Şimdi Ara

Uydunet Hangi Paket/Kampanya Alınmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni taşındığım evde Türksat altyapısı varmış, bugün veya yarın Uydunete geçicem. Güzel paketler var, ancak hangisi alınmalı ona karar veremedim çünkü Uyku Yok servisi biraz kafamı karıştırıyor. Öncelikle merak ettiğim bir kaç soru var;

- Altyapıya göre hız farkediyor mu, misal 100mbps'e kadar demiş 20mbit de olabilir. Müşteri hizmetleri bana Türksat altyapınız var kullanabilirsiniz dedi ancak bir daha buraya sormak istedim malum müşteri hizmetlerine pek güven olmuyor. Aldığım paketteki hızı her türlü alıyormuyum, garantisini veriyorlarmı?
    - İnternette hep 12 ay taahhüt'den bahsedilmiş, yalnız kendi sayfalarında kampanyaların taahhüt süreleri hep 24 ay?
    - Bugün taahhütlü 20mbps internet alsam, yarın yine Uydunetin daha hızlı ve pahalı bir paketine geçsem ekstra ücret çıkarmı taahhütden dolayı?

Son olarak aklıma yatan bir kaç paket var, yalnız başlarken de söylediğim gibi Uyku Yok serivisi biraz kafamı kurcalıyor. Bazı arkadaşlar Uyku Yok servisi ile AKK dolmuş olsa bile geceleri hızlarının normal paket hızında olduğunu söylüyorlar, eğer o şekildeyse 25Mbps 25GB AKK paketini almak daha mantıklı gibi geldi bana, en azından gündüzleri 3mbps geceleri 25mbps kullanırım buna da razıyım. Sizce en mantıklı paket ve seçim nasıl olur?

• Uydunette verilen hız neyse tamamına yakınını alırsın.ttnet gibi e kadar deyip gramla hız vermezler.25 lik paket aldıysan en az 23 mbit gelir sana.taahhüt konusunu paketi alırken konuşabilirsin.paketi üste taşıyabilirsin fiyat farkınıda ödersin.üst paketlerde taahhüt sorun olmaz direk tanımlıyolar.Akk dolmuşsa hiç bi şekilde hızını arttıramazsın.Hız servisleri için normal kullanımında akk ni doldurmamış olman gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)Şimdiye kadar aldığı paketin hızını alamayan olmadı diye biliyorum. 25 mbit aldıysan 23-24 civarı, 50 mbit aldıysan 47-48 civarı, 100 mbit aldıysan 95-96 civarı hız alıyorsun. Altyapınız şu kadar hız destekliyor muhabbeti türksatta yok.
    2-)İnternetteki muhabbeti bilmiyorum ama 12 ay taahhüt olan kampanyalarda fiyat avantajı az oluyor. 24 ya da 27 ay taahhüt olanlarda daha fazla oluyor.
    3-)Kampanya şartlarında yer alan paketlere geçiş yapabilirsin. Zaten türksatta bir kampanyanın içinde bir çok seçenek oluyor, illa ki kampanyanın resminde yer alan hızı seçmek zorunda değilsin.Bu paketler zaten kampanyanın içinde yer aldığından, taahhütü bozmuyor. Yalnız bir kere üst pakete/daha pahalı pakete geçtiğin zaman, bir daha alt pakete/ucuz pakete geçmen mümkün değil.

Uyku yok konusu kişiden kişiye değişiyor sanırım. AKN'den sonra hızı yükselen de var, yükselmeyen de var. Şu an çoğu kişi için yükseliyor sanırım ama, ilerde ne olur bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 16 Temmuz 2016; 13:17:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uyku Yok servisinin durumu çok önemli ama, sonuçta buna göre 2 sene taahhüt vericem..

https://www.turksatkablo.com.tr/int-servisler-uykuyok.aspx

• Eko-Sınırsız, kotalı ve kullandığın kadar öde tarife kullanıcılarının Uyku Yok hizmeti ile 00:00 ile sabah 09:00 arasında mevcut hızla yaptıkları ‘’download’’ ları, tarifeden dolayı sahip olunan kota kullanımını ve adil kullanım noktasını etkilemeyecektir.

