Şimdi Ara

Uydu Alıcısı - Receiver Tavsiyeleri (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.467
Cevap
41
Favori
235.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mutfakta ağırlıklı olarak eşimin kullandığı Philips 20HF5234 model televizyon var. Bu televizyonda sitenin zaman zaman kumlu zaman zaman gelişigüzel kesilen yayınlarını seyrediyoruz.


    Görece daha kaliteli ve istenilen kanalları seyretmek için, televizyonu değiştirmeden çözüm arayışım var.


    TV+ üyeliğim olduğu için Amazon Fire TV Stick 4K Max medya oynatıcısını kullanmak istiyorum. Televizyonda HDMI girişi olmadığı için Fire Stick streaming ini RCA ye aktaran bir adaptör kullanmam gerekiyor. Bu adaptörlerin kesin işe yarayacağından emin olsam bile ABD de fiyatı 15, 20 USD olan adaptörlerin fiyatları burada (şimdilik) 1.000 TL yi geçiyor.


    Televizyonun scart girişini kullanmak istemediğim için RF çıkışlı, iş görecek kalitede (bu televizyonda fazlasına gerek yok) bir uydu alıcısı arıyorum. Kriterlerime Grundig DSB 8350 uyuyor.


    Artık üretimi kalmamış olmasına rağmen RF çıkışlı olması, Türkiye’de kullanılabileceğini düşünmesemde DVB-T2 nin olması tercih etmeme sebep oluyor. Ayrıca bu forumda az sayıda da olsa bulabildiğim yorumlar hep olumlu.


    Endişem ise artık destek alınamayacağını bilmem ve internette bilgi alabileceğim yerli veya yabancı bir forum bulamamak. Öyleki almadan önce inceleyebileceğim bir kullanıcı rehberi bile bulamadım.


    Daha önce kullanan varsa Grundig DSB 8350 için yorumlarınızı veya alternatif uydu alıcı önerilerinizi alabilir miyim? Cihazın medya tarafının olup olmaması önemli değil.



    amazon
    LVY HDMI - SVideo Dönüştürücü HDMI - RCA Adaptörü R/L Ses Video Dönüştürücü Adaptörü 1080P Uyumlu PS3/PS4, Xbox, Fire Stick, Roku, Blu-Ray Oynatıcı, VHS, VCR, DVD, STB, Kamera vb.
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07QV6G532/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JXUWJ8SPF9OT&psc=1




  • Arkadaşlar iyi günler. Uydu alıcısı araştırması yapıyordum ve 2 model arasında kaldım.

    - Next 2071
    - Dreamstar Smart plus

    Bu ikisinden hangisi daha iyidir, hangisi öne çıkar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok mu 400-500 TL bandında sorunsuz uydu alıcısı tavsiyesi verecek kimse?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Digitürk plus gibi yayını ileri geri alabilecek ve bir kanalı kayıt yaparken diğer kanalı seyredebileceğim bir uydu alıcısı tavsiye edebilir misiniz

  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154763600


    Merhaba bu mesajda Next 2023 kullandığımı belirtmiştim. Buna ek olarak Next 2000 hd plus kullanmaktayım. Sorularınız olursa yardımcı olabilirim.

  • Arkadaşlar merhaba,

    Yeni taşındığımız evde çatıda uydu var. Ben de evdeki eski bir tv'yi uyduya bağlamak istiyorum. Fakat tv'nin içinde receiver var mı yoksa ayrıca uydu alıcısı almam gerekiyor mu bilemedim. LCD tv'min modeli Samsung LE32C450E1W Series 41366 x 768 LCD TV diye geçiyor. Burada ise kullanım klavuzu var pdf olarak.


    Bu işlerden çok anlamıyorum. Ayrıca bir receiver almama gerek var mı? Ne dersiniz?

