Şimdi Ara

ütü tavsiye edermisiniz? tefal istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
55.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tefal marka ütü almak istiyorum. ama o kadar çok modeli varki kafam karıştı. kullananalar model tavsiyesinde bulunabilirler mi ?



  • dakikada 100 gr dan fazla buhar üreten modelleri tercih edin Ultimate Autoclean 300 Ütü 2600W gibi.
  • tefal kazanlı ütü tavsiye edrim..ben 9360 modelini kullanıyorum.şimdi 9460 modeli çıkarmışlar.daha da güçlü.
  • ütü de philipsten memnun olan daha fazla. uzun araştırmalar yapana kadar tefal de tefal deyip dururdum. ama buradaki yorumlar,alışveriş sitelerindeki yorumlar ve bayan öğretmenlerden duyduğum memnuniyetlerden sonra philipste karar kıldım. şu an 3 sene önce 90tl ye aldığım tefal supergliss 10 modelini kullanıyorum. açıkcası sadece idare ediyorum. philips in alt modellerini bile kullananlar memnun. philips gc 4870 alacam bir ay içinde. en iyi ütüsü bu. eğer bütçeniz uygunsa alın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navek

    ütü de philipsten memnun olan daha fazla. uzun araştırmalar yapana kadar tefal de tefal deyip dururdum. ama buradaki yorumlar,alışveriş sitelerindeki yorumlar ve bayan öğretmenlerden duyduğum memnuniyetlerden sonra philipste karar kıldım. şu an 3 sene önce 90tl ye aldığım tefal supergliss 10 modelini kullanıyorum. açıkcası sadece idare ediyorum. philips in alt modellerini bile kullananlar memnun. philips gc 4870 alacam bir ay içinde. en iyi ütüsü bu. eğer bütçeniz uygunsa alın derim.

    Evet, ben de 2006 yılında 89 liraya Philips'in alt modellerinden birini almıştım, ancak çok memnun kaldık. İçme suyu kullandığımızdan 5 senede içinde hiç kireç oluşmadı, performansı da çok iyi




  • Ütüde aman Tefal'den uzak dur. Kötü ütülemesi bir yana kıyafetlerimize verdiği zarar ütü parasını geçti. En sonunda da dün gece alttan ateş çıkararak pert oldu. Belki Tefal'in kazanlıları iyidir ama normal buharlı ütülerde ya Braun ya da Philips. Ben Braun 18896 ile Philips 4870 arasında kaldım.
  • dün electroworld den delongi vvx 340 kazanlı ütü diye bir modeli 159 tl ye aldım.okuduğum tüm yorumlar olumluydu.
  • tefalin 275 modeli ve 300 modeli hakkında bilginiz var mı arkadaşlar? Orta seviye bir ütü alacağım 8 seneden beri tefal kullanıyordum.GEçen hafta eşim ilk defa:(( temizlik yapmış garanti belgesindeki talimatlara uymuş bayağıda temizledim dedi:)) İçine su koyup çıkarma falan filan bir taktık prizeki sigortayı attırdı ateş çıktı.Servis tabanı gitmiş dedi...eee bunlar eski model(2003 te alındı) olduğu için yedek parçası yokmuş vs vs temin edemiyorlarmış kampanyayla eğer 160 tl verirsen satı fiyatı 270 tl olan 275 tefal modelini 110 tl indirimle verebilirşermiş.Ama nette zaten 180 tl civarı ne dersiniz? TEfalin hangi modelini önerirsiniz orta seviyede...en az 8 sene daha kullanılsın ama:))
  • en iyi diye tefal gv 9460 aldım
    ütü tasarım olarak harika ama sorunu ütü yapamıyor olması
    en dandik üç kuuşuk ütüler bile daha iyi yapar sonunda bir arkadaşın tavsiyesi ile philis azur 4870 aldım da rahat ettim, ütü nasıl olur gördüm, göüznü kırpmadan alabilirsin
    ve o iğrenç tefalden kesinlikle uzak dur
  • Benim nacizane bir Atasözüm vardır, candoganda sık sık kullanır

    Her marka her şeyi yapamaz, tefal düdüklü al ama ütü alma piyasadaki en .oktan ütüler o markadır.
  • Yanılmıyorsam 6-7 yıldır tefal supergliss 40 ütü kullanıyorum....Çok memnunum....Kireçleri belirli sürelerde kendisi deliklerden atıyor ve hiç tıkanma yaşamadım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasrettinhoca -- 2 Aralık 2011; 10:31:08 >
  • philips - philips - philips.

    son nokta. al başın ağırmasın. yıllarca kullan. kireç önleme istemi emsalsiz. ama lütden üst modellerinden alın.
    bana dua edeceksiniz.
  • Aynen daha 25 yıllık evlilik hayatımda bozulan phlıps ürünü görmedim ömrü dolan oldu oda bize göre yani (firmaları kataloğlarında bile parça saklama ömrü 10 yıl) yani buna biçilen yaşama ama bunlar bende hiç biri bozulmadı ben değiştirdim ama ben tefali alıpta bozulmayan servisle papaz olmayanı görmedim,

    aynı arçelik gibi her parti malda piyasaya bir seri iyi ürün veriyorlar oda bir iki arkadaşa denk gelince oooo süper mal deniliyor o bir iki arkadaş dışındakiler işte böyle yandım Allah diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rear Window

    Aynen daha 25 yıllık evlilik hayatımda bozulan phlıps ürünü görmedim ömrü dolan oldu oda bize göre yani (firmaları kataloğlarında bile parça saklama ömrü 10 yıl) yani buna biçilen yaşama ama bunlar bende hiç biri bozulmadı ben değiştirdim ama ben tefali alıpta bozulmayan servisle papaz olmayanı görmedim

    Kesinlikle. Eski philips blender'ımızın bıçağı ayak kısmından gevşeyip kullanılmaz hale gelmişti. Ama epey eski olduğu için (Sanırım 1995 veya 96 senesiydi) servisinde parçasını bulamadım. Sırf bu yüzden sapasağlam belnder'ı rafa kaldırıp yenisini almak zorunda kalmıştım.
  • ben de tefalin buhar kazanlı ütüsünü 2007den beri kullanıyorum ve çok memnunum. üstelik benim kullandığım ütü, 9360lardan falan çok daha düşük özelliklere sahip.
  • Tefal'lerin performansı güzel, ancak dayanıklılık konusunda çoğu ütüden epey geride.
    Seramik tabanları çok çabuk bozuluyor.
    Çevremde o kadar Tefal kullananı bilirim, hiçbirinin ömrü 4-5 seneyi geçmedi.
    Biz de 1998'de almıştık. 2003 gibi tabanı bozuldu, 1 ütü parası vermiştik tamiri için. Ardından 2007 gibi performansı sıfıra düşünce yerine buhar motorlu Siemens aldım. Gayet memnunuz.

    Bence ütüde Tefal'i düşünmeyin. Braun, Philips ve Bosch daha iyi ütü konusunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasim888

    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Tefal'lerin performansı güzel, ancak dayanıklılık konusunda çoğu ütüden epey geride.
    Seramik tabanları çok çabuk bozuluyor.
    Çevremde o kadar Tefal kullananı bilirim, hiçbirinin ömrü 4-5 seneyi geçmedi.
    Biz de 1998'de almıştık. 2003 gibi tabanı bozuldu, 1 ütü parası vermiştik tamiri için. Ardından 2007 gibi performansı sıfıra düşünce yerine buhar motorlu Siemens aldım. Gayet memnunuz.

    Bence ütüde Tefal'i düşünmeyin. Braun, Philips ve Bosch daha iyi ütü konusunda.

    selamlar candoğan bey,,beyaz eşya konusunda fazla bilgili değilim,genelde yorumları okur kafamda bir sentez yapar ve en doğru kararı vermeye çalışırım,hiçbir eleştiri veya beğeniyi gözü kapalı olarak doğru kabul etmem,yorumları önce akıl süzgecimden geçiririm,bu yüzden yapılan yorumlar benim için önemlidir,yorumunuzu okuyunca bazı tesbitler yaptım ve kafama birkaç soru takıldı ;

    1.98 de bir tefal ütü almışsınız, ,ütünüzü 5 yıl sorunsuz kullanmışsınız,sonra bozulmuş,,, olamazmı ? bozulamazmı ? ütünüz bosch olsaydı veya philips olsaydı kesinlikle bozulmayacaktı diyebiliyormusunuz ?,boschun,philipsin ütülerinin bozulmama garantisi mi var?

    2.ütüyü toplam 9 yıl kullanmışsınız, dile kolay 9 yıl,,, 9 yıl kullanıpta bir ütüye dayanıklılığı kötü diyorsanız size simbo ütüleri tavsiye ediyorum (!)

    3.ütünün performansından memnun olmasanız 9 yıl kullanmazdınız kanaatindeyim,zaten yorumunuzda ütünün performansının güzel olduğunu belirtmişsiniz,şimdide aman tefalden uzak dur diyorsunuz ?

    4.etrafınızdaki birçok kişinin tefal ütüsünün 4-5 senede pert olduğunu söylemişsiniz, benim çevremde tefal ütüsü olupta 4-5 senede pert olmuş bir kişi yok,zaten ben kullananların tavsiyesiyle tefal aldım,hepside uzun yıllardır sorunsuz bir şekilde kullandıklarını söyleyip şiddetle tefal tavsiye ettiler, annemin ütüsüde tefalin eski bir modeli ve 10 yıldan fazladır kullanıyor,''at artık şu külüstürü'' diyorum atmıyor...ayrıca tefal ütüleri değerlendirirken sizin etrafınızdaki kişilerin ne düşündüklerine göremi, yoksa kamuoyunda tefal ütüler hakkında oluşmuş genel kanaate göremi karar vermeliyiz,ben kamuoyunda tefal ütüler hakkında olumsuz yönde bir kanaat olduğunu düşünmüyorum,hatta sizin iddia ettiklerinizin tam tersine çok olumlu yönde kanaat olduğunu görüyorum.

    5. ütünün tamirine bir ütü bedeli kadar para ödemişsiniz, eğer biri bana 5 yaşında bir ütünün taban değişimine bir ütü parası kadar fatura çıkarsaydı ben o ütüyü o tamircinin ağzına sokardım,, ben sizin gibi uyanık ve herkese akıl veren bir insanın önce tahmini tamir bedelini öğrenmesini ve ona göre tamire vermesini beklerdim, mesela sigorta şirketleri,kaza yapan arabanın tamir bedeli,arabanın piyasa değerinin yarısını geçerse arabayı perte çıkarırlar tamire vermezler.

    6.ütünüz 14 sene öncenin teknolojisiydi, elbetteki elektronik ve beyaz eşya sektöründe başdöndürücü gelişmeler oldu, bir araba alıyorsun 2 sene sonra o arabanın yeni modelinde öyle teknolojiler ekliyorlarki elinizdeki arabadan soğuyorsunuz, hatta epey zararına satıp yeni modeli alıyorsunuz,,,,sizde biliyorsunuz birkaç ay önce siemensin İQ 700 model kurutma makinasını almıştım,bu makineyi herkes tek yöne çeviriyor diye eleştiriyordu,bende çok gerekli olsa çift yöne çevireni üretirlerdi diye kendimi avutuyordum,ama ben aldıktan 1 ay sonra 860 TR modeli çıktı ve çift yöne çeviriyor,her ne kadar makinamdan çok memnun olsamda bu durum içime oturmadı değil,neredeyse aynı fiyata satılıyor,işte sektörün gelişim hızı bu,,,, hatırlarsanız tofaş ilk şahinleri doğanları ürettiğinde sağ ayna opsiyoneldi,arabanın sağ aynası olmadan satılıyordu,sen cebinden para verip sağ ayna taktırıyordun, biz yıllarca o arabalara mercedes bmw niyetine bindik,, şimdi o dandik arabaları üreten tofaş, her yıl bir yerlerden ödül alan doblo arabaları üretiyor, yani hiçbişey yerinde durmuyor,tofaş bile belli bir oranda kaliteyi ucundanda olsa yakaladı, neyse lafı uzatmıyım, ismi ''kalite ve inovasyon'' ile bütünleşmiş bir marka olan tefal elbette 14 sene öncekinden çok daha üstün cihazlar üretecektir, kaldıki 14 sene öncekiler bile 9 sene kullanılabiliyordu icabında...

    7.bu yazdıklarımı, sitede sözü kanun olarak kabul edilen sizi, eleştirilerinizi rasyonel akıl ölçüleri içinde yapmaya davet etmek için yazdım, yoksa mesele tefal ütü falan değil





  • hocam bizde cv7260 var tefal buhar kazanlı sorun yaşamadık 1 yıldır.
  • Tefal kullandım, hiç memnun kalmadım.
    Annemin ütüsü de Tefal, o da çok kötü.
    Şu an Philips GC4620 kullanıyorum.
    Daha düşük başka bir modelini de kayınvalidem kullanıyor.
    Diğer markalarla kıyaslayamam ama ben çok memnunum ve Tefal'den çok daha iyi olduğunu tecrübe ettim.
    Yalnız içme suyu kullanmayın çünkü su tankında yeşillenme yapıyor.
  • yaklaşık 12 yıllık bir tefal ütü kullanıyorum benden önce 5 yıl kayınvalidem 7 yıldırda ben kullanıyorum yeni çıkan beyaz eşyaların bile bu kadar garantisi yokken tefal hakkında atıp tutmak bence yanlış şimdi ütüm su kaçırıyor okadar olması normal bundan dolayı kötülemem yanlış olur 12 yıllık ütü daha ne olsun .yeni bir ütü alıcam ve ütü alıcaklara tavsiyem tefalin kazanlı ütüleri var henüz modeller arasında seçim yapamadım ama tefalden koay kolay vazgeçiceğimi sanmam....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.