Taahhüt süreleri eskiden 12 ay olan kampanyalarda vardı fakat son dönemde kampanyaların geneli 24-27 ay süresinde , Size tavsiyem Yüksek hızlı düşük AKNli en ucuz tarife + uyku yok servisi
    Enses requirimus saevos nos, nos ferrei reges servi fati, morta ex terra mortiferra tela in hostes bello ad moventes. Equos frenamus furentes Capi ta superba quatientes mortem hostibus et luctem date acrem di manes sternadis. Ave Nevis, ave ferrum, Ave tela, ave cruor, Ave pugna, ave moritur. Skylon!

• Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için, bende aynı şekilde sizin gibi düşündüm. Eğer AKK bittiği halde geceleri Uyku Yok servisi tam hızında çalışırsa 25mbps 25/50gb paketini almayı düşünüyorum, aşağıdakilerden bir tanesini alırım

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,406,sadece-internet-kampanyasi (12 ay taahhüt) (25mbps 50gb) = 44TL
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,416,gunde-1-liraya-sinirsiz-internet (24 ay taahhüt) (25mbps 25gb) = 30TL

Eğer tam hızında çalışmayacaksa, yani AKK dolduktan sonra 3mbps olarak devam edecekse de şunu düşünüyorum;

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,412,100-gulduren-kampanya (24 ay taahhüt) (100mbps 100gb) = 80TL

İşte ama en büyük sıkıntı Uyku Yok servisinin tam hızında çalışıp çalışmayacağının garantisi, şimdi ben üstteki 25mbps kampanya paketlerinden bir tanesini alsam taahhüt ile sonra paylaştığım 100mbps kampanyasına ekstra ücret ödemeden geçebilecekmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 16 Temmuz 2016; 18:13:11 >

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    100 mbit almaya butceniz yetiyorsa ve 100 gb yetecekse hic dusunmeden alin derim. Hatta 10 tl daha verip uyku yok alirsaniz geceleri hep 100 mbit olur hiziniz. 25 mbit ile 100 arasinda cok fazla fark var bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • matkapmatkap M kullanıcısına yanıt
    Düşündüm ama bir yandan da gereksiz buldum biraz, sonuçta 100mbps hızı ne yapıcam ki. 100Mbps ile yapacağım herşeyi 25Mbps ile de rahatlıkla yapıcam, 1080p film izlemek vs. gibi. 100Mbps hız açısından evet çok daha hızlı fakat sürekli 100Mbps internetim var diye indirme yaparsam da buna harddisk dayanmaz. Kendimce sadece internet kampanyasında karar kıldım, üstelik diğerleri 24 ay taahhüt isterken bu 12 ay istiyor.

25Mbps + 50GB AKK = 44TL + Uyku Yok Servisi (10TL)=55TL
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,406,sadece-internet-kampanyasi

• Gönlün rahat olsun, AKK eğer aştıysan ve Uyku yok paketi varsa, gece 12den sonra normale dönüyor hız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Herhangi bir ceza ödemeden hız-tarife değişimi sadece taahhüt verdiğiniz kampanya içerisinde oluyor oda daha düşük ücretli bir hız-tarifeye geçmemek şartı ile.
    Yani kampanyadan başka bir kampanyaya cezasını(yapılan indirimler-alınmayan bağlantı vs ücreteleri) ödemeden geçemezsiniz.

25 MB hız şimdi yeterli olabilir ancak vereceğiniz taahhütle en az 12-24 ay kullanacaksınız 1- yıl sonra bu hızlar düşük gelir , kişisel tavsiyem minimum 50MB hızda en düşük ve ucuz AKNli kampanyayı seçmeniz.

İlla birde tavsiye isterseniz en ucuza en iyi seçim aşağıdaki kampanyada 50MB 50GB AKN tartifesi 49.99 + üstünede uyku yok servisi

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,388,cay-da-gel-kampanyasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 16 Temmuz 2016; 21:27:20 >
    Enses requirimus saevos nos, nos ferrei reges servi fati, morta ex terra mortiferra tela in hostes bello ad moventes. Equos frenamus furentes Capi ta superba quatientes mortem hostibus et luctem date acrem di manes sternadis. Ave Nevis, ave ferrum, Ave tela, ave cruor, Ave pugna, ave moritur. Skylon!

• Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    Alacağım kampanyada zaten yükseltilebiliyor, ben mi yanlış görüyorum acaba?

50 Mbps’ye kadar 50 GB Ekosınırsız = 54TL
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,406,sadece-internet-kampanyasi#tabs-2

Teledünya zaten çok önemli değil, kullanmasam da olur. Hemde 24 ay taahhüt vereceğime 12 ay vermiş olurum daha mantıklı değilmi?
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Ben 3 senedir uydu net kullanıyorum.

Genel kullanımda gayet güzel ama oyun oynayacaksan ping değerleri sıkıntı yaratıyor. Mesela iPad'imde oyun oynarken 5-6 dakika oyunun karşıdan cevap almasını bekliyorum. Onun dışında iPad'imde youtube videoları seyrederken veya internette gezinirken sorun yaratmıyor.

Aynı şekilde notebook bilgisayarımda wireless üzerinden bağlandığımda sorunsuz kullanabiliyorum. Masa üstü (desktop) bilgisayarım kablo ile bağlı, onda da sorun yok.

Fakat şöyle bir durum var; sokaklarda gördüğün Türksat kutuları elektriği sokak lambalarından alıyor. Diyelim ki mahallede elektrik kesildi (ki baraj devre dışı kalınca Türkiye genelinde elektrik kesilmesi oluyor) evdeki modeme ups ile elektrik verseniz bile sokaktaki Türksat saha dolabı sokak lambasından elektrik alamadığı için çalışmıyor ve internete bağlanamıyorsunuz.

ADSL ise telefon şebekesi üzerinden çalışıyor. Telefon şebekesi elektrik kesilse bile çalışan bir altyapıya sahip. Mahallede elektrikler kesilse bile evinizdeki modeme ups bağladığınızda internete bağlanmaya devam edersiniz. Ayrıca oyunlarda ping sıkıntısı yaratmaması cabası..

Ben eve FTP Server gibi çalışacak NAS Server kuracağım için bu araştırmayı yaptım.

Uydu Net ve Teledünya olayında sevdiğim şey; Cumartesi gecesi saat 23:30'da arıza kaydı verseniz pazar günü öğlen civarı teknik servis geliyor.

Ayrıca uydu net alırken yapılan hata; "şöyle bir deneyeyim sonra duruma göre hızı ve kapasiteyi yükseltirim" düşüncesiyle düşük tarifelere başvuruluyor dolayısıyla DOCSiS 2,0 modem geliyor. İlerleyen zaman 20 mbps üstü hızlara geçildiğinde DOCSiS 3.0 özellikli modem alınıyor ve ayarlanması ile uğraşılırken çok sıkıntı çekiliyor.

Ayrıca birde altyapıdan kaynaklı bölgesel sıkıntılar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 16 Temmuz 2016; 23:29:42 >

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Online oyun çok oynarım, telefondan değil de bilgisayardan. Altyapı konusunda bahsettiğiniz nasıl anlamadım, binada Türksat altyapısı varsa sıkıntı olmaz diyorlar? Docsis 3.0 Modem alıcam uydunetin verdiği sıkıntılıysa önereceğiniz başka Docsis 3.0 modem varmı hocam?

Sağolun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uydu Net'in verdiği modemlerde sıkıntı olmuyor. Zaten piyasada tek bir marka var NetMaster. Önemli olan DOCSiS 2.0 mı yoksa 3.0 mı olacak ona karar verebilmek. 20 mbps üstü tarifelerde DOCsis 3,0 modem veriliyor.

Birde elektrikler kesildiğinde internet kullanmaya devam edecek misin? önceki mesajımda onu da anlatmaya çalıştım. Mesela ben elektrikler kesildiğinde bir tane NAS sürücü ve online UPS alıp interneti kullanmayı düşünüyorum. Fakat elektrikler kesildiğinde Uydu Net altyapısı çalışmadığından adsl'ye geçmeyi düşünüyorum.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.