Şimdi Ara

Uydu Kablosu Olmayan Ev İçin Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 6 sene önce taşındığım evimde binayı yapan müteahhit mutfağın ve oturma odasının uydu kablolarını bir yapmış. Yani aynı kablo üzerinden 2 farklı odada 2 farklı uydu alıcısı kullanılıyor. Geçen seneye kadar Tivibu kullandığımız için bir sıkıntı duymuyorduk. (IPTV)

Geçen sene kapatma nedenimiz de Türk Telekom firmasından artık internet hizmeti almak istemememizdi.

Yine geçen sene bir kablonun iki odaya dağıtılması mevzusundan daha önceden haberdar olduğumuz için şöyle deli saçması bir fikir aklıma gelmişti: Oturma odasına Eutelsat Digiturk diğer odanın da eskisi gibi Turksat uydu alıcısından devam etmesi. Ancak bu da olmadı. Mecburen Digiturk'ü Turksat modunda kullanmaya başladık. Bu sefer de şöyle bir sorun oldu. Digiturk ve diğer uydu alıcısı aynı pol değerindeki kanallarda olmazsa iki cihaz aynı anda çalışmıyor. (Örneğin HaberTürk ile TRT aynı anda izlenemiyor ama Star Tv ile Show Tv aynı anda izlenebiliyor.)

Hal böyle olunca zarar 2 yıllık Digiturk taahhütü ve her ay ödenen 19 TL para...

Bu yaz Digiturk taahhütü bitince kapatmak istiyorum. (Bunu istememin sebeplerinde kullanırken yaşadığım sorunlar da var.)

Ancak asıl sorunumu çözmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Kullandığım televizyon tabiri caizse saat gibi çalışıyor. Full HD akıllı olmayan tvlerden. Görüntü kalitesi güzel. 10 yılı devirdi ve yeni bir tv almak istemiyorum en azından şu an için.

Şu anki düşüncem Xiaomi Mi Box S ya da Xiaomi Stick gibi bir ürün alıp ona Tivibu, TV+ ya da benzeri kurup o şekilde kullanmak. Ancak bunun ne kadar verimli olacağını bilmiyorum. Bu yüzden buraya sormayı düşündüm. Sizce yapılabilecek en mantıklı iş ne olur?

• Mi box ve mi stick cihazlarda, L1 sertifikası ve Netflix lisansı var. Ancak bu iki cihazda 28 nm'lik eski teknoloji işlemci var. Bu durum cihaza yavaşlık, donma ve ısınma olarak yansımaktadır.

Özellikle Netflix gibi platformları da izlemeyi düşünüyorsanız, 12 nm işlemcili olarak; Botech Wzone( s905x3 ), Atlanta Colovu( s905x2 ) gibi L1 sertifikalı yerli marka cihazlardan birini tercih edebilirsiniz.

Yabancı markalardan da 12 nm işlemcili olarak; L1 sertifikalı ve Netflix lisanslı, Google Chromecast( s905y2 ), Mecool KM2( s905y2 ), Tivo stream 4K( s905y2 ) gibi cihazlar var.

Netflix'e abone olup izlemeyecekseniz, 12 nm işlemcili ve L1 sertifikalı yerli cihazlar arasında Dreamstar A5( s905x3 ) cihaz var. 12 nm işlemcili L1 sertifikalı yabancı markalar arasında ise, Mecool KM6( s905x4 ) ve KM7( s905y4 ) modelleri var.

Hasılı ; alacağınız herhangi bir marka akış cihazı, 12 nm işlemcili ve en az L1 sertifikası olduğuna dikkat etmelisiniz.

Akış cihazlarında kullanılan 12 nm işlemcilere de kısaca değineyim.

s905x2, s905y2, s905x3, s905y3, s905x4, s905y4 ; 12 nm işlemcili bu cihazlarda, 28 nm mali-g31 gpu var. Yani bu cihazlar da pür 12 nm değil. Ancak mi box cihazlara göre, bu işlemcileri kullanan cihazlar biraz daha hızlı.

Bir de, cpu ve gpu birimi full 12 nm 'luk s922x işlemcili ve L1 sertifikalı, Ugoos AM6, Belink GT King gibi cihazlar var. Bu cihazlar gerçekten de çok hızlı cihazlar. Bu arada Ugoos AM6b Plus modelini kullanmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Aralık 2021; 15:29:36 >

• Yukarıdaki mesajıma ekleme yapmıştım ama, eklediğim bölümler mesaj hücresine yansımayınca/görünmeyince( forum web yazılım altyapı sıkıntısı sanırım ), aynı mesajımı, ilave edilmiş hali ile bu mesaj hücresinde yeniden yazmak zorunda kaldım.

