Şimdi Ara

Uydunet - IP Değişiklikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç başlık altında bu soruyu yinelememe rağmen herhangi bir cevap gelmeyince ayrı bir başlık açmaya karar verdim. Uydunet kullanan ve IP değişikliği yapabilen arkadaşlardan, müsait olduklarında bu işlemi üç dört kere ard arda tekrarlayıp sırası ile hangi IP leri aldıklarını tüm rakamları yazmadan, aralarındaki farkı anlamamıza yetecek şekilde foruma yazmalarını rica ediyorum.

quote:

Hattımıza tanımlı A ve B IPlerinden;
    - A olanı aktif ve değişiklik yaptığımızda B'yi alıyoruz. Kısa bir süre içinde değişiklik işlemini yaptığımızda tekrar A'yı alıyoruz. Kısa süre sonra değişiklik yaptığımızda tekrar B'yi alıyoruz. Kısa süreli değişikliklerde A ve B arasında bir A bir B şeklinde değişiklik yapabiliyoruz. 2 - 3 gün içinde tanımlı IPler C ve D olarak değişiyor ve kısa süreli değişikliklerde C ve D arasında bir C bir D şeklinde değişiklik yapabiliyoruz.

sistem üstteki gibi midir? Yoksa;

- A olanı aktif ve kısa bir süre içinde değişiklik işlemini yaptığımızda H - M - Y - E ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz. Tekrar kısa süre içinde bir değişiklik yaptığımızda J - R - I - S ... gibi havuzdan rastgele IP alabiliyoruz.

Bu şekilde midir?

• Uydunet yetkilileri bu işe ne diyor?
  • Bende nerdeyse her gün değişiyor herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: åziz

Bende nerdeyse her gün değişiyor herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Her günden kast ettiğiniz değişiklikler, bilgisayarınızı her açışınızdan sonra olanlar mı yoksa IP değiştirme işlemi yaptıktan sonra olanlar mı?

IP değiştirme işlemi yapıyorsanız, dört kere tekrarlamanızı rica edebilir miyim? Üçüncü değişiklik işleminde aldığınız IP ilk aldığınız IP ile aynı mı ve dördüncü değişiklik işleminde aldığınız IP ikinci aldığınız IP ile aynı mı?
  • isteğin üzerine bende deneme yaptım.beş kere üstüste IP değiştirdim.değiştirmeden önceki IP de dahil olmak üzere hepsi farklı IP ler.her defasında ayrı IP numarası alınıyor.ama bu değişen IP ler sanal IP ler.gerçek IP kolay kolay değişmiyor.geçenlerde durduk yere temiz internet olayına dahil olmuşum.müşteri temsilcisini aradım IP değiştirelim düzelir dedi.bazen böyle karışıklıklar oluyormuş.sanal IP olayını o zaman öğrendim.bizim değiştirdiğimiz IP ler sanalmış.bu arada sadece son hanedeki rakamlar değişiyor.yani 94.54.xxx.bu son noktadan sonraki rakam veya rakamlar değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkkyr -- 17 Haziran 2011; 13:16:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkkyr

isteğin üzerine bende deneme yaptım.beş kere üstüste IP değiştirdim.değiştirmeden önceki IP de dahil olmak üzere hepsi farklı IP ler.her defasında ayrı IP numarası alınıyor.ama bu değişen IP ler sanal IP ler.gerçek IP kolay kolay değişmiyor.geçenlerde durduk yere temiz internet olayına dahil olmuşum.müşteri temsilcisini aradım IP değiştirelim düzelir dedi.bazen böyle karışıklıklar oluyormuş.sanal IP olayını o zaman öğrendim.bizim değiştirdiğimiz IP ler sanalmış.bu arada sadece son hanedeki rakamlar değişiyor.yani 94.54.xxx.bu son noktadan sonraki rakam veya rakamlar değişiyor.