  • TV'nizde uydu tuner'i bulunmamaktadır. Uydu cihazı almalısınız. Next 2071 modeli uydu cihazı iyi bir seçim olur.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar selam. Kafam karisti. Benim catidaki uydu ile kullanabilecegim uydu seceneklerinden yanlis aliciyi alip mahrum kalmak istemiyorum. Ne gibi yayinlar var? Kapsamli sekilde bulamadim hic bir yerde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    Binanızda merkezi uydu anten tesisatı bulunduğuna göre, en azından Türksat uydusundaki şifresiz kanalların tamamını izlersiniz. Önerdiğim cihaz ile...


    Hangi kanallar var olduğuna şuradan bakabilirsiniz ;

    https://www.flysat.com/en/satellite/position/42-e

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler tekrar.

    Orada gördüğüm kadarıyla 5 tane Türksat uydusu var:


    Türksat 4B 55.1E

    Türksat 3A 42E

    Türksat 4A 42E

    Türksat 5B 42E

    Türksat 5A 31.1E


    Bunlardan sadece 42E'nin şifresiz kanallarını mı izleyebiliyoruz? Diğer frekansları da çekebiliyor muyuz? Şifreli kanalları izlemek için ne yapabiliriz? Veya aynı anten ve bu receiver ile avupra, ingiltere ya da abd'deki şifresiz kanalları da çekebilir miyiz? Biliyorum çok cahilim, kusura bakma hocam :)

  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    Tv yayınları yalnızca 42e uydusundadır. Diğer Türksat uyduları data ve haberleşme için kullanılmaktadır.


    42E uydusuna kurulu çanak anten varsa, uydu cihazları şifreli - şifresiz bütün kanalların frekanslarını çekebilir, yani sinyali alınabilir. Universal tip uydu alıcınız varsa, cihazda tarama yaparak şifresiz kanalları direkt izleyebilirsiniz.


    Türksat uydusundaki şifreli kanalları izlemek için, öncelikle CI ( common interface = modül yuvası ) girişli universal tip uydu alıcısı almak gerekir. Sonra izleyeceğiniz yerli platforma modüllü abone olup, platformun vereceği modülü cihaza takıp izleyebilirsiniz.


    Universal uydu alıcısı almak istemiyorsanız, yerli platform tarafından verilen uydu alıcı cihazla da izleyebilirsiniz.


    Avrupa ve İngiltere'nin şifreli - şifresiz kanallarını uydu üzerinden izleyebilirsiniz. Ağırlıklı olarak bahsettiğiniz kanalların yayınları, 4,9E, 9E, 13E, 19,2E, 28E uydularında bulunur. Bu uydulara ayrı ayrı çanak anten kurmak gerekmektedir. Aynı Türksat uydusunun şifreli kanallarında olduğu gibi, bu uydulardaki şifreli kanalları izlemek için de, yabancı platforma abone olmak gerekmektedir.


    Yabancı kanalları abone olmadan uydu üzerinden de izlemek mümkündür. Öncelikle Enigma2 yazılımlı uydu alıcı temin etmek gerekir. Sonra cihaza emulatör kurulacak. Devamında server satıcısından süreli hesap satın alınacak vs vs, bir sürü detayı var.


    Yani özetle; yabancı kanalların bulunduğu uydulara ayrı ayrı çanak anten kur, enigma2 cihaz satın al, server satısından hesap satın al, ve benzeri işlemlere dünya kadar para döküp harcama yapmak gerekecektir. Çok para dökmek yerine, günümüzde yerli - yabancı çok sayıda kanal ip bağlantılı izlenebiliyor artık.


    Abd'nin şifreli - şifresiz kanallarını, dünyanın yuvarlak olması ve fezadaki abd uydularının Türkiye'yi kapsamaması nedeniyle, abd kanallarını uydu anteni üzerinden izlemek mümkün değildir. İlla abd kanallarını izlemek istiyorsanız, iptv yöntemi izleyebilirsiniz. IPTV yöntemi ile izlemek için, android tv box aygıt satın almalısınız. Sonra cihaza kurulacak uygulama( apk ) üzerinden neredeyse dünya kanallarının tamamını izleyebilirsiniz.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Tekrar tesekkurler hocam. Aydinlandim resmen. Platformlarin verecegi modul aslinda sifreyi cozmeye yarayan kart oluyor degil mi? Cunku kablonet abonesiyim ve onlarin verdigi karti diger odada televizyonuma ozel bir aparat ile CI yuvasi ustunden direkt taktim. Aradaki kablonet kutusunu kullanmiyorum boylece. Oradan hatirladim.

    Fakat sunu anliyorum biraz kacak yontemlerle bile olsa platformlara (yerli) uye olmadan sifreli yayinlarini iptv harici izlemek mumkun degil gibi?

    Yabanci ulke uydularindan vazgectim bu durumda. Cok zahmetliymis. Iptv konusunda da simdiye kadar bir kere deneme yaptim. 2-3 haftada bir kaynak saglayicinin iceriginde degisiklikler oluyordu. (Zirve panel) cok hosuma gitmedi. Senin bir saglayici onerin olur mu?

    Son olarak her ne kadar su anki ana odagim sifresiz kanallari izlemek olsa da ve senin ilk onerdigin next2071 buna yetecek olsa da gelecekte iptv olsun baska secenekler olsun kullanabilmek icin android/linux isletim sistemine sahip ve icine app’ler kurulabilecek bir uydu alicisi almak mantikli gibi gorunuyor. Bu alanda bir onerin olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    Kart( smartcard ) ve modül farklı donanımlardır.


    Smartcard( yani CA = Common Access ) modülün içine takılır. Ayrıca Smartcard'lar platformların verdiği alıcı cihazların CA yuvasına direkt de takılabilir.


    Günümüzde platformların smartcard'ları, pairing = eşleştirme sistemiyle çalıştığı için, universal cihazlara takıldığında çalışmayabilir. Yani hangi cihazlarda çalışıp -çalışmayacağını yayıncı platform belirlemektedir.


    Bu açıklamaları yapmaktan maksat; kart eşleştirme önlemleri nedeniyle, yerli platformları uydu üzerinden izleme imkanları çok kısıtlı hale gelmiştir. Dsmart ve Tivibu gibi platformlar, abone olmadan uydu üzerinden izlenebilse de, izlenebilirliği çok kısıtlı hale geldi diyebilirim. Server'den şifre dağıtımı yöntemiyle izleyenler var. Ancak o işe uygun uydu cihazı edin, server satıcısının parasını öde derken, epeyce masraf yapmak gerekmektedir. Şimdilerde bu işe en uygun uydu cihazlarının fiyatları 2000 TL'den başlamaktadır. Sonra server bilgilerini cihaza gir, ayarla vs vs derken, hem külfetli hem de zahmetli işler yani...


    **********************


    Next 2071 model cihazı, uydu yayınlarını izlemek için önermiştim. Yani 2071 model cihazla iptv izlenmez.


    Iptv tarafındaki izlemelere gelince; "android tv box" aygıtlar, iptv için idealdir. Android yazılımlı cihazların uydu tuner'li modelleri de var. Uydu tuner'li android cihazlar "hibrid android tv box" olarak adlandırılmaktadır. Hibrid cihazı merkezi uydu anten tesisatı bağlayarak kullanacaksanız, sık sık "sinyal yok" sorunu ile karşılaşırsınız. Bu durumda cihazı restart etmek gerekmektedir. Cihazı kapa - aç derken 1 dakika beklemek gerekiyor. Bu durum kullanıcıları bir süre sonra bezdiriyor.


    Linux enigma2 yazılımla çalışan Zgemma H11s cihaz var. Enigma2 yazılımlı cihazlar içinde en uygun fiyatlı olanı, bu modeldir. Amazon'da 1950 - 2000 TL civarındadır. Bu cihaza chromium eklentisi kurulursa, youtube ve browser kullanımı konforu, android cihazlar kadar olmasa da, yaklaşmaktadır.


    Cihaz edinirken verilecek karar ;


    1_ Ağırlıklı olarak, Türksat uydusundaki ulusal ve haber kanalları mı izlenecek ?


    2_ Yoksa, ağırlıklı olarak, iptv'den film, maç, belgesel vs mi izlenecek ?


    Sorunun yanıtı ; 1nci madde ise, Zgemma cihazı, 2nci madde ise, android tv box aygıt edinmelisin.


    *************


    Iptv'den izlemelere gelince; herhangi bir sağlayıcıya abone olmaya gerek yok. Android yazılımla çalışan çok sayıda uygulama var. Bu uygulamalardan birini kurduğunuzda yerli - yabancı binlerce kanalı izlemek mümkündür.


    Bu uygulamalardan birini örnek vermek gerekirse, ProgTV uygulamasını cihaza kurunca, ProgTV ile birlikte gelen çok sayıda kanal var. ProgTV'nin benzeri daha çok sayıda uygulama var.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Yine harika bilgiler. Ben o halde Zgemma ile 2071 arasında bir karar vereceğim. (Android tv box opsiyon değil, çünkü uydu olmazsa olmazımız şu an) Birinde sadece uydu yayını yanında biraz daha opsiyonum olacak, diğerinde ise sadece uydu yayını mümkün. Annemin evinin salonunda olacak bu. Açıkçası ben ve kardeşim annemlere gittiğimizde belki biraz izleyeceğimiz bir tv olacağında 2071 mantıklı gibi görünüyor.


    Tamamen bu konudan bağımsız şekilde, acaba kendi evimde Apple TV'de Tv+'a para ödemek yerine iOS platformunda varsa ProgTV kullansam mı diye düşündüm :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rolanddes -- 9 Şubat 2024; 10:38:20 >
  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    Zgemma H11s cihaz enigma2 yazılımlı olduğu için, yaşlıların kullanıma uygun bir cihaz değil... Yaşlıların da kullanabileceği Next 2071 modelini alın, bence...


    ProgTV uygulaması IOS yazılımlı cihazlarda da çalışabilir ;

    https://www.progdvb.com/index/progtv/progtv-ios

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Sanki ProgTV'de ayrıca bir paket lazım değil mi? Cepten kurdum çok fazla seçenek var. Ama bu hali ile tv kanallarını bulamadım.

  • rolanddes kullanıcısına yanıt

    ProgTV'de ayarlara girince; "tv kaynakları"na girin. Orada işaretleme yaptığınız paketlerin listesi, ProgTV uygulamasında listelenecektir. Sonra orada 10 binlerce kanal var. İstediğiniz kanalı/kanalları favori yapıp listelersiniz.



    İstiyorsanız ProgTV'ye paket de yükleyebilirsin. Şuradaki liste mesela...


    Kanal listesi, url aç'tan, link'te ilk mesajdaki listelerin link'lerinden birini kopyalayıp, açılan pencereye yapıştırın ;

    https://forum.donanimhaber.com/turk-kanallari-legal-iptv-playlist-otomatik-guncelleme--148828775




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Şubat 2024; 13:39:52 >
  • burakcal2 B kullanıcısına yanıt

    bir bilgisi olan var mı

  • burakcal2 B kullanıcısına yanıt

    Digitürk Plus'ta yayının ileri - geri alınma işlevi, digitürk'ün abonelerine uzaktan sunduğu bir hizmettir. Yani digitürk'ün cihazından yayını durdur diye komut verdiğinizde, işlem cihazınızdaki disk'e kayıt yapılarak gerçekleşse bile, digitürk süreci uzaktan kontrol eder. Dolayısıyla, universal cihazlarda, digitürk'ün cihazında sunulan işlevin aynısını alamazsınız.


    Ama bazı universal cihazlar arasında, digitürk'ün cihazına benzer işlevi sunabilecek özelliklere sahip cihazlar da var. Dreambox 920 UHD model cihaz yayını durdur, kaydet, ileri - geri oynat gibi işlemleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda bir kanalı kaydederken, diğer kanalı izleyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.