Mi box ve mi stick cihazlarda, L1 sertifikası ve Netflix lisansı var. Ancak bu iki cihazda 28 nm'lik eski teknoloji işlemci var. Bu durum cihaza yavaşlık, donma ve ısınma olarak yansımaktadır.

Özellikle Netflix gibi platformları da izlemeyi düşünüyorsanız, 12 nm işlemcili olarak; Botech Wzone( s905x3 ), Atlanta Colovu( s905x2 ) gibi L1 sertifikalı yerli marka cihazlardan birini tercih edebilirsiniz.

Yabancı markalardan da 12 nm işlemcili olarak; L1 sertifikalı ve Netflix lisanslı, Google Chromecast( s905y2 ), Mecool KM2( s905y2 ), Tivo stream 4K( s905y2 ) gibi cihazlar var.

Netflix'e abone olup izlemeyecekseniz, 12 nm işlemcili ve L1 sertifikalı yerli cihazlar arasında Dreamstar A5( s905x3 ) cihaz var. 12 nm işlemcili L1 sertifikalı yabancı markalar arasında ise, Mecool KM6( s905x4 ) ve KM7( s905y4 ) modelleri var.

Hasılı ; alacağınız herhangi bir marka akış cihazı, 12 nm işlemcili ve en az L1 sertifikası olduğuna dikkat etmelisiniz.

Akış cihazlarında kullanılan 12 nm işlemcilere de kısaca değineyim.

s905x2, s905y2, s905x3, s905y3, s905x4, s905y4 ; 12 nm işlemcili bu cihazlarda, 28 nm mali-g31 gpu var. Yani bu cihazlar da pür 12 nm değil. Ancak mi box cihazlara göre, bu işlemcileri kullanan cihazlar biraz daha hızlı.

Bir de, cpu ve gpu birimi full 12 nm 'luk s922x işlemcili ve L1 sertifikalı, Ugoos AM6, Belink GT King gibi cihazlar var. Bu cihazlar gerçekten de çok hızlı cihazlar. Bu arada Ugoos AM6b Plus modelini kullanmaktayım.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Hocam yazınız için teşekkürler. Peki normal TV kanalları için hangi cihazı ve uygulamayı (Tivibu tvplus vs.) önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında uydu kablosu konusunu çatıya çift çıkışlı bir LNB koyup, diğer odaya çatıdan yeni bir hat çektirerek çözebilirdiniz. Ben olsam öyle yapardım, hiçbir online TV uygulaması uydu yayınının verdiği stabiliteyi ve netliği vermez. Ama siz kararınızı vermiş gibisiniz.

Bu durumda ben Mi Box alıp TV+ uygulamasını kullanmanızı öneririm.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • L1 sertifikalı ya da L1 sertifikası olmayan akış cihazlarının tamamı; paralı - parasız iptv platformlarını ve herhangi bir medyatik içeriği oynatabilir.

L1 sertifikası olmayan akış cihazlarında çalışan servisler süreli olduğu için, bazı servisler bir süre sonra çalışmaz hale gelebilmektedir. Örneğin; L1 sertifikası olmayan bir akış cihazı aldınız ve bir süre sonra youtube uygulaması çalışmamaya başladı. Ne oldu acaba? diye araştırdığınız da, cihazın L3 sertifikası bulunması nedeniyle, google tabanlı servisler bir süre çalışmadığını öğrenirsiniz. Bu android cihazlara, uydu cihazı gibi sonradan yazılım yüklemek mümkün değildir. Cihaz herşeyini internetten güncellemektedir. Süreli yani L3 sertifikalı cihazlara, düzenlenmiş mod'lu yazılımlar yüklenebilse de, cihaz orijinal yazılımlı çalışırken hali gibi sağlıklı çalışmamaktadır. Yani düzen tutmamaktadır. Aynı cep telefonlarındaki durum yani... İşte sonradan cihazda şu çalışmıyor bu çalışmıyor sıkıntısına girmektense, baştan L1 sertifikalı cihaz satın almak elzemdir.

Bir de L1 sertifkalı cihazlarda paralı iptv akış platformlarına abone olunduğunda; mesela; google play, amazon prime gibi paralı platformlar... Bu platformlarda yayınlanan içerikleri gerçek çözünürlük değerleri izlemek mümkün olmaktadır. Eğer cihaz L1 yerine L3 sertifikasına sahip ise, cihaz 4k içeriği daha düşük çözünürlük değeri ile görüntülemektedir.

Netflix'in durumunu önceden belirtmiştim. Netflix'te herhangi bir içeriği gerçek çözünürlük değerinde izleyebilmek için; L1 sertifikası + Netflix lisanslı cihaz kullanmak gerekmektedir.

Tivibu, tvplus gibi iptv akış platformları L3 sertifikalı cihazlarla da izleyebilirsiniz. Düşük çözünürlükte izlememek için, bu platformlara abone olmadan önce, yayıncı platformun kullanılmasını öngördüğü cihaz/cihazların sertifika durumunu( yani L1 cihaz kullanma şartı var mı? ) öğrenmenizde yarar var.

Hasılı; paralı iptv akış platformlarını izlemek için android cihaz seçimi, en doğru seçim olur. Düşük çözünürlükte izlememek için, sertifikalı cihazlardan birini satın almak gerekir. Gerisi; izlemek istediğiniz paralı iptv akış platformunun uygulamasını cihaza kurup izlemeye geçmektir.

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani şimdi 4k Hdr online içerik yayını uydu yayınından kötü mü diyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AeternusLux -- 11 Aralık 2021; 20:52:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uydu Alıcı ve Sistem Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu başlatan arkadaşın asıl önceliği normal TV yayınlarını (Star, Show, vs..) izleyebilmek.

Bu kanallar için diyorum.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    👍🏻👍🏻👍🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

TV Plus'taki (ya da diğer online platformlardaki) kanal değiştirme yöntemi geleneksel TV kumandası ile yaptığınız şekilde değil. Kanallar 22 TRT, 23 Show gibi sıralanmıyor. Daha doğrusu kanal numarası yok. Siz ekran üzerinde kutuların üstüne tıklayarak kanal değiştiriyorsunuz.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Arkadaşın dediği gibi oluyor. Belli bir kanal sıralaması yok. Yanlız favori kanal listesi yapıyorsunuz oradan en çok izlediğiniz kanallara daha rahat ulaşıyorsunuz.

https://www.gittigidiyor.com/ev-sinema-sistemi/media-player/next-mybox-siyah_spp_1000478?

Bu cihazı buldum. Özellikle uydu alıcısına benzer bir iptv uygulaması var ve kumandasında da numaralar bulunmakta. Kullanmadığım için bilmiyorum ama sanırım bununla 10 tuşlanınca x 20 tuşlanınca y kanalı.... açılması gibi bir durum var.

Cihazı önerir misiniz? Benzer fiyata sahip bildiğiniz cihaz var mı?

IPTV uygulamasında kumandadaki numara tuşuna bastığınızda o numaralı kanala gider. Ama IPTV'de kanal sıralaması yapamazsınız. IPTV aldığınız yerin listesindeki sıralama neyse o. Yani atıyorum Kanal D 17 numarada, Star 58 numarada çıkabilir.

Bence bir Mi Box alıp TV+ uygulamasını kullanmanız en sağlıklı çözüm. Kumandadaki tuş meselesine bu kadar takılmayın.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Android box varken bunlara para verme sana tavsiyem. En hesaplı sunny prime tv stick var, next stick 4k var. İstediğin uygulamayı kurarsın. İp tv alıp tivimate uygulaması le istediğin kanalı favoriye ekleyip izlersin. Mi box ve mi stick önermem çünkü eski cihazlar. Bütçeyi attırırsan botech wzone tavsiye ederim.

Tivimate incelemesi burada.

Mert Temizeryoutube
    #merttemizer #androidboxturkiye #tivimate Uygulamayı daha önce sizler için incelemiştim fakat o zaman premium özelliklerinden bahsedememiştim. Bu sefer hem güncel versiyonu tanıtmış oldum hem de premium olarak tüm özellikleri inceledim. Blog yazısı ve telegram linki - https://wp.me/p7jSoz-r0 Ayrıcalıklardan yararlanmak ve bana maddi destek vermek için kanalıma aşağıdaki linkten katılabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCSTlOwcCL4CoK9whIEkdt9g/join Kanalıma abone olmayı unutmayın. http://bit.ly/33EsZi0 ************************************** Tvbox İncelemelerimiz http://bit.ly/2OT8El2 Uygulama İncelemelerimiz http://bit.ly/31oqBur TvBox Rom, Brick, Tamir Videolarımız http://bit.ly/31nWbZc ************************************** Sosyal Medya Linkleri (Bizi takip edin) ************************************** Instagram - https://goo.gl/tM9tDx ************************************** Websitesi - https://www.merttemizer.com
    https://youtu.be/mkQ8DY8KkbE

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.