Şimdi Ara

Uydu Alıcısı - Receiver Tavsiyeleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.488
Cevap
42
Favori
239.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HEARTBREAKER123

Selamlar Serkan Bey,

Ben de "problemsiz" (sIk sIk cokmeyen, ugrastirmayan) bir HD uydu alicisi istiyorum.

Istedigim ozellikler:

1) Kanal gecis hizi 1 saniyeyi gecmesin
    2) HDMI cikisi olsun
    3) Kayit ozelligi olsun. (Bir kanali izlerken ayni uydudan baska bir kanali kaydedebilme, veya cihazi acik birakinca belli bir saatte kayit islemine baslayabilme)
    4) Server olayinda performansi iyi olsun
    5) Pioneer VSX-520 audio / video receiver ile kullanacagim icin codec cozmeden direkt olarak Pioneer'a ses ve goruntu iletebilsin
    6) ilk acilisi cok uzun surmesin (10-15 saniyeyi gecmesin)

Fiyat olarak esnegim ama bu ozellikleri karsilayan birkac cihaz varsa uygun fiyatlisini tercih ederim.

650-700 tl'ye kadar cikabilirim

Selamlar,

* İlk açılış linux'ların tamamında uzundur. Marka ve modele göre 50 saniye ila 1 dakika 10 saniye arasında değişmektedir.

* Server performansı ise, her zaman linux enigma tabanında çalışan cihazlarda iyidir. Diğer bir deyişle, cihaz linux'lu ama enigma tabanında
    çalışmıyorsa, server performası vasat olacaktır. Server performansında diğer özgün yazılımlı cihazları değerlendirmeye bile almaya gerek görmüyorum.

Belirlediğiniz kriterlere uyan cihaz olmadığı için öneride bulunamıyorum.

Kolay gelsin.

• 1. bütcem maximum 500 tl diyorum. 500 tl yi geçsin istemem.
    2. full hd uydu alıcısı istiyorum görüntü kalitesi iyi olsun istiyorum çünkü tv de hd
    3. ilerde server istersem uygun olsun (muhtemelen alınca isterim) server performansı ii olsun
    4. evde internetim var ama uydu güncellemeli modellerde varmış
    5. çok kurcalayan biri değilimdir uyduyu ancak trt,ntv,star maç anında biss-emu neyse işte girerse açabileyim.yüklemelerle acılan kanallar varsa acabileyim
    6. yazılım lazım olursa bulabileyim.
    7. beni 2-3 yıl idare edebilsin.
    8. ilerde dsmart yada lig tv istersem alırsam kullanabileyim
    9. apartman merkezi sistem ( dağıtıcı next miş) 5-6 yıllık bina
    10. çatıda turksat,hotbird ve digitürk çanak varmış. yabancı kanalları belgesel, film (altyazı destekli) seyredebilsem ii olur
    11. kanal geçiş hızı iyi olursa ve forumda okuduğum kadarıyla chipseti de iyi olmalıymış

aklıma gelenleri yazdım.şimdiden teşekkür ederim.yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

slm atlanta hdbox tam ıstedıgınız gb

full hd
    2 modul gırısı
    dsmart ve dıgıtrk modul takılabılır
    1 kart gırıslı
    hdmi cıkıs
    kanal gecıslerı 1 sn altı
    usb kayıt ts formatı kayıt ederken aynı tpdekı kanalı izlersiniz
    cccam ve newcam stabıl calısır
    **ıss yazılıma gomulu
    yuv çıkısı vardır 5+1 ses sıstemı baglarsınız
    optık cıkısı var
    merkezı sıstem,mdu1-2-4 lnb uyumlu ve motor dıseqc uyumu
    netten ve usbden kanal guncelleme
    netten ve usbden yazılım guncelleme
    2 sene fabrıka garantılı

7/24 teknık destek verıyoruz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Selamlar Serkan Bey,

Ben de "problemsiz" (sIk sIk cokmeyen, ugrastirmayan) bir HD uydu alicisi istiyorum.