Router modem kullanıyorsanız, yaptığınız işlem yerel IP nizi değiştirmektir. Modeminizi Bridge moduna alıp daha sonra dos komutlarını kullanırsanız, Uydunet'in size atadığı IP yi değiştirebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_44221695/mpage_1/key_/tm.htm
    Üstteki konuda, @sakurt2012 isimli üyemizden detaylı bilgileri aldım. Benim merak ettiğim konu dos komutları ile yapılan değişiklikler hakkındaydı. Genelde bahsedilen konu, Uydunet tarafından 2 adet IP atandığı, bu IP leri modemin ve ethernet kartının MAC adresleri ile eşleştirildiği ve döngü şeklinde kullanıldığıydı. Tercih edilecek olan ise, ADSL de olduğu gibi rastgele alınan IP lerdi. Uydunette de bu işlemin olduğu hakkında ilgili konuda bilgi sahibi oldum. Modem Bridge modunda (router devre dışı) ve aktif olan ethernet kartının MAC adresi olduğu zaman, yerel bir ağa bağlı olunmuyor ve yerel IP alınmamış oluyor. Bu durumda da verilen dos komutları ile Uydunet tarafından atanan IP nin rastgele ve tekrarsız bir şekilde değişmesi sağlanıyor.

• Hiç IP adresi değiştirmedim Kendi değişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayofway

quote:

isteğin üzerine bende deneme yaptım.beş kere üstüste IP değiştirdim.değiştirmeden önceki IP de dahil olmak üzere hepsi farklı IP ler.her defasında ayrı IP numarası alınıyor.ama bu değişen IP ler sanal IP ler.gerçek IP kolay kolay değişmiyor.geçenlerde durduk yere temiz internet olayına dahil olmuşum.müşteri temsilcisini aradım IP değiştirelim düzelir dedi.bazen böyle karışıklıklar oluyormuş.sanal IP olayını o zaman öğrendim.bizim değiştirdiğimiz IP ler sanalmış.bu arada sadece son hanedeki rakamlar değişiyor.yani 94.54.xxx.bu son noktadan sonraki rakam veya rakamlar değişiyor.

Router modem kullanıyorsanız, yaptığınız işlem yerel IP nizi değiştirmektir. Modeminizi Bridge moduna alıp daha sonra dos komutlarını kullanırsanız, Uydunet'in size atadığı IP yi değiştirebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_44221695/mpage_1/key_/tm.htm
    Üstteki konuda, @sakurt2012 isimli üyemizden detaylı bilgileri aldım. Benim merak ettiğim konu dos komutları ile yapılan değişiklikler hakkındaydı. Genelde bahsedilen konu, Uydunet tarafından 2 adet IP atandığı, bu IP leri modemin ve ethernet kartının MAC adresleri ile eşleştirildiği ve döngü şeklinde kullanıldığıydı. Tercih edilecek olan ise, ADSL de olduğu gibi rastgele alınan IP lerdi. Uydunette de bu işlemin olduğu hakkında ilgili konuda bilgi sahibi oldum. Modem Bridge modunda (router devre dışı) ve aktif olan ethernet kartının MAC adresi olduğu zaman, yerel bir ağa bağlı olunmuyor ve yerel IP alınmamış oluyor. Bu durumda da verilen dos komutları ile Uydunet tarafından atanan IP nin rastgele ve tekrarsız bir şekilde değişmesi sağlanıyor.

router kullanmıyorum.sizin dediğiniz gibi bridge modunda ve buradaki forumdan indirdiğim hazır bat dosyası kullanıyorum.yani dos komutu.yani sizin dediğiniz gibi tamamıyle.

• quote:

router kullanmıyorum.sizin dediğiniz gibi bridge modunda ve buradaki forumdan indirdiğim hazır bat dosyası kullanıyorum.yani dos komutu.yani sizin dediğiniz gibi tamamıyle.

Modeminiz Bridge modundayken aynı anda yerel ağa bağlı olma durumunuz neden kaynaklanıyor? Modemden sonra switch mi kullanıyorsunuz?
  • switch falan kullanmıyorum.modemin wireless özelliğini kapattım.kablolu olarak kullanıyorum.başkada bir şey yapmadım.bu şekilde kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.