Şimdi Ara

UVB-76 HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
32
Favori
23.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün sabah 4-5 gibi Singularity 'i bitirdim , onun şokunu atlatamadan bu konuya girdim bi durun lan.
  • Bazı arkadaşlar dinleyebilmek için pahalı ekipmanlar ve ehliyet falan demiş ben bunu anlayamadım? Yani o ekipmanlarla "bzzzzz" sesi yerine başka bir şeyler mi duyacağız?
  • O ekipmanlarlada bu bızz sesini duyarsınız ancak istediğiniz frekansı açıp dinleyebilme zevkide var. Sonuçta dünyada tek UVB - 76 yok. Dediğim gibi korkutucu sesler gelen frekanslarda var. Linklerini yukarıda paylaştım

Yada bu dahaçok eskiden kalmış ama. İnsanlar akşamları "chat yapmak için bu radyoların başına oturup belirli frekanslardan hiç tanımadıkları insanlarla muhabbet ederlermiş.

@Flippa Hocam geçmiş olsun, tek kalıyorum bende evde, işerken arkama bakıyorum bende
  • up
  • şu an farklı sesler çıkıyor. arada biplemeler geliyor. o uzun bzzz sesi kesildi. dinleyin
  • aklıma takılan bir şey var.

-şimdi biz bu istasyonun korumasız olduğunu biliyoruz. internette ve burada da paylaşılmış bir çok fotoğraf mevcut. yani istasyonun yerini bilen biri rahatça girebiliyormuş. buraya kadar her şey tamam
    -içeride yeni takvim, printer ve bembeyaz bir karton olduğu da doğru. asıl soru şu: oraya elini kolunu sallayarak gelen herhangi bir insan o mikrofonu bulup konuşamaz mı?

mikrofonu bulup konuşmak pek imkanlı olmazsa şuana kadar mantıklı gelen tek şey: savaş esnasında yayın kesilerek o bölgenin ateş altında olduğunu veya nükleer bir saldırıya kurban gittiğini belirtmek olsa gerek. çünkü böyle bir saldırıda "bir şeylerin ters gittiğini" anlamanın en hızlı yoludur. o seslerin gelmesi de radyo yayınının Rus iletişim mühendisleri tarafından kontrol ediliyor olması.
  • şu an yayında olan sesi kaydediyorum arkadaşlar. bu eski sesten çok daha farklı. çok kısık bi şekilde bi erkek sesi geliyor. belki yanılıyorum fakat upload ettiğimde sizler de yorum yaparsınız.
  • @Marlon. Herzaman bipleme geliyordu şu anki ses konusunda bilgi verirmisin? rus forumlarımızda bir farklılık yok.

@technical death metal. Nükleer savaşta orasının sağlam olup olmadığını anlamak için bir yol olduğuna dair bir teori var ortalıkta. Rus sitelerinde okuduğuma göre 2. kata çıkarken 1-2 radyocu eleman alt kattan ses duymuşlar ve hemen ormana dalıp kaçmışlar.(We were on the second floor, down someone pinned (such as civilians). We, throwing off his boots so as not to stomp Rushed to the second floor to the next exit, vyschemilis there and tore up the forest.) Oraya girenlerin nasıl girip nerelere gidebildiğine dair bir bilgimiz yok. Resimlere göre bölgeye sürekli olmasada "bakım yapılıyor." Çünkü bu tip aletlerin arada bakıma ve onarıma ihtiyaç duyması muhakkak, filmlerdeki gibi 28 yıl çalışabileceğini zannetmiyorum.

Konuşma davana gelirsek olabilecek bir şey ancak okadar basit olacağını sanmıyorum, eğer dışarıdan birşey olsaydı orada güvenlik arttırılırdı .

• uzun bzzzz sesi yok şu an. yani onun üstünde bi sinyal geliyor. ama bzz sesini çok arkadan duyuyorum. dünki dinlediğimden çok başka. dalgalanmalar var. farklı sesler var. ve sürekli devam eden sinyal sesi var.(modem sesi gibi)
  • Yayında bir gariplik var şu anda geçen seferkine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cembaba1992
    Yada bu dahaçok eskiden kalmış ama. İnsanlar akşamları "chat yapmak için bu radyoların başına oturup belirli frekanslardan hiç tanımadıkları insanlarla muhabbet ederlermiş.

O senin dediğin 70li yıllarda "volki tolki" ler ile yapılıyordu radyolar ile değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: cembaba1992

O senin dediğin 70li yıllarda "volki tolki" ler ile yapılıyordu radyolar ile değil hocam

Walkie Talkie ile daha çok belirli iki frekans arasında 1 Km gibi bir alanda konuşursunuz, benim dediğim uzun dalga kullanarak 500 - 600 Km gibi mesafeler.

Adam akşam Los Angeles'ta (sallıyorum) -"Burası Los Angeles lisans Kodu 123123..."

Sonra cevap alırsada şöyle - "New Yorktan 432423 kodlu lisans konuşuyor..." diyerek bildiğimiz omegle muhabbeti yapıyorlar.

@Marlon Bu arada Ruslar uyuyamı kalmış senin yayını aldığın kaynaktaki elemanın sesi olmasın o hocam.

Forumlarda Rusyadan 4800'lü frrkansları dinliyorlar ve değişiklikler hemen not düşülüyor forumda. Adamlar Nato Sinyalleri için ayrı başlık açmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 21 Kasım 2010; 21:17:33 >

• Dediğim gibi insan sesi olabilir dedim, olmayabilir de. Çok derinden geliyordu. Bugünle dün arasında çok fark var seste. Bunu @Lars Ulrich de farketmiş.
  • kahretsin Ruslar bizim dinlediğimizi anlamış olmalılar

şaka bi yana dinliyorum da gerçekten işerken bile bi adam arkamdaymış gibi gelyor bi sessizlik olduğu an kafamda bi ses ivan,anna,konstantin,mikhail ,dvayka,odinka,çetüriyka(o sesin söylediği isim ve sayılar) diye saymaya başlıyo. TIRSINÇ BEYLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

şaka maka bende evde tekim açınca sesi içim bi tuhaf oldu tırstım, düşünsenize gece uyurken durup dururken bilgisayarın hoporlöründen bu seslerin geldiğini
    Lanet olsun dostum senin yüzünden rahat uyuyamicam anladın mı ha.
  • En son Lost 1-2-3. sezonları izlerken böyle olmuştum
  • Beyler halen konuşma sesleri var sesi açıp dikkatli dinleyin. Duyan arkadaş yalnız değilsin

Edit: Yayın karışmış olabilir mi? Çünkü çınlama had safhada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 21 Kasım 2010; 23:10:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Beyler halen konuşma sesleri var sesi açıp dikkatli dinleyin. Duyan arkadaş yalnız değilsin

oh be, deli değilmişim.
  • Mors alfabesi gibi bir şey duyuyorum konuşma da çok derinden duyuluyor aslında. Kulaklıkla sesi sona vurdum dinliyorum korkmaya da başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Marlon-

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Beyler halen konuşma sesleri var sesi açıp dikkatli dinleyin. Duyan arkadaş yalnız değilsin

oh be, deli değilmişim.

Değilsin, değilsinde ne diyorlar zerre anlayamıyorum.

Tam şu anda trafik sesleri duyar gibi oldum. Kornalar falan filan. Belkide trafik polisi telsizi karışmıştır?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.