serkan bey, dreambox 800 hd için internette çok yavaş olduğuna dair yorumlar okumuştum. siz deniyorken yavaşlık dikkatinizi çekmiş miydi?
quote:
Orijinalden alıntı: saldi
serkan bey, dreambox 800 hd için internette çok yavaş olduğuna dair yorumlar okumuştum. siz deniyorken yavaşlık dikkatinizi çekmiş miydi?
Dreambox üzerinden internet kullanımından bahsediyorsanız, o işlevlerini hiç test etmedim. Tv kullanımı ve kayıt işlevi dışında, diğer medya özelliklerini uydu cihazı üzerinden yönetmek bana biraz garip geliyor doğrusu...
yanlış anlatmışım biraz kusura bakmayın: internette okuduğum yorumlarda cihazın yavaş olduğuna (geçişler, tepki vs.) değiniliyordu bu sizin dikkatinizi çekti mi rahatsız olunacak bir yavaşlık tespit ettiniz mi.
quote:
Orijinalden alıntı: saldi
yanlış anlatmışım biraz kusura bakmayın: internette okuduğum yorumlarda cihazın yavaş olduğuna (geçişler, tepki vs.) değiniliyordu bu sizin dikkatinizi çekti mi rahatsız olunacak bir yavaşlık tespit ettiniz mi.
Cihazın kanal geçiş hızı 1,5 - 2 saniye arasındadır. Yani Dreambox 500s'lere göre yavaş kalmaktadır. Kumanda tepkisi iyidir.
Merhaba Serkan bey. nacizane benimde bir tavsiyeye ihtiyacım olacak.
1-Kullanıcağım televizyon hd olmadığı için sd yayın kalitesi iyi olan(hdmi çıkışı olsun hd yayın kalitesi orta düzey olsada olur ilerde belki yeni tv alırım.) 2-Hızlı kanal geçişi yapabilen. 3-cccam destekli 4-Yazılım desteği sağlam.usb'den yazılım güncellemesi yapabilen(video resim müzik desteğine gerek yok) 5-pvr-modül girişi-kart girişi olsada olur olmasada 6-Manuel k e y girebiliym.(sanırım hepsinde var ama yinede söyliyeyim.) 7-En önemlisi MAX 350 TL
Tavsiyeniz benim için önemli.Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: falcon-free
1-Kullanıcağım televizyon hd olmadığı için sd yayın kalitesi iyi olan(hdmi çıkışı olsun hd yayın kalitesi orta düzey olsada olur ilerde belki yeni tv alırım.) 2-Hızlı kanal geçişi yapabilen. 3-cccam destekli 4-Yazılım desteği sağlam.usb'den yazılım güncellemesi yapabilen(video resim müzik desteğine gerek yok) 5-pvr-modül girişi-kart girişi olsada olur olmasada 6-Manuel k e y girebiliym.(sanırım hepsinde var ama yinede söyliyeyim.) 7-En önemlisi MAX 350 TL
Kriterlerinize Dreambox 800HD cihaz uymaktadır.
Çekinceli konuları yinede yazayım. Değinmediğim hususlar bire bir uyuyor.
* Kanal geçiş hızı 1,5 - 2 saniye civarı.
* Bağlantı tipi DVI'dan HDMI şeklindedir. HDMI bağlantıya göre bir fark yoktur.
* Modül girişi yok.
* Manuel key girmek mümkün. İlave bir plugins yüklemek gerekli.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
quote:
* Modül girişi yok.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey.
Sorulan sorulara ikinci kez cevap yazmayı pek sevmediğinizi konudaki diğer yazılarınızdan görüyorum.Fakat klon cihaz almak istemiyorum.bana önerebileceğiniz kriterlerime uygun klon olmayan bi cihaz önerebilirmisiniz.Korax full hd benim için bir alternatif olabilirmi.
Tavsiyeniz benim için gerçekten önemli.Şimdiden teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.
quote:
quote:
quote:
* Modül girişi yok.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey.
Sorulan sorulara ikinci kez cevap yazmayı pek sevmediğinizi konudaki diğer yazılarınızdan görüyorum.Fakat klon cihaz almak istemiyorum.bana önerebileceğiniz kriterlerime uygun klon olmayan bi cihaz önerebilirmisiniz.Korax full hd benim için bir alternatif olabilirmi.
Tavsiyeniz benim için gerçekten önemli.Şimdiden teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.
Dikaktiniz için teşekkür ederim.
Aynı şeyleri, tekrar tekrar yazmak gerçekten sıkıcı oluyor. Hatta bazen tek sayfalık aynı başlıkta bile sorulduğu oluyor.
Korax HD'ler NEC işlemcili. NEC'lerin SD'deki görüntüsü ise vasat!
SD görüntüde daha iyi olduğu bildirilen (zira ben test etmedim), Jameson 3003 modeli alabilirsiniz. Kriterlerinizi karşılar. Fiyatıda evhen. 237 TL Bimeks'te imiş.
Forumda açılmış bir başlık var. Oradan cihaz hakkında biraz daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Serkan Bey,
Technisat Digit 4MF-S uydu alıcısıyla ilgili bir-iki sorum daha olacak. Technisat uydu alıcısını kullananlar genellikle görüntü kalitesinden çok memnun. Yalnız ürünle ilgili şöyle bir şikayet okudum. Aynı markanın HD olanını Almanya'dan getirip şu anda Türkiye'de kullanan bir kişi, bu ürünün ATV, Show TV gibi Avrupa'ya da yayın yapan bazı kanallarda, kanalların TR versiyonlarını değil, Avrupa versiyonlarını gösterdiğini yazmış. Gerçekten bu uydu alıcısında böyle bir sorun olabilir mi? Ayrıca böyle bir durum ortaya çıkarsa, bu durum nasıl düzeltilebilir? Bu soruyu özellikle soruyorum çünkü ben uydu alıcısını hazır kurulu olan bir merkezi sistemde kullanacağım. Yanlış ya da kullanamayacağım zorlukta bir ürün alıp da elimde kalmasından korkarım. Ayrıca bu uydu alıcısının kullanımı kolay mıdır? Zira yine bir iki kullanıcı uydu alıcısı ayarlarının karışıklığından da bahsetmiş.
Cevaplar için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: passero
Serkan Bey,
Technisat Digit 4MF-S uydu alıcısıyla ilgili bir-iki sorum daha olacak. Technisat uydu alıcısını kullananlar genellikle görüntü kalitesinden çok memnun. Yalnız ürünle ilgili şöyle bir şikayet okudum. Aynı markanın HD olanını Almanya'dan getirip şu anda Türkiye'de kullanan bir kişi, bu ürünün ATV, Show TV gibi Avrupa'ya da yayın yapan bazı kanallarda, kanalların TR versiyonlarını değil, Avrupa versiyonlarını gösterdiğini yazmış. Gerçekten bu uydu alıcısında böyle bir sorun olabilir mi? Ayrıca böyle bir durum ortaya çıkarsa, bu durum nasıl düzeltilebilir? Bu soruyu özellikle soruyorum çünkü ben uydu alıcısını hazır kurulu olan bir merkezi sistemde kullanacağım. Yanlış ya da kullanamayacağım zorlukta bir ürün alıp da elimde kalmasından korkarım. Ayrıca bu uydu alıcısının kullanımı kolay mıdır? Zira yine bir iki kullanıcı uydu alıcısı ayarlarının karışıklığından da bahsetmiş.
Cevaplar için teşekkürler.
He he...
Gereksiz evhama kapılmışsınız.
Cihazın frekans listesini güncelleyip, taratırsınız, işlem tamam.
Kullanacı ayarları oldukça kolaydır.
Kolay gelsin.
Merhaba herkese öncelikle belirtmek isterim ki " Receiver " konusu hakkında hiçbir fikrim yok , Hd kanalları izleyebileceğim sd kanallarıda gayet güzel gösterbilen bir receiver aramaktayım 500 ila 700 TL arasında olması tercihimdir önerbileceğiniz bir iki adet cihaz varmıdır ? Özellikle cihazın klon olmaması tercihimdir , şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum..
quote:
quote:
quote:
quote:
* Modül girişi yok.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey.
Aynı şeyleri, tekrar tekrar yazmak gerçekten sıkıcı oluyor. Hatta bazen tek sayfalık aynı başlıkta bile sorulduğu oluyor.
SD görüntüde daha iyi olduğu bildirilen (zira ben test etmedim), Jameson 3003 modeli alabilirsiniz. Kriterlerinizi karşılar. Fiyatıda evhen. 237 TL Bimeks'te imiş.
Forumda açılmış bir başlık var. Oradan cihaz hakkında biraz daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey tavsiyeniz üzere yaklaşık 5 gündür jameson js-3003 modelini çeşitli bimeks mağzalarında aradım taradım.Baktığım mağazaların hepsinde sadece teşhir ürünün kaldığını stoklarında ürünün bulunmadığını söylediler.Bende teşhir ürünü nü almak istemedim.İnternet üzerinden sipariş veren bir kaç arkadaşın da problem yaşadığını görünce internetten almaktan da vazgeçtim.Sizi sorularımla sıkmak istemiyorum ama GOLDMASTER HD-1050 PVR Full HD bugün itibariyle bir mağazada indirimde ve 375 tl.Bu ürün kriterlerime uyuyormu benim için Jameson modelinden daha iyi bir alternatif olabilirmi ?
Hazır indirimdeyken umarım bana bugün cevap verebilirsiniz.Söz başka soru yok :) İyi çalışmlar.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
* Modül girişi yok.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey.
Kolay gelsin.
Sayın Serkan bey tavsiyeniz üzere yaklaşık 5 gündür jameson js-3003 modelini çeşitli bimeks mağzalarında aradım taradım.Baktığım mağazaların hepsinde sadece teşhir ürünün kaldığını stoklarında ürünün bulunmadığını söylediler.Bende teşhir ürünü nü almak istemedim.İnternet üzerinden sipariş veren bir kaç arkadaşın da problem yaşadığını görünce internetten almaktan da vazgeçtim.Sizi sorularımla sıkmak istemiyorum ama GOLDMASTER HD-1050 PVR Full HD bugün itibariyle bir mağazada indirimde ve 375 tl.Bu ürün kriterlerime uyuyormu benim için Jameson modelinden daha iyi bir alternatif olabilirmi ?
Hazır indirimdeyken umarım bana bugün cevap verebilirsiniz.Söz başka soru yok :) İyi çalışmlar.
Aslında bu Jameson'da, Goldmaster 1050HD cihazda; sizi orta ve uzun vadede üzer yazılım desteği anlamında... Bu tip ekonomik maksatlarla üretilmiş cihazların satışı bittiğinde, yazılım desteğide kesilir. Uydu cihazları için yazılım desteğide çok önemli... Yani bu hususu tekrar hatırlatayım istedim.
İşte bu nedenle klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye etmiştim. Ancak klon cihaz almak istemediğinizi belirtince, diğer seçenekleri sunmuştum.
Merhaba Uydu konusundan hiç anlamayan biri olarak,bilgi edinebilmek için iki gündür forumda gezmekten başım döndü. İşin içinden çıkamayacağım. Yardım lütfen. TV'den kayıt yapmak , pause işlevi kullanmak konusunda beni üzmeyecek, kullanımı karışık olmayan SD/HD, 300-350 TL civarı bir model tavsiye edebilir misiniz? Şu an Next minix full HD ile Atlanta HD box aklıma takıldı. Bu makinalardan biri ihtiyacımı karşılar mı? Ama bunların dışında tavsiyelere de açığım. Teşekkürler
Bu arada server kullanmayı becerebilirsem gelecekte kullanmayı düşünüyorum.
selamlar serkan bey, daha önce sizden dm 800 hd ile ilgili bilgi rica etmiştim ama uzun zamandır okuduklarımdan kullanıcılarının hep ellerinin cihazın üstünde olduğunu görüyorum dm ile rekabet eden atalanta konusunu neredeyse baştan sona okudum içim ısınmadı receiver konularında adını sık duyduğum ve sd hd kalitesini sizinde beğendiğiniz katherin 912,ye ulaşmakta sanırım imkansız gibi,bir arkadaşım dayısının amstrad cihazları sattığını söyledi forumda ana konusu yok bir iki kere kıyaslama yapılmış 19500 hd modeline sitesinden baktım linux tabanlı bir cihazmış benim beklentim led televizyonumda kabul edilebir bir sd görüntü ve iyi bir hd görüntü.yerli platformlarla ilgilenmiyorum bu cihazın işlemci gücü ve linux tabanlı olması s****r ile hotbird uydusundaki national g.wild hd eurosport hd discovery hd gibi kanalları sorunsuz izlememe yeterlimi? teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: ergin967
selamlar serkan bey,
daha önce sizden dm 800 hd ile ilgili bilgi rica etmiştim ama uzun zamandır okuduklarımdan kullanıcılarının hep ellerinin cihazın üstünde olduğunu görüyorum dm ile rekabet eden atalanta konusunu neredeyse baştan sona okudum içim ısınmadı receiver konularında adını sık duyduğum ve sd hd kalitesini sizinde beğendiğiniz katherin 912,ye ulaşmakta sanırım imkansız gibi,bir arkadaşım dayısının amstrad cihazları sattığını söyledi forumda ana konusu yok bir iki kere kıyaslama yapılmış 19500 hd modeline sitesinden baktım linux tabanlı bir cihazmış benim beklentim led televizyonumda kabul edilebir bir sd görüntü ve iyi bir hd görüntü.yerli platformlarla ilgilenmiyorum bu cihazın işlemci gücü ve linux tabanlı olması s****r ile hotbird uydusundaki national g.wild hd eurosport hd discovery hd gibi kanalları sorunsuz izlememe yeterlimi?
teşekkürler
Selamlar,
Cihaz NXP çipsetli olup, SD görüntü kalitesi vasattır. HD görüntü kalitesi haliyle iyi...
Cihazda linux'lu yazılım çalışmasına rağmen, özgün yapıda bir linux'tur. Yani kaynak kod'ları kapalıdır. Dolayısı ile yazılım gelişimi, cihazın orijin noktasınca olabilir. Bu tip cihazlar ekonomik amaçla üretildiği için, satışı bitince yazılım desteği kesilmektedir.
Hortbird uydusundaki bahse konu kanalları paylaşımla izleyebilirsiniz. Ancak cccam emulatörünün çalışma performansı, linux enigma image tabanındaki kadar performanslı değildir.
Saygılar, sevgiler.
quote:
Orijinalden alıntı: katara1
Merhaba Uydu konusundan hiç anlamayan biri olarak,bilgi edinebilmek için iki gündür forumda gezmekten başım döndü. İşin içinden çıkamayacağım. Yardım lütfen. TV'den kayıt yapmak , pause işlevi kullanmak konusunda beni üzmeyecek, kullanımı karışık olmayan SD/HD, 300-350 TL civarı bir model tavsiye edebilir misiniz? Şu an Next minix full HD ile Atlanta HD box aklıma takıldı. Bu makinalardan biri ihtiyacımı karşılar mı? Ama bunların dışında tavsiyelere de açığım. Teşekkürler
Arkadaşlar ,kayıt konusunda beni zorlamayacak bir alet tavsiye edebilecek yok mu? kabloluyu kapattırdım. Hemen bir receiver almam gerekiyor. Teşekkürler
Başta Serkan bey ve tüm forumdaki uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum
Yakında evleneceğim için bir tv ve uydu cihazına ihtiyacım var.TV olarak samsung 40D551 ve ya Lg 100 Hz bir lcd alacağım.Bu alacağım tvlerden en iyi verimi almak için aşağıdaki kıstaslara uygun uydu alıcısı tavsiyesi sizlerden bekliyorum.
1.Görüntü kalitesi bakımından full hd olan cihazımdan en makul şekilde yararlanabiceğim 2.Uydu güncellenme özelliği bulunan 3.Hdmi çıkışlı olan(bir forum sayfasından verim almak için lcdeden sd uydu alıcı ce scart kablo kullanma dediler. Açıkçası sd filan nedir pekte bilmiyorum hdmi çıkışlı dediği snaırım cihazdan bahsediyor hdmi uçlu kablo filan değil sanırım) ? 4.film müzik film kaydı gibi şeyler istemiyorum 5.Fta cihaz olmasında bir sorun yok, Fta olupta bazı şifreli knalları otamatik çözen biss key filan diyorlar o özellik olursada olur olmazsada. 6.Fiyat aralığım 100-en fazla 150 Tl olabilir.
Anlayabildiğim akdarıyla forumlarda şunlar tavsiye ediliyor; Dreambox 500 s Goldmaster 66000-72000 Seoul -Hiremco Fx modeli
Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, Foruma uzun zamandır üyeyim fakat ilk defa yazıyorum. Receiver modelleri ile ilgili başlıkları defalarca okumama rağmen inanın işin içinden çıkamadım. Her modelle ilgili bir takım sıkınıtılar ya da çekinceler mutlaka oluyor ki sanırım burda aslında önemli olan ihtiyacın belirlenmesinde.
Serkan Bey'in bu başlıktaki sorulara verdiği cevaplar beni soru sormaya cesaretlendirdi açıkcası :) Umarım bana da bir tavsiyeniz olacaktır.
Ben kendimce ihtiyaç duyduğum özellikleri belirteyim;
1- Hem HD hem de SD görüntü kalitesi tatmin edici seviyede (vasatın üzeri diyelim) olmalı. 2- Kanal geçişlerinde 1-1,5 saniye 3- Gerektiğinde LIGTV üyeliği için kart ya da modül ilavesi yapılabilecek.
Bütçe konusunda birşey belirtmek istemiyorum, çünkü yukarıdaki özellikleri fiyatlandırabilecek bilgiye sahip değilim.