Şimdi Ara

Ustaların yardımını bekliyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınız gerekli...Kısaca durumdan bahsedeyim size,1 ay önce laptopum masadan aşağı düşüp ekranı paramparça olunca İzmir/şirinyerde bir notebook onarım merkezine bıraktım.ertesi gün gittiğimde ekranın değişmesi gerektiğini(bu zaten belliydi) söylediler(200 lira) ancak ekranla kurtaramıyacağımı hardiskin tamamen arızalandığını içindeki verileri dahi kurtarmanın mümkün olmadığını söylediler.masraf 400-500 arası dediler..Bende o zaman onu tamir ettireceğime yeni bir laptop alırım dedim...İsterseniz size 250 liraya bir laptop verelim buda bizde kalsın dediler.Baktım casper marka 4 gb ram,320 gb hdd olan 15.6 inç güzel bir cihaza benziyor..aldım geldim..fakat pc nedense hep ağır çalışıyor,antivirüs yükledim tarattım,combofix falan yaptım,advanced systeam care yükledim...ne yaptımsa hep donuyor,internet sayfalarını açamıyor falan..aldığım yere götürdüm adamlar çamur yaptı siz deneyip aldınız sağlamdı falan dedi..Forumda hdd tune ile harddiske bak dediler..24 tane bozuk sector buldu program..Ben çok anlamıyorum,sizce aşağıdaki resim pc nin kasmasının ana nedeni olabilirmi? yapılması gerekenler nelerdir?Teşekkürler...
    [simage]
    [/simage]

• Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Performans Bilgileri ve Araçları

buradan performans değerlendirmesinde hard disk den daha düşük performans varmı bak en düşük puan alan neyse sıkıntılı ya da yetersiz olarak oraya odaklan.

Ben bundan daha kötü hdd ile kasıntısız pc kullandım. Smart ile kendini kitlemişti sonunda hdd.

Kasmaya karsı eğer bi arıza yoksa eski bir pc için tavsiyem şudur. Programları gerekmedikçe güncelleme. Masa üstünde kısayol bırakma. Revo uninstaller gibi bi programla kullanmadığın tüm programları ve uzantılarını sil. Pc yi temizledikten sonra virus programını sil. browserdaki tüm eklentileri,arama motorlarını kaldır. çalıştır msconfig e gir. başlangıçtaki gereksiz tüm programları kapat. windows guncellemelerini kapat. Bilmediğin hiç bir programı yükleme. Yükleme yaparken kurulumu sen yönet clikleri vs kaldırarak gereksiz yazılımların yuklenmesini engelle. Aklıma gelenler bunlar. Kolay Gelsin. İnşallah bir arıza yoktur.

• yapılacak tek şey o bilgisayarı geri vermek
    o disk ile pc mi kullanılır
    gittikçe daha da yaygınlaşabilir bad sector
    ekran değişimi 200 kabul edilebilir de disk için 400-500 nedir
    sıfır disk 150 den daha aşağı fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 12 Aralık 2013; 22:10:04 >
  • hdd arızalı geri ver.. yada hdd değiştirsinler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Arkadaşlar yardımınız gerekli...Kısaca durumdan bahsedeyim size,1 ay önce laptopum masadan aşağı düşüp ekranı paramparça olunca İzmir/şirinyerde bir notebook onarım merkezine bıraktım.ertesi gün gittiğimde ekranın değişmesi gerektiğini(bu zaten belliydi) söylediler(200 lira) ancak ekranla kurtaramıyacağımı hardiskin tamamen arızalandığını içindeki verileri dahi kurtarmanın mümkün olmadığını söylediler.masraf 400-500 arası dediler..Bende o zaman onu tamir ettireceğime yeni bir laptop alırım dedim...İsterseniz size 250 liraya bir laptop verelim buda bizde kalsın dediler.Baktım casper marka 4 gb ram,320 gb hdd olan 15.6 inç güzel bir cihaza benziyor..aldım geldim..fakat pc nedense hep ağır çalışıyor,antivirüs yükledim tarattım,combofix falan yaptım,advanced systeam care yükledim...ne yaptımsa hep donuyor,internet sayfalarını açamıyor falan..aldığım yere götürdüm adamlar çamur yaptı siz deneyip aldınız sağlamdı falan dedi..Forumda hdd tune ile harddiske bak dediler..24 tane bozuk sector buldu program..Ben çok anlamıyorum,sizce aşağıdaki resim pc nin kasmasının ana nedeni olabilirmi? yapılması gerekenler nelerdir?Teşekkürler...
    [simage]
    [/simage]

size yere düşmüş bir laptop kazıklamışlar malesef. hdd kafası diske çarpmış o da bad sector yapmış. hitachide doğru düzgün sistem olmadığı için kapatamamıştır seagate falan olsa kendisi kapatabilme ihtimali oluyor ama bence derhal geri verin laptopu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.