Şimdi Ara

üst segment alt donanım mı yoksa alt segment üst donanım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizin için hangisi daha önemli? Konu sahibi olarak ilk cevap benden; hiç bir özellik kaybedilen yaşamı telafi edecek cezbedici güce sahip değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airinterceptor -- 1 Nisan 2014; 23:43:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güvenlikle donanım aynı sey zaten abs esp bırer donanımdır yenı model araclarda zaten var kaporta saglamlıgından bahsedıyosanız hepsı aynı saglamlıkta
  • Güvenlik tabiki ama artık bir çok donanım zaten güvenlik için bulunuyor

• Bakalım donanım diyen olacak mi ?

Haberi olmadan donanım seçenlere yazık ama.

• Güvenlik önemli ama ülkemizde donanım arttıkça güvenlikte eşit düzeyde artıyor. Boş donanım + Full güvenlik paketi olan bir araç var mı bilmiyorum.
    Benim aracımda;

4 emniyet kemeri
    4 Airbag
    4 sensörlü ve EBD'li ABS
    1 Adet aynada asılı içinde ayetler yazan küçük kitapçık (opsiyonel)

bulunmakta.
  • Anneni mi eşini mi daha çok seviyorsun gibi bir soru olmuş,

ikisinden de makrum kalmak istenmez insan

donanım dediğin far sensörü tarzı basit şeyler değilse güvenlik; ancak güvenlikten kasıt ne?

Araçtaki pasif ve aktif güvenlik tedbirleri de donanıma giriyor.

Sonuç olarak ne kadar ekmek o kadar köfte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 1 Nisan 2014; 20:57:00 >
  • Bence soru yanlis olmus.
    Donanim mi marka mi gibi bir soru olabilir. Zira ayni fiyata ici bos premium marka arac alinabilecegi gibi farkli markadan hem donanim hem de guvenlik olarak daha ustun arac alinabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı donanımlar var ki insan sahip olduğu zaman konfor anlamında şımartıldığını hissediyor. Örneğin geri vitese taktığınızda aynaların aşağıyı göstermesi ve sonradan zırt zırt diye eski haline dönmesi aracın sizi anladığı hissine kaptırıyor. Önemsiz gibi dursa da hoşunuza gidebiliyor.

Bazı donanımlar da çoğu kişi için gereksiz kalabiliyor. Örneğin aynı aracı sürekli tek kişi kullanıyorsa hafızalı koltuk gibi bir donanım ilk günler haricinde belki de unutulup gidiyor..

Ancak konu güvenlik olduğu zaman aktif-pasif ne varsa aracınızda bulunmasına herhalde kimsenin itirazı olmaz.

Örneğin benim aracımda diz hava yastığı da var. O airbag işaretini ne zaman görsem kendimi güvende hissediyorum. Yine yan direklerdeki hava yastığı işaretine ne zaman gözüm takılsa Ncap testlerinde yan çarpışma testleri geliyor ve psikolojik olarak oğlumu koltuğuna daha rahat yerleştiriyorum.

Kimisi de bunların gazı ile arabayı limitlerin üstüne daha rahat çıkartabiliyor. En son ki 3.20d kazasını görmüşsünüzdür.. Direksyondaki sağlam BMW logosnun verdiği güven ve gaz pedalındaki güç hissi birleştiğinde ham ruhlar çabuk ateşlenip sonu acı ile biten hikayeler yaşanabiliyor.

Sonuç olarak sadece konfora dayalı pek çok donanım, güvenliğe katkı sağlamıyorsa benim için teferruattır. Yan aynalarımın otomatik kapanmasının benim açımdan aracın kilitlendiğinin göstergesi olmasının dışında çok da hayati bir önemi olmadı şimdiye kadar..

Ama hava 3 derece olduğunda ekrada "risk of ice" yazması bundan daha anlamlı mesela..

Anca günümüzde insanlar araç seçerken daha çok ıvır zıvır donanımlarla aldatılıyor diye düşünüyorum.. Işık sensörü, yağmur sensörü gibi şeyler sanki "ağzına kadar dolu" gibi bir his vermek için iliştirilmiş çok ufak detaylar benim gözümde..

Bunun yerine şeritten çıktığınızda direksiyon yada emniyet kemerinin titremesi yada kaza anından önce kızılötesi dalgalar vasıtası le kaza ihtimali farkedilip emniyet kemerlerinin saliseler öncesinden sıkı konuma getirilmesi çok daha önemli mesela..

• Her gun kaza yapmiyoruz

• Biraz şöyle olmuş sanki
    "Üst segment alt donanım mı yoksa alt segment üst donanım mı?"
  • Güvenlik elemanları ve unsurları da birer donanım değiller midir ? Sunroof vb donanımları emsal alırsak güvenlik elbette çok daha önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Biraz şöyle olmuş sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airinterceptor -- 1 Nisan 2014; 23:35:02 >
  • quote:

Biraz şöyle olmuş sanki

seni seviyorum dostum, ve izninle konu başlığını değiştiriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Her gun kaza yapmiyoruz

Hergün kaza yapmasakta 1 kere yapmamız gelecekteki günleri mahvedebilir

• ikisi de desek olur mu!
  • üst segment alt donanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

quote:

Biraz şöyle olmuş sanki

seni seviyorum dostum, ve izninle konu başlığını değiştiriyorum

Amacım konuyu baltalamak değildi.
    Şöyle örnek vereyim.

X markasının B sınıfı aracını full + full olarak almak (Park sensörü, far sensörü, sunroof (Ya da cam tavan)) gibi donanımlar içerip diğer güvenlik donanımlarını eksik etmese dahi (ESP, ABS, Şerit Takip Asistanı, Adaptif CC gibi) bir üst segmentin görece boş aracından daha sağlam olmayacaktır. Bu bir gerçek.
    Atıyorum 950 kiloluk B sınıfı bir araçla, 1100 kiloluk C sınıfı bir aracın darbesine maruz kalmakla, 1100 kiloluk C sınıfı bir araçla, 950 kiloluk bir B sınıfı aracın darbesine maruz kalmak farklı bir şeydir.

• Araca koyulan en basit donanimlar olan direksiyondan kumanda karartmali dikiz aynasi lastik basinc gostergesi ve far sensoru park sensoru gibi en adi donanimlar bile arac ve surus guvenliginde olumlu bir artidir. Ne kadar cok donanim o kadar guvenlidir arac.

En basitinden direksiyondan teybin sesini acmak mi el ile uzanip acmak mi daha guvenli. Bu yuzden ben alt segment donanimli arac tercih ederim.

• Benim açımdan her zaman üst segment öndedir

Zaten segment yükseldikçe baz donanımlar da daha iyi oluyor

B sınıfı full alacağıma C sınıfı boşline, hele hele C sınıfı full alacağıma kesinlikle D sınıfı boşline tercih ederim
  • D segmentine kadar üst segment alt donanım.
    D den sonrası bana hitap etmediği için d segmenti yani alt segment üst donanım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.