Şimdi Ara

Usta Python'cular nasıl öğrendi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
4.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktaki gibi soruyorum size, nasıl bu kadar iyi oldunuz? kaç sene sürdü?

• Ben hala başlangıç aşamasındayım aklıma birşey gelirse yazıyorum artık dilleri alıştırmalar üzerinden öğrenmek bana daha cazip geliyor.
    örnek : 0x6.pw

Halit Alptekinin şöyle bi yazısı var deneyim kazanmak için neler yapman vs gerektiğini çok güzel açıklıyor.
    http://www.halitalptekin.com/python-yol-haritasi.html
  • oldukça kolaymış.
    tek sorun C'ye göre yavaş olması
  • zenginoldum Z kullanıcısına yanıt
    Payton için de donanım hızlandırması sağlayan api vardır eminim . Yavaş kalan yerlerde gpu desteği aliniyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gpgpu kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç bir zaman C/C++ kadar hızlı olamaz. Zaten olmasıda gerekmiyor, pythonun amacı hızlı bir şekilde program geliştirmek, küçük scriptler yazmak, gereken işi kısa sürede halletmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KainshaKuniN

Ben hala başlangıç aşamasındayım aklıma birşey gelirse yazıyorum artık dilleri alıştırmalar üzerinden öğrenmek bana daha cazip geliyor.

Halit Alptekinin şöyle bi yazısı var deneyim kazanmak için neler yapman vs gerektiğini çok güzel açıklıyor.

Halit Alptekin in bloglarını bir iki sene öncesine kadar takip ediodum ve oradan bayağı yeni fikirler edindim yeni şeyler de uyguladım. Ancak hep birşeyler eksik gibidir, zamanında Wordpress gibi PHP uygulaması kullanmadan blog nasıl yazıyorum diye bir gönderisi vardı, Python , VIM ve Pelikan adında bir betik ile onu nasıl yaptığını gösteriyordu, onu denedim fakat WP ile yapıyormuşcasına zorluk ve hatta WP'den daha karışık olduğunu fark ettim, basit ve temel blog oluşturayım derken tersi oldu. Tabi ki 2-3 sene önce kendi bilgi ve deneyimim de cok eksikti yani şimdi denesem belki önceden takıldığım yerlere takılmayıp başarılı uygulayabilirim de ancak yine de tuzu eksik corba gibi birşeyler eksik sanki. Orada bir de Hello World Python'u Java yla karşılaştırmış oysa ki karşılaştırmayı Python gibi başka betik dille örneğin Perl, Ruby ile yapmalıydı. Altta yorumlarda Java'yla espri amaçlı karşılaştırdım demiş ancak makale içinde öyle espri olmaz, dedim ya birşeyler hep eksik. Bir de geliştirme ortamı olarak hep VIM'i kullanıyor ki buna saygım sonsuz ancak Emacs'ten hiç bahsetmiyor bile ve bu da bir eksiklik. Son olarak Python'la ilgili bu makalede her framework'ten bahsetmiş Twisted ten bahsetmemiş ki Twisted python framework ler arasında oldukça temel öneme sahiptir. Boşuna demiyorum hep birşeyler eksik diye .=)

• elektrik elektronik müh. öğrencisi olarak python öğrensem bana katkı sağlar mı? nasıl öğrenebilirim? (c'yi gayet ileri derecede java'yı ise orta derecede biliyorum.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • novascotia N kullanıcısına yanıt
    Rasperry Pi olayına girmek istersen Python işine çok yarar direk kodlama dilidir Pi'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Orijinalden alıntı: KainshaKuniN

Ben hala başlangıç aşamasındayım aklıma birşey gelirse yazıyorum artık dilleri alıştırmalar üzerinden öğrenmek bana daha cazip geliyor.

Halit Alptekin in bloglarını bir iki sene öncesine kadar takip ediodum ve oradan bayağı yeni fikirler edindim yeni şeyler de uyguladım. Ancak hep birşeyler eksik gibidir, zamanında Wordpress gibi PHP uygulaması kullanmadan blog nasıl yazıyorum diye bir gönderisi vardı, Python , VIM ve Pelikan adında bir betik ile onu nasıl yaptığını gösteriyordu, onu denedim fakat WP ile yapıyormuşcasına zorluk ve hatta WP'den daha karışık olduğunu fark ettim, basit ve temel blog oluşturayım derken tersi oldu. Tabi ki 2-3 sene önce kendi bilgi ve deneyimim de cok eksikti yani şimdi denesem belki önceden takıldığım yerlere takılmayıp başarılı uygulayabilirim de ancak yine de tuzu eksik corba gibi birşeyler eksik sanki. Orada bir de Hello World Python'u Java yla karşılaştırmış oysa ki karşılaştırmayı Python gibi başka betik dille örneğin Perl, Ruby ile yapmalıydı. Altta yorumlarda Java'yla espri amaçlı karşılaştırdım demiş ancak makale içinde öyle espri olmaz, dedim ya birşeyler hep eksik. Bir de geliştirme ortamı olarak hep VIM'i kullanıyor ki buna saygım sonsuz ancak Emacs'ten hiç bahsetmiyor bile ve bu da bir eksiklik. Son olarak Python'la ilgili bu makalede her framework'ten bahsetmiş Twisted ten bahsetmemiş ki Twisted python framework ler arasında oldukça temel öneme sahiptir. Boşuna demiyorum hep birşeyler eksik diye .=)

iyide hocam bunların çoğu kişisel tercih, hiç bir dil birbiriyle kıyaslanmamalı hepsinin iyi olduğu kötü olduğu alanlar var yani fanatiklik yapılmamalı.

VIM kullanıp emacs dan bahsetmeyebilir.Orada makaleden kasıt blog posttur sonuçta akademik makale hazırlamıyor.Size static page hazırlamak zor gelebilir fakat ona gelmiyor gibi gibi.Bende statik kullanıyorum mesela en azından kafam rahat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.