Şimdi Ara

Ustalar yardım/fikirlerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar aracım Volvo 460 -95 model 1.8 b18u-203
    Başlıca sıkıntılarımdan bahsedeyim

    1- Gösterge ekranında hararet oynamıyor, müşiri değiştirdim, bir başkasıyla da denedim ama ekranda hep sıfırda, 5 ay kadar önce termostatı değiştirmiştim kalorifer ısıtmıyor diye o zamanlar bir iki hafta kadar düzelmiş gibiydi, tabii istediğim gibi ısı vermedi o ayrı konu. Aracı sık kullanan biri değilim tekrar sıkıntı termostat olabilir mi?

    2- araçta klimayı açınca sanki 5 tonluk bir yük biniyor motora, hızlanması çok yavaşlıyor ve sürekli vites istiyor 30 mil hızda sürerken yani yaklaşık 50km 4. Vitese takmak zorunda zorunda kalıyorum, devir artıyor gürültü de aynı şekilde, yani ayıp olmasa 5 te alır.

    3. Motor eskiye göre çok daha sıcak, yakıt sarfiyatı ve su eksiltmesi çok arttı, sürekli fan açıyor, devirdaim den vızıltı şeklinde ses geliyor Yeni farkettim, motorun sesi kendini örtüyordu. Ancak bir yerde damlama falan Yok, Lambda sondası uyarısı veriyor ancak onuda klimayı açınca yapıyor genelde uyarı sönük.

    Aracta tüp Yok malumunuz Kıbrıs, yasak heralde burada, tamirciye bir fikrim olmadan götürmek istemiyorum, buranın esnafı pek sever öğrencileri, bir de arabayı 4 bin TL'ye aldım piyasası o civarda çünkü masraf Etsem de aynı, haftaya Türkiye'ye geliyorum parçaları da oradan temin edebilirim tabi yönlendirmelerinize göre. Herhangi bir yerde açıklayıcı olamamışsam lütfen yorum atın, Teşekkürler, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkyuxel -- 16 Ağustos 2017; 17:33:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Devri-daimden ses gelmesi fena. Aşağıdakilerden biri olabilir.

    Termostat tipi yanlış veya yanlış monte edilmiş. Pompa vakuma düşüyor.
    Su seviyesi az. Bu halde hararet göstergesi çalışmayabiir.
    Sistemin havası alınmamış.
    Pompanın emme tarafında bir kaçak var ve sürekli hava yapıyor.
    Pompa bozuk.


    Bu motoru bilmiyorum ama o senelerde fanı açan hararet müşürüyle göstergeye bilgi veren hararet sensörü farklı iki müşür olabilir.

    Termostatlar bazen kutudan bozuk da çıkabiliyor.
  • Galiba Flash motoru kullanılmış bu arabada ama Renault olduğu kesin, fanı açan müşür farklı, oksijen sensoründen kaynaklanabilirmi bu yük binme olayı ? Termostatın ömrünü bu kadar kısa sürede tamamlaması mantık işi değil ama dediğiniz gibi bozuk bile çıkabiliyorsa neden olmasın, acaba bir şekilde Tıkanmış olabilir mi ? Motor bu

    Ustalar yardım/fikirlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle hayırlı günler,

    Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. Benim kendi bildiklerimden yola çıkarak, başkalarıda yardımcı olabilirse ne güzel olur.

    1- Termostat iyi takılmamış, yapan kişi sistemin havasını alamamış yada yanlış termostat takılmış olabilir, volvo parçaları satan birisinde, artık türkiyede olur, internet üzerinden olur şase numarası ile sorgulayarak birebir bulabilirsiniz. belli başlı internet siteleri var parça için onlarada bakabilirsiniz.

    2- Klima açıldığında araç hantallaşıyorsa, elektrik sistemine yük biniyor ilk önce, bu da motora ağırlık veriyor, sigorta paneli, elektrik tesisatına ve sonra kayış, klima kompresörüne kadar bakılmalı.

    Devirdaimden ses geliyorsa sıkıntı, çok zorlamadan motoru, volvodan anlayan birisi görmeli o motoru.

    Hararet sensörü, ısı müşürü bunlar varsa bunlarada bakılmalı.

    Türkiyeye gelebilirseniz buralarda volvodan anlayanını bulursunuz, parçalarıda bulursunuz bir şekilde, ankarada falan mesela büyük şehirlerde. Motorda renault parçaları kullanılmış olabilir, termostata baktım sadece, r19 renaultlarla benzer mesela. Motor şekli bana megane 1 2.0 ı andırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 18 Ağustos 2017; 13:0:48 >




  • Araba alacağım Renault Laguna 1998 2.0 motor Ama kararsızım nasıl arabadırlar arıza çok yapar mı parçası bulunur mu ucuz müdür ? Yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.