Şimdi Ara

2D-3D CONVERTER VE GELDİİİİİİİİİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
53.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SD Görüntü:

HD Görüntü:

3D Görüntü Kalitesi:

ARKADASLAR KISACA OZETLERSEK ;

PIYASADA 3000-5000 TL CIVARI SATILAN 3D YAYIN IZLENEBILEN LEDTVLERDEN ALINAN 3D GÖRÜNTÜ KALITESINI 2D FULLHD TVNIZDEN IZLIYEBILECEKSINIZ ,,

LÜTFEN YORUMLARINIZI SAYGI VE SEVGİ CERCEVESINDE YAPINIZ ..

DH FORUMA ÖZEL FİYAT İLE SADECE nakit 300 TL

0534 4067225 --0216 4183313

12 AY TAKSİT İLE ALMAK İSTEYENLER İÇİN ;

http://www.sanalpazar.com/3d-2d-Converter-Goruntu-Cevirici-4-Adet-Gozluk-Ile__isp5029340

HAYIRLI OLSUN DİYELİM

KUTU İÇERİGİ :

1 ADET 3D CONVERTER

4 ADET 3D GÖZLÜK

1 ADET HDMİ KABLO

1ADET KUMANDA

ÜRÜN HAKKINDA BİLGİ

Temel Özellikleri:
    -Full HD Desteği (1920x1080)
    - 2 HDMI giriş desteği
    -Eş zamanlı ses ve görüntü
    -RCU özellikli uzaktan kumanda
    -Led ön panel

3Boyutlu TV için dönüşüm modu
    -2D’den 3D’ye stereoskopik görüntü dönüşümü
    -Yan-yana formatından Shuter Glass tipi desteği
    -Alt-alta formatından polarize tip 3DTV desteği
    -3 Boyutlu derinlik kontrol desteği

2 Boyutlu TV’ler için dönüştürme modu
    -Renkli Gözlük kullanılarak 2D’den 3D’ye stereoskopik görüntü dönüşümü
    -Renkli Gözlük Kullanılarak yan-yana stereoskopik 3D görüntüden 2D TV için 3D dönüşümü
    -3D yan-yana görüntüyü 2D’ye dönüştürerek normal izlenme olanağı sağlaması

2D den 3D Dönüşümü ( 2D 3D CONVERTER )

Ana özellikleri:
    -Full HD Desteği (1920x1080)
    - HDMI giriş desteği (2 HDMI giriş 1 HDMI çıkış)
    -Eş zamanlı ses ve görüntü
    -RCU özellikli uzaktan kumanda
    -Led ön panel

3 boyutlu TV Özelliği kazandıran 2Dden 3D ye dönüşüm özelliği:
    2D’den 3D’ye stereoskopik görüntü dönüşümü
    Yüksek Kaliteli Dönüşü Algoritması Uygulaması
    Yan-yana formatından Shuter Glass tipi desteği
    Alt-alta formatından polarize tip 3DTV desteği
    3 Boyutlu ayarlanabilir derinlik kontrol desteği

2D (HD) TV özellikli 2D görüntüye 3 boyut kazandırma Özelliği
    2D görüntüyü renkli gözlük desteği ile 3D streresokopik görüntüye dönüştürebilme
    Renkli gözlük desteği 3D stresoskopik (yan-yana) görüntüyü 2d (HD) görüntüye dönüştürebilme

Mevcut 2 boyutlu TV’lerde Renkli Gözlük desteği ile 3 boyut (3D) heyecanı yaşatabilme olanağı

http://www.sanalpazar.com/2d-3d-Converter-2d-Tv-Nizde-3d-Yayin-Keyfi-Sitede-Ilk__isp3440721

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 12 Kasım 2012; 14:21:43 >

• Kaç tl olacak bunun günahı :)

Piyasada 3-5 bin demişsiniz ama 2500 de var 3d
  • Bu tip ürünleri belki de ilk araştıranlardan biriydim forumda. En azından sonuç içeren linklerle. Yurtdışı sitelerinde bile çok nadir olan bir ürün söz konusu ve benim incelediğim ürüne çok benziyor.

2d'den 3d'ye dönüşüm özellikle Samsung D6000 alanların işine yarar çünkü o modelde 2d-3d çevrimi yok.

2d tv'lere gelince onlara verilen destek maalesef red-cyan gözlüklerle mümkün oluyor. Bence Toronto arkadaş bu ürüne fazla yüklenmeyin (yazılımla cinema 3d özelliği eklenebilecekse sonuna kadar yüklenin). Şu an bütün 2d laptopları ve telefonları 3d'ye çevirecek bir malzeme ile ekranı kaplanarak 3d çevrimi çalışmaları son aşamalarında. LCD koruma camsız modelleri bilemem ama koruma camlı lcdlere ve plazmalara modellere bu tip destek gelebilir. Tabi hala bir çeviriciye ihtiyaç olacaktır. Böyle bir ekran kaplaması ile bana en mümkün görünen ise LG Fpr 3d olayı. Diğer pilli gözlükle çalışan 3d'yi 2D bir tv'ye giydirmek gecikme sürelerinin her ayarda her modelde farklılığı nedeni ile daha zor. Kızılötesi veya bluetooth sinyal gözlüğe sinyal gönderirken ekranla senkronizasyonu ayarlayamaz.

Örneğin biraz araştırırsanız evinizin bir köşesinde duran emektar tüplü televizyonunuz bu konuda daha şanslı. Onda pilli gözlükle 3d izlemek için Alibaba.com'da satılan ürünler var. Çünkü gecikme süresi SIFIR.

Bu ürüne gelince, özellikle yazılım yükseltme imkanı varsa güzel bir ürün. Keşke media player eklentisi ve skart ile bağlama imkanı da olsaydı ancak bildiğim kadarıyla yok. Ayrıca bu ürünün pazarını sadece 2d tv'ler için düşünmemeli. FPR modeller hariç aktif gözlükle 3d izlemek istemeyenler için de güzel bir ürün. Örneğin 3D cars 2 çocuğa izleteceksiniz aktif gözlük içinize sinmez, red-cyan gözlükle izleme imkanı ise bu ürünle gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 28 Temmuz 2011; 18:31:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Kaç tl olacak bunun günahı :)

Benim tahminim 500-600 arası çıkar sonra fiyat düşüşü başlar. Çinliler bu ürünü zamanla daha seri ürettikçe fiyatı 100 dolar seviyesine oturur.
  • quote:

Kaç tl olacak bunun günahı :)

3d led tvler ıcın demıstım yanlıs anladınız ,,,
    suan ıcın kesın bır fıyat verememekle beraber 500tlyı gecmıyecegınde emınım
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

Bu tip ürünleri belki de ilk araştıranlardan biriydim forumda. En azından sonuç içeren linklerle. Yurtdışı sitelerinde bile çok nadir olan bir ürün söz konusu ve benim incelediğim ürüne çok benziyor.

2d'den 3d'ye dönüşüm özellikle Samsung D6000 alanların işine yarar çünkü o modelde 2d-3d çevrimi yok.

2d tv'lere gelince onlara verilen destek maalesef red-cyan gözlüklerle mümkün oluyor. Bence Toronto arkadaş bu ürüne fazla yüklenmeyin (yazılımla cinema 3d özelliği eklenebilecekse sonuna kadar yüklenin). Şu an bütün 2d laptopları ve telefonları 3d'ye çevirecek bir malzeme ile ekranı kaplanarak 3d çevrimi çalışmaları son aşamalarında. LCD koruma camsız modelleri bilemem ama koruma camlı lcdlere ve plazmalara modellere bu tip destek gelebilir. Tabi hala bir çeviriciye ihtiyaç olacaktır. Böyle bir ekran kaplaması ile bana en mümkün görünen ise LG Fpr 3d olayı. Diğer pilli gözlükle çalışan 3d'yi 2D bir tv'ye giydirmek gecikme sürelerinin her ayarda her modelde farklılığı nedeni ile daha zor. Kızılötesi veya bluetooth sinyal gözlüğe sinyal gönderirken ekranla senkronizasyonu ayarlayamaz.

Örneğin biraz araştırırsanız evinizin bir köşesinde duran emektar tüplü televizyonunuz bu konuda daha şanslı. Onda pilli gözlükle 3d izlemek için Alibaba.com'da satılan ürünler var. Çünkü gecikme süresi SIFIR.

Bu ürüne gelince, özellikle yazılım yükseltme imkanı varsa güzel bir ürün. Keşke media player eklentisi ve skart ile bağlama imkanı da olsaydı ancak bildiğim kadarıyla yok. Ayrıca bu ürünün pazarını sadece 2d tv'ler için düşünmemeli. FPR modeller hariç aktif gözlükle 3d izlemek istemeyenler için de güzel bir ürün. Örneğin 3D cars 2 çocuğa izleteceksiniz aktif gözlük içinize sinmez, red-cyan gözlükle izleme imkanı ise bu ürünle gelir.

usta selamlar oncelıkle yapıcı elestırın ıcın tesekkurler;
    urun salı --carbamba gunu gumrukten cıkıcak gb ,tabııkı test edılecek ve yorumlarımızı paylasıcagız
    kısaca arka panel fotolarındakı gb 2 cıhaz baglanabılıcek bende daha urunu goremedım
    dedıgınız gb eger cevrım suresı kısa olup tsenkronıze olursa artık ledtvlere 4000 tl vermeye gerek kalmıyacak normal fullhd tvlerde bu conventer sayesınde aynı gorevı gorebılecek
    saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: toronto1

quote:

Bu tip ürünleri belki de ilk araştıranlardan biriydim forumda. En azından sonuç içeren linklerle. Yurtdışı sitelerinde bile çok nadir olan bir ürün söz konusu ve benim incelediğim ürüne çok benziyor.

usta selamlar oncelıkle yapıcı elestırın ıcın tesekkurler;
    urun salı --carbamba gunu gumrukten cıkıcak gb ,tabııkı test edılecek ve yorumlarımızı paylasıcagız
    kısaca arka panel fotolarındakı gb 2 cıhaz baglanabılıcek bende daha urunu goremedım
    dedıgınız gb eger cevrım suresı kısa olup tsenkronıze olursa artık ledtvlere 4000 tl vermeye gerek kalmıyacak normal fullhd tvlerde bu conventer sayesınde aynı gorevı gorebılecek
    saygılar

Selamlar,

Red-Cyan gözlükte hiç problem olmaz. Cinema3d'den de daha sağlıklı. Led TV 3D seçilse de faydalı bir alet yani. 2D tv sahibi adamda 3D red-cyan ile gayet güzel izler, cebinden en alt model bir tv için 2000 lira çıkmadan izler. Zaten izlenecek olan da ayda yılda olursa bir maç, ya da ayda 3-4 film. İçerik zaten kısıtlı henüz 3d olarak. Senkronizasyon sorunu aşılsa zaten crt gibi 2d lcd'lerde de 3d izlememek için bir sebep yok. Bu da bir yazılım yükseltmesiyle olur mu? En basitinden farklı gecikme sürelerine göre çıkacak yazılımlarla olur. Olması gereken de odur zaten. Normalde 3d yayının harici aletle olması lazım tabii tv üreticilerinin işine gelmez ama Çinli ufak adamlar onların gözünün yaşına bakmaz, nitekim bakmamış da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yanı fullhd tvmız de ledtv almaya gerek kalmadan ledtv gb derınlıgı hıssederek ızlıyecegız
    resımdekı cıkıslardan buna ps3de baglıyabılıyoruz sanırım degılmı
  • 170 euro gibi bir fiyatı vardı sanırım ama performansı nedir o konu koskocaman bir soru isareti ??
  • 170 euro gibiyse yaklaşık 390 tl gibi ederi olur.Düşünmek lazım 1500 tl ye alınacak bir tv üzerine 500 daha verip 3d lisi alınır bence değmez
  • quote:

170 euro gibiyse yaklaşık 390 tl gibi ederi olur.Düşünmek lazım 1500 tl ye alınacak bir tv üzerine 500 daha verip 3d lisi alınır bence değmez

Zaten tv alacaksanız ve 3d'li bir tv'nin ikamesi olarak bu ürünü görüyorsanız doğru. Ama bence bu ürün 3d tv'si olanın bile alabileceği bir ürün. Sebebini de yazmıştım. 1836 liraya örneğin 40d6000 sattılar bu aletin fiyatını çıkar tv 1500'e gelir.
  • quote:

Siz bayağı araştırmışa benziyorsun bu ürünü, 3D TV lerdeki 2D den 3D ye çeviri mantığı ile mi çalışıyor bu? Tam olarak ne yapar yani? Aktif - Pasif teknoloji olarak hangisi ile çalışıyor?

• Bende pasif 3d tvler dışında neden diğer tvlerede sonradan bu özellik eklenmiyor diyordum.Sonuçta televizyonla arasında gözlüğün bir bağlantı kurmasına gerek yok.Sadece görüntüyü o formata çevirecek bir özellik yeterli. Umarım biran önce bu aletler yaygınlaşır. Ben aktif gözlüklü bir 3d tv kullanıyorum.Ama gözlük fiyatı pahalı olduğu için pasif gözlük desteği gelmesini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Siz bayağı araştırmışa benziyorsun bu ürünü, 3D TV lerdeki 2D den 3D ye çeviri mantığı ile mi çalışıyor bu? Tam olarak ne yapar yani? Aktif - Pasif teknoloji olarak hangisi ile çalışıyor?

Pasif 3d ile ilgili zaten sizden bilgi almıştım. Bu konudaki gelişme şu an için sanırım ince ön cama kaplama ile mümkün olacak gibi. Tabi yanında bu tarz bir alet gerekecek ama yazılımı güncellenmiyorsa bu o işi görür mü bilmiyorum. Bu biraz da cinema 3d tv'lerin görüntüyü ekrana nasıl işlayip verdiğine bağlı, eğer diğer 3d'ler gibi işliyorlar ve de 3d algısı sadece o ince kaplama ile oluyorsa bu cihazla olur ama farklı işliyorsa anca cihaza uygun yazılım atarak olur.

Yani bu cihaz şu hali ile aktif 3d ile çalışıyor ancak bu sadece zaten 3d ready özelliği olan tv'ler için geçerli. D6000 örneğindeki gibi 2d'yi 3'dye çeviremeyen tv'ler için aktif gözlükle izlenecek 3d üretiyor.

Eğer 2d bir tv sahibiyseniz bu cihaz yine 3d görüntü veriyor ama aktif pasif falan kalmıyor daha geriye gidiyoruz red-cyan renkli gözlüklere...

Neyse sanırım bu aletten bana da lazım olacak, panasonic 42gw30 1670 lira gibi o kadar güzel bir fiyata düşmüştüki üzerine 3d ST33'de Vatan Bilgisayar'ın hem World Kart inadı hem de 5 taksit olayı binince 12 taksit ile almak kaçınılmaz oldu. Yani 2d bir tv aldım, zaten 3d içeriğin çoğunu inceledim webten hem çok kısıtlı hem de çoğu çocuk filmi. Çocuğa aktif panasonic st33 gözlüğü zaten vermeyi düşünmezdim. Vatan'dan başka yerde 42st33 satmayınca (panasonic'in tekelciliği panel model ve ebatları değişiyor zincir mağazalara verdiği) teknosadan aldım ve kurtuldum.

FPR 3d için de zaten çözüm yakın. Orta vadede plazma ve lcd'lerin ön cama ince bir kaplama ile bir de 3d player ile bu iş çözülür. O konuda tek ürktüğüm nokta plazmaların led panellere göre fazla ısınması nedeni ile bu kaplama ile ilgili sorunlar olup olmayacağı.

• FPR teknolojisinde panelin önünde ışığı kıran bir tabaka var evet. Ama TV nin de payı var bu 3D de. İki görüntüyü üstüste koyuyor ve daha önemlisi bu iki görüntüyü farklı dalga boylarında veriyor izleyiciye. Tabaka ışığı sadece kırıyor, TV soldaki (üstteki) ve sağdaki (alttaki) görüntüyü farklı ışınlar ile iletiyor seyirciye. Ayrıca o tabakanın da üçüncü kişileri alıp monte edebileceği birşey olduğunu hiç sanmıyorum açıkçası. Direk kapalı bir donanım olan TV ye onu dışardan entegre etmek pek normal bir olay değil.

Benim tahmin ettiğim kadarıyla bu cihaz sadece aktif gözlükler ile izlenebilen 3D gösterecek. Çünkü direk 3D veren ekran kartları da var PC ler için. Kendi özel gözlüğü var ve aktif teknolojili 3D yapabliyor standart bir monitörde.

Nerede işe yarar, mesela şu an Full LED 3D TV almak isteyen bir insanın seçenekleri çok sınırlı. Ya da çok güzel 2D paneller var ama 3D leri yok. Toshiba SV685, LG LE8500 gibi modelleri alıp bir de bu cihaz alınabilir. Ya da 3D siz güzel bir Pany plasma alınıp üzerine bu alınabilir. Ama çok gerek de kalmayacak buna gibi, pasif teknoloji kullanan LG Full Nano LED 3D TV ler geliyor yakında - LW770S ve LW950S, fiyatları çok uçuk olmazsa bayağı ilgi görür.

• fiyatı uygun olursa 3d siz tv leri olanlar tercih eder ama 3d li ve 3d siz modeller arasındaki fiyat farkı git gide kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

fiyatı uygun olursa 3d siz tv leri olanlar tercih eder ama 3d li ve 3d siz modeller arasındaki fiyat farkı git gide kapanıyor.

AKLIMA İLK GELEN AYRINTI PASİF GÖZLÜK İLE GELDİ FIYAT nakıt 350 tl YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 3 Ağustos 2011; 2:31:31 >
  • Arkadaşlar bu cihaz bana çok sardı ve aklıma yattı,bu akşam berberde bir arkadaşla sohbet esnasında kendi dükkanına bu cihazı getirdiğini ve 400 tl den satışa çıkardığını söyledi,yarın bir tecrübe edeceğim eğer görüntü hakikaten söylediği gibiyse alacağım,benim merak ettiğim konu ise bütün 2d görüntüleri 3d ye convert ediyorsa bu demektir ki xbox360 oyunlarını da convert edip 3d görüntü elde edebileceğiz aslında bendeki 4tb hdd deki 1800 adet film ve 1,5 tb hdd full hd 1920-1020 filmleri 3d izlemek için bu fiyat bedava bile kalır.Şu an bile çok heyecanlandım doğrusu.Benim kuşkum senkronize olayı eğer bire bir senkronizasyon sağlanırsa ben hemen aldım demektir bu arada bende LG 42LE5300 led tv var,2d panel olarak performansı mükemmel inşallah 3d de de aynı mükemmelliği yakalarız.

Yarın akşam göürşlerimi ve yaşadığım tecrübeyi birebir anlatacağım,şimdilik hepinize hayırlı sahurlar dilerim.Beni de uyku tutmaz artık...

• Mesela Samsung PS51-D550 sonrada half sbs ( genelde yan yana oluyor görüntü ) film çekip ucuz gözlüklerle izleyebileceğiz ?
    Not : Bu panel Aktif 3d ve bu yüzden istemiyorum bunun 3D sini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadmoore -- 3 Ağustos 2011; 9:05:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

FPR teknolojisinde panelin önünde ışığı kıran bir tabaka var evet. Ama TV nin de payı var bu 3D de. İki görüntüyü üstüste koyuyor ve daha önemlisi bu iki görüntüyü farklı dalga boylarında veriyor izleyiciye. Tabaka ışığı sadece kırıyor, TV soldaki (üstteki) ve sağdaki (alttaki) görüntüyü farklı ışınlar ile iletiyor seyirciye. Ayrıca o tabakanın da üçüncü kişileri alıp monte edebileceği birşey olduğunu hiç sanmıyorum açıkçası. Direk kapalı bir donanım olan TV ye onu dışardan entegre etmek pek normal bir olay değil.

Benim tahmin ettiğim kadarıyla bu cihaz sadece aktif gözlükler ile izlenebilen 3D gösterecek. Çünkü direk 3D veren ekran kartları da var PC ler için. Kendi özel gözlüğü var ve aktif teknolojili 3D yapabliyor standart bir monitörde.

Nerede işe yarar, mesela şu an Full LED 3D TV almak isteyen bir insanın seçenekleri çok sınırlı. Ya da çok güzel 2D paneller var ama 3D leri yok. Toshiba SV685, LG LE8500 gibi modelleri alıp bir de bu cihaz alınabilir. Ya da 3D siz güzel bir Pany plasma alınıp üzerine bu alınabilir. Ama çok gerek de kalmayacak buna gibi, pasif teknoloji kullanan LG Full Nano LED 3D TV ler geliyor yakında - LW770S ve LW950S, fiyatları çok uçuk olmazsa bayağı ilgi görür.

Tahmine gerek yok bu konuda. 3d veren ekran kartlarını bende araştırdım 3d ready monitör sistem gerekliliği onlarda. Tabakanın 3. kişilerce montesi cep telefonu ve laptoplarda başlamak üzere. Görüntüyü LG nasıl işliyorsa o şekilde işleyecek bir harici alet gerekiyor. Bu da ona yakın bir şey.

2d tv'lerde red-cyan gözlükle çalışıyor, 3d tv'lerde ise tv'nin gözlüğü ile. Benim özellikle merak ettiğim konu ise CRT tv'leri 3D SRG yapan cihaz ve düşük gecikme süresi nedeniyle plazma performansının nasıl olacağı.

Şimdilik orta vadede alınacaklar listemde. TV'yi yeni aldım, şimdi HDMI çıkışlı orta sınıf pes 2011 ve 2012 (çıkınca) oynatabilecek bir pc toplayacağım önce. Ondan sonra Vu+ almayı düşünüyorum. Yani ihtiyaç sıralamasında biraz arkada kaldı uygun fiyatına rağmen.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.