Istedigim ozellikler:

2) HDMI cikisi olsun
    3) Kayit ozelligi olsun. (Bir kanali izlerken ayni uydudan baska bir kanali kaydedebilme, veya cihazi acik birakinca belli bir saatte kayit islemine baslayabilme)
    5) Pioneer VSX-520 audio / video receiver ile kullanacagim icin codec cozmeden direkt olarak Pioneer'a ses ve goruntu iletebilsin

Fiyat olarak esnegim ama bu ozellikleri karsilayan birkac cihaz varsa uygun fiyatlisini tercih ederim.

Selamlar,

* İlk açılış linux'ların tamamında uzundur. Marka ve modele göre 50 saniye ila 1 dakika 10 saniye arasında değişmektedir.

* Server performansı ise, her zaman linux enigma tabanında çalışan cihazlarda iyidir. Diğer bir deyişle, cihaz linux'lu ama enigma tabanında
    çalışmıyorsa, server performası vasat olacaktır. Server performansında diğer özgün yazılımlı cihazları değerlendirmeye bile almaya gerek görmüyorum.

Kolay gelsin.

Merhaba Serkan bey
    Size baya soru sordum ama cevap alamadım. Bir tek su soruma cevap verseniz yeter. Dream vu+ gigablue dısında yani bildigimiz markalar arasında NeXT atlanta samux hiremco amstrad sunny vb gibi en kaliteli HD görüntüsü en iyi serveri sorunsuz ve iyi çalıştıran genel anlamda sorunsuz olan bir cihaz önerebilirmisiniz ? Bu markaların ürettiği en iyi cihaz hangisidir ? Bu kadar iyi olmasada bu daha iyidir diyebileceğimiz cihazı merak ediyorum. Benim fikrim NeXT 19500 sizin fikriniz nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

Merhaba Serkan bey
    Size baya soru sordum ama cevap alamadım. Bir tek su soruma cevap verseniz yeter. Dream vu+ gigablue dısında yani bildigimiz markalar arasında NeXT atlanta samux hiremco amstrad sunny vb gibi en kaliteli HD
    görüntüsü en iyi serveri sorunsuz ve iyi çalıştıran genel anlamda sorunsuz olan bir cihaz önerebilirmisiniz ? Bu markaların ürettiği en iyi cihaz hangisidir ? Bu kadar iyi olmasada bu daha iyidir diyebileceğimiz cihazı merak
    ediyorum. Benim fikrim NeXT 19500 sizin fikriniz nedir acaba?

Selamlar,

Dream vu+ gigablue dısında ;

Bahsettiğiniz diğer markalar linux enigma yazılım tabanında çalışan cihazlar olmadığından, server çalışma performansı bahsettiğiniz cihazların tamamında her zaman vasat olacaktır.

Görüntü kalitesine gelince;

Amstrad ve Next 19500'de NXP 7335 kodlu çipset bulunmakta olup, SD/HD performansı vasattır.

ATLANTA HD box'ta ise, SD performansının vasat olduğunu uzun zaman önce yaptığım testimde açıklamıştım zaten...

Samux ve Hiremco'lar ise, ALI 3602 ve ALI 3606 no'lu çipsete sahip cihazlar olup, SD/HD performansı vasattır.

Sunny'de ise; 14300 seri cihazında, STİ 7111 no'lu çipset bulunmakta olup, çipsetin markası gereği yukarıdaki bahse konu cihazlardan bir adım önde olacağı muhakkaktır.
    Her ne kadar 14300 model cihazı test etmesemde, işlemcinin genel performansı diğer işlemcilere göre yüksektir. (14300 model cihaz henüz piyasaya sürülmedi.)

Yine server performansı vasat ancak görüntü kalitesi yukarıdaki cihazlardan bir nebze daha iyi olan bir diğer cihaz ise, Jameson 3003HD cihazdır. Zoran işlemci kullanılmış.
    Ben henüz test edemedim. Ancak kullanan arkadaşlar, görüntü performansı konusunda iyi yönde kanaat kullandılar,

Sayın @thebaboli,

Siz sordunuz, bizde sorularınıza aradığınız yanıtları verebilmişizdir umarım.

Sadece mesajlarımı takip etseniz, bu cihazlarla ilgili aynı içerikli sorulara defalarca yanıt verdiğimi görebilirdiniz.

Yani kısaca benim açımdan bir kez daha aynı şeyleri yazmış olmaktan başka bir şey yapmamış oldum.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: toronto1

slm atlanta hdbox tam ıstedıgınız gb

hdmi
    kanal gecıslerı 1 sn altı
    usb kayıt ts formatı kayıt ederken aynı tpdekı kanalı izlersiniz
    cccam stabıl calısır
    yuv çıkısı vardır

7/24 teknık destek verıyoruz

SD yayin kalitesi vasat deniyor bu cihaz icin?

Dogru mudur? Dreambox 800 hd se ve NEXT 19500 ile arasinda goruntu kalitesi olarak cok fark var midir?

atlanta hdbox forumdakı bır ara sd goruntusunu paylasmıstım
    ustelık converterdan gecmıs halı kanald resmıne bakarsanız gorursunuz

http://forum.donanimhaber.com/m_51133343/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51696316

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli
    Dream vu+ gigablue dısında yani bildigimiz markalar arasında NeXT atlanta samux hiremco amstrad sunny vb gibi en kaliteli HD görüntüsü en iyi serveri sorunsuz ve iyi çalıştıran genel anlamda sorunsuz olan bir cihaz önerebilirmisiniz ? Bu markaların ürettiği en iyi cihaz hangisidir ? Bu kadar iyi olmasada bu daha iyidir diyebileceğimiz cihazı merak ediyorum. Benim fikrim NeXT 19500 sizin fikriniz nedir acaba?

sayın baboli atlanta hdboxın 2d-3d converterdan gecmıs halı baska bır ılan ıcın cekmıstım resımde goruldugu gb flu camur bad bır goruntusu yoktur hatta goruldugu gb nettır
    hatta dırek baglandıgı zaman daha net gosterıyor evımde bıle tercıh ettıgım cıhazdır

7/24 teknık destek bızden

[sizer]Uydu Alıcısı - Receiver Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 18 Kasım 2011; 23:10:46 >

• Merhaba,

Bende yaklaşık 1 yıl önce aldım next 19500. Canaklardan biri türksat biri hellasat 2 de ve hella satta discovery, hustler, scienece, national georafig, Private spice gibi kanlları izleyebiliyordum. fakat bu uydudaki kanalların şifrelemesi değişti ve artık izlelemiyorum.

Makineye internet bağlı. şimdi diğer çanağı hangi uyguya ayarlatırsam benzer kanalları izleme imkanım olabilir. bu makine ile bilmediğim neler yapabilim.

bir yardımcı olurmusunuz...

teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar sizden bir tavsiye istiyorum. yeni bir led tv aldım(lglw4500) bunun için bir hd receiver almak istiyorum. sd yayınlarıda iyi gösterebilen ve aynı zamansa usbden mkv gibi video formatlarını dts gibi ses formatlarını oynatabilen ntvspor gibi kanallarda şifre girdiği takdirde çözebileceğim beni fazla uğraştırmayacak bir receiver istiyorum 300tl civarı bütçem var 300tlye çok şey mi isitiyorum bilmiyorum ama sizden yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: monte41

merhaba arkadaşlar sizden bir tavsiye istiyorum. yeni bir led tv aldım(lglw4500) bunun için bir hd receiver almak istiyorum. sd yayınlarıda iyi gösterebilen ve aynı zamansa usbden mkv gibi video formatlarını dts gibi ses formatlarını oynatabilen ntvspor gibi kanallarda şifre girdiği takdirde çözebileceğim beni fazla uğraştırmayacak bir receiver istiyorum 300tl civarı bütçem var 300tlye çok şey mi isitiyorum bilmiyorum ama sizden yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler

mkv dts sorun olmasın dıyorsanız

en-ucuz-forex-r6a-medya-oynatici bu medıa oynatıcı ıcın cok ıyı dıyorlar hemde ucuz forumdada yorumlarına bakabılırsın popcorndan bıle ıyımıs

uydu alıcı olarakta atlanta hdboxtan sasma derım ıstedıklerını karsılar memnun kalırsın sorunsuz cıhaz

atlanta hdbox :
    http://forum.donanimhaber.com/m_54742814/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 23 Kasım 2011; 15:30:36 >

• sn. serkangüzel, sti 5518 işlemcili bir cihazla aynı sd görüntü performansına sahip auto resulution özelliği olan bir hd cihaz gördünüzmü hiç bu güne kadar?
    samsung d7000 dahili uydu alıcısı mı iyidir yoksa başka bir hd cihaz mı?(tabiki görüntü açısından) bir de dsmart plus cihaz (Broadcom 7335 işlemci 32Mbyte NOR Flash + 256Mbyte ) hakkında ne dersiniz? cc cam çalıştırdığı söyleniyor ( mümkün mü?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur466 -- 24 Kasım 2011; 17:13:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur466

sn. serkangüzel, sti 5518 işlemcili bir cihazla aynı sd görüntü performansına sahip auto resulution özelliği olan bir hd cihaz gördünüzmü hiç bu güne kadar?
    samsung d7000 dahili uydu alıcısı mı iyidir yoksa başka bir hd cihaz mı?(tabiki görüntü açısından) bir de dsmart plus cihaz (Broadcom 7335 işlemci 32Mbyte NOR Flash + 256Mbyte ) hakkında ne dersiniz? cc cam çalıştırdığı
    söyleniyor ( mümkün mü?)

Test ettiğim HD cihazlar içerisinde;

STi 5518 çipsetli cihazların SD görüntü kalitesine yakın Crea u100Hd ve Botech 100Hd cihazları gördüm.

Tabi bu cihazlar HD sersisi içerisinde ilk çıkan HD cihazlardı... Bu nedenle stoğunun kaldığını zannetmiyorum.

Dahili DVB-S tuner'li cihazları test etmedim. Test etme şansımda yok zaten !... Keza test etme şansımda olsaydı da, zamanımı bu tip donanımlar için harcamazdım...
    Çünkü uydu cihazları şimdi ve gelecekte, her zaman ihtisaslı alan olarak kalmaya devam edecektir.

Kablo tv şebekesinden yayınlanan tv yayınları bile uydudan indirilip yayınlanır.

Broadcom işlemcilerde, scaling(ölçekleme) ve deinterlacing(bindirme) oldukça iyi seviyededir. Dsmart plus cihazın bahsettiğiniz işlevleri hakkında bilgim yoktur.

Kolay gelsin.

• Serkan bey scaling ve deinterlacing kelimelerinin tam anlamını ve açıklamasını yazar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coachya

Serkan bey scaling ve deinterlacing kelimelerinin tam anlamını ve açıklamasını yazar mısınız?

Bir üstteki mesajımda, parantez içinde kısa anlamı ile yazmıştım.

Bahse konu kelimelerin uydu teknolojileri literatüründeki kavram ifadesi ile ilgili daha tafsilatlı bilgiler için, geçmiş mesajlarıma gözatmalısınız.

Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Selamlar Serkan Bey,

Istedigim ozellikler:

2) HDMI cikisi olsun

Selamlar,

Kolay gelsin.

Peki ilk acilis hizindan biraz feragat etsem, digerlerini karsilayan bir cihaz var mi? Ozellikle kanal gecis hizinin 1 saniyeyi gecmesini istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Selamlar Serkan Bey,

Istedigim ozellikler:

2) HDMI cikisi olsun

Selamlar,

Kolay gelsin.

Peki ilk acilis hizindan biraz feragat etsem, digerlerini karsilayan bir cihaz var mi? Ozellikle kanal gecis hizinin 1 saniyeyi gecmesini istemiyorum

Dreambox 800HD se cihazı tavsiye ederim. Şu anda bu cihazı kullanıyorum.

Kanal geçiş hızı 1 saniyenin altındadır.

Diğer aradığınız özelliklerin tamamını fazlasıyla karşılar.

Yurtiçinde sıfır olarak henüz satışı yoktur. Zira ürün çok yeni olup, çin'den bireysel olarak getirtilmektedir.
    Forumda 550-600 TL. seviyelerinde klon 800HD se cihaz satan üyelerden edinebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar merhabalar. Çok iyi bir HD receiver arıyorum. Hem şifreleri çözecek hem mükemmel görüntü kalitesine sahip olacak hem kayıt özelliği olacak ve bunu bilgisayarıma USB aracılığı ile aktarabileceğim vs. Yani en iyisinden arıyorum. Hız ve menü problemi yaşatmayacağı gibi teknik desteğinin de iyi olması gerekiyor. Ücret sınırım yok. En iyisini arıyorum. Bu konuda önerebileceğiniz makina var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iguler

Arkadaşlar merhabalar. Çok iyi bir HD receiver arıyorum. Hem şifreleri çözecek hem mükemmel görüntü kalitesine sahip olacak hem kayıt özelliği olacak ve bunu bilgisayarıma USB aracılığı ile aktarabileceğim vs. Yani en iyisinden arıyorum. Hız ve menü problemi yaşatmayacağı gibi teknik desteğinin de iyi olması gerekiyor. Ücret sınırım yok. En iyisini arıyorum. Bu konuda önerebileceğiniz makina var mı acaba?

1-kullanım rahatlıgıyla atlanta hdbox ts formatı kayıt eder

2-goldmaster 1050 hd aynı tpdekı kanalı pip olarak verır

butce sınırınız yoksa xtrend et 9000

enıgma2 oldugu ıcın yazılım sıkıntısı her forumda yazılım bulursunuz

3-- atlanta xtrend et 9000 (twin tuner) 2 farklı kanalı aynı anda kayıt eder 2 farklı kanalı pip verır

uydu alıcısındakı yayını pcden ızler; kayıt edersınız ,dtsdownmıx seslerı alırsınız

www.uydufuari.com

• Yeni bir hd uydu alacağım.Aradığım özellikler sd görüntü kalitesi iyi olacak,kanal geçişleri 1sn civarı olmalı, 2 TB harici hdd açmalı,mkv 1080p ve dts filmleri takılmadan izlettirmeli,klavye ve mouse bağlanıp wireless internetle sörf yapılabilmeli,hdd kayıt yapabilmeli,modül girişi olmalı,malum kanalları illegal açması gerekmez.Fiyat max 700 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedimax

Yeni bir hd uydu alacağım.Aradığım özellikler sd görüntü kalitesi iyi olacak,kanal geçişleri 1sn civarı olmalı, 2 TB harici hdd açmalı,mkv 1080p ve dts filmleri takılmadan izlettirmeli,klavye ve mouse bağlanıp wireless internetle sörf yapılabilmeli,hdd kayıt yapabilmeli,modül girişi olmalı,malum kanalları illegal açması gerekmez.Fiyat max 700 TL

Belirlediğiniz kriterleriniz ile Vuo+ Uno cihazı tarif etmişsiniz.

Yalnız fiyatı limitinizi biraz artırmanız gerekecek.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.