Şimdi Ara

Anker Eufy Robot Süpürge deneyim ve Test..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
26.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Türkiye'de de satışı yapılan Anker'in Eufy robot süpürgesini aldım ve hafta sonu kullanma imkanı oldu.
    Merak ettikleriniz varsa sorularınızı cevaplamak isterim.

    Neden Eufy aldım?
    - Arkasında gerçekten sadece kaliteli ürünler üreten Anker olduğu için (aynen xiaomi gibi şarj cihazından, powerbank'a birçok kaliteli ürün üretiyorlar)
    - Amazon'da bu ürün en çok satışı yapılan robot süpürge olduğu için
    - Amazon'da 2000 kullanıcı tarafından ortalama 4,5 yıldız gibi yüksek bir müşteri memnuniyeti yakaladığı için
    - Satış fiyatının 900TL gibi makul alınabilir bir seviyede olması (Amerika satış fiyatı 220USD)
    - Muadil Çin İlife süpürgelerden çok daha performanslı olduğu için
    - Lion Pil olduğundan ve problem karşısında çok rahatlıkla Türkiye'de muadil temin edilebileceğinden
    - 2 saati aşkın bir kullanım süresi verdiğinden

    Nasıl Kullandım
    Önce her Lion pide olduğu gibi ilk kullanım öncesi full şarj ettim.
    Fayanslı bölgelerin oldu (Koridor, Mutfak, banyo açık, Kalan kapılar kapalı) olacak şekilde duvar kenarı temizleme çalıştırdım ve ben salonda TV izledim. Yarım saat kadar sonra reklam arasında duvar kenarı temizleme programını kapatıp oda temizleme programı açtım. Yaklaşık 45 dakika da bu vaziyette çalıştı. Denemek için belli yerlere ufak toz, saç birikintisi, kedi kumu koymuştum. Temzilik sonrası gerçekten heryer temiz idi. test için koyduğum hiçbir parça yoktu ortalıkta. Ertesi gün dışarı çıktığımda salona koydum, kapısını kapattım (Salon büyük 45M2, yemek masası, sandalyeler, koltuklar, sehpa vs var). 1 1/2 saat sonra geri geldiğimde. Salonda temizdi. Sadece sandelyenin altına koyduğum bir test parçasını çekmemiş. Sehpanın altı, halının üzerindeki, duvar kenarındaki vs test parçaları yoktu. toz haznesi dolu idi.

    Memnun kaldıklarım
    - Gerçekten güçlü. (Standart arçelik şarjlı süpürgeden daha güçlü)
    - duvar kenarlarını yuvarlak yapısına göre oldukça başarılı temizliyor.
    - Dörtköşe temizleme fonsiyonu var. Bu sayede sadece odanın duvardan boylu boyunca ilerleyip dört duvar boyunca temizliyor.
    - Düz zeminden halıya rahat çıkıyor.
    - Kapılardaki aluminyum eşiklerin üzerinden rahat geçiyor.
    - Özellikle Fayans, parke vs. gibi düz zeminlerde çok başarılı.
    - Halıda orta seviyede. Normal süpürge gibi derinlemesine bir temizlik beklememek gerek. Sadece yüzeydeki pislikleri çekiyor, yüzeyi temizliyor.
    - Kedi kumu gibi nohut tanesine varan kumları, kuru mamaları problemsiz çekiyor.
    - dönen fırcası ile ufak kıl tüy ne varsa topluyor.
    - Temiz diye düşündüğüm salondan toz haznesi dolmuş vaziyette çıktı, bayağı toz kir topladı.
    - Toz haznesi boşaltılması pratik, sorunsuz.
    - Dairesel temizleme fonksiyonu harika. Süpürge ile uğraşırken muhabbet kuşun yemini yanlışlıkla döktüm. Robot'u en çok yemin olduğu yere bıraktım ve dairesel temizleme fonksiyonunu çalıştırdım. Merkezden büyüyen bir daire ile yaklaşık 1 metre uzaklaştı ve tekrar merkeze döndü. Yerde Yem mem kalmamıştı. Yaklaşık 2 metre çaplı bir alanı birkaç dakika içinde süpürdü.
    - Önünde Engel olunca algılıyor ve yön değiştiriyor.

    Nötr Yorumlarım
    - Düşme sensörü var fakat evde hiç basamak olmadığı için test edemedim.
    - Timer fonksiyonu var. Belli saatlerde otomatik çalışıp şarjı bitince istasyonuna geri dönüyor, henüz denemedim.

    Memnun Kalmadıklarım
    - Günlük toz toplama haznesini boşaltma harici, Haftada bir filtreleri vs detaylı temizlemek gerek. Filtreler ıslanınca kuruması uzun zaman alıyor.
    - Şu an için yedek filtreler, fırçalar satışta değil. İthalatçı firma ile görüştüm. en yakın zamanda ithal edip satışa sunulacakmış. (Ürün alındığında bir takım üzerinde, bir takımda yedek olmak üzere, filtre ve dönen fırça var, iyi kullanımda bir yıla yakın gider diye düşünüyorum.)
    - Örneğin kablonun iki uçu bağlı ise (mesela tv kablosu) üzerinden geçiyor. Fakat bir ucu boşta ise (örneğin bir ucu telefona bağlı olmayan şarj kablosu) boşta kalan kısmı dönen fırça tarafında toplanıyor. Tüm kabloları ortadan kaldırmak gerek.
    - Belli bir haritalama algoritması yok. Oda içinde rastgele dolaştığından, bir odada 1 saat dolaşırken diğer odada sadece 15 dak dolanıp açık kapıdan çıkabiliyor.(Tabi 900TL'ye alınan bir robot süpürgeden de bunu beklemek hata. Düzgün haritalama yapanlar 3000TL üstü)

    Sonuç;
    Youtube'da Eufy ile Irobot vs ile ilgili birçok kıyaslama videosu var.
    Ürün birçok sitede fiyat performans ürünü seçilmiş.
    Gerçekten ödediğim 900TL karşılığında iyi bir ürün aldım ve şu an için çok memnunum.
    Bu tarz robot süpürge arayana kesinlikle tavsiye ederim, özellikle kedi köpek gibi evcil hayvan besleyenlere.







  • Merhaba, detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Ben de bu marka robot süpürge almak istiyorum fakat fiyatı daha yüksek (1150-1250). Siz nereden almıştınız yazabilir misiniz?
  • Ben ekim ayında hb almıştım. Fıyatı o zaman cok uygundu ve sanırsam yeni geldiği için fiyatı uygundu.

    Robottan hala cok memnunum..
  • Eufy RoboVac 11 ben de kasım ayı gibi almıştım 900 lira civarına. bir kaç gözlem paylaşmak isterim.

    -engellere çarpmıyor yaklaşıp dönüyor bu nedenle yemek masasının altına girmiyor.( en çok kırıntı oraya döküldüğü için bunu belirtmem lazım). çünkü 6 sandalye ve masanın ayakları çok miktarda engel çıkardığı için girmiyor.biz de sandalyeleri masanın üzerine toplayıp öyle bırakıyoruz odaya. önceki de (Dirt Devil M607; engellere çarparak çalışıyordu) masanın altına girince çıkamıyordu şarjı orada bitiyordu ürünün. eşyayı ve odayı tarayan modellerde bu sorun var mı bilmiyorum onu da öyle bir ürün kullanan yorumlar artık.

    - yine masa ve kanepe ayaklarının dibinde kırıntı falan kalabiliyor çünkü hangi modda çalışırsa çalışsın oralara yaklaşmıyor.

    -toz haznesini temizlemek pek de kolay değil. pisliği döküp tekrar takmak kolay ama bu hazne böyle temizlenmemeli.kılavuzunda da yazar. filtre kısmını her seferinde temizlemelisiniz. oraya biriken tozlar performansını etkiler. bu nedenle ben her kullanımdan sonra hepa ve sünger filtreyi de temizliyorum. kullanan arkadaşlara da bunu tavsiye ederim. ve hepa filtreleri de asla yıkamayınız. ben her seferinde bunları yaptığım için bana temizlemek zor geliyor ama temizlemeden de denedim bu sefer de çekim gücü azaldığı için ortalıkta pislik bırakıyor.

    -altında dönen bir fırça olduğundan halıyı güzel temizliyor. en azından bizim halıyı güzel temizliyor. sıkıntı halının püsküllerinde. o püsküller öndeki döner fırçalara sarılıyor. böyle bir durumda sağa sola dönerek kurtulursa devam ediyor yok kurtulamazsa arıza verip duruyor. siz kurtarana kadar çalışmıyor.

    -normal modda gayet yeterli çekiyor. her şeyi süpürüyor. bunun yetmediğini düşündüğünüz durumlarda max tuşuna basarak daha da kuvvetli çalıştırabilirsiniz.

    - eski cihazım tam rastgele çalışıyordu ama bu arada konumlanmış bir cihaz. yani ne üst modeller gibi her şeyi tarayıp bir yol çiziyor ne de alt modeller gibi çarpana kadar git yapıyor. kılavuzuna bakılırsa odayı taradığını söylüyor ama kapı açıksa kapıdan çıkıp gidiyor ve dönmeyebiliyor( tek oda temizle fonksiyonunda). normal modda çalışırken de odadan çıktığını fark edip tekrar odaya dönebiliyor. hasılı sanırım bu oda tarama işini adam akıllı yapabilmesi için pahalı cihazlardaki gibi tepede bir göz olması lazım.

    - kullanmadan önce etrafta telefon kablosu gibi ince kablolar ya da çorap gibi küçük parçalar olmamalı. bunlar hazneye giremiyor ama alttaki fırçaya takıldığı için siz fark edene kadar sürükleniyor.

    - pil konusuna gelirsek hiç umursamadım da ölçmedim de. zaten pili biteceği zaman kendi istasyonuna gidip kendini şarj ediyor. istasyonu bulmakta zorlanıyor baya arıyor.bir yere takılmazsa mutlaka buluyor.

    aklıma gelenler bunlar aklınıza takılan bir şey olursa sorarsınız. istenirse video da çeker bunları gösterebilirim. kanıtlarla çalışırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekan_02 -- 22 Mart 2018; 10:1:0 >




  • Hala memnun musunuz? Uzun süre kullanım tecrübenizi aktarır mısınız?
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt
    Video çektiniz mi aceba? En çok masa altı ve sandalye kısmına takıldım okumasam siparişi verecektim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akg58 -- 10 Haziran 2018; 4:43:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    Video çektiniz mi aceba? En çok masa altı ve sandalye kısmına takıldım okumasam siparişi verecektim.
    Merhaba

    Halihazırda bir video çekmedim ama istediğiniz için bir tane çekip paylaşacağım burada
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt
    Mevcutta videolar varda hocam ben o sıkıntılı duruma binaen video varmı diye sormuştum, indirimli bukdum sipariş vereceğim fakat karar veremedim bi türlü. Eufy min çekim gücü iyi gibi.
  • https://drive.google.com/file/d/1ZBoU_3dpS4IL2qC7s2-AZ2ZawrzyqQ7e/view?usp=drivesdk



    3 dklık bir video çektim hocam linkten izleyebilirsiniz. Videoda göründüğü gibi ben kumanda ile sandalyelerin altına soksam bile hemen çıkıyor. Eğer kumanda ile oraya yonlendirmezsem kesinlikle oraya girmiyor.
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Evet sandalye ve masa ayakları ile tam bi keşmekeş sanırsam pahalı modellerde de sıkıntı yaratır bu durum. Ancak temizlik esnasında sandalyeleri masanın üzerine ters çevirip koymak bi nebze durumu kurtarır gibime geldi. En azından mutfak ve salonda böyle yapmak gerekir. Genel olarak temizliğinden memnunmusunuz? Fp olarak başka bi ürün bulamadım fakirin var bi modeli onunda kullanıcısına denk gelmedim. Başka modeller var ancak onlarda fiyat olarak pahalı, şu an için pahalı bi modele geçmek istemiyorum. İlk olarak bunu alıp ilerde daha yüksek model düşünebilirim.
  • Fakiri saymazsam başka seçenek yok zaten. Diğerlerine güvenip de para verilmez. Ne distribütörü var ne teknik servisi.birileri bir şekilde getirip satıyor. Ben bunun bile adam akıllı teknik servis sunacagindan supheliyim. İşte tek güvencesi resmi türkiye distribütörü satıyor. Ben aldigimda türkçe kılavuz bile çıkmadı içinden. Şimdi çıkıyor mu bilmiyorum. Sanki hepsiburada yorumlarının birinde çıkıyor yaziyodu.

    Özetle üründen genel olarak memnunum. Olumsuz tarafları yukarda belirttiğim gibi bunlar sizin için sorun değilse alın gitsin.

    Bir de ürünün amazon.com da 2.nesil olarak slim versiyonu satılıyor. Birinciye göre yani hepsiburadanin sattığına göre fiyatı daha uygun. Belki burada da satışa sunulursa daha uygun olur fiyatı
  • Merhabalar

    Bende bu robottan aldım ve memnundum. Fakat birden şarj etmemeye başladı kırmızı ışık yanıyor sürekli bu konuda herhangi bir bilginiz var mı?
  • Merhaba Eufy RoboVac 11S modelini aldım. Şaşırtıcı derecede yüksek bir çekiş gücü var. Büyük ve güçlü çekişi olan bir süpürgeyle temizlenmiş evde test ettim ve toz haznesi doldu. Gerçekten şaşırtıcı. Daha önceki yorumlarda dile getirilen şarj istasyonuna geri dönmeme durumu bende hiç olmadı hatta şarjı azaldığında güdümlü füze gibi doğrudan istasyona yöneldi. Nesne algılama özelliği de çok başarılı çalışıyor. Sadece çok ince ayaklı sehpaya ya da duvarın köşesine yaklaştığında hafiften dokunduruyor doğal olarak. Onun dışında dikkatimi çeken nokta ise belirli bir haritalamayla değil kafasına göre dolaşması. Yani temizlediği bir yere ikinciye de uğrarken hiç temizlemediği yeri es geçebiliyor maalesef. Farklı programlarıyla test edip bu sorunu da giderebileceğimi umuyorum. Onun dışında şimdilik her şey yolunda. Hepsiburada'dan 1500 TL/ 3 taksitle satın aldım.




  • Eufy RoboVac 11S modelini satın aldım bende. Daha alalı 2 gün oldu. Programladım. Bütün evi dolaştı temizledi. Fakat bitişi nedense şarj ünitesinde yapmıyor. Ortada biryerde kalıyor.
    Birkaç kez daha deneyeceğim. Sorun devam ederse şarj ünitesinin yerini değitirerek deneyeceğim.
    Temizlik performansı bence oldukça tatminkar. Bu arada şar süresi 300-360 dakika yazıyor ama ürün 2- 2.5 saatte şarjını tamamlıyor.
    Kilimlerin köşelerine takılıyor. Genelde kendini kurtarmayı başarsa da takılıp kaldığı zamanlar oluyor.
  • Merhabalar benimde 2 gün önce Eufy RoboVac 11S modelini kullanmaya başladım. Şimdilik herhangi bir sıkıntı gözükmüyor gayet tatmin edici bir gücü var. Heryere ulaşıyor ve evde toz bırakmıyor. Fakat sanırım 11S modelinin hala yedek parçası satışta yok umarım yakın zamanda temin edilmeye başlanır.
    Sormak istediğim kullananlara; örnek veriyorum 2 günde bir çalıştırıyorsunuz robot sürekli şarz ünitesindemi bekletiyorsunuz? yoksa altındaki açma kapama düğmesinden sürekli açıp kapatıyormusunuz? yani şarzı ful fakat yinede şarz ünitesinde bekletiyorum bunun bataryaya sıkıntısı olur mu?
  • coolike C kullanıcısına yanıt
    Ürünü yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Ürün ilk 3 gün ,otomatik çalıştığında şarj ünitesini bulamıyordu.Ama her akşam aynı yerde pili bitmiş buluyordum. Sonrasında şark ünitesini koridora yakın bir yere kurdum. Alet sorunsuz şekilde, temizliği bittiğinde şarj ünitesini bulmaya başladı.
    Saat 10'a programladım. Hergün bu saatte evi dolaşoşıyor ve şarj ünitesine dönüyor.
    Hatta bu hafta 3 gün evde yoktum.Hergün çalımış ve yerine gidip şarj olmuş.
    Ben şalterini hiç kapatmadım. sürekli şarj ünitesinde bekliyor. Şarjı dolunca mavi ışık yanar şekilde bekliyor. Pile bir zararı varmı bilmiyorum. Bu tarz üründe şaj dolduğunda devre kesici özellik vardır diye düşünüyorum. Ne de olsa bütün gün şarj aletinde bekliyor.
  • benim süpürgem durduk yere arızalandı. durduk yere diyorum çünkü ben tertemiz ve en fazla haftada bir defa kullandım. ortadaki döner fırça sıkıştı arızası veriyordu. internete arızayı yazınca aynı sorunu yaşayanlar vardı amazonda falan yorumlar var bununla ilgili. hepsiburada ürün sayfasında yazan destek telefonunu aradım önce. merdiven altı gibi bir yer çıktı. arkada ağır arabesk çalıyor muhabbetler falan duyuluyor. neyse ürünü hb den aldıysanız oraya gönderin dediler ben de oraya yolladım ve 2 hafta sonunda para iadesi yaptılar. normalde yeni ürün ya da para iadesi şeklinde iki seçenek sunması lazım ama sadece para iadesi sundular. bu ürünü almayacağım için para iadesini direkt kabul ettim. şimdi kaliteli bir şey bakıyorum bulursam alacağım bulamazsam klasik süpürgeyle devam.
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt
    Cihazınızın bozulduğunu duyduğuma üzüldüm.Sizin yazınızdan cesaretlenerek bu ürünü tercih ettim. Bir haftadır kullanıyorum.Şuanda memnununm. Karşınızda garanti sürecinde muhatap bulabildiğinize sevindim. İki yıl boyunca garantisi olduğu sürece kullanılacak bir ürün diye düşünerek almak gerekiyor,sizin söylediklerinizden yaptığım çıkarımla :(
  • efekan_02 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz üzerine cihazımdan endişelenmiştim farklı bir konuda bu konuyu danıştım ve üzerine aldığım cevap beni tatmin etti.
    Sizin arıza dediğiniz olayı (ortadaki döner fırça sıkıştı arızası) çok net bir şekilde anlatılmış. Her robot için geçerli...

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137307636



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolike -- 26 Şubat 2019; 19:52:0 >
  • Muhatap konusunda HB baya ilgiliydi. 2 güne bir maille bir kere de arayarak bilgilendirdiler. Ürünü onlara gonderdikten sonra toplam 20 gün içinde para iade edildi. 2 yıl garantide sıkıntı olmaz gibi yani. Garanti bittikten sonra da eliniz yatkınsa kendiniz tamir edersiniz yedek parça temin etmek zor olmaz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.