, mesajlarda da bahsedildiği gibi ya receiver kullanmanız gerekmekte, yada TV'nizde DVB-C tuner özelliği varsa conax modül almanız gerekiyor. Conax modülde eğer HD kanalları izlemek isterseniz MPEG-4 destekli almanız gerekiyor. Teledünya'nın kampanyaları mevcut. Kampanyadan faydalanmak avanyajlı oluyor. Zaten hizmet olarakta ucuz. Setup box alırsanız HD setup box tavsiye ederim. Yayınlar 1920X1080 çözünürlükte verildiğinden yüksek kalitede oluyor, TV'nizde eğer iyi özelliklerdeyse çok net, canlı ve güzel görüntülerle izlersiniz. Uydunet ise kablo üzerinden verilen internettir. Yine onunda kampanyaları var. Kampanyalar için sitesine bakabilirsiniz. Her bölgede uydunet olmadığından kablotv'nin internet sitesine girip bölgenizde olup olmadığını adresinize göre sorgulayabilirsiniz. Bazen adresler çağrı merkezi kayıtlarında farklı oluyor ve bölgenizde olmadığı gözüküyor. Çağrı merkezini arayıp adres sorgulatabilirsiniz.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Sanırım kabloneti seçeceğim
Evet arkadaşlar son kararı vericem.Yeni evli ve borç içinde olacak birisi ve LG LW4500 3D panel ile sadece klasik TV kullanıcısı olarak teledünya mantıklı mıdır ?
Rica ederim, yeni evlenecek birisi için Teledünya ekonomik.
İleride HD receiver alırsın ya da diğer platformları deneyebilirsin ekonomik durumuna bağlı. Ama şimdiki durumuna göre ekonomik olarak sarsmayacak bu gözüküyor. Teleüdnya'da karar verebilirsin. Ama Andy'nin eleştirilerine bende katılıyorum,bu problemler var ona rağmen yine durum açısından mantıklı gözüküyor.
quote:
Orijinalden alıntı: serdar_ayberk
İleride HD receiver alırsın ya da diğer platformları deneyebilirsin ekonomik durumuna bağlı. Ama şimdiki durumuna göre ekonomik olarak sarsmayacak bu gözüküyor. Teleüdnya'da karar verebilirsin. Ama Andy'nin eleştirilerine bende katılıyorum,bu problemler var ona rağmen yine durum açısından mantıklı gözüküyor.
Valla hocam bayramdan hemen sonra düğünüm var.İnan şu anda HD receiver araştıracak durumum dahi yok.Ayrıca ekonomik olarakta bütçe ayırmak istemiyorum.Zaten akşamdan akşama 2-3 saat TV izlicez.HD kalitesi çoğu yerde aynıdır bence.SD görüntü kalitesi iyi ise benim için problem yok.Yanında belgesel kanalıda olursa kaymak olur yani...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme