Şimdi Ara

Uydu alıcısı Güç Devresi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2006 da yapılmış bir Goldmaster uydu alıcısı var kilerden çıkarttığım. kutusunu ve güç kaynağını kullanıurım en azından diyerek içini açtım.

Cihazın arkasında output max25w yazıyor.

devre kartında 3 volttan 30 volta kadar çıkıuşlar var. ben Şerit led çalıştırmak istiyorum yaklaşık 3 metre kadar TEK ÇİPLİ.

12 volta 2.1 amper vermesi lazım mantıken. sizce bu amperi çekebilir miyim? Bazı uydu alıcısı güç kaynağı özelliklerine baktım çıkış gerilimini göre amperler yazıyor ve WATT = VOLT x AMPER e göre yazmışlar.

Bendeki güç kartında da aynı değeri verir mi acaba?

• 25W değeri güç kartının arkasında mı, uydu alıcının arkasında mı yazıyor? Uydu alıcının arkasında yazıyorsa bu ses çıkışının gücü falan olabilir.

Güç katına gelirsek; mevcut volt kanallarının verdiği akımlar farklı olabilir yani 12V ve 3V'un verdiği akımlar değişik olabilir. Eğer 25W güç katının gücü ise bu değer bütün volt kanallarının toplam gücüdür. Emin olmak için karta ya da alıcıya ait belgeleri araştırabilirsiniz.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

25W değeri güç kartının arkasında mı, uydu alıcının arkasında mı yazıyor? Uydu alıcının arkasında yazıyorsa bu ses çıkışının gücü falan olabilir.

Güç katına gelirsek; mevcut volt kanallarının verdiği akımlar farklı olabilir yani 12V ve 3V'un verdiği akımlar değişik olabilir. Eğer 25W güç katının gücü ise bu değer bütün volt kanallarının toplam gücüdür. Emin olmak için karta ya da alıcıya ait belgeleri araştırabilirsiniz.

Saygılar...

Muhtemelen güç devresinin değeri 25w, çünkü oraya denk gelen yerde yazıyordu. Evet her voltta akım değişiktir. Yarın modelini bulabilirsem netten bakarım değerlerine. Birkaç farklı devreye baktım onlar watt/volt sonucu çıkan amperi yazmışlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum uydu alıcı güç devresi 12 volt kanalı şerit ledi yaksa bile tam verimli olmaz çünkü şerit led daha çok güç çeker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tda'ya katılıyorum, bir ara ben de bu güç katıyla uğraşmıştım, 12v hattı 1A akımı bile zor veriyordu.

Her devre aynı olmadığı için yazmak gereği duymadım.

İyi geceler...
  • Uydu alıcılar genelde gördüğüm 12 V ile çalışıyor , mini olanlar harici smps adaptör ile 1 A ,besleme devresi üzerinde olanlar led veya flerosan saat ,kanal vs göstergeliler 2 A beslemeye gereksinim duyuyor . 25 W trafo gücü olması normaldir .
    çeşitli sekonder çıkışları var demişsiniz . işte o zaman şerit ledi çalıştırırmı 12 V bilemiyorum . Ampermetre ile bağlayın kaç amper çektiğine ayrıca çekerken voltajın düşmediğini görüyorsanız , şerit ledi bağlayın .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.