Şimdi Ara

Üst düzey sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar genellikle oyun aglırlıklı kullanmak için yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum.Bundan once topladıgım sistemde üst düzeydi fakat problemleri bitmek bilmedi o yüzden maximum stabilite cok önemli aşırıya kacmadan biraz o.c yapmayı düşünüyorum.Makineyi genellikle oyun ve oyun içi fraps kayıtları için kullanmak istiyorum o yüzden fraps acıkken bile alacagım fps ,takılma,goruntu problemlerini minimuma düsürmeyi amaclıyorum.Almayı düşündügüm sistemi şöyle;

Anakart : GIGABYTE GA-EX58-UD5 INTEL X58/ICH10R QPI 6.4GT/s DDR3 2100+MHz Core i7 LGA1366 ANAKART

Işlemci : INTEL CORE i7 920 2.66GHz 8MB CACHE 45nm LGA 1366 İŞLEMCİ

SSD :OCZ 60GB SOLID SERISI SSD SATA-II FLASH SABİT DİSK (OCZSSD2-1SLD60G)

Monitör : SAMSUNG SyncMaster T190 19" 2ms (ANALOG + DVI) WIDE SCREEN LCD MONİTÖR

Ram : OCZ GOLD EDITION 1600MHz 6GB DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) OCZ3G1600LV6GK

Diğer parçalar elimde bulundugu için alacagım parcalar bunlar.Ekran kartı olarak elimde Ati radeon 4870 1gb DDR5 var.SSD almamın aceba yapcagım işlemer için nekadar etkisi olur yada stabilite problemleri yaşarmıyım?Monitör fiyatı ve gecikme süresi , contrast olarak özellikleri ile uygun gibi geldi.Tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilirlerse sevinirim onerebileceginiz baska alternatifler varsa memnun olurum.

• i7 güzel tercih şua ara fiyatı da baya düştü...

Önce monitörden söz etmek istiyorum, 23" ve renk kontrastı daha fazla olan ürünler var aynı fiyata, oyunda max. performans için ona göre de çözünürlük almanız lazım.

Bu ürüne bir göz atın isterseniz... Kontrast: 40.000:1 (DC) // 1920 x 1080

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37787

O.C için de iyi bir cpu fanı almanız lazım alternatifler;

Xigmatek S1284C Achilles Edition http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Achilles%20S1284C

Akasa AK-967 Nero Intel i7 Direk Temaslı Perf. Fan http://www.exa.com.tr/akasa/fan_ve_sogutucular/akasa_ak967-335-7340.html

SSD doğru karar, işletim sistemini bu diske kurup depolama içinde diğer alternatifleri düşünürsünüz. SSD almaya değer kaba bir hesapla std disklerden yanlış hesaplamadıysam 50-60 kat daha hızlı... Oldukça iyi performans alırsınız.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• sistem güzel fakat ssd yi gerekli bulmuyorum..
    @LEON-X hocam bir yanlışınız var galiba ben hiçbir diskte o kadar fark görmedim..
    belki server için özel yapılmış olan ssd ler var.. 10.000 dolar civarında fiyatlı..
    belki onlarda o hız farkı vardır..(yanılıyor olabilirim ama sata 2 ile zaten bu hız farkı mümkün değil gibi görünüyor)
    ssd ler bence şuan için sadece laptoplar için mantıklı..çünkü laptop hddleri genelde 5400 devir ve
    düşük performanslı... o nedenle hız farkı hissedilecektir..(ayrıca laptoplarda veri güvenliği içinde düşünülebilir)

birde şu var ssd testleri yani ssd ile yapılıyor ama ssd lerin en büyük problemlerinden biri
    kullanım süresi arttıkça performansları düşüyor ve neredeyse hızlı bir harddisk seviyesine kadar düşüyor..
    o nedenle ssd için bence erken..
    wd 1 tb caviar black alın keyfinize bakın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 15 Haziran 2009; 13:45:04 >

• Olabilir hocam kafamda başka bişiy kaldı heralde

E-Sata içinde kullanıldıkça veri aktarım hızları vs. düşüyor denmişti, herlade ssd'lerde de bu durum var ayrıntılı bakmak lazım...

HDD için en kesin performans şüphesiz Raid 0 düzenekleri ama veri kaybı riski de beraberinde var... ucuz yollu 320gb 16mb x2 diski raid 0 yapıp depolama için 1Tb almak daha iyi gibi...
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Teşekkürler yorumlar için.Monitör, Hdd tekrar gozden gecireyim ozaman olmadı Wd500x2 raid 0 yaparım.Alteratifler arasında Wd raptorda vardı fakat cok ses cıkardıgını soyluyorlar o yüzden vazgectim